Σελίδες

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Νέος ΠτΔ. Ποια είναι η είδηση;


    st-theod-alev
  • Η είδηση δεν είναι “ο Προκόπης Παυλόπουλος”. Δεν είναι η προσωπικότητά του, που έκανε τα δυο κυβερνώντα κόμματα να τον προτείνουν για το αξίωμα του ΠτΔ.
  • Δεν είναι ότι η ίδια η είδηση της ψηφοφορίας και της εκλογής πέρασε “στα ψιλά” των τηλεοπτικών δελτίων που κατά τα άλλα, κόπτονται -κι αυτά- για τους θεσμούς …
  • Δεν είναι οι άγαρμπα διατυπωμένες συστάσεις στον νέο Πρόεδρο από την Πρόεδρο της Βουλής να μην ασκήσει τα καθήκοντά του “à la Κάρολος Παπούλιας”.
  • Δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που η στάση του ερμηνεύεται μεταξύ της χρόνιας κολόνιας και του μηνύματος “στην διαδοχή του Σαμαρά δηλώνω παρών”.


Είδηση είναι η πρόταση υποψηφίου ΠτΔ από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Η
σοσιαλιστική αντιπολίτευση -τόσο η υπό κατάρρευση, όσο και η υπό εμφάνιση- πρότεινε ένα δικό της πρόσωπο, επειδή “δεν μπορεί να ψηφίσει τον υποψήφιο της γαλάζιας συνέντευξης, του πελατειακού κράτους, της διάλυσης του κράτους” (δηλώσεις Ε. Χριστοφιλοπούλου στις 18.2.2015). Τα ίδια δήλωσε και ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά, είπαμε, πέρα από την αγαστή συνεργασία Χριστοφιλοπούλου-Μητσοτάκη στο υπουργείο απολύσεων, … η κολώνια είναι διαφορετική (;) μεταξύ Παυλόπουλου-Μητσοτάκη εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα, για θέματα Συνταγματικά.



Το πρώτο λοιπόν κριτήριο για την πρόταση υποψηφιότητας των σοσιαλιστών ήταν το ηθικό κριτήριο έναντι του Π. Παυλόπουλου. Όμως εδώ υπάρχει ένα παλιό, αλλά σημαντικό θέμα. Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος έχοντας κερδίσει με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ την πανεπιστημιακή θέση ιστορικού που κατέχει ο κ. Α. Λιάκος, έχει στα χέρια του ένα έγγραφο του συνηγόρου υπεράσπισης του τελευταίου, που κατά νόημα του λέει ότι η απόφαση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Πράγμα που έγινε. Η απόφαση της δικαιοσύνης παραμένει ανεφάρμοστη, και ο υπερασπιστής της μη εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος προτείνεται για ΠτΔ. Βλέπε και εδώ και εδώ.



Φαίνεται όμως καθαρά ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κριτήριο που συνοδεύει την σοσιαλιστική πρόταση. Κι αυτη λέγεται “θέλουμε περισσότερη Ευρώπη” την οποία δεν εγγυάται ούτε ο Παυλόπουλος, ούτε ο Σαμαράς, ούτε (βεβαίως βεβαίως) ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Πράγματι, εδώ και πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ που ήρθε στην εξουσία το 1981 για να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΟΚ, κι αντί γι αυτό την έσπρωξε πιο μέσα, (μπουκώνοντας τα στόματα όσων τυχόν είχαν τη διάθεση να διαμαρτυρηθούν με χρήματα δανείων και ΜΟΠ), το ΠΑΣΟΚ αυτό έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ και τώρα κατηγορεί την Ν.Δ. ότι έχει χαμηλό δείκτη ευρωπαϊσμού. Συντάσσεται με την Ευρώπη (δηλ. ορισμένους αξιωματούχους της) που κατηγορούν τους Έλληνες ότι παραποίησαν τα στατιστικά του 1999 και παραπλανούσαν κατά σύστημα τους Ευρωπαίους της Ε.Ε. και την Eurostat που δεν ήξερε πρόσθεση και διαίρεση. Δηλαδή, άποψη του ΠΑΣΟΚ και του συγγενούς ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι:
  • στην δυτική δημοκρατία που δια ροπάλου επιβλήθηκε στην Ελλάδα και στον κόσμο, φταίνε οι ψηφοφόροι για τις πράξεις των κυβερνώντων
  • στην δυτική δημοκρατία καλώς δεν προβλέπεται καμιά διαδικασία όταν οι κυβερνώντες εφαρμόζουν τα αντίθετα από όσα προεκλογικά διακήρυξαν
  • η δημοκρατία της Ευρώπης έχει μεγαλύτερη ισχύ από την τοπική (εθνική), άρα η παραβίαση του Συντάγματος (που έτσι κι αλλιώς πάντα γινότανε) τώρα δεν υφίσταται καν ως θέμα, ακόμα και στα πλέον θεμελιώδη
Όλες, αλλά κυρίως η τελευταία πρόταση μας παραπέμπουν στην παρουσία του Ν. Αλιβιζάτου στο τηλεοπτικό “1821” του ΣΚΑΪ. Στο περίφημο διλημματικό επεισόδιο “Φράκο ή Φουστανέλα;” ο κ. Αλιβιζάτος δέχθηκε σιωπηρά το μέγα “δίλημμα” ως υπαρκτό. Ψηφίζοντας βεβαίως “φράκο”, δηλαδή “Μαυροκορδάτο” και όχι “Κολοκοτρώνη”, εμφανίστηκε να διαφωνεί τάχα με τον Θ. Βερέμη ως προς τον δημιουργό του Συντάγματος της Επιδαύρου (ο Θ. Βερέμης έλεγε η Γαλλική Επανάσταση, ο Ν. Αλιβιζάτος έλεγε ο Γκαλίνα). Εννοείται πως έμμεσα επικυρώθηκε από τον Ν. Αλιβιζάτο η “ανομία” των φουστανελάδων κλεφταρματολών έναντι του δυτικού κράτους δικαίου. Περισσότερο όμως επιβεβαιώθηκε η διαχρονική Συνταγματική πρόφαση, βάσει της οποίας εξέπνευσε και ο Καποδίστριας.
Το “ευρωπαϊκό κριτήριο” πληρούσε η πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ που, ως αντίστροφη ιστορία, εμφανίστηκε για να προστατέψει το σημερινό “ανήκομεν εις την Δύσιν”, αφού ο κ. Αλιβιζάτος το 2012 ηγήθηκε και της πρωτοβουλίας των 18. (Εδώ το βίντεο)




Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα της γραμμής ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΟΤΑΜΙ που εξέφρασε η υποψηφιότητα του Ν. Αλιβιζάτου; Ότι η Ελλάδα έξω από την Ευρώπη ούτε μπορεί να υφίσταται, ούτε πρέπει να παραμείνει. Όλοι όσοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν κατανοούν την τρέχουσα πολύπλοκη διεθνή κατάσταση.
Ποια είναι η είδηση; Ότι οι λαϊκοί αντιπρόσωποι είχαν δυο επιλογές. Μια ευρωπαϊκή και μια ευρωπαϊκότερη. Ότι αριστερά της δεξιάς βρίσκεται στο κέντρο, και το αντίστροφο. Ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται το κράτος δικαίου που από το 1821 εκπροσωπούν κόμματα όπως του Μαυροκορδάτου, του Τρικούπη, του Βενιζέλου, του Καραμανλή και (κυρίως) του Ανδρέα Παπανδρέου.
 Στέργιος Ζυγούρας
http://wp.me/p24fLV-Yq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)