Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Όταν τελειώσει το "λίπος" θα έχει τελειώσει και η Ελλάδα.

Σχόλιο ιστολογίου:
με αφορμή το δημοσίευμα που παραθέτουμε, προβάλλουμε πρώτα τους δύο σημαντικότερους σχολιασμού του.


konstantinos omegas
τα μνημόνια ισοπέδωσαν τη μισή περίπου κοινωνία. Κυρίως τους μη κρατικοδίαιτους. Οι πλούσιοι όμως έγιναν πλουσιότεροι ενώ ευνοϊκή μεταχείριση είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι σε σχέση πάντα με τον ιδιωτικό τομέα που καταστράφηκε ολοσχερώς. Χτυπήθηκαν δηλαδή στοχευμένα αυτοί που δεν μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την κατάρρευση του κράτους. Ταυτόχρονα αυτή η επιλογή εξυπηρετούσε τα σχέδια των τοκογλύφων, γιατί ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που τους ενδιαφέρει να κατακτήσουν. Αυτά τους φέρνουν κέρδη. Η παραγωγή και οι υπηρεσίες. Μας κλείνουν την παραγωγή για να μας πουλάνε τα δικά τους προϊόντα. Κλείνουν και τους μικροεπαγγελματίες που προσέφεραν υπηρεσίες, ώστε να αναλάβουν οι δικές τους πολυεθνικές.
Το χρήμα κυκλοφορεί πάλι απλά ο μισός πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση. Κάτι τέτοιο έγινε και στα υπόλοιπα κράτη θύματα των μνημονίων, μόνο που σε εμάς πήρε διάσταση ανθρωπιστικής κρίσης γιατί το χρέος είναι πολύ μεγάλο και δεν επέτρεψαν ουσιαστικό κούρεμα ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Αυτά περί παραοικονομίας είναι παραμύθια. Τα μεγάλα ψάρια έχουν ασυλία ενώ τα μικρά φοροδιαφεύγουν αναγκαστικά για επιβίωση. Αν πιάσουν έναν υδραυλικό ή έναν καστανά κλπ, πάει κατευθείαν φυλακή γιατί δεν έχει λεφτά ούτε για να ζήσει όχι για να πληρώνει εφορία. Και τι θα κάνουν; Θα βάλουν όλους τους φτωχούς στη φυλακή; Γι αυτό νομίζω το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος από την πάταξη της φοροδιαφυγής και απλά το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να βάζουν μεγαλύτερους φόρους.



konstantinos omegas -> συμφωνούμε με το σχόλιο σας το οποίο θα το δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιο http://eleftheroiellines.blogspot.com/ θα επιθυμούσαμε να προσθέσουμε ότι η αριστερή κυβέρνηση είναι συνεχιστής των δύο προηγούμενων και ολοκληρώνει το πρόγραμμα διάλυσης της χώρας.
Εκτός από την διάλυση της παραγωγικής τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προωθούν την αχρήματη κοινωνία (ήδη την εφαρμόζουν με τα capital controls), την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την παρακολούθηση και το φακέλωμα του πολίτη (με την ΠΟΛ 1077 και τον έλεγχο των τραπεζικών συναλλαγών).
Το φοβερό είναι ότι η αριστερή κουλτούρα σέβεται και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η εφαρμοσμένη πολιτική της από το ΣΥΡΙΖΑ στερεί κάθε μορφή ελευθερίας στον λαό της. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΛΙΠΟΣ";

Του Πέτρου Χασάπη
Πολλοί περιμένουν να τελειώσει το λεγόμενο «λίπος» και να πιάσουμε πάτο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ανασυγκροτηθούμε. Όμως ο πάτος δεν φαίνεται πουθενά. Όλα κυλούν λίγο δύσκολα οικονομικά, αλλά κυλούν. Τι συμβαίνει;

Παρατηρούμε πως παρά τα σκληρά μνημόνια που εφαρμόζονται για 7 συνεχόμενα χρόνια, παρά την παρανοϊκή φορολογία και την εξαφάνιση κάθε είδους επίσημων εισοδημάτων, εντούτοις η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να κινείται οικονομικά, τη στιγμή μάλιστα που τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία αυξάνουν ιλιγγιωδώς.

Αυτό σε απλά ελληνικά και με απλά μαθηματικά σημαίνει πως, αν η παραοικονομία πριν τα μνημόνια ήταν στο 40%, σήμερα αγγίζει σίγουρα το 80%. Κατά τ’ άλλα τα μνημόνια θα εξάλειφαν την παραοικονομία.

Οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά το ότι ψηφίζουν σκληρά μέτρα, για τα μάτια της τρόϊκας, εντούτοις έχουν αφήσει στο λαό πλήρη ελευθερία κινήσεων σε οικονομικό επίπεδο, εκτός από εκεί που ο πολίτης δεν μπορεί να ξεφύγει φορολογικά.

Αυτή την κατάσταση την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν ακίνητα ή τους πιάνουν τα τεκμήρια ή έχουν δεσμευμένα χρήματα στις τράπεζες και οι οποίοι μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να συναλλαχθούν για μεγάλα ποσά.

Κερδισμένοι είναι, εκτός από την οικονομική ολιγαρχία που ελέγχει τις εξελίξεις και επιβάλει τα συμφέροντά της και όσοι δεν έχουν ακίνητα στο όνομά τους, οι οποίοι και δεν δίνουν κανένα λογαριασμό στην εφορία, καθώς και εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και περιμένουν να τιμβωρυχήσουν οικονομικά σε βάρος του ελληνικού πτώματος.

 hassapis-peter.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)