Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! – Χάκερς έκλεψαν 81 εκατ. ευρώ από τράπεζα

xakers2
Δεν χωράει ανθρώπινος νους το πώς κατάφεραν με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα χάκερς να κλέψουν το αμύθητο ποσό. 
Σε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως, οι χάκερς παραβίασαν το ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και αρχικά επιχείρησαν να κλέψουν 951 εκατ. δολάρια!


Πρόκειται για την Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές και το παράνομο εγχείρημα αφορούσε στον λογαριασμό της στην Fed της Νέας Υόρκης, τον οποίο χρησιμοποιεί για τις διεθνείς συναλλαγές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που εκλάπησαν φέρεται να έχει μεταφερθεί σε λογαριασμούς στις Φιλιππίνες.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών του Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγόρησε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Atiur Rahman, καθώς έκρινε ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την εισβολή χάκερς στο κεντρικό σύστημα της τράπεζας. Ο διοικητής οδηγήθηκε σε παραίτηση, ενώ η κυβέρνηση απέπεμψε επίσης και δύο υποδιοικητές της τράπεζας. Σημειώνεται ότι στο στόχαστρό της βρέθηκε και η Fed.

financialbox.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)