Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

 

Οι κατά συρροήν δολοφόνοι και γενοκτόνοι, που μακέλεψαν τη γηραιά ήπειρο και κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τον πλανήτη, είναι αμετανόητοι. Η μόνη τους αληθινή στενοχώρια είναι ότι έχασαν τον πόλεμο, όχι ότι έκαναν το Ολοκαύτωμα, τις διώξεις, τις εκτελέσεις, τους βιασμούς και τα πλιάτσικα σε όλες τις κατακτημένες χώρες. Ακόμα κι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που φοράνε την προβιά του φιλέλληνα είναι ίδιοι, αν όχι χειρότεροι, με εκείνους που δηλώνουν απροκάλυπτα τις απωθητικές πεποιθήσεις τους.

Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τους Γερμανούς που καθορίζουν την πολιτική, την οικονομική αλλά και την ιδεολογική ατζέντα στη χώρα τους και συνολικά

στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια από τις αποκρουστικές περιπτώσεις που πρέπει να τεθούν υπό το σκληρό φως της κριτικής είναι ο ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό ιστότοπο t-online.de είπε ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται τις γερμανικές επανορθώσεις, δικαιολόγησε τη σφαγή των Καλαβρύτων ως «αντίποινα» για τους φονευθέντες από τους αντάρτες Γερμανούς στρατιώτες -κάτι που, κατά την άποψή του, προβλέπεται από τη στρατιωτική νομοθεσία- και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν λεηλατήθηκε από τους Γερμανούς καθώς κι ένα σωρό άλλες αθλιότητες, που προκαλούν αγανάκτηση και προσβάλλουν τους απογόνους των θυμάτων που σκότωσαν οι άθλιοι πρόγονοί του. Ολα τούτα δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα πριν από την επέτειο από τη σφαγή της Κανδάνου των Χανίων Κρήτης, που διέπραξαν οι Γερμανοί στρατιώτες το 1941.

Η περίπτωση Ρίχτερ είναι ενδεικτική της παθογένειας των ελληνικών θεσμών. Αφενός ο Ρίχτερ έχει τιμηθεί, επί κυβερνήσεως Σημίτη, το 2000 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και αφετέρου, όταν τον πήγαν στα δικαστήρια για ανάλογες αθλιότητες που είχε πει, η ελληνική Δικαιοσύνη τον αθώωσε!

Το μόνο καλό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι οι Γερμανοί κάθε τόσο βρίσκουν έναν απίθανο τύπο να πει ότι η Γερμανία δεν χρωστά κάτι στην Ελλάδα, διότι γνωρίζουν καλά ότι μια ημέρα, αναπόφευκτα, θα οδηγηθούν στο… γκισέ για αποπληρωμή των οφειλομένων.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)