Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα τεκμήρια φεύγουν, το περιουσιολόγιο έρχεται για μισθωτούς-συνταξιούχους [με παρακολούθηση και φακέλωμα]


Σε εφιάλτη είχαν εξελιχθεί τα τεκμήρια για συνταξιούχους, μισθωτούς και ανέργους με μηδενικό εισόδημα     Icon Photopress

Καταργούνται όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Διατηρούνται όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε τηλεοπτικό σταθμό. Αναγνώρισε μάλιστα ότι αυτά σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτους ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους.

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, τα τεκμήρια δεν θα έχουν νόημα, δεδομένου ότι οι ΔΟΥ θα γνωρίζουν και δεν θα εικάζουν τις δαπάνες του φορολογούμενου.
Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι δαπάνες από τράπεζες, δάνεια, καταθέσεις κλπ όπως και η ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Ουσιαστικά η Εφορία θα ανοίγει για κάθε φορολογούμενο έναν ηλεκτρονικό «φάκελο» και ανάλογα με τη συμπεριφορά του θα καθορίζεται η επιβάρυνση.
Πάντως, ακόμα και σήμερα ο φορολογούμενος μπορούσε να αποφύγει την παγίδα των τεκμηρίων, αρκεί να επικαλείτο εισοδήματα παρελθόντων ετών ή εισοδήματα που είχαν ήδη φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα.



 

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Όταν πριν περίπου ένα χρόνο το Υπουργείο Οικονομικών εμφάνισε τον ΠΟΛ1077, ένα νομοθέτημα το οποίο στην ουσία παρακολουθεί και φακελώνει κάθε φορολογούμενο, τότε μόνο το ΙΝΚΑ είχε αντιδράσει με μήνυση στον τότε υπουργό οικονομικών, η οποία έχει αναβληθεί δύο φορές.

Ο ΠΟΛ1077 δείτε την σχετική σελίδα μας  http://eleftheroiellines.blogspot.com/p/blog-page.html

κάνει άρση του προσωπικού απορρήτου, του τραπεζικού απορρήτου και όλων των διεθνών νόμων προσβάλλοντας την ελευθερία και την προσωπική ζωή του κάθε πολίτη.

Ακούγεται πολύ όμορφο να καταργηθεί ο εφιάλτης των τεκμηρίων για να εμφανίσουν μία σωτηρία που στην πραγματικότητα είναι ένας χειρότερος εφιάλτης, αυτός που θα μας στερεί την ελευθερία, αυτός που θα μας φακελώνει. Ζητάνε από τις ΔΕΚΟ, από τις εταιρείες τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής), από την ΔΕΗ, εταιρείες ύδρευσης, γυμναστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ολοκληρωμένη αναφορά των λογαριασμών μας, συλλέγοντας στοιχεία για όλα μας τα έξοδα, αποδίδοντας τα στο υπουργείο οικονομικών καθώς και τις κινήσεις των τραπεζικών μας καταθέσεων και αναλήψεων.

Έτσι θα αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή; Αν γνωρίζουν πραγματικά ότι κάποιοι φοροδιαφεύγουν και δεν είναι δικιά τους επινόηση, τότε μπορούν να τους βρουν, αλλά με αυτό το πρόσχημα περνάνε ένα βήμα μπροστά, στις «απαραίτητες» κατά την Τρόικα διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον έλεγχο του πολίτη. 
Όσοι νομίζουν ότι έτσι θα σημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογική σύστημα είναι γελασμένοι, γιατί το λαμόγιο, κλέφτης και φοροφυγάς των πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα συνεχίσει να κλέβει έχοντας λογαριασμούς και χρήματα σε χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι και δεν θα μπορεί καμία κυβέρνηση να τους ελέγξει.

Ο λαός είναι καταδικασμένος σε απαγχονισμό της ελευθερίας του, αφού η προπαγάνδα της φοροδιαφυγής και της τρομοκρατίας είναι οι βασικές αλλά και δήθεν αιτίες για την καταπολέμηση τους, με την παρακολούθηση και το φακέλωμα.

Ένας λαός που πεινά, με περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανέργους με εκατομμύρια δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και με συνταξιούχους,

με χιλιάδες μισθωτούς που δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα από τους εργοδότες τους, πόσοι παραμένουν τελικά που φοροδιαφεύγουν; Μήπως τα παιδάκια που αγοράζουν τσιχλόφουσκες ; οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κλείνουν κατά χιλιάδα καθημερινά ; λίγοι έμειναν τόσοι που  μπορούν να ελέγξουν, παρόλα αυτά η κυβέρνηση στοχεύει στην παρακολούθηση των μισθωτών και των συνταξιούχων, σαν να είναι αυτοί που κλέβουν. Είναι το γεροντάκι με το μπαστουνάκι αυτός που έκλεψε το κράτος; ή μήπως τα πολιτικά καθάρματα με τις μίζες και τα δεκάδες σκάνδαλα.

Ντροπή ρε Στουρνάρη, που λες για τα πεθερικά σου ότι ζουν με 500 ευρώ, δηλαδή ρε ηλίθιε μπορούν να ζήσουν δύο άνθρωποι με αυτό το ποσόν; 500 ευρώ είναι μόνο το χαράτσι ρε άχρηστε, ανώμαλε, απάνθρωπε Στουρνάρη, δεν πληρώνουν ρεύμα; δεν πληρώνουν θέρμανση; δεν πληρώνουν τηλέφωνο για να μιλάνε μαζί σου, νερό για να πιούνε; Δεν πληρώνουν για το φαγητό τους και κανένα ρούχο πολύ αραιά; Είσαι και οικονομολόγος ρε ηλίθιε, πάρε ένα κομπιουτεράκι και έλα να μας πεις ρε άχρηστε πόσα χρειάζεται για να ζήσουν δύο συνταξιούχοι. Άντε στον αγύριστο ανώμαλοι πολιτικοί, ψεύτες, κλέφτες και λωποδύτες. 

Πού είναι οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα, που είναι οι αριστεροί που ιδεολογικά είναι δίπλα στον λαό, τελικά όλοι τους είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Είναι το ίδιο και χειρότεροι φασίστες με τους φασίστες που κατηγορούν.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)