Σελίδες

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Λέμε ΟΧΙ στη Κάρτα Πολίτη, δεν θα γίνουμε υπηρέτες της.

Σχόλιο ιστολογίου:
είναι γεγονός ότι στις Ινδίες γίνονται όλα τα πειράματα και μετά τα εξασκούν και στους υπόλοιπους λαούς.
Το 2012 είχαμε δημοσιεύσει δύο θέματα σχετικά με τις βιομετρικές ταυτότητες και τους αστείους λόγους που ισχυρίστηκαν για την έκδοση 1.2 δις τέτοιων ταυτοτήτων.

ΙΝΔΙΕΣ: βιομετρικες ταυτότητες.


Σήμερα μαθαίνουμε ότι χωρίς ταυτότητα δεν υπάρχεις, δεν ζεις στο κοινωνικό σύνολο, δεν έχεις διακαιώματα. Αλλά και αν δεν είσαι αρτιμελής δεν μπορείς να έχεις ταυτότητα, που η ταυτοποίηση γίνεται μονάχα από τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου του. Εάν αυτά αλλοιωθούν από ατύχημα ή αρρώστια, τότε παύεις να είσαι άνθρωπος, είσαι ένα τίποτα, επειδή τα "έξυπνα" τσιπάκια τελικά είναι πολύ χαζά ... 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Οργή στην Ινδία - Έκοψαν τη σύνταξη σε γυναίκα με λέπρα που δεν μπορούσε να βγάλει βιομετρική ταυτότητα 

Η 65χρονη είναι τυφλή, έχει χάσει τα δάκτυλά της - Δεν έχει ίριδα, δεν έχει δαχτυλικά αποτυπώματα

Οργή προκάλεσε στο Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας η απόφαση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας να κόψουν τη σύνταξη σε μια γυναίκα με λέπρα, η οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να βγάλει τη νέα βιομετρική ταυτότητα κοινωνικής ασφάλισης.
Η 65χρονη είναι πια τυφλή και είναι αδύνατο το σκανάρισμα της ίριδάς της. Η 65χρονη γυναίκα έχει χάσει τα δάχτυλά της και δεν μπορεί να δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα.
Η έκδοση της εν λόγω ταυτότητας είναι υποχρεωτική για τη χορήγηση συντάξεων και άλλων κοινωνικών επιδομάτων. Η υπόθεση της 65χρονης εξόργισε πολύ κόσμο καθώς στην περιοχή υπάρχει ούτως ή άλλως μεγάλη αντίδραση ενάντια στην νέα κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

bangalore2.jpg

BANGALORE NEWS PHOTOS

Οι αρχές επισημαίνουν ότι στόχος της κάρτας είναι καταπολεμήσει τις απάτες και να εντοπίσει όσους παίρνουν χωρίς να το δικαιούνται επιδόματα.
Η γυναίκα με τη λέπρα μίλησε στο BBC και είπε ότι εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει πάρει τη σύνταξή της, η οποία είναι 15 δολάρια το μήνα.
Η οργή του κόσμου έφερε τελικά αποτέλεσμα και βρέθηκε τρόπος από την Εθνική Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ινδίας για να εκδοθεί ένας είδος ταυτότητας για την 65χρονη Ινδή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)