Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΙ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ...ΡΕΥΣΤΟ

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Όπως διαβάζουμε στο SECRET των Παραπολιτικών, σοβαρό οικονοµικό πρόβληµα αντιµετωπίζουν οι επιχειρήσεις media της οικογένειας Αλαφούζου (ΣΚΑΪ και «Καθηµερινή»), µετά την απόφαση του πατριάρχη της φαµίλιας, Αριστείδη, να περιορίσει την εισροή «ζεστού» χρήµατος προς τους δύο γιους του. Η συγκεκριµένη εξέλιξη δυσχεραίνει ακόµη περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που αντιµετωπίζουν τα µαγαζιά του Νέου Φαλήρου.  


Το µεγαλύτερο ζήτηµα φαίνεται ότι το αντιµετωπίζει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος, βρίσκεται αντιµέτωπος και µε την απαξίωση της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησής του, αφού, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, το τηλεοπτικό εγχείρηµα απέτυχε, ενώ το ραδιοφωνικό σταδιακά απαξιώθηκε. Οσοι γνωρίζουν τα οικονοµικά του ΣΚΑΪ εκτιµούν ότι ο κ. Αλαφούζος το αµέσως προσεχές διάστηµα, αν δεν εξασφαλίσει νέα δανειοδότηση, θα αναγκαστεί ακόµη και να περιορίσει τη µιντιακή δραστηριότητά του.  

Εσχάτως, ανάλογα προβλήµατα ρευστότητας φαίνεται να αντιµετωπίζει και η «Καθηµερινή». Σύµφωνα µε απόλυτα εξακριβωµένες πληροφορίες, ο Θέµης Αλαφούζος έχει ήδη απευθυνθεί σε δύο συστηµικές τράπεζες, αιτούµενος την άµεση δανειοδότηση της εκδοτικής επιχείρησης. Το ποσό που ζητά ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ για κάτι λιγότερο ψάχνει και ο Γιάννης Αλαφούζος.  Ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική. Μάλιστα, οι ιθύνοντες των τραπεζών δεν παρέλειψαν να επισηµάνουν προς τον εκδότη-πελάτη τους ότι ένας από τους λόγους που αδυνατούν να ικανοποιήσουν το αίτηµά του έχει να κάνει µε τις αποκαλύψεις της «Καθηµερινής» για τις δανειοδοτήσεις των media.  
Η τρόικα, βλέποντας τα δηµοσιεύµατα, έβαλε φραγµούς στις τράπεζες σχετικά µε τις χορηγήσεις στα ΜΜΕ. Οσοι γνωρίζουν τη λογική Αλαφούζου εκτιµούν ότι ο βασικός λόγος που ακολούθησε τη συγκεκριµένη τακτική είχε να κάνει µε τις κακές σχέσεις µε τους ανταγωνιστές του. O δανεισµός των εκδοτικών επιχειρήσεων Αλαφούζου από τις ελληνικές τράπεζες προσεγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ. 
 
http://www.apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)