Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Αδειάζουν τα ράφια από Μαρινόπουλο-13.000 εργαζόμενοι στο δρόμο; -Κίνδυνος για ραγδαίες εξελίξεις

  μεγάλων επιχειρήσεων στην αγορά:
- Η μόνη εκκρεμότητα της εταιρείας Μαρινόπουλος προς τους εργαζόμενους είναι ο μισθός Ιουνίου και το 
- Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο
 - Οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος Α.Ε. ξεπερνούν τους 3000 και εάν δεν πληρωθούν τότε θα υπάρξει ανεξέλεγκτο ντόμινο
- Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκη
- Πώς έφτασε η εταιρεία στην υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα
Μετά το πρώτο σοκ με την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. η οποία υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα απίστευτο ντόμινο κατάρρευσης επιχειρήσεων στην αγορά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αφήσει την εταιρεία  να κλείσει και έτσι όχι μόνο να βρεθούν στο δρόμο περίπου 13.000 εργαζόμενοι αλλά και να κινδυνεύσουν με λουκέτο περίπου 3.000 προμηθευτές της εταιρείας.



Στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί με κάθε τρόπο η εταιρεία ώστε να μην υπάρξει ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο στην ελληνική αγορά και για αυτό το λόγο μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζεται είναι και η ρύθμιση των χρεών της εταιρείας προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η εταιρεία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους πάνω από 3.000 προμηθευτές που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα θριλερ το οποίο η αγορά παρακολουθεί με αγωνία αφού αν η Μαρινόπουλος ΑΕ καταρρεύσει θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες μαζί της. Τεράστια είναι η αγωνία για τους 13.000 εργαζόμενους της εταιρείας!


H ανακοίνωση της εταιρείας
Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.
Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.
Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.
Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.
Αγωνία από τους 12.500 εργαζόμενους της εταιρείας
Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους ζητούν οι 12.500 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας "Μαρινόπουλος" έπειτα από την κατάθεση της τελευταίας της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

«Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούλιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».
 Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γιάννη Κοντογιάννη, εργαζόμενου και μέλος του σωματείου, που επισήμανε πως «τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί. Πρέπει να απαντήσουμε με βάση τα συμφέροντά μας. Δεν θα πρέπει να λειτουργήσουμε όπως άλλες εποχές που δεν είχαμε συμμετοχή στους αγώνες. Τώρα πρέπει όλοι να πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».
Τέλος, η πρώην πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου αρκέστηκε μόνο να πει ότι «το σχέδιο είναι καλά σχεδιασμένο. Το θέμα είναι ο μεγάλος όγκος των εργαζομένων να μην χάσει την δουλειά του».

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)