Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

30 ακτιβιστές της Greenpeace κατηγορούνται επίσημα για πειρατεία

Ελευθερώστε τους ακτιβιστές μαςΤην ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήρθε το νέο που ευχόμασταν να μην ακούσουμε: 5 από τους 30 ακτιβιστές κατηγορούνται επίσημα για πειρατεία. Η κατηγορία αυτή στη Ρωσία επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. Πρόκειται για νομικά αβάσιμη, υπερβολική και δυσανάλογη κατηγορία, η οποία αναμένεται ότι θα απαγγελθεί και στους υπόλοιπους ακτιβιστές τις επόμενες ώρες και μέρες. Και όλα αυτά, για μία ειρηνική, μη βίαιη διαμαρτυρία της Greenpeace κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική από την Gazprom.

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι σφαίρες πέρασαν τόσο κοντά τους, που τις άκουγαν να πέφτουν στη θάλασσα. Και μετά, για 5 ημέρες υπό την απειλή των όπλων της ρωσικής ακτοφυλακής, αποκλεισμένοι από κάθε επικοινωνία, στο Arctic Sunrise. Υπό κράτηση σε ρωσικές φυλακές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες… μέχρι σήμερα, που κατηγορούνται ότι είναι πειρατές. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα μη βίας. Για τις ρωσικές αρχές, η μη βίαιη δράση για την προστασία της Αρκτικής είναι πειρατεία.  


ΠΡΕΠΕΙ να γίνουμε μία φωνή δυνατή που θα απαιτήσει την ελευθερία των ακτιβιστών μας και την προστασία της Αρκτικής.

Η πραγματική και μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη είναι οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η Gazprom και η Shell, που ετοιμάζουν επικίνδυνες εξορύξεις στην Αρκτική.

Ναταλία Τσιγαρίδου

Yπεύθυνη για την
εκστρατεία Arctic30

Εστάλη από greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)