Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι βλακείες της Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες.

Συνέντευξη της διευθύντριας του ΔΝΤ στην τηλεόραση της Deutsche Welle
Λαγκάρντ: Στην Ελλάδα υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες

Η κ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει η Ελλάδα έκανε «μεγάλες θυσίες» στο πλαίσιο της διαδικασίας εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, όπως επισημαίνει, για μια χώρα που τελεί υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών (EPA)
Στην παραδοχή ότι το ΔΝΤ υποτίμησε «συγκεκριμένους παράγοντες» στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως η επίδραση του πολλαπλασιαστή, προχωρά η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Deutsche Welle, προσθέτει όμως ότι ακόμη και με τον αναθεωρημένο πολλαπλασιαστή, «θα σχεδιάζαμε το πρόγραμμα για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».


Η κ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει η Ελλάδα έκανε «μεγάλες θυσίες» στο πλαίσιο της διαδικασίας  εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, όπως επισημαίνει, για μια χώρα που τελεί υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών και προσθέτει: «Εντούτοις ελπίζουμε ότι αρχίζουν να τα καταφέρνουν. Είναι μια χώρα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ένα -έστω και μικρό- πλεόνασμα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της πειθαρχίας στους στόχους του προγράμματος, παραδέχεται όμως ότι «η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτή, πρέπει να προσαρμόζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει ικανοποίηση για την επανεκλογή της Ανγκελα Μέρκελ, την οποία χαρακτηρίζει «έξυπνη και δυναμική καγκελάριο» η οποία έχει «συμβάλει σημαντικά στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής». Συμπληρώνει όμως: «Έχετε δίκιο. Δεν ήμασταν πάντα της ίδιας άποψης όσον αφορά την οικονομική πολιτική».





Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Επειδή σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές η Λαγκάρτ, η Μέρκελ, η Τρόικα και όλο το σινάφι θα μαλακώσουν την στάση τους και θα προσφέρουν ένα μικρό κοκαλάκι στο λαό, για να τον πάρουν με το μέρους τους. Στήσανε μια φοβερή επιχείρηση που μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, όσα δεν θα  μπορούσε κανένας αδέξιος πολιτικός να πράξει για όλη του τη ζωή, εκτόξευσαν τους άνεργους στο πάνω από τρία εκατομμύρια, το ίδιο τους ανασφάλιστους και  μας γέμισαν με απελπισία. Έσπειραν την πείνα την φτώχεια και την καταστροφή της οικονομίας, παρόλα αυτά αναφέρονται για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται σαν να είναι η μόνη μας σωτηρία. Αν αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις τους τότε δεν θέλουμε άλλες, μας κατάστρεψαν και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένα ΔΝΤ δεν έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.

Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που μας κάνουν προτεκτοράτο της Γερμανίας και της Αμερικής, χάνοντας την εδαφική μας ακεραιότητα, τη δημόσια περιουσία, μετατρέποντας μας σε δούλους και με μισθούς της τάξεως των 200 ευρώ. Αυτή είναι η Παγκόσμια κυβέρνηση και η Νέα Τάξη Πραγμάτων, αυτό είναι το πρόσωπο της.

Ας μην ξεχνάμε κατάφεραν πολύ έξυπνα, το χρέος των ιδιωτικών τραπεζών να γίνει δημόσιο χρέος και στην συνέχεια προσωπικό χρέος του κάθε Έλληνα φορολογούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)