Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Απολύτως σύννομη και εφικτή η επιδίωξη αποζημίωσης όσων αποδεικνύουν παρενέργειες στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

 

Απολύτως σύννομη και εφικτή η επιδίωξη αποζημίωσης όσων αποδεικνύουν παρενέργειες στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Γράφει ο Ντερμανάκης Νίκος*

Η έκδοση στις 17 Ιουλίου 2024 της καταδικαστικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τ-689/21 απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ αναφορικά με την έλλειψη εγκυρότητας των συμβολαίων που υπέγραψε η Κομισιόν για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ για τα κορονοεμβόλια, επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις που εμείς οι νομικοί και τα στελέχη του καταναλωτικού κινήματος είχαμε εκφράσει κατά τα τελευταία έτη για τις διαδικασίες επιβολής των κορωνοεμβολίων και για τις νομοθετικές απόπειρες καθιέρωσης του ακαταδίωκτου των εταιριών παραγωγής του κορωνοεμβολίου.

Η εν λόγω απόφαση αποφάνθηκε κατά της περίφημης νομικής ασυλίας των εταιριών παραγωγής κορωνοεμβολίου.

Το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε την λειτουργία του Σωματείου "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας"


Με απόφαση του το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας κάνει δεκτή την έφεση της Εισαγγελέως Φλώρινας καθώς κι άλλων φορέων και Ενώσεων όπως (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών,

Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας ο "Αριστοτέλης",  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού) και της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας κατά της αρχικής απόφασης  του Ειρηνοδίκη Φλώρινας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα όσο και στην συνέχεια της 41/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας  που δικαίωνε την λειτουργία του  «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας». Το Εφετείο κάνει δεκτά τα επιχειρήματα της Εισαγγελέως όσο και των φορέων κι απορρίπτει τους λόγους λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου στην Ελλάδα.

Ποιοι πληρώνουν την μονοψήφια τηλεθέαση της τουρκοσειράς του ΣΚΑΙ;

 



του Λεωνίδα Κουμάκη*

 

Ήταν Μάρτιος του 2020. Η Ελλάδα είχε μόλις βρεθεί απέναντι σε μια οργανωμένη και επίμονη προσπάθεια διάρρηξης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο από ένα μεγάλο, οργανωμένο και κατευθυνόμενο πλήθος ανθρώπων. Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού, δεξί χέρι του Ερντογάν στις πιο σκοτεινές βρωμοδουλειές των ισλαμιστών, διάσημος για την «συνεργασία» του με την Τουρκική και διεθνή μαφία, είχε κινητοποιήσει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό για την  μετακίνηση μεγάλου πλήθους μεταναστών, προσφύγων, κακοποιών και τούρκων πρακτόρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου. Σχεδίασε την επίθεση προς το ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές με σφαίρες και βόμβες αερίου και (επί πλέον) χρησιμοποίησε την συνηθισμένη τουρκική μέθοδο της παραπληροφόρησης (Fake News) δηλώνοντας ψευδώς (26/3/2020) πως περισσότεροι από 150.000 παράνομοι μετανάστες έχουν ήδη περάσει σε ελληνικό έδαφος!

Η Δημοκρατία που ευτελίζει τους Έλληνες



Καυχόμαστε όλοι μας ότι είμαστε δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται να εκπληρωθεί ποτέ εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. Η αλλαγή της νοοτροπίας και η κοινωνική εξίσωση με τους Ευρωπαίους, από τους οποίους μας χωρίζουν όμως αιώνες ολόκληροι. Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους Ευρωπαίους, θα περιορισθούμε σε μερικά απλά παραδείγματα:

Η νόσος της ευλογιάς των πιθήκων


Μετά την πανδημία του κορονοϊού, την Πανώλη των Αιγοπροβάτων  - έτσι για να μη ξεχνιόμαστε και για να συντηρείται ο φόβος βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων- η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) επιτίθεται  ΠΑΛΙ με μια νόσο, που στο άκουσμά της και μόνο παραλύεις,   τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων.

Τι πιο επιτυχημένο από το να περιέχει η νόσος την λέξη ευλογιά, όπως πριν, την λέξη  πανώλη  και πάει λέγοντας. Τα νοσήματα  αυτά κατά το παρελθόν προκάλεσαν όντως φοβερές πανδημίες και εξαφάνισαν ολόκληρες πολιτείες  και χωριά. Έτσι δικαιολογημένα στους ανθρώπους  παρέμεινε κρυμμένος, όπως ιατρικά το λέμε, ο μνημονικός   φόβος και ο τρόμος, ο οποίος ανακαλείται εύκολα στο συνειδητό των ανθρώπων.  Έτσι με ναυαρχίδα την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ),   η ΝΤΠ προωθεί τους νέους εμβολιασμούς και τις  νέες υποχρεωτικότητες  με την γνωστή και  πλέον αποτελεσματική συνταγή, την πρόκληση δηλαδή  ΠΑΛΙ του   ΦΟΒΟΥ και  του ΤΡΟΜΟΥ στους λαούς της γης,  που κυβερνούνται από τα πειθήνια  πιόνια τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει άριστα και καταγράφει ρεκόρ συμμόρφωσης στα  κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ. 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων: Ο αντίκτυπος της πορνογραφίας στα παιδιά


 σ.σ. Σήμερα τα παιδιά μυούνται στην ομοφυλοφιλία μέσα από τα σχολεία, και εκτίθενται στην πορνογραφία μέσα από τα κινητά. Σήμερα τα παιδιά δαιμονίζονται. Σπέρνουμε ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες. Μεγαλώνουμε ανάπηρα και άρρωστα παιδιά.

American College of Pediatricians – Αύγουστος 2024

ΡΑΓΙΑΣ είναι αυτός που ...

 Η φωτογραφία (προέρχεται από σχετικό βίντεο) 

με τον «ραγιά» να απολαμβάνει τον καφέ του στο μπαλκόνι,
βλέποντας την φωτιά στο απέναντι βουνό,
από χωριό της Καβάλας κοντά στο Ροδολίβος Σερρών
όπου την περασμένη βδομάδα ξέσπασε πυρκαγιά στο όρος Πάικο.



«Είμαστε αραχτοί στα μπαλκονάκια με φραπέδες κ βλέπουμε τ αεροπλάνα που σβήνουν τη φωτιά» ήταν το μήνυμα που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής.

Η φωτιά έκαιγε για πολλές ημέρες (ίσως και να καίει ακόμη). 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ!

 

Ο Γέροντας Ευθύμιος της Καψάλας, για Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κασσελάκη και Νίκη! 

Από: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Π. Μαρινάκης: «Είμαστε τελικά κάτω και από τη Βουλγαρία;»

 


Με το ερώτημα «Είμαστε τελικά σε αγοραστική δύναμη σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από τη Βουλγαρία;» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέβασε βίντεο με το οποία δίνει απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από τη Βουλγαρία σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη, ανέβασε.

Αναλυτικά, ο κ Μαρινάκης αναφέρει: 

«Είμαστε τελικά σε αγοραστική δύναμη σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από τη Βουλγαρία;

Πάμε να δούμε τρία στοιχεία που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο», αναφέρει αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνεχίζει:

Η Εκκλησία της Αλβανίας Καταδικάζει τον Νόμο Ζελένσκι 8371: Στήριξη στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανία

 


 Η Εκκλησία της Αλβανίας εξέφρασε για άλλη μία φορά τη στήριξή της στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας και βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ<

Αυτή τη φορά, η δήλωση στήριξης ήρθε ως απάντηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου 8371 από το ουκρανικό κοινοβούλιο, το οποίο θεωρείται ότι επιδεινώνει τις ήδη υπάρχουσες εντάσεις και διώξεις κατά της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της, η Εκκλησία της Αλβανίας καταδικάζει το νέο νόμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως εργαλείο διωγμού κατά της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, και εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους πιστούς που πλήττονται από αυτόν.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε και είναι βιολογικός – Οι ΗΠΑ χτυπούν την Κίνα με… κόκκινα μυρμήγκια που προκαλούν ζημιά 423 δισ.δολ

 


Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τη νέα δυσάρεστη – για αυτούς – παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και άρχισαν έναν πολυεπίπεδο πόλεμο

Με έκδηλη καχυποψία αντιμετώπισαν πολλοί το δημοσίευμα των New York Times για τη νέα πυρηνική στρατηγική των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden τον Μάρτιο 2024.
Αναλυτές κάνουν λόγο για «οργανωμένη διαρροή» από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ που στοχοποιούν χώρες σε έναν κόσμο που αλλάζει αναπόδραστα.

Απογοητευτικές και για ΝΔ και για το Συριζα οι δημοσκοπήσεις



Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που μάλιστα δεν δημοσιοποιούνται, δείχνουν μια απόλυτη ανατροπή στο αντιπολιτευτικό σκηνικό, αλλά καταγράφουν και αρνητικό δημοσκοπικό ρεκόρ για τη ΝΔ.


Συγκεκριμένα, μόνο ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει διψήφιο ποσοστό και αυτό δεν ανήκει στην κεντροαριστερά! Ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον ΣυΡιζΑ, του οποίου η συσπείρωση βρίσκεται στο ναδίρ.

Πολύ κακά όμως είναι τα μαντάτα και για την Ν.Δ., η οποία καταγράφει το χειρότερο δημοσκοπικό ποσοστό της ιστορίας της.

Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην ιστορία. Πώς να προετοιμαστείτε

 


Η καλύτερη στιγμή να προετοιμαστείτε για ένα κραχ είναι πριν από το κραχ… Τάδε έφη ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Robert Kiyosaki στο Twitter.

«Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία. Τα καλά νέα είναι ότι η καλύτερη στιγμή να γίνεις πλούσιος είναι κατά τη διάρκεια του κραχ. Τα κακά νέα είναι ότι το επόμενο κραχ θα αργήσει πάρα πολύ. Το χρηματιστήριο ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

Τα κορόιδα στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι η οικονομία είναι ισχυρή. Μην ξεγελιέστε.

Οι Magnificent 7 (Nvidia NVDA, Tesla TSLA, Meta Platforms META, Apple AAPL, Amazon.com AMZN, Microsoft MSFT, and Alphabet GOOGL/GOOG) που χρηματοδοτούνται από αμερικανικά κρατικά δολάρια διατηρούν το χρηματιστήριο ανοδικά. Προσέξτε, σας παρακαλώ.

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας έκαψε τα πάντα – Επιβάλουν lockdown στα δάση για να κάνουν ανενόχλητοι την «βρώμικη» δουλειά

 

Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας, του ικανότερου καταστροφέα της Ελλάδος όλων των εποχών πατερ-Κούλη Μαριονετάκη, ο οποίος, πάσχοντας από τραγικό έλλειμμα ενσυναίσθησης, χασκογελάει στους τόπους των καταστροφών, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για την ηροστράτεια αποτελεσματικότητά του, έχει ξεπεράσει σε προπαγανδιστική υποκρισία όλες τις άλλες κυβερνήσεις του δαιμονισμένου δυτικού κόσμου.


Νοιάζονται τάχα τόσο πολύ για τα δάση μας, που σπεύδουν να μας ενημερώσουν για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φυσικά επειδή μας θεωρούν βρεφοποιημένους, επισημαίνουν τον διαβαθμισμένο κίνδυνο μέσω χρωμάτων) και, ταυτοχρόνως, επιβάλλουν δασικό λοκντάουν, θεωρώντας μας όλους αδιακρίτως υπόπτους ως εν δυνάμει εμπρηστές.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ

 


Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Στα 28-30 ευρώ/τόνο εξήγαγε πέρυσι η Ελλάδα λιγνίτη από την Αχλάδα στη Βόρεια Μακεδονία

 


Στην εξαγωγή 768.827 τόνων λιγνίτη προχώρησε η Ελλάδα προς τη Β. Μακεδονία τα Σκόπια πέρυσι από το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΥΠΕΝ που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι εγκρίθηκε η παράταση - τροποποίηση της μίσθωσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Αχλάδας Νομού Φλώρινας (Αχλάδα Νο1 και Αχλάδα Νο2) στη μισθώτρια εταιρεία ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.

Η ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να διατηρεί την παραγωγή λιγνίτη σε τουλάχιστον 750.000 τόνους κατ΄ έτος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ως άνω

Η εκδίκηση των Χούθι στην ελληνική εξωτερική πολιτική των υποκλίσεων

 


Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Μέση Ανατολή έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική εμπορική ναυτιλία να στοχοποιηθεί και ένα ακόμα εμπορικό πλοίο  (Μ/Τ Sounion) αποτέλεσε στόχο των δυνάμεων της Υεμένης, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Άγιος Πορφύριος: «Αργότερα θα δείτε όλα τα τρόφιμα θα είναι μολυσμένα. Να μην φοβάστε…θα κάνετε τον Σταυρό σας και θα τρώτε»

 

Ο π. Φώτης πήγαινε κάθε Πέμπτη στον Άγιο, για να εξομολογηθεί ή για να τον συμβουλευτεί πάνω στον προσωπικό πνευματικό του αγώνα και στο ποιμαντικό του έργο.

-Κάναμε Πνευματικό μας τον υποτακτικό του, τον παπα-Φώτη, που ήταν μία αγία ψυχή και προσευχότανε πολύ για εμάς. Εκεί, πολύ σύντομα, γνώρισα ένα πνευματικοπαίδι του, τον Παναγιώτη.
Επειδή όμως ήμουν επιφυλακτική και διστακτική, και μάλιστα όταν έπρεπε να αποφασίσω για τη μελλοντική πορεία της ζωής μου, αποφασίσαμε με τον Παναγιώτη να επισκεφτούμε και να συμβουλευτούμε τον Άγιο Πορφύριο.

Ο π. Φώτης πήγαινε κάθε Πέμπτη στον Άγιο, για να εξομολογηθεί ή για να τον συμβουλευτεί πάνω στον προσωπικό πνευματικό του αγώνα και στο ποιμαντικό του έργο. Εγώ πέρασα πρώτη στο Κελλί του και, καθώς έπαιρνα την ευχή του, μου κράτησε το χέρι και έπιασε τον σφυγμό μου. Έμεινε σιωπηλός για 3-4 λεπτά και μετά, κουνώντας έντονα το χέρι μου, μου είπε με ζωηρή φωνή: «Μωρέ ξέρει πόσο σε αγαπάει αυτός; Μωρέ είσαι ευαίσθητη εσύ. Ευαίσθητη…»

Ένιωσα να ξαλαφρώνω από μία ενόχληση και να μου φεύγει ένα άγχος. Ήταν σαν να μου έβγαλε ένα αγκάθι που πόναγε και αμέσως ανακουφίστηκα.

Η ιστορία της Κάσου έχει γραφτεί κατά το ήμισυ: Οταν γραφτεί ολόκληρη, κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν – Τα Ιμια θα ωχριούν


Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Την επόμενη μέρα της κρίσης στην Κάσο, η οποία οδήγησε στην εσπευσμένη αναχώρηση του ιταλικού ερευνητικού από την οριοθετημένη με βάση την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, συνομίλησα με κρατικό αξιωματούχο, ύστερα από πρωτοβουλία του. Προσπάθησε να με πείσει ότι το ιταλικό «ολοκλήρωσε» και με το παραπάνω τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της ΑΟΖ, εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και ότι όλα όσα διαδίδονται είναι προπαγάνδα. Ακόμα δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις Ροζάκη ότι το ιταλικό, που επιχειρούσε για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, έφυγε ύστερα από μυστική συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.


Ούτε έχει γίνει ακόμα γνωστό ότι διετάχθη το Πολεμικό Ναυτικό σε αδράνεια και σε μη απάντηση κατά τη διάρκεια της ΤΡΙΩΡΗΣ παραμονής των τουρκικών φρεγατών μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Αυτά τα μάθαμε αργότερα και τα αποκαλύψαμε. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ήταν μόλις οι πρώτες ώρες και υπήρχε σχετική ομίχλη για το τι ακριβώς συνέβη στην Κάσο. Ο αξιωματούχος μού διαμαρτυρόταν γιατί γράψαμε ότι το ιταλικό ζήτησε άδεια από τις αρχές της Αττάλειας. Μη έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μου, καθώς είχαν περάσει ώρες μόνο από την κρίση, του έθεσα ένα εξαιρετικά απλό ερώτημα: «Προβλέπει ο προγραμματισμός σας ότι το ιταλικό ερευνητικό θα επιχειρήσει ξανά εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, στο ίδιο σημείο, εντός της ελληνικής ΑΟΖ;».

Νερό Θεσσαλίας: Από δημόσιο αγαθό σε επιχειρηματικό εγχείρημα;



Το νερό της Θεσσαλίας στη δίνη των επιχειρηματικών συμφερόντων και της τοπικής διακυβέρνησης

Μήπως το νερό της Θεσσαλίας έχει μαγικές ιδιότητες και το έχουν βάλει στο μάτι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι; Ενώ οι τοπικοί δήμοι προσπαθούν να κρατήσουν τις βρύσες ανοιχτές και την τσέπη των πολιτών κλειστή, το νέο σχέδιο ιδιωτικοποίησης έρχεται να ταράξει τα νερά – κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Κάνσας κατά Pfizer: Ηξερε ότι το εμβόλιο κορωνοϊού είχε παρενέργειες

 «Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι συνδεόταν με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, αποτυχημένες κυήσεις, θανάτους», τονίζει η Πολιτεία.



Το Κάνσας μήνυσε τη Δευτέρα την Pfizer, κατηγορώντας τον φαρμακευτικό κολοσσό ότι παραποίησε την ασφάλεια του εμβολίου Covid-19 και παραβίασε τον νόμο της πολιτείας για την προστασία των καταναλωτών.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας Kris Kobach στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κάνσας, στην κομητεία Thomas County. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία παραπλάνησε το κοινό όταν δήλωσε ότι διαθέτει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19.

Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιό της θα απέτρεπε τη μετάδοση της Covid-19, παρόλο που η εταιρεία γνώριζε ότι δεν είχε ποτέ μελετήσει την επίδραση του εμβολίου της στη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με την αγωγή.

«Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι το εμβόλιο Covid-19 συνδεόταν με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, αποτυχημένων κυήσεων και θανάτων», έγραψε η πολιτεία στην αγωγή.

Κυβέρνηση Μάπετ Σόου: Φορτώνουν τις ευθύνες στους πυροπλήκτους!

 

Καμία παραδοχή Μητσοτάκη για -έστω- επιχειρησιακά λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή της βορειοανατολικής Αττικής

O Κυριάκος έδωσε τη γραμμή και ο Αδωνις έσπευσε να τη διαδώσει. Οσοι περίμεναν από την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων να παραδεχτεί -έστω- επιχειρησιακά λάθη που οδήγησαν στην καταστροφή της βορειοανατολικής Αττικής διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο ίδιος άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να δώσει τη γραμμή, ξεκαθαρίζοντας πως για την πυρκαγιά που πέρασε εντός του αστικού ιστού ευθύνονται οι πάντες εκτός της κυβέρνησης και φυσικά του ίδιου.

Η γραμμή του Μαξίμου -ακόμα μια φορά- είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η διάχυση των ευθυνών και, φυσικά, η άνευ όρων επίθεση στην κοινωνία και σε όσους τολμούν να μιλούν και να αποκαλύπτουν τις τρομακτικές τους ευθύνες. Για να πετύχουν μάλιστα αυτόν τον στόχο επιστράτευσαν και τον «αόρατο αρχισυντάκτη» του Μαξίμου, ο οποίος φρόντισε ως διά μαγείας να περάσει τη γραμμή σε όσα μέσα «διαθέτει» η κυβέρνηση.

Ο Ατλαντικός ψυχραίνει απότομα και οι επιστήμονες προβληματίζονται…


Μια 
«περίεργη ανωμαλία» λαμβάνει χώρα στον Ατλαντικό Ωκεανό και οι ειδικοί δεν φαίνεται να μπορούν να καταλάβουν τον λόγο πίσω από αυτήν. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι επιφανειακές θερμοκρασίες στον Ατλαντικό Ωκεανό σημείωσαν νέα υψηλά ρεκόρ.

Ωστόσο, φαίνεται αυτό να άλλαξε απότομα στον Ατλαντικό Ωκεανό με τις θερμοκρασίες της επιφάνειάς του να πέφτουν ξαφνικά με ταχύτητα-ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), τα δεδομένα δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας του Ατλαντικού άρχισαν να πέφτουν από τον Μάιο.

«Όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών λέει ο περιφερειάρχης


Την αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά, εξέφρασε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημείωσε δε, ότι για τις αδειοδοτήσεις δεν ερωτώνται πλέον οι τοπικές κοινωνίες, μέσω της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.
«Οι αδειοδοτήσεις δίνονται από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης κατέστησε σαφές, ότι η θέση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ξεκάθαρη ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
«Ναι στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όχι στα βουνά» είπε, τονίζοντας ότι στις δικαστικές μάχες εναντίον των αδειοδοτήσεων αυτών, η περιφέρεια συμπαρίσταται με δικούς της δικηγόρους.
Επισήμανε μάλιστα, ότι όλες οι μάχες -πλην της περίπτωσης της Τήνου, που το δημοτικό συμβούλιο είχε εισηγηθεί θετικά- έχουν κερδηθεί.


ertnews.gr

https://vimatisko.gr/katigoria/epikairotita/oxi-stin-topothetisi-anemogennitrion-leei-o-p

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Placebo: Εικονικό Φάρμακο

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος
12 Ioυνίου 2018 | Αναθεωρήθηκε από το προσωπικό του Psychology Today | Διαβάστε το εδώ
 
Το εικονικό φάρμακο (placebo) είναι μια ουσία ή μια ιατρική διαδικασία που μοιάζει με μια πραγματική θεραπεία, αλλά στην πραγματικότητα δεν δρα σε μια ασθένεια ή ιατρική κατάσταση- στην πραγματικότητα είναι μια ψεύτικη θεραπεία, που προσφέρεται για πειραματικούς ή άλλους λόγους. Για ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο, τα εικονικά φάρμακα μπορεί να έχουν ακόμη θετική ή αρνητική επίδραση στα συμπτώματα, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Τι είναι το Εικονικό Φάρμακο;
 
Ένα εικονικό φάρμακο μπορεί να είναι οποιαδήποτε θεραπεία ή ουσία που φαίνεται να είναι γνήσια αλλά δεν είναι. Τα εικονικά φάρμακα δεν έχουν γενικά μακροχρόνια αποτελέσματα και δεν θεραπεύουν ασθένειες. Μεγάλο μέρος του φαινομένου placebo εξαρτάται από τις προσδοκίες ενός ατόμου. Εάν ένα άτομο περιμένει να νιώσει ανακούφιση, μπορεί και να νιώσει. Εάν ένα άτομο φοβάται τις παρενέργειες, αυτές μπορεί να εμφανιστούν. Όταν το φαινόμενο placebo είναι αρνητικό, μερικές φορές αναφέρεται ως «φαινόμενο nocebo».
 
Ποιος είναι ο σκοπός του εικονικού φαρμάκου;
 
Όταν τα τυχαιοποιημένα, διπλά τυφλά πειράματα έγιναν συνήθης πρακτική τον 20ό αιώνα, τα εικονικά φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν σε ομάδες ελέγχου για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα και οι

Εξοντώνουν με νέο χαράτσι και τις… βαρκούλες

 

Οσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανασύρει μια διάταξη νόμου του… 1975 περί «φόρου πλοίων β’ κατηγορίας», την οποία «κωδικοποίησε» σε δικό της, πρόσφατο νομοσχέδιο

• Ακόμα και… από τη μύγα ξύγκι προσπαθεί, κατά τη γνωστή παροιμία, να βγάλει η κυβέρνηση, την ώρα που «χαϊδεύει» απλώς τα υπερκέρδη και ευλογεί την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των αλυσίδων…

  • Του Ανδρέα Καψαμπέλη

• Το τελευταίο επίτευγμά της προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το χαράτσι που αποφάσισε να επιβάλει ακόμα και για τις απλές βαρκούλες στους ιδιοκτήτες τους!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ο Β.Ζελένσκι απαγόρευσε την λειτουργία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!

 


Υπερψήφισε το νόμο η ουκρανική Βουλή - Χιλιάδες πιστοί σπεύδουν να προστατεύσουν την έδρα της και τις εκκλησίες της

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε πριν από λίγο το νόμο «απαγόρευσης των δραστηριοτήτων θρησκευτικών οργανισμών που συνδέονται με την Ρωσία», με λίγα λόγια απαγορεύει την λειτουργία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Στο ουκρανικό κοινοβούλιο οι βουλευτές ήταν χαρούμενοι για την υπερψήφιση του νόμου.


Σημειώνεται όμως ότι όλα τα κόμματα που εξέφραζαν τον ρωσόφωνο πληθυσμό έχουν απαγορευτεί και έχουν αποβληθεί από την ουκρανική Βουλή.

Εξουδετερώστε τα τουρκικά drones- Προστατέψτε την εθνική κυριαρχία


Οι καθημερινές προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη(drones),που προκαλούν παραβάσεις και παραβιάσεις στο FIR Αθηνών και στον εθνικό εναέριο χώρο(10 ν.μ.),καταδεικνύουν τις συνεχόμενες αναθεωρητικές, επεκτατικές και επικίνδυνες ενέργειες της Τουρκίας,που απαιτούν ΑΜΕΣΗ απάντηση σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ούτε Διακηρύξεις Αθηνών, ούτε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σταματούν την Τουρκία. Η επιθετικότητά της αυξάνεται καθημερινά.

Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα, διότι αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζει τα γεγονότα με έλλειμμα στρατηγικής,

Γιατί η “ευλογιά των πιθήκων” (Mpox), είναι ακόμα μια απάτη της παγκόσμιας τάξης – όλα τα στοιχεία μαζεμένα!

 Γιατί η “ευλογιά των πιθήκων” (Mpox), είναι ακόμα μια απάτη της παγκόσμιας τάξης – όλα τα στοιχεία μαζεμένα!

Ήταν το 2022 που προσπάθησαν να επαναφέρουν την ευλογιά των πιθήκων ως μια νέα πανδημία αλλα με πλήρη αποτυχία. Ο κόσμος τότε, κουρασμένος απο το Covid αλλα και προετοιμασμένος όσο ποτέ άλλωτε για να αντιμετωπίσει τους διεθνής εγκληματίες της ελίτ, έβγαλε στη φόρα αποκαλύψεις για μια προσχεδιασμένη “πανδημία”, την οποία μετά τις πολλές αντιδράσεις αποφάσισαν να πάρουν πίσω!

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), τότε είχε «αναβαθμίσει» την ευλογιά των πιθήκων σε «ειδοποιήσιμη ασθένεια» , πράγμα που σημαίνει ότι κάθε θετικό τεστ πρέπει να αναφέρεται αμέσως στην κρατική υπηρεσία. Η Telegraph είχε αναφέρει ότι “η ευλογιά των πιθήκων αναβαθμίστηκε στο ίδιο επίπεδο με τη λέπρα και την πανώλη”

Ακόμα και συστημικά ΜΜΕ αμφισβητούσαν πως η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί αυξημένο κίνδυνο!

Ο guardian είχε πει:

Το CDC των ΗΠΑ έχει λάβει μια περίεργα συγχρονισμένη απόφαση να αυξήσει την ειδοποίηση σοβαρότητας στο Monkeypox στο επίπεδο 2 , το οποίο συνιστά στους ανθρώπους «να εφαρμόζουν ενισχυμένες προφυλάξεις».

ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ”ΑΥΞΗΣΗ” ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 


Κύριοι παλιοί  βουλευτές της ΝΔ και λοιποί  περιέργως σιωπώντες σχεδόν σε ΟΛΑ   λοιποί βουλευτές,

·    Είναι απερίγραπτα θρασύτατος σε όλα.

·    Ετοιμάζεται λέει  να ενημερώσει στην Θεσσαλονίκη πανηγυρικά ότι “αυξάνει τις συντάξεις”

·    Με “μέγα” δώρο του την μη παρακράτηση της  σχετικά μηδαμινής με τη συνολική ληστεία των συντάξεων,  εισφοράς   αλληλεγγύης.

·    Αυτός που εγκληματική διατηρεί την κατά 70% ληστεία των συντάξεων με εγκλήματα ως.

·    Την  πέραν των άλλων ληστρικών (Κατρουγκαλικών, Βουρτσηκών κτλ, κτλ, κτλ, κτλ) περικοπών των συντάξεων.

·    Την για το βιβλίο Γκίνες, ειπλέον μείωση των ετών ληστευμένων  συντάξεων, με αφαίρεση από τα συντάξιμα χρόνια των Σαββάτων και των Κυριακών.

·    Που συμφωνά με τους έχοντας ισχύ νόμου κανονισμούς των ασφαλιστικών ταμείων οι κρατήσεις ήταν τέτοιες που οι κανονισμοί των ταμείων τις υπολόγιζαν,  ως υπολόγιζαν και τις λοιπές αργίες,  στα συντάξιμα χρόνια  .

·    Επιπλέον ο εν λόγω έξυπνος ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τους συνταξιούχους ότι δεν χρειαζόταν να υποβάλουν προσφυγή για τα αναδρομικά τους ώστε να μην τους τα χορηγήσει

·    Επίσης ενώ ληστεύει κάθε μήνα το 70% της σύνταξης τους,  τους φορολογεί ληστρικά  και από πάνω.

·    Και έρχεται τώρα ΑΘΛΙΑ αντί σταδιακά να είχε επαναφέρει τις συντάξεις στο προ της ληστείας τους  ύψος τους

·    Να επιστρέψει άνευ στοιχειώδους αιδούς πανηγυρικά τα αναλογικά ψιχία της εισφοράς αλληλεγγύης.

·    Προφανώς μόνον ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ μπορεί να χαρακτηριστεί  ο επικοινωνιακός αυτός πανηγυρισμός του

·    Ως και η ειδήμων ΣΙΩΠΉ ΟΛΩΝ των περί άλλα τυρβαζόντων κομμάτων της μνημονιακής βουλής.

·    Υπενθυμίζω ότι απαιτείται άμεσα προ της τελικής καταστροφής της νεοναζιστικά, τουρκικά κτλ υπόδουλης πατρίδας μας.

·    ΕΘΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ σωτηρίας της,  από τα νύχια του νεοταξικού WOKE-κικού επιστημονικού επανεκκινητικοί του φασισμού.


Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

*Γράφει ο Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος

Στις 17 Ιουλιου 2024, η Επιτροπη των Μονιμων Αντιπροσωπων του Συμβουλιου της ΕΕ (COREPER) συμφωνησε  καταρχην,στις προτασεις της Ε.Επιτροπης για το σχεδιο προυπολογισμου της Ευρωπαικης Ενωσης για το 2025.Οι προτασεις αυτές περιεχουν και χρηματοδοτησεις για τα υποψηφια προς ενταξη Κρατη,στα οποια περιλαμβανεται και η Τουρκια.Το Συμβουλιο Υπουργων της ΕΕ θα υιοθετησει τον προυπολογισμο σε μια από τις συνεδριασεις του τον επομενο μήνα.

Η Ελλαδα και η Κυπριακη Δημοκρατια πρεπει να σταματησουν οιαδηποτε χρηματοδοτηση της Τουρκιας  στα πλαισια της προενταξιακης βοηθειας  για τον απλουστατο λογο ότι η Αγκυρα δεν εχει υλοποιησει το περιεχομενο  της Δηλωσης της Ευρωπαικης Κοινοτητος  της 21ης Σεπτεμβριου του 2005.

Η Δηλωση αναφέρει τα εξης.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.


ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΕΡΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΆΗΚΕ ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΤΛ


Δείτε κατωτέρω:

Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020

Β. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021

Γ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΤΟΥΣ 20022

Δ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023

· Το τρέχον έτος που ακόμα δεν τελείωσε, το χαρακτηρίζει το μέγα έγκλημα μη άμεσης κατάσβεσης εν τη γενέσει της (συνήθως αυτό γίνεται) της φωτιάς στον Βαρβάρα

· Που κατάκαψε μέγα μέρος του δάσους της Αττικής, χιλιάδες σπίτια και λοιπές περιουσίες Ελλήνων και πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

H Υπερεθνική Ελίτ παίζει την παγκόσμια ειρήνη για να επιβάλει την κυριαρχία της (του Τάκη Φωτόπουλου)

 


ΣΧΟΛΙΟ του Τάκη Φωτόπουλου για τη σφαγή στη Γάζα

1. Τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή, που φανερώνουν ότι οι Σιωνιστές και οι σύμμαχοί τους στην Υπερεθνική Ελίτ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη μαζική σφαγή στην Γάζα, αν δεν συντρίψουν ολοκληρωτικά την Παλαιστινιακή Αντίσταση, είναι απόλυτα ενδεικτικά για τη μορφή της Νέας Διεθνούς Τάξης που θέλουν να επιβάλλουν.

2. Δεδομένου μάλιστα ότι η μαζική αυτή σιωνιστική αντεπίθεση, που δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν επιτύχει το στόχο της, δηλ. την επιβολή της σιωνιστικής επικυριαρχίας στη Μέση Ανατολή και -έμμεσα- στην ίδια τη Νέα Διεθνή Τάξη, είναι φανερό ότι αυτό που παίζεται δεν είναι πια ποιος θα είναι ο επικυρίαρχος στη Μέση Ανατολή με τις καθοριστικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της, αλλά ποιος θα είναι ουσιαστικά ο νέος παγκόσμιος επικυρίαρχος: η Υπερεθνική Ελίτ (με αποκλεισμό βέβαια της ρωσικής και της κινεζικής ελίτ, που θα περιορίζονταν σε έναν ετεροκαθοριζόμενο ρόλο) ή -εναλλακτικά- θα εδημιουργείτο μια Νέα πολύ-επίπεδη Διεθνής Τάξη που θα εξέφραζε πιο πιστά τον σημερινό παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων.