Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Για του οίκου μας (Δ.Μακεδονια ) …Σιδερης Ισμαηλιδης

…....και επειδη αυτη η εποχη ηλθε πολυ γρηγορα, πολυ βιαια και μας βρισκει παντελως απροετοιμαστους. Και αυτο γιατι την εποχη 1996 – 1998 που σχεδιαζοταν η ελευση του αγωγου φυσικου αεριου στην χωρα, μια ομαδα συνδικαλιστων, χωρις σοβαρα στοιχεια, χωρις επιστημονικη στηριξη, αλλα με μια μπακαλιστικη λογικη καταφερε να αποτρεψει την ελευση του αγωγου φυσικου αεριου στα Σκόπια. Η δε τοτε κυβερνηση ΠΑΣΟΚ , εντελως επιπολαια δεχθηκε αυτον τον ενεργειακο αποκλεισμο της περιοχης. 

Τα αποτελεσματα τα ειδαμε πολυ γρηγορα. Η μελετη των αποθεματων λιγνιτη της περιοχης αποκαλυψε την πραγματικοτητα. Τα κοιτασματα ειναι περιορισμενα και οχι ικανα να τροφοδοτησουν τις υπαρχουσες Μοναδες. Λιγνιτης σημερα υπαρχει για την επαρκη τροφοδοσια του Σταθμου του Αγιου Δημητριου, της Πτολεμαιδας V, της Μελιτης Ι και πιθανον και της Μελιτης ΙΙ ( αν και οταν γινει ). 

Αλλα εν τω μεταξυ, σε λιγα χρονια, θα σβησουν οι περισσοτερες μοναδες του Αγιου Δημητριου. Ετσι λοιπον οι Μοναδες κλεινουν στην ουσια λογω μη επαρκειας λιγνιτη. Το πλαφον των ωρων λειτουργιας ειναι υστερο εφευρετημα. Ετσι λοιπον τοσο το παραγωγικο δυναμικο της ΔΕΗ ( ορυχεια και σταθμοι παραγωγης ) της περιοχης, εμεινε εξαρτημενο αποκλειστικα απο λιγνιτη και οι μοναδες Φ/Α χτιστηκαν αλλου, αλλα και ο βιομηχανικος και βιοτεχνικος ιστος της περιοχης εχασε αυτο το ατου. Αλλα και εναλακτικη λυση για οικιακη και οικιστικη χρηση δεν υπαρχει. Αυτο το καταφεραμε μονοι μας……δεν μας το επεβαλαν αλλοι.

Υ.Γ. Έτσι για υπενθύμιση ένα ντοκουμέντο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3631951
η περιοχή μας κατάντησε το μεγαλύτερο στην Ευρώπη βιομηχανικό νεκροταφείο Κριμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)