Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η.Π.Α.: «Αντιμέτωπη με παράλυση η χώρα και η παγκόσμια οικονομία»

Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α προειδοποίησε για καταστροφικές οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που το πολιτικό αδιέξοδο για την αύξηση του κυβερνητικού ορίου δανεισμού οδηγήσει στην αθέτηση πληρωμών από την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να εξαντλήσει τα αποθέματά της σε ρευστότητα έως τις 17 Οκτωβρίου και αν οι Aμερικανοί νομοθέτες δεν συμφωνήσουν στο πλάνο αύξησης του ορίου δανεισμού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει τις οφειλές της και θα προχωρήσει σε αθέτηση αναφορικά με τις οικονομικές και νομικές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α «στην περίπτωση που η ασυμφωνία σχετικά με το όριο δανεισμού οδηγήσει σε αθέτηση πληρωμών, θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στις οικονομικές αγορές, αλλά και στον τομέα των καταναλωτικών δαπανών και της οικονομικής      μεγέθυνσης».

«Οι πιστωτικές αγορές θα «παγώσουν», η αξία του δολαρίου θα «κατρακυλίσει», τα επιτόκια των Η.Π.Α θα εκτοξευθούν, και οι αρνητικές συνέπειες θα μετακυλισθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας πιθανώς σε μία παγκόσμια οικονομική κρίση και ύφεση που αναμένεται να επαναφέρει στη μνήμη τα γεγονότα του 2008», προειδοποίησε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των Η.Π.Α., Jack Lew, το υφιστάμενο όριο δανεισμού της χώρας ύψους 16,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα «χτυπήσει» στις 17 Οκτωβρίου. Ο αμερικανός υπουργός οικονομικών δεσμεύθηκε ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα (σ.σ. pentapostagma.gr - και μη) μέτρα με στόχο η αμερικανική οικονομία να μείνει κάτω από το όριο δανεισμού έως εκείνη την ημέρα». Έπειτα από τις 17 Οκτωβρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Η.Π.Α. θα διαθέτει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερβεί ένα προκαθορισμένο όριο δανεισμού και οι νομοθέτες θα πρέπει να ψηφίσουν σχετικό νόμο ώστε να επιτραπεί στην κυβέρνηση να υπερβεί το συγκεκριμένο όριο. Αν δεν περάσει αντίστοιχη νομοθεσία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και οδηγείται σε αθέτηση πληρωμών.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ypourgeio-oikonomikwn-hpa-antimetwph-me-paralysh-h-xwra-kai-h-pagkosmia-oikonomia.html#ixzz2glJDUFE2



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Για να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους που ξεχνούν, η λεγόμενη οικονομική κρίση εμφανίστηκε το 2007 με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Αμερικής και πού πήρε τεράστιες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο, με την μορφή ντόμινο. Η φούσκα έσκασε και αντί να αναδιαμορφώσουν και να βελτιώσουν το τραπεζικό σύστημα, μετατρέπουν τους λαούς σε σπόνσορες των ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων, συνέταιρους μόνο στην χασούρα και όχι στα κέρδη. Έφτασε ο καιρός αυτά τα ιδρύματα να πληρώσουν την ύπαρξη τους, καθότι σαν κηφήνες δημιουργήθηκαν μέσα στην κοινωνία εκτελώντας μόνο ένα σκοπό, την ανάπτυξη του χρήματος κάνοντας το αναγκαίο και την υποδούλωση των πολιτών.
Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τράπεζες και χωρίς χρήματα, πιθανόν οι εναλλακτικοί τρόποι αυτάρκειας να είναι η μοναδική σωτηρία του ανθρώπινου είδους. 


Υ.Γ. η αναφερόμενη στο δημοσίευμα ρευστότητα είναι άτοπη, καθότι στην Αμερική χρησιμοποιείται ελάχιστο το ρευστό (μετρητά), σχεδόν όλα είναι λογίστηκα χρήματα, επίσης όσα μετρητά υπάρχουν (περίπου το 3 %) είναι χαρτιά άνευ αξίας αφού δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία τους σε χρυσό.
Το παράλογο είναι ότι οι τράπεζες δανείζουν χωρίς να έχουν χρήματα, αφού μπορούν και δημιουργούν λογιστικό χρήμα, παρόλα αυτά τα απαιτούν από όσους τα δανείζουν κάνοντας τους υποχείρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)