Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ελλάδα αποθήκη ψυχών: Συμφωνία κυβέρνησης Βερολίνου μονιμοποίησης των προσφύγων επί πληρωμή

 

μονιμοποίηση των προσφύγων επί πληρωμή

Σε μία συμφωνία-σοκ για την Ελλάδα που πέρασε στα «ψιλά» κατέληξαν στις 21/7 στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Μηταράκης με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για την καταπολέμηση της «δευτερογενούς μετανάστευσης». 

Πρόκειται ουσιαστικά για μία συμφωνία αποτροπής της φυγής των προσφύγων από την Ελλάδα προς την ΕΕ και πιο συγκεκριμένα την Γερμανία, οι οποίοι αριθμούν χιλιάδες κάθε μήνα και είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος αποσυμφόρησης της χώρας αφού επιστροφές στην Τουρκία δεν γίνονται.

Με λίγα λόγια η Γερμανία θα πληρώνει την ελληνική κυβέρνηση για να μονιμοποιεί τους πρόσφυγες στην ελληνική γη. 

Πρόκειται για τη συμφωνία που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγους μήνες, όπου είχε δηλώσει πως «Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά».

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του γερμανικού υπ. Εσωτερικών το 2020 είχαν υποβάλει στη Γερμανία περίπου 7.100 άτομα αιτήσεις χορήγησης ασύλου, στα οποία προηγουμένως είχε χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα. Τους πρώτους τέσσερις μήνες φέτος ο αριθμός τους κυμάνθηκε στα 4.800. Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) υπολογίζει στα 17.300.  Όλοι αυτοί παραμένουν στην Γερμανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε πως «η Γερμανία θα υποστηρίξει την ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασία στην Ελλάδα, προσφέροντας οικονομική βοήθεια από κοινού με το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.» 

Σύμφωνα με πηγές τις ελληνικής πλευράς ο κ. Ζεεχόφερ υποσχέθηκε να διαθέσει το ποσό των 50 εκ. ευρώ. σε προγράμματα μονιμοποίησης των παράνομων προσφύγων (τα ονομάζουν «προγράμματα ένταξης προσφύγων») στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)