Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τεστ DNA σε μετανάστες στις ΗΠΑ έδειξε πως το 30% των παιδιών που συνόδευαν δεν ήταν δικά τους

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ DNA στα οποία υπέβαλλαν οι αμερικανικές αρχές τα παιδιά των μεταναστών που είχαν συλλάβει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οι εξετάσεις DNA σε παιδιά μεταναστών που συνελήφθησαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποκάλυψαν ότι οι ανήλικοι δεν είχαν συγγενική σχέση με τους ενήλικες που τους συνόδευαν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διεξήγαγε η Τελωνειακή και Μεταναστευτική Αρχή στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν τεστ DNA σε μετανάστες οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι ότι επιχειρούσαν να περάσουν τα νότια σύνορα της Αμερικής με παιδιά που δεν ήταν δικά τους.

Το ποσοστό μάλιστα, των παιδιών που συνοδεύονταν από ενήλικες που δεν ήταν γονείς τους, άγγιξε το 30%.

Όπως εξηγεί στον Washington Examiner, ένας εκ των υπαλλήλων που εργάστηκαν στο πρόγραμμα, στην αρχή εξετάστηκε το αν τα παιδιά συνοδεύονταν από τους πατριούς τους.

Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότεροι είχαν παραποιήσει τα στοιχεία τους παριστάνοντας μέλη της οικογένειας των παιδιών.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στις αρχές του μήνα σε δύο συνοριακές πόλεις, το Μακ Άλεν και το Ελ Πάσο στο Τέξας, λίγο αφότου το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος.

Ένας αριθμός ρεκόρ νοτιοαμερικανών μεταναστών έχει περάσει στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας ένα κενό της νομοθεσίας που επιτρέπει σε εκείνους που φθάνουν με παιδιά να αποφύγουν την κράτηση και την άμεση απέλαση.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)