Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Η κυβέρνηση δίνει χρήμα στους δήμους όπου θα γίνουν “δομές φιλοξενίας”

Ανταποδοτικά τέλη ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν στους δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούσαν δομές φιλοξενίας το 2019 με υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο Νότης Μηταράκης. Πρόκειται για συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου, που προβλέπει την ανά τρίμηνο καταβολή των ανταποδοτικών τελών για την περίοδο μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.
Για το 2019 εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 9.491.400 ευρώ, το οποίο
προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. Επίσης, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης υπέγραψε απόφαση, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες για τη δέσμευση των εκτάσεων, όπου και θα ανεγερθούν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)