Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Στα 28-30 ευρώ/τόνο εξήγαγε πέρυσι η Ελλάδα λιγνίτη από την Αχλάδα στη Βόρεια Μακεδονία

 


Στην εξαγωγή 768.827 τόνων λιγνίτη προχώρησε η Ελλάδα προς τη Β. Μακεδονία τα Σκόπια πέρυσι από το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΥΠΕΝ που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι εγκρίθηκε η παράταση - τροποποίηση της μίσθωσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Αχλάδας Νομού Φλώρινας (Αχλάδα Νο1 και Αχλάδα Νο2) στη μισθώτρια εταιρεία ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.

Η ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να διατηρεί την παραγωγή λιγνίτη σε τουλάχιστον 750.000 τόνους κατ΄ έτος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ως άνω

παράτασης, εκτός εάν επέλθουν λόγοι ανωτέρας βίας. Η εν λόγω σύμβαση δεν θέτει περιορισμούς στην διάθεση – πώληση λιγνίτη, ήτοι δεν απαγορεύει την πώλησή του στο εξωτερικό.

Από την έκθεση που υποχρεούται να υποβάλει εντός του δευτέρου τριμήνου κάθε έτους η μισθώτρια στο ΥΠΕΝ για την δραστηριότητα που ανέπτυξε το προηγούμενο έτος, προκύπτει ότι το έτος 2023 πώλησε με προορισμό την πόλη Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας των Σκοπίων 768.827,11 τόνους λιγνίτη με τιμή πώλησης 28,00-30,00 ευρώ /τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)