Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Επικίνδυνη τοξική ουσία βρέθηκε σε γερμανικές μπύρες

Παγκόσμιος σάλος προκλήθηκε με τη νέα αποκάλυψη ότι η επικίνδυνη ενεργή ουσία glyphosate του ζιζανιοκτόνου που δημιούργησε η Monsanto "roundup", βρέθηκε σε μη επιτρεπτά όρια και στις 14 πιό δημοφιλείς γερμανικές μπύρες.
Beer
Το φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto, που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλιέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΠΟΥ για θέματα σχετιζόμενα με τον καρκίνο καθώς και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο (IARC), κατέταξαν την ουσία glyphosate, βασικό συστατικό του φυτοφάρμακου της Monsanto Roundup, στις  "πιθανόν καρκινογόνες για τους ανθρώπους".

 

Το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο στο Μόναχο διεξήγαγε δοκιμές στις 14 μπύρες με τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων στη Γερμανία και διαπίστωσε ότι όλες περιείχαν ίχνη του φυτοφαρμάκου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μπύρες της ζυθοποιίας Hasseröder είχαν την 4υψηλότερη περιεκτικότητα στο φυτοφάρμακο - με 29,74 μικρογραμμάρια ανά λίτρο μπύρας.

Τα χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκαν στις μπύρες της βαυαρικής Augustiner, με 0,46 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

Αλλά ακόμη και αυτή η ποσότητα είναι τέσσερις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό, το οποίο έχει οριστεί σε 0,1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, σύμφωνα με το Spiegel.

Η Ένωση Γερμανών ζυθοποιών (BfR), αν και ομολόγησε ότι δεν έχει μελετήσει τα αποτελέσματα, αρνήθηκε την Πέμπτη ότι τα δηλωθέντα στοιχεία ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Μάλιστα, εκπρόσωποι της Ένωσης ισχυρίστηκαν ότι τα αναφερόμενα επίπεδα του φυτοφαρμάκου βρίσκονται πολύ κάτω από αυτό που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία.

"Ένας ενήλικας θα πρέπει να καταναλώνει 1.000 λίτρα μπύρας την ημέρα για να κινδυνεύει από την ουσία Glyphosate", δήλωσαν εκπρόσωποι της BfR...
Βγάζουν όρια για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί! Άστους να τις πιούν, και στην υγειά τους!

Πηγή: enallaktikos.gr
Με πληροφορίες από: welt.de, spiegel

biozo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)