Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Παρίσι: Woke σχιζοφρένεια με σφραγίδα της ΔΟΕ – Αθλήτριες τρώνε «συμπεριληπτικό» ξύλο από άντρες πυγμάχους που δηλώνουν «θηλυκά»

Sportime.gr: Το γεωπολιτικό παρασκήνιο τoυ woke εξευτελισμού της πυγμαχίας

...Υπηρετώντας πιστά το δόγμα της woke νεοταξικής ατζέντας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να τινάξει στον αέρα κάθε έννοια ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος.
Η ΔΟΕ έδωσε το πράσινο φως σε δυο βιολογικούς άνδρες πυγμάχους, που αυτοπροσδιορίζονται ως «γυναίκες», να αγωνιστούν κανονικά σε γυναικείες κατηγορίες πυγμαχίας, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ολυμπιακή Επιτροπή επέτρεψε δηλαδή σε 2 άντρες να χτυπούν ανελέητα γυναίκες, μόνο και μόνο επειδή δήλωσαν ότι κι εκείνοι είναι «γυναίκες». Κατά τα άλλα για όλα τα δεινά των γυναικών, φταίει η… πατριαρχία! Και οι ίδιοι που πουλάνε αυτό το αφήγημα, ταπεινώνουν τις γυναίκες για χάρη των ΛΟΑΤΚΙ+ «προτύπων».
Προκειμένου να μη θιγεί στο παραμικρό, αλλά να διαφημιστεί η κατάργηση των βιολογικών φύλων, οι «ολύμπιοι» καρεκλοκένταυροι εξευτέλισαν το άθλημα (και όλα τα αθλήματα εν γένει) και αδικούν κατάφωρα το γυναικείο φύλο. Αθλήτριες που αφιερώνουν τη ζωή τους στη πυγμαχία κοπιάζοντας καθημερινά για μια διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, βλέπουν σήμερα «θηλυκούς» μαντράχαλους να κλέβουν τον κόπο τους με τις ευλογίες των διοργανωτών...
Εξετάζοντας το παρασκήνιο αυτής της «δικαιωματιστικής» κόντρας μεταξύ ΔΟΕ (που δέχτηκε τους
woke πυγμάχους) και IBA (που τους απέκλεισε πέρυσι), μπορούν αμέσως να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, που εξηγούν πολλά. Πρόεδρος τη ΙΒΑ είναι ο Ρώσος Ουμάρ Κρέμλεφ, που κατηγορείται από τους γαλαζοαίματους «Αθάνατους» της ΔΟΕ (η οποία έχει ως πρόεδρο τον Γερμανό Τόμας Μπαχ) ως «άνθρωπος του Πούτιν»...
...Ο Κρέμλεφ υποστηρίζει ότι η ΔΟΕ επιχειρεί να «σκοτώσει» την πυγμαχία με την εισαγωγή των νέων «δικαιωματιστικών»
standards που ουσιαστικά «λειτουργούν υπέρ ενός φύλου και εις βάρος του άλλου»...
...Πίσω από την «Ολυμπιακή» αλητεία της ΔΟΕ που επιτρέπει σε δύο άνδρες να ξυλοκοπήσουν ανενόχλητοι γυναίκες και ίσως να πάρουν και μετάλλιο γι’ αυτό, κρύβεται μια ολόκληρη γεωπολιτική ατζέντα, ακριβώς γιατί ο
Wokeισμός είναι για τη Δύση ένα πολεμικό εργαλείο κοινωνικοπολιτικής καθυπόταξης λαών.

Δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε επιχειρήματα του πόσο φρικτά άδικο είναι να μπαίνει στο ρινγκ ένας άνδρας που έχει περάσει από διαδικασία φυλομετάβασης, για να αντιμετωπίσει μια πραγματική γυναίκα. Το βιολογικό αβαντάζ του άνδρα, δεν παύει να υφίσταται όση ορμονοθεραπεία και να υποστεί ο οργανισμός του. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι επιστήμονες και οι αθλητικές Αρχές, αλλά τηρούν τη στάση της ένοχης σιωπής μπροστά σε αυτήν την αντιαθλητική και ανήθικη φάρσα.

Όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις είναι καταιγιστικές για την ελεεινή απόφαση της ΔΟΕ να τρώνε οι γυναίκες… «συμπεριληπτικό» ξύλο από άνδρες. Μετά και από την άθλια τελετή έναρξης, η ξεφτίλα του Wokeισμού αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο στο ευρύ κοινό.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα βίντεο που έγινε viral, από αγώνα του «θηλυκοποιημένου» Imane Khelif στο Μεξικό, το 2022, όπου γρονθοκοπεί αλύπητα την Μεξικανή πυγμάχο, Brianda Tamara, με τον αγώνα να διακόπτεται στον τρίτο γύρο.

«Δεν νομίζω ότι είχα νιώσει ποτέ έτσι στα 13 μου χρόνια ως πυγμάχος, ούτε σε χαλαρές προπονήσεις μου με άντρες. Όταν πάλεψα μαζί της, ένιωσα πολύ έξω απ’ τα νερά μου. Τα χτυπήματά της με πλήγωσαν πολύ. Δόξα τω Θεώ εκείνη την ημέρα βγήκα από το ρινγκ με ασφάλεια και είναι καλό που τελικά το κατάλαβαν…»


Νέα «επιδότηση» της Hellenic Train

 


Εκπλήσσεται κανείς με την ευκολία που μοιράζει δημόσιο χρήμα η Κυβέρνηση. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ μεταξύ άλλων προβλέπεται και η «εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από την σύμβαση … μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (νυν Hellenic Train)» που υπογράφηκε στις 14/4/2022. Το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί είναι 124 εκατ ευρώ για τα έτη 2022-23.

Δηλαδή με την σύμβαση που υπέγραψε ο τότε Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής θα πρέπει το Δημόσιο να καλύπτει τις «ζημιές» της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, αλλά και για το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ.

Και το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι «γιατί ιδιωτικοποιήσαμε τους σιδηροδρόμους» εάν δεν έχουμε καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών, ασφάλειας και επιπρόσθετα πληρώνουμε τις ζημιές τους;

Αυτό είναι το φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης.

Τα κέρδη στους ολιγάρχες και τις πολυεθνικές και οι ζημιές σε βάρος του δημοσίου χρέους  και του ελληνικού λαού.

(Εστάλη από πολιτικό κίνημα ΝΙΚΗ)

Προς τον Συνήγορο του Πολίτη: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 


Προς τον Συνήγορο του Πολίτη

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

λόγω της μη ορθής λειτουργίας του συστήματος της ΑΑΔΕ τα μέλη των Συλλόγων μας και εν γένει ο κλάδος των λογιστών καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά τις δηλωτικές υποχρεώσεις των πολιτών/εντολέων τους και ειδικότερα δεν μπορούν να εργαστούν απρόσκοπτα ώστε να τις διεκπεραιώσουν με αποτέλεσμα την απαγορευτική αύξηση των ωρών εργασίας τους μέσα στα ήδη στενά χρονοδιαγράμματα που θέτει η φορολογική διοίκηση.

Παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες οχλήσεις του Συλλόγου μας και εν γένει του Κλάδου μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δυστυχώς, η Διοίκηση δεν έχει προβεί σε ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα καθιστώντας αδύνατη την ορθή και ομαλή εργασία των Λογιστών με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να δημιουργούνται  και θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας τους.

Επιπλέον, η ως άνω μη ορθή λειτουργία των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, αφενός συνεπάγεται άρνηση εξυπηρέτησης των πολιτών και επιχειρήσεων –εντολέων του επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικού, αφετέρου προκαλεί στον εν λόγω επαγγελματία και οικονομική βλάβη, καθώς δεν δύναται να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις των εντολέων του.

Η ΔΕΗ που κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά, κατασκευάζει ΑΠΕ στη Ρουμανία.

 


Σχόλιο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Είναι γεγονός ότι η πιο ακριβή εταιρεία ενέργειας στη χώρα είναι η ΔΕΗ, μάλιστα όταν εκδικάστηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής μετά από προσφυγή των Ενώσεων Καταναλωτών και Δικηγορικών Συλλόγων, μόνο τα κλάματα δεν έβαλαν ο δικηγόρος και οι μάρτυρες υπεράσπισης, η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά και χρωστάει, λέγανε και κλαίγανε….

Το παραμύθι του Χρηματιστήριου Ενέργειας, με την ευλογία του Μητσοτάκη, κατακλέβουν τον Ελληνικό λαό για να αποκτήσουν πόρους για επενδύσεις. Τα αιολικά πάρκα της ΔΕΗ εμείς τα φτιάχνουμε, με τον ιδρώτα μας και με το στέρημα μας. Αν αυτό δεν ονομάζεται απάτη, τότε ονομάζεται αισχροκέρδεια !!!  


ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ξεκινά η κατασκευή νέου αιολικού πάρκου 140 MW στη Ρουμανία

Ένα νέο αιολικό πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 140 MW, στη θέση Deleni της επαρχίας Vaslui στην ανατολική Ρουμανία, έρχεται να προστεθεί στην οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ.

Το νέο αιολικό πάρκο, το οποίο έχει μπει στη φάση κατασκευής από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αποτελείται από 23 ανεμογεννήτριες τύπου GE Vernova, ονομαστικής ισχύος 6,1 MW η κάθε μία και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Με δεδομένο το πλούσιο αιολικό δυναμικό της ανατολικής Ρουμανίας, η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή του πάρκου υπολογίζεται να ανέλθει σε 370 GWh, ικανή να καλύψει τις ανάγκες περίπου 62.000 νοικοκυριών. Με τη λειτουργία του, ο νέος σταθμός αναμένεται να αποτρέπει εκπομπές CO2 της τάξης των 215.000 τόνων σε ετήσια βάση.

Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση


Μια μελέτη του Χάρβαρντ και μάλιστα από το 2018, έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Joule και δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν σημαντικές αλλαγές στις θερμοκρασίες γύρω τους, αυξάνοντας δραματικά την επιφανειακή θερμοκρασία στις περιοχές που βρίσκονται. Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, με την θερμότητα να αναμιγνύεται σε τμήματα της ατμόσφαιρας και να επηρεάζουν τον γύρω χώρο.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι ανεμογεννήτριες μεταξύ 100-150 μέτρων, που λειτουργούν τη νύχτα, μπορούν να τραβήξουν θερμότερο αέρα μέχρι και 550 μέτρα σε ύψος, σπρώχνοντάς τον στην επιφάνεια κάτω τους, θερμαίνοντας το έδαφος της Γης. Αυτό επηρεάζει ανθρώπους, φυτά και ζώα που ζουν κοντά τους.

Η μελέτη έγινε για να εξετάσει τις επιπτώσεις εάν οι ΗΠΑ παρήγαγαν όλη τους την ενέργεια από ανεμογεννήτριες. Έδειξε πως η ανάμειξη θερμότερου αέρα με ψυχρότερο, λόγω των τουρμπινών, θα ανέβαζε την θερμοκρασία 0.54 βαθμούς Κελσίου, στις περιοχές που θα βρίσκονταν οι ανεμογεννήτριες. Σε κάποιες από τις περιοχές είδαν πως η αύξηση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα. Για παράδειγμα, η Νοτιοδυτική Μινεσότα, θα μπορούσε να δει αύξηση μέχρι και 0.8 βαθμούς Κελσίου, λόγω των ανεμογεννητριών.

ανεμογεννήτριες

Η μεγαλύτερη αύξηση στις θερμοκρασίες θα συμβαίνει τη νύχτα.

«H περιοχή του αιολικού πάρκου παρουσιάζει υψηλότερες μέσες θερμοκρασίες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Βρετανικές αποκαλύψεις για τα μαγειρέματα στο «Σχέδιο Ανάν ΙΙΙ»

Η εποικοδομητική ασάφεια της λέξης «ενωμένη» («united»), έποικοι, εκτοπισμένοι, εδαφικό/περιουσιακό, δομή, ασφάλεια, τι θα ζητούσαν από τον Τάσο Παπαδόπουλο, «κάτι για την Τουρκία»

Στις 23 Ιουλίου 2024 το Βρετανικό Εθνικό Αρχείο αποδέσμευσε και πάλι, μετά από 20 χρόνια, πρωθυπουργικούς φακέλους (πρωθυπουργίας Tony Blair - Τόνι Μπλερ) για διάφορα θέματα, καλύπτοντας την περίοδο 2000-2003. Εντοπίσαμε ορισμένες, αν και περιορισμένες, αναφορές για την Κύπρο. Αναφορές για τους σχεδιασμούς που έκαναν το 2003 για το τροποποιημένο «Σχέδιο Ανάν ΙΙΙ» με «επικεφαλής» τον Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και το Φόρεϊν Όφις, για μας, δίχως εμάς. Επισημαίνω ότι τα λιγοστά αυτά έγγραφα δεν μας δίνουν ολοκληρωμένη ιστορική συνέχεια με λεπτομέρειες για όλο το τρομερό παρασκήνιο. Οι οποίες υπάρχουν, όμως, στους ακόμα κλειστούς φακέλους του Φόρεϊν Όφις για τα έτη 2001-2003, που αναμένονται μετά την 30ετία.

Έστω και αυτές όμως οι αναφορές επαναβεβαιώνουν τη φιλοτουρκική πολιτική της εγγυήτριας Βρετανίας και τη συνέχιση της διχοτομικής της πολιτικής από το 1963/64 ταυτισμένη με την τουρκική του Δρος Νιχάτ Ερίμ από το 1956. Με συνεργάτη τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας τα χρόνια εκείνα του «Σχεδίου Ανάν», μεταξύ 2001-2006, ήταν ο υπέρμαχος και τιμηθείς από το τουρκικό κράτος, γνωστός Τζακ Στρο (Jack Straw).

«Ενωμένη» («united») - αλλιώς θα προκαλούσε προβλήματα στον Γλ. Κληρίδη

Υποδείξεις του Φόρεϊν Όφις προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό πριν από το Συνέδριο των G8 ήταν να υποστήριζε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες των ΗΕ και να καλούσε όλες τις πλευρές να υποστήριζαν τις

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα του Ι.Σ.Μ.Ε. για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024 - 2025.

 



Κύριες και Κύριοι,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (Ι.Σ.Μ.Ε.), κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Στρατιωτικής Κοινωνιολογίας και Αμυντικής Διπλωματίας του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025, έχει προγραμματίσει για τα μέλη και τους φίλους του σειρά διαλέξεων για το ευρύ φάσμα αντικειμένων της Κοινωνιολογίας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η έγκαιρη ενημέρωση σας, σας αποστέλλουμε συνημμένα τον Προγραμματισμό των Διαλέξεων που θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο 2024 έως τον Ιούνιο 2025.

Η δίκη σας συμμετοχή σας στις παραπάνω διαλέξεις θα αποτελούσε, όπως πάντα, ιδιαίτερη τιμή για τα μέλη και τους φίλους του Ινστιτούτου, που αποτελούν το ακροατήριο του Σεμιναρίου.

Ευχαριστώ πολύ για την έγκαιρη ανταπόκριση σας.

(Email: (i.s.m.ellados@gmail.com)

Με εκτίμηση και φιλικά αισθήματα

              Πρόεδρος

Δρ Δημήτριος Σμοκοβίτης



ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σεμινάριο
Στρατιωτικής Κοινωνιολογίας & Στρατιωτικής Διπλωματίας

http://ismellados.blogspot.gr/

Email: i.s.m.ellados@gmail.com

 

ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Μ.Ε.)

 

Δρ Δημήτριος Σμοκοβίτης

Πρόεδρος  ΙΣΜΕ

Μαραθωνοδρόμου 43, Ψυχικό 15452

Τηλέφωνα: 210 6715153 & 6973374080

Ε-mail: lnicola@otenet.gr

 

Υπεύθυνος Σεμιναρίου: 

Αντγος ε.α. Σεραφείμ Παπαποστόλου

Σύρου 16, Χολαργός  15562

Τηλέφωνα: 210 6542774 & 6936552873

E-mail: serapapapo@hotmail.com

 

Διεύθυνση Σεμιναρίου: 

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Λεωφόρος Κηφισίας και Οδός Αγίας Σοφίας 1 (Στάση ΣΚΑΛΑΚΙΑ), Νέο Ψυχικό 

Πληροφορίες: Τηλ: 210-6713902 (εργάσιμες ημέρες και ώρες)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 Ακαδημαϊκού Έτους

 2024-2025

 

ΘΕΜΑΤΑ    2024

Την 12η Σεπτεμβρίου,

 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ.          Έναρξη Σεμιναρίου

Την 26η Σεπτεμβρίου,

Επιστροφή του ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες και μέλη του ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μετά από μια αρκετά μεγάλη αποχή και αδράνεια του ιστολογίου, αποφασίσαμε να λειτουργήσει ξανά, με έμπειρους και εξειδικευμένους διαχειριστές, με βασικό γνώμονα, την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την ελευθερία, προσφέροντας στον Ελληνικό λαό, για την πατρίδα μας και την Ορθοδοξία, μια σοβαρή και διαφορετική ενημέρωση σε σχέση με αυτή που προσφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε άλλο αδρανείς στις προκλήσεις της κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας και μας στηρίζετε.

Από τον διαχειριστή του ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Επικοινωνήστε μαζί μας: eleftheroi.ellines@gmail.com

(Τροποποίηση 31/7/2024 1:15 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)