Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Νέα «επιδότηση» της Hellenic Train

 


Εκπλήσσεται κανείς με την ευκολία που μοιράζει δημόσιο χρήμα η Κυβέρνηση. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ μεταξύ άλλων προβλέπεται και η «εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από την σύμβαση … μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (νυν Hellenic Train)» που υπογράφηκε στις 14/4/2022. Το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί είναι 124 εκατ ευρώ για τα έτη 2022-23.

Δηλαδή με την σύμβαση που υπέγραψε ο τότε Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής θα πρέπει το Δημόσιο να καλύπτει τις «ζημιές» της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, αλλά και για το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ.

Και το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι «γιατί ιδιωτικοποιήσαμε τους σιδηροδρόμους» εάν δεν έχουμε καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών, ασφάλειας και επιπρόσθετα πληρώνουμε τις ζημιές τους;

Αυτό είναι το φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης.

Τα κέρδη στους ολιγάρχες και τις πολυεθνικές και οι ζημιές σε βάρος του δημοσίου χρέους  και του ελληνικού λαού.

(Εστάλη από πολιτικό κίνημα ΝΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)