Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και το άρωστο πολιτικο σύστημα.

Λεμεσός, 18 Νοεμβρίου 2011

Κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου            
Ευρωβουλευτή,

Αγαπητή κυρία Παπαδοπούλου,

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις που εκφράζετε πιο κάτω σε σχέση με άρθρο μου που έχετε λάβει.

Παρακολουθώ την πολιτική σας πορεία τα τελευταία χρόνια και έχω την άποψη ότι είστε από τους ελάχιστους πολιτικούς που τους διακρίνει η εντιμότητα, ο γνήσιος πατριωτισμός και η μεγάλη αγωνιστικότητα για το καλό της Κύπρου μας.

Διαβάζοντας κάποιος το τρόπο που διατυπώνετε τις απόψεις σας, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεστε ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα και το κομματικό κατεστημένο ευθύνεται για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας.

Είναι εμπεδωμένο βαθιά στην συνείδηση του κυπριακού λαού ότι αυτό το κομματικό κατεστημένο και τα πολιτικά πρόσωπα που το συνθέτουν αποτελούν μέρος του προβλήματος. Εφόσον αυτό το σύστημα διατηρεί διαχρονικά τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες αρρωστημένες νοοτροπίες δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα τα οποία το ίδιο δημιούργησε και στα σημερινά αδιέξοδα.

Η επαναλαμβανόμενη από πολιτικά πρόσωπα μόνιμη επωδός ότι ‘’στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα’’, αποδείχθηκε ένας μεγάλος μύθος για την κυπριακή μπανανία για τους εξής λόγους:

1. Στην πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όχι στη κυπριακή δημοκρατία. Είναι δημοκρατία, η ατιμωρησία, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, ο λαϊκισμός, το ρουσφέτι, η φοροδιαφυγή πολιτικών κυρίως προσώπων, η κάλυψη με το αζημίωτο που δίνουν τα ΜΜΕ στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο; Είναι δημοκρατία τέλος, η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει Γενικό Εισαγγελέα τον Πέτρο Κληρίδη και βοηθό του τον Άκη Παπασάβα;


2. Είναι δημοκρατία να παραμένει στην θέση του ένας Πρόεδρος που ευθύνεται άμεσα για την απώλεια 13 ανθρώπων και την καταστροφή της οικονομίας του τόπου; Είναι δημοκρατία να κατηγορεί τον Πόλυ Πολυβίου που ο ίδιος διόρισε για την διερεύνηση της έκρηξης στο Μαρί και όταν αυτός κάνει σωστά την δουλειά του, να τον διαβάλλει ο ίδιος και το κόμμα του και να μην σέβεται τους νόμους του κράτους του οποίου ηγείται; Ποίος νομίζεται, από όσους άμεσα η έμμεσα εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα, θα δεχθεί την ετυμηγορία του νόμου όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν την αποδέχεται; Μην ξεχνάτε ότι το Κόμμα στο οποίο ανήκετε έφερε στην εξουσία αυτόν το απερίγραπτο Πρόεδρο. Είναι ο Πρόεδρος του κόμματος σας που συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί του υστερόβουλα με στόχο τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

3. Είναι δημοκρατία ένας τόσο προβληματικός Πρόεδρος να χειρίζεται το Κυπριακό και το θέμα του φυσικού αερίου που θα καθορίσουν το μέλλον των επόμενων γενεών χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα;

4. Ο Πόλυς Πολυβίου στο πόρισμα του πέραν του καταλογισμού ευθυνών για την έκρηξη στο Μαρί αναφέρεται με πολύ ξεκάθαρο και σαφή τρόπο στην άκρως προβληματική και αντιδημοκρατική σχέση μεταξύ των πολιτικών και του κομματικού κατεστημένου και των πολιτών. Αν διαβάσετε προσεκτικά τις  διαπιστώσεις Πολυβίου θα αντιληφθείτε τους λόγους για τους οποίους κάθε τόσο οδηγούμαστε σε εγκλήματα και τραγωδίες. Θα διαπιστώσετε επίσης γιατί το σημερινό αμαρτωλό κομματικό κατεστημένο θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για τον τόπο.

 5. Η χειραγώγηση από το πολιτικό σύστημα της πεμπτουσίας της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, θα αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα στο πολιτικό μας πρόβλημα σαν πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παραβίασης διεθνών νόμων . Σαν Ευρωβουλευτής που είστε θα πρέπει να γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι οι ξένοι δεν νοιάζονται για να αποδώσουν δικαιοσύνη σε ένα λαό του οποίου η ίδια η πολιτική του ηγεσία καταπατεί καθημερινά τα δικαιώματα του. Πέστε μου πότε πολιτικά πρόσωπα και στενοί τους συνεργάτες, μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, έχουν τιμωρηθεί για τα τόσα εγκλήματα και σκάνδαλα που έχουν διαπράξει σε βάρος του λαού;

Θα ήθελα να αναδείξω για ακόμη μια φορά την διαφθορά και την έλλειψη δημοκρατίας που υπάρχει στα ίδια τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές τους ηγεσίες. Γνωρίζετε πολύ καλά κυρία Παπαδοπούλου ότι οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων είναι πολύ αδιευκρίνιστες και ύποπτες και δεν δίνουν οι ηγεσίες τους λεπτομέρειες στους πολίτες. Υπάρχει ευρέως η αντίληψη στην κοινή γνώμη ότι τα κόμματα και τα στελέχη των χρηματοδοτούνται από τον υπόκοσμο. Στη Ευρωπαϊκή Ένωση όπου υπηρετείτε υπάρχει οδηγία που προνοεί ότι τα κόμματα κάθε χώρας μέλους δεν πρέπει να δέχονται εισφορές και χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Γιατί δεν την υιοθετούν τα κυπριακά κόμματα; αυτό δεν σας προβληματίζει; Ο καλύτερος τρόπος για να διαψεύσουν τα κόμματα τις πιο πάνω πηγές χρηματοδότησης, είναι να υπάρξει το ‘’ποθεν έσχες’’, γιατί δεν το δέχονται; Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Κλείνοντας κυρία Παπαδοπούλου θα πρέπει να σας επισημάνω ότι όταν κάποιος μπαίνει στην πολιτική δεν αρκεί να είναι ένας τίμιος και αγωνιστικός πολιτικός όπως πιστεύω είστε εσείς. Θα πρέπει επίσης να αγωνίζεται και να πολεμά την διαφθορά και την έλλειψη δημοκρατίας που υπάρχει μέσα στο κόμμα που ανήκει. Αν δε στο τέλος δεν καταφέρει κάτι, η θα πρέπει να ανεξαρτητοποιείται η θα πρέπει τίμια και ωραία να το καταγγέλλει και να αποχωρεί και να προσχωρεί σε κάτι καινούργιο και πιο υγιές και όχι να βολεύεται.   

Με εκτίμηση
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)