Σελίδες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χάρης Θεοχάρης, ο απύθμενος ..... της σύγχρονης πολιτικής σκηνής.

Σχόλιο ιστολογίου:
έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές για αυτό το πολιτικό κατα-κάθι, ο άνθρωπος που τίναξε στον αέρα την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και μετά το υπουργείο οικονομικών με τα συστήματα που κατέρρεαν ανά πάσα στιγμή και αφού απέτυχε και στην ΑΑΔΕ του πρόσφεραν και πολιτική καριέρα. Δεν τον άντεξαν όμως πουθενά και σήμερα η ΝΔ τον βάζει στους κόλπους της.
Αναρωτιόμαστε θα βρεθεί κάποιος να ψηφίσει αυτό το υποκείμενο που εφάρμοσε το χαράτσι της ΔΕΗ, τον μεταρρυθμιστή της βάρβαρης Γερμανικής κατοχής, άραγε ποιανού συμφέροντα θα εκπροσωπήσει στην Βουλή των Ελλήνων.
Λέμε καιρός να τους αποσύρουμε από την πολιτική σκηνή της χώρας. 
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί: ούνα ράτσα - ούνα φάτσα ...

Ο «μεταρρυθμιστής» που ερωτεύτηκε τις καρέκλες της Βουλής


Η πορεία του "απίθανου" Χάρη Θεοχάρη, που απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για να μη χάσει τα 7.000 ευρώ της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι εθνοπατέρες. Από την ΑΑΔΕ και το Ποτάμι, στην αγκαλιά της Ν.Δ.

Λένε ότι οι βουλευτές από την επόμενη κιόλας ημέρα της εκλογής τους σκέφτονται και πολιτεύονται με γνώμονα πώς θα επανεκλεγούν την επόμενη τετραετία. Ο Χάρης Θεοχάρης επιβεβαιώνει πανηγυρικά την παραπάνω πεποίθηση.

Ο 48χρονος απίθανος Χάρης Θεοχάρης, αφού περιπλανήθηκε μοναχός του δύο χρόνια, προσχώρησε τελικώς στη «γαλάζια» παράταξη, παρόλο που διαβεβαίωνε με κάθε ευκαιρία πως δεν θα επιλέξει τη συγκεκριμένη πολιτική στέγη, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι ικανός να κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα 7.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης. Ο νεοδημοκράτης, πλέον, βουλευτής, που αυτοπαρουσιάζεται ως φιλοευρωπαίος, φιλελεύθερος και μεταρρυθμιστής, έχει εργαστεί στο παρελθόν στον ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό (Lehman Brothers), αλλά και στην Ελλάδα (Ασπίς Πρόνοια).

Το 2009 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε σύμβουλος του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη. Εγινε, ωστόσο, ευρύτερα γνωστός έπειτα από δύο χρόνια, το 2011, όταν πήρε προαγωγή σε γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών έμεινε στην ιστορία για τις κολακείες που δεχόταν από τους δανειστές, αλλά και από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που υποστήριζε με πάθος ότι ο κ. Θεοχάρης «έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού κράτους», ισχυριζόμενος ότι ο τότε γ.γ. Εσόδων διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου».

Η Ν.Δ., όμως, δεν είχε την ίδια άποψη. Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τη βίαιη εκπαραθύρωσή του το 2014 επί Αντώνη Σαμαρά, μετά την έντονη αντιπαράθεσή του με τους «γαλάζιους» υπουργούς. Οι τελευταίοι άσκησαν έντονη κριτική στο αμφίβολο έργο του, ιδιαιτέρως για τον ΕΝΦΙΑ, με τον ίδιο να «βγάζει δόντια», καλώντας τους να μην «ξεφτιλίζονται». Ακολούθησε το αίτημα του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παραίτησή του, μια και ο κ. Θεοχάρης ήταν πενταετούς θητείας και μόνο με παραίτηση μπορούσε να απομακρυνθεί. Ο ίδιος τότε, αποχωρώντας με σκυμμένο το κεφάλι από την οδό Νίκης, υποστήριζε ότι «δεν έχει αναγνωριστεί το έργο μου» και πως δέχεται άδικη κριτική.
Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία τον «αδίκησε» και τον απέπεμψε το 2014, αυτό δεν τον απέτρεψε από το να επιστρέψει στην αγκαλιά του κόμματος μια πενταετία αργότερα. Τι είχε, όμως, προηγηθεί; Πριν βαφτιστεί «γαλάζιος» και από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτητοποίησής του δεν έπαψε να αναζητεί μετ’ επιτάσεως μια νέα κομματική στέγη, δίχως να ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το ποια θα είναι αυτή, τακτική που αποδεικνύει περίτρανα το ανύπαρκτο πολιτικό ήθος του.

Αρχικά, ο κ. Θεοχάρης αποφάσισε να πολιτευτεί το 2015 με το Ποτάμι. Δεν άντεξε και πολύ βέβαια, καθώς αποχώρησε από τη Σεβαστουπόλεως το 2016 μετά την προσωπική κόντρα του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο και κατηγόρησε για αρχηγοκεντρισμό. Κατόπιν, για να ικανοποιήσει τις αρχηγικές τάσεις και φιλοδοξίες του ίδρυσε δικό του κόμμα, από κοινού με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, με την ονομασία Δημοκρατική Ευθύνη. Βέβαια, ούτε κι εκεί άντεξε για πολύ ή μάλλον δεν τον άντεξαν και για πολύ, καθώς έπειτα από λίγο πήρε το χαρτί της «απόλυσης» από το ίδιο του το κόμμα!

Στην Κεντροαριστερά

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2017 είχε προσεταιριστεί και την Κεντροαριστερά, καθώς συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τελικώς, οι διαπραγματεύσεις αποδείχθηκαν άκαρπες. Πριν από λίγους μήνες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής, βλέποντας τις εκλογές να έρχονται και αντιλαμβανόμενος πως δεν πρόκειται να ξαναπεράσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, έκανε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με το Ποτάμι, βρίσκοντας ωστόσο τον «τοίχο» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι ότι λίγο πριν τον αγκαλιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο... ευμετάβολος βουλευτής είχε συζητήσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν αρκετά. Ωστόσο, και αυτή τη φορά απέδειξε το πολιτικό ποιόν του, μια και επειδή «γλυκάθηκε» από το ενδιαφέρον του κυβερνώντος κόμματος έφτασε στο σημείο να ζητήσει υπουργικό θώκο, αλλά και θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας... Πληροφορίες ανέφεραν τότε πως η απάντηση του Μαξίμου ήταν αρχικά ένας αμήχανος γέλωτας και στη συνέχεια ότι, αν το επιθυμεί, να μπει στα ψηφοδέλτια σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ενώ αναφορικά με την υπουργοποίησή του, η απάντηση ήταν «χαρτοφυλάκιο ουδέν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)