Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανοναζί

 


ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανοναζί

Τα συστήματα ψύξης στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζια πήραν φωτιά μετά από βομβαρδισμό από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Ζαπορόζια, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαλίτσκι.

«Ο βομβαρδισμός της πόλης Enerdogar από τα ουκρανικά στρατεύματα προκάλεσε φωτιά στο σύστημα ψύξης», ανακοίνωσε ο Yevgeny Balitsky στο Telegram.

Επί του παρόντος, και οι 6 αντιδραστήρες στο εργοστάσιο βρίσκονται σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ατμού ή άλλες συνέπειες. Τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από το σταθμό και την πόλη Energodar είναι φυσιολογικά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την κατάσβεση των καυτών σημείων. Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και δεν απειλεί το εργοστάσιο ή τους κατοίκους, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής.

«Μαζί με τη διοίκηση του σταθμού κρατάμε την κατάσταση υπό έλεγχο. Εμπιστευτείτε μόνο επαληθευμένες και επίσημες πληροφορίες. Η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη και δεν έχει συνέπειες για τον σταθμό και τους κατοίκους», τόνισε o Balitsky.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Επικοινωνιών του ZNPP, Evgenia Yashina, κανείς δεν τραυματίστηκε. «Τα συστήματα ψύξης του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya, που χτυπήθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται μακριά από τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, στις όχθες του Δνείπερου», πρόσθεσε.

Oι Ουκρανοί το φορτώνουν στους Ρώσους κατά την πάγια τακτικής τους αλλά ο καθ΄ύλην αρμόδιος ο κυβερνήτης της περιοχής είναι κατπέλτης.. Σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγα λεπτά, ο Zelensky διαβεβαιώνει ότι «οι Ρώσοι κατακτητές έβαλαν φωτιά στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia»… ηθοποιός είναι .. όποιος θέλει τον πιστεύει

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης.. H φωτιά στον πύργο ψύξης του πυρηνικού σταθμού


Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2022 υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Είναι στο Energodar, κατά μήκος του Δνείπερου..

Ο ΔΟΑΕ καθησυχαστικός …..-έλα μωρέ άρπαξε λίγο o πιο μεγάλος πυρηνικός- λέει ότι δεν αναφέρθηκε καμία επίπτωση στην πυρηνική ασφάλεια στην τοποθεσία αναφέρει το Reuters..

Η πυρηνική υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε την Κυριακή ότι μια πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για την πυρηνική ασφάλεια.

«Εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ είδαν ισχυρό σκοτεινό καπνό να προέρχεται από τη βόρεια περιοχή του ZNPP μετά από πολλαπλές εκρήξεις που ακούστηκαν το βράδυ», ανέφερε η υπηρεσία στο X, πρώην Twitter.

«Δεν έχουν αναφερθεί επιπτώσεις για την πυρηνική ασφάλεια», προστίθεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. (AFP)

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia στη Νοτιοανατολική Ουκρανία πριν πυλώνας του Μαύρου Καπνού εμφανιστεί από έναν από τους Πύργους Ψύξης με Αξιωματούχους στο Εργοστάσιο να ισχυρίζονται ότι ο Πύργος δέχτηκε επίθεση από πολλά Drones.

dimpenews.com

https://romioitispolis.gr/ektakto-fotia-ston-pyriniko-stathmo-zaporizia-meta-apo-vomvardismo-ton-oykranonazi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)