Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη θέλει ανοιχτά σύνορα για τους μετανάστες !

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο 30 μεταναστών από ανατροπή βάρκας 6 μέτρων κοντά στην Τουρκία στα ανοιχτά της Κω, η ΛΑΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, τη «νέα προσφυγική ανθρωποθυσία στο βωμό του ρατσισμού, των ευρωπαϊκών αντιπροσφυγικών πολιτικών, των κλειστών συνόρων της Ευρώπης- Φρούριο και των συμφερόντων του κεφαλαίου». Και ζητά :”Ανοιχτά σύνορα για την ασφαλή διέλευση και εγκατάσταση όλων των προσφύγων στις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν. Απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, κλείσιμο των hot spot και των κέντρων κράτησης. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους του πρόσφυγες και ισότιμη κοινωνική ένταξή τους στις χώρες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανόμενης της χώρας μας”.

Η Λαίκή Ενότητα που στην πράξη έχει ματατραπεί σε “Λαϊκή Στενότητα”, εγκλωβισμένη στην εθνομηδενιστική μυωπική αντίληψη της ροζέ αριστεράς που την γέννησε, επιρρίπτει το πράγματι τραγικό συμβάν στον..”ιμπεριαλισμό”. Αντιπαρέρχεται τις ευθύνες των δουλεμπόρων που θησαυρίζουν από το σύγχρονο δουλεμπόριο μεταναστών αλλά κυρίως αυτές του ιμπεριαλισμού της Νέας Τάξης που οδηγεί τη χώρα μας σε Λιβανοποίηση, πεδίο μελλοντικών θρησκευτικών σπαραγμών, με τελική επικράτηση του πληθυσμιακά υπέρτερου μουσουλμανικού στοιχείου.

Αναρωτιόμαστε πόσο θα ταιριάζουν στιλιστικά στα κορίτσια των ανθρώπων της η νιγκάμπ και η μπούργα και πόσο συμβαδίζει με τις αρχές του σοσιαλισμού η Σαρία. Είναι προφανές ότι, παρ’ όλα τα καλά στοιχεία του επικεφαλής και βασικών στελεχών της, η ΛΑΕ δεν φαίνεται, να διδάχτηκε τίποτα απο το πατατράκ των εκλογών που υπέστει αλλά και σε βάρος της ελπίδας που εκπροσωπούσε για ανατροπή της ευρωφυλακής. Όπως δεν φαίνεται επίσης να βλέπει το πολύ θολό πολιτικό της μέλλον με τέτοιες κολημένες αντιλήψεις.
Υπενθυμίζουμε ότι, η “φιλανθρωπία” είναι το κερασάκι του ιμπεριαλισμού και της πλουτοκρατίας, (δεν θα υπήρχαν καλοί Σαμαρίτες αν δεν υπήρχαν δούλοι) ότι, η μαζική εισβολή Μουσουλμάνων στην Ελλάδα χρηματοδοτείται αδρά από τον Τζώρτζ Σόρος και ΣΙΑ, η εξόντωση των εθνών-κρατών με πρώτη την Ελλάδα, αποτελεί πολιτική επιλογή της Νέας Τάξης,του χρηματιστηριακού καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης Και μια υπενθύμιση : Το ΕΑΜ, εκτός από αντιιμπεριαλιστικό είχε και πατριωτικό χαρακτήρα.

Ποιο κάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΛΑΕ με θλίψη και χωρίς άλλα σχόλια.

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Η ΛΑΕ αναφέρει ότι αυτές τις πολιτικές, τις «υπηρετεί με συνέπεια και η τάχα “αριστερή” ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει πρωτοστατήσει στη σύναψη της κατάπτυστης συμφωνίας Τουρκίας- ΕΕ για την αποτροπή των προσφυγικών αφίξεων». Σημειώνει ότι οι πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την Ευρώπη διαμέσου της Ελλάδας, εξαναγκαζόμενοι σε ένα επικίνδυνο ταξίδι για τη διάσωσή τους από τα καταστροφικά δεινά των πολέμων «που υπέθαλψαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι οποίες εντός της ΕΕ υιοθετούν και εφαρμόζουν όλο και περισσότερο την αντιπροσφυγική ατζέντα της ακροδεξιάς»και τονίζει:

«Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών, η Λαϊκή Ενότητα, μαζί με τις υπόλοιπες κινηματικές συλλογικότητες διεκδικεί:
Ανοιχτά σύνορα για την ασφαλή διέλευση και εγκατάσταση όλων των προσφύγων στις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν. Απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, κλείσιμο των hot spot και των κέντρων κράτησης. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους του πρόσφυγες και ισότιμη κοινωνική ένταξή τους στις χώρες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανόμενης της χώρας μας. Ένα πλατύ αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την καταπολέμηση των αιτίων που δημιουργούν την προσφυγιά, καμία παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στο ΝΑΤΟ και καμία συμμαχία με δυνάμεις που απειλούν την ειρήνη στην περιοχή μας, όπως ο “στρατηγικός” άξονας με το Ισραήλ».

Ακόμη, η ΛΑΕ αποδίδει στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «ρόλο τοποτηρητή των αντιπροσφυγικών πολιτικών της ΕΕ» με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια στη Λέσβο όπου –όπως αναφέρει η ΛΑΕ- «επανέλαβε την προσήλωσή του στην συμφωνία αποτροπής και απελάσεων μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας», αλλά και από τη Χίο, όπου «υποσχέθηκε την επιτάχυνση της σύστασης επιτροπών προσφυγών για το προσφυγικό άσυλο προκειμένου να “επιταχυνθεί η διαδικασία των επαναπροωθήσεων”», και σημειώνει:

«Αποδεικνύοντας έτσι ότι υπάρχει μία σαφής σύνδεση μεταξύ αφενός της διατήρησης των προσφύγων στην εξαθλίωση και αφετέρου των αιτίων του σημερινού ναυαγίου, του θανάτου 11 προσφύγων που κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο εγκλωβισμένοι μέσα στο βαν διακινητών που τους μετέφεραν, των παράνομων εν κρυπτώ απελάσεων και της δολοφονίας τριών γυναικών στον Έβρο: Είναι η αποστολή στους πρόσφυγες του μηνύματος «είστε ανεπιθύμητοι, το ταξίδι που επιχειρείτε προς την Ευρώπη θα είναι ακραία επικίνδυνο και θα το πληρώνετε με τη ζωή σας». Ενισχύοντας έτσι την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και αναπαράγοντας, με μια πιο συγκαλυμμένη ρητορική, το ίδιο δόγμα του “κάντε τους το βίο αβίωτο” που ακολουθούσε και η κυβέρνηση της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)