Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

«Αντάρτικο» των χωρών του Βίσεγκραντ κατά της Ε.Ε.: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε στο προσφυγικό

«Αντάρτικο» των χωρών του Βίσεγκραντ κατά της Ε.Ε.: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε στο προσφυγικόΣχόλιο ιστολογίου:
4 χώρες αντιστέκονται στον φασισμό της Ε.Ε. ενώ η δικιά μας που βάλλεται περισσότερο, έχει κατεβάσει τα σώβρακα σε κάθε ανώμαλη διάθεση των Ευρωπαίων Γερμανών κατακτητών. 

Οι πρωθυπουργοί των χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) κατήγγειλαν σήμερα τον «εκβιασμό» και τις «διαταγές» που δέχονται από τις Βρυξέλλες όσον αφορά την κοινή μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρωθυπουργοί των τεσσάρων χωρών που απορρίπτουν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα στη Βαρσοβία και διακήρυξαν την ξεκάθαρη διαφωνία τους με την ιδέα να συνδεθεί η παροχή ευρωπαϊκών πόρων με την εφαρμογή της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής.

«Η ιδέα να συνδεθούν οι πόροι που μας οφείλονται εκ μέρους της ΕΕ με τη μεταναστευτική πολιτική είναι κακή. Ως ομάδα του Βίσεγκραντ, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκφοβίζουν» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ομολόγους του της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα, της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διώξεις κατά αντίοικουμενιστών ιερέων και ένα βαρύ κλίμα επικρατεί στις τάξεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ανακοινώθηκε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση-ημερίδα για την καταδίκη της ψευτοσυνόδου της Κρήτης και του Οικουμενισμού.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 4 Απριλίου στο Ωραιόκαστρο θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε :
  

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ): ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ντροπη και αισχος
(Απομαγνητοφώνηση του παρακάτω βίντεο όπου ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης χαρακτηρίζει Άκυρα και Αντισυνταγματικά τα μνημόνια : )

«Δημοσιογράφος: Το μνημόνιο 1 έχει κυρωθεί τελικώς στη Βουλή; Έχει περάσει απ’ τη βουλή το Μνημόνιο 1;

Κασιμάτης: Όχι

Δημοσιογράφος: Το Μνημόνιο 2;

Κασιμάτης: Το Μνημόνιο (1) δεν πέρασε καθόλου, ούτε καν μοιράστηκε ως κέιμενο ποτέ, Το μνημόνιο 2 πέρασε ως σχέδιο που είναι Άκυρο.

Δημοσιογράφος:  Δηλαδή έχουμε και στο εσωτερικό Δίκαιο ζητήματα

Κασιμάτης: Στο Εσωτερικό Δίκαιο είναι όλα όσα έχουνε γίνει βάσει των συμφωνιών αυτών των Άκυρων είναι Άκυρα, είναι Αντισυνταγματικά. »
[Απομαγνητοφώνηση του παρακάτω βίντεο   όπου στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Καναλιού Kontra στις 16/9/2013 ο  Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης χαρακτηρίζει Άκυρα και Αντισυνταγματικά τα μνημόνια / δανειακές συμβάσεις * : ]

[1:21 – 1:32 ] Θα ελέγχονται π.χ οι διαδικασίες που παραβιάζονται συνεχώς μέσα στη Βουλή. Όλοι αυτοί οι νόμοι που περνάνε σήμερα κλπ αυτά είναι αντισυνταγματικά, όλα. Οι τροπολογίες μεσονυχτίου που λέμε είναι αντισυνταγματικές.

[ 5:04  – 5:24] Από τη στιγμή που δέχτηκε λοιπόν (Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) να μην διαμαρτυρηθεί για το ότι οι Δανειακές Συμβάσεις δεν περάσανε , υπέγραψε όμως τις επόμενες ένα σωρό πράξεις οι οποίες ήταν εκτέλεση των Δανειακών Συμβάσεων (μνημονίων) *, οι οποίες ήταν αντισυνταγματικές…

[7:28 – 8:29]Κασιμάτης: Πρακτικά δηλαδή θα γινόταν ως εξής: Αν ήμουν εγώ ας πούμε θα δήλωνα ότι κύριοι έγινε μια πολύ σοβαρή παραβίαση πολιτεύματος στο επίπεδο της κυρώσεως των διεθνών συμβάσεων, οι οποίες δημιουργούν τεράστιες υποχρεώσεις. Ένα αυτό. Ή να πει το άλλο, έχουμε μια Δανειακή Σύμβαση (μνημόνιο) * την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση , η οποία δεν πέρασε ούτε από τη Βουλή, που δεν θα μπορούσε ούτε να περάσει, διότι έχει μέσα έναν όρο που γίνεται καθολική δέσμευση της εθνικής περιουσίας, που αυτό απαγορεύεται και από το Διεθνές Δίκαιο και έγινε και καθολική παραίτηση από τις ασυλίες του Διεθνούς Δικαίου και από την Εθνική Κυριαρχία. Εγώ δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το πράγμα. Επομένως, και θα το κάνει δήλωση. Αν δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση θα κάνει δήλωση και θα πει «Κυριοι» , προς τους εταίρους της Ευρώπης, «ότι αυτό το πράγμα παραβιάζει και τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παραβιάζει το Σύνταγμα, παραβιάζει το Δημοκρατικό Πολίτευμα και θα πρέπει να σκεφθούνε ή να τα πάρουνε πίσω ή εγώ θα υποβάλλω ην παραίτηση μου».Τέλος όπως μεταδίδει ( 3/6/2015) ο Alpha : » Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το πρώτο μνημόνιο ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, υποστηρίζοντας ότι έγινε παραβίαση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος. Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια, ο κ. Κασιμάτης έδωσε έμφαση στην νομιμότητα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας άκυρα και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, καθώς δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συμβάσεις. (…)Όπως είπε ο κ. Κασιμάτης «από τη στιγμή που ένα μνημόνιο υπογράφεται, είναι διεθνής σύμβαση. Οι συμβάσεις είναι άκυρες, όταν δεν εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα, δηλαδή το Κοινοβούλιο. Και μάλιστα, αφού οι προηγούμενες συμβάσεις παρέδιδαν και κυριαρχικά δικαιώματα, έπρεπε να κυρωθούν με τα 2/3 της Βουλής».Ο κ. Κασιμάτης επέμεινε, ότι «υπάρχει στο μνημόνιο ρητή παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ότι «ποτέ δεν είχε υπογραφεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν» και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας».
http://www.alphatv.gr/news/politics/antisyntagmatiko-ta-mnimonia-ypostirixe-stin-exetastiki-epitropi-o-kathigitis-giorgos
*Διευκρινίσεις:
(Μέρος της Δανειακής Σύμβασης το Μνημόνιο:  Δανειακή σύμβαση της Ελλάδας τον Μάιο του 2010: Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της Ελλάδας το 2010 είναι διεθνής σύμβαση που συνάφθηκε στις 8 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των υπολοίπων (15) κρατών της Ευρωζώνης, προκειμένου να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με μορφή δανείου, ύψους 80.000.000.000 ευρώ.
Στις 3 Μαΐου 2010 η Ελλάδα αιτήθηκε €80δις από τις υπόλοιπες (15) χώρες του Ευρώ και €30δις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Την αίτηση συνόδευαν 3 συνημμένα μνημόνια:
  1. «Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» (ΜΟΧΠ),
  2. «Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης» (ΤΜΣ) και
  3. «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» (ΣΠΟΠ).
Υπογράφοντες για την ελληνική πλευρά είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος, χωρίς κύρωση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων. Στις 8 Μαΐου 2010 υπογράφηκαν η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» («Loan Facility Agreement») με τις χώρες του Ευρώ και «Διακανονισμός Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας» («Stand-by Agreement») με το ΔΝΤ. Το σύνολο αυτών των συμφωνιών ονομάζεται συχνά για συντομία «Μνημόνιο».
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%9C%CE%AC%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_2010

  • Η παροχή των δανείων προς την Ελλάδα υπήρξε μια σύμβαση που ουσιαστικά δεν διαφέρει από τη σύμβαση που υπογράφει κάθε ένας εξ ημών για να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα: του δίνονται τα χρήματα έναντι κάποιων όρων – προϋποθέσεων, αυτό που στην ορολογία των οικονομικών ονομάζεται «conditionality». Το μνημόνιο αποτελεί το conditionality για την παροχή της βοήθειας προς την Ελλάδα.   http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/208900/mnhmonio-kai-daneiakh-symvash-poia-einai-h.html )
tharsomen.wordpress


INKA KRITIS ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ινκα κρήτης

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 622 25.03.2017

Να κινηθεί η οικονομία. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ FAST TRACK !!

Δηλαδή να κάνουν γύρους τα λεφτά. Δηλαδή να αγοράζονται και να πουλιούνται πράγματα και να δουλεύουν πολλοί, να πληρώνονται και να αγοράζουν πράγματα και να γίνεται  κύκλος και να βγαίνει και να πηγαίνει και το κέρδος στους μαζωχτάδες του.
Μα πως. Λύση υπάρχει, μαϊμού έστω, αλλά θα πετύχουμε και γύρους και το μάζωμα κέρδους.
Λεφτά αδρανεί υπήρχαν στους Γάλλους του Μιτεράν, τους έσπρωξε στο χρηματιστήριο, κατηγορήθηκε, αλλά έγιναν γύροι, περισσότεροι οι χαμένοι φυσικά πρόσωπα και λίγοι κερδισμένοι οι μαζωχτάδες τους κέρδους. Τα λεφτά στην Φούσκα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ελλάδα, τα ξέρουμε όλοι.
Αδρανή η αγορά στις ΗΠΑ και, πολλοί ζούσαν στους υπονόμους. Κατασκευαστές σπιτιών ή και των γνωστών όμορφων ξυλόσπιτων με αυλές υπήρχαν, και χωράφια υπήρχαν. Εμπρός λοιπόν φτιάξτε σπίτια πολλά σπίτια. Και που θα βρούμε αγοραστές. Θα φτιάξουμε και αγοραστές. Και που θα βρουν τα λεφτά οι αγοραστές αυτοί. Θα τους βρούμε και λεφτά. Θα τους δώσουμε δουλειά που δεν χρειάζεται, προσωρινά, θα πάρουν βεβαίωση μισθοδοσίας, θα την πάνε στην τράπεζα, θα τους δώσει δάνειο να
αγοράσουν το σπίτι που έφτιαξε ο πελάτης της τράπεζας κατασκευαστής.
Ε καλά, φαίνεται πως θα δουλέψει αυτό το σύστημα. Και…. αυτό, το θα

Οι Εγκαταστάσεις Hotspot εντός στρατοπέδων συνεπάγονται κινδύνους για την εθνική ασφάλεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΠΑΜ εκφράζει έντονα τις ανησυχίες του για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και δη όταν αυτά φτιάχνονται μέσα σε στρατόπεδα.

Την 1 Μαρτίου εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η άδεια δόμησης «Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης» εντός του Στρατοπέδου «Καπετάν Λαζαρής», έκτασης 72.000,17m2, στη Νήσο Κω, και μάλιστα με σύμβαση κατεπείγουσας αποπεράτωσης εντός 40 ημερών. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα αγνώστου συνολικού αριθμού κλειστά hotspot που προβλέπονται να δημιουργηθούν!

Το καθεστώς Ερντογάν, έχοντας κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη ΒΔ Τουρκία ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016 και μετά το πάγωμα των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και την πρόσφατη όξυνση των σχέσεων του με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, φαίνεται πως έχει περάσει στην υλοποίηση των απειλών του για αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, όπως μαρτυρά η αύξηση των ροών τις τελευταίες μέρες.

Το πρόβλημα, με όλες τις προεκτάσεις του, που επωμίζονται πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες των.... ακριτικών νησιών του Αιγαίου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό και σαφέστατα επείγει η άμεση διαχείριση του συνεχώς διογκούμενου μεταναστευτικού ρεύματος. Όμως υπάρχουν κάποιες λεπτές, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικές παράμετροι που πρέπει να μας προβληματίσουν:

α) Γιατί για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων θα πρέπει να καταστρέφουμε τα

ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ

Φωτογραφία της Katerina Georgiou.
Ας με συγχωρέσουν κάποιοι που θα είμαι σκληρός στις εκφράσεις μου αλλά κάποιοι τουρκολάγνοι και εθνομηδενιστές δεν πρέπει πλέον να αφήνονται να εξευτελίζουν άλλο τη Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να κρίνονται αυστηρά από το λαό, τους κάνουμε μεγάλο χατίρι που τους ξύνουμε μόνο με την πέννα μας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αυτό το ανθρωποειδές, αυτό το περίεργο και θλιβερό ανθρωπάκι που σου προκαλεί γελόκλαμα με την εμφάνιση του, πήγε στα κατεχόμενα και είχε μυστικό δείπνο με το Μουσταφά Ακκινζιή στο λεγόμενο ‘’Προεδρικό Μέγαρο’’Ο Λόγος της επίσκεψης του ανθρωποειδούς ξεκάθαρος. Πήγε άκουσον άκουσον να πείσει τον

Χάος και ΕΕ

 Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, καθ. ΜΒΑ

Το χάος μπορεί να είναι ευεργετικό και να προκαλέσει αλλαγές (όσο και εάν οι άνθρωποι αντιδρούν στις αλλαγές) αλλά δεν είναι σίγουρο εάν η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι ευεργετική και σε ποιον θα είναι ευεργετική.
Ο  Smith (2007) υποστηρίζει ότι θεωρία του χάους είναι η μελέτη του τρόπου που μικρές αλλαγές στα πράγματα, ως έχουν την παρούσα στιγμή, μπορεί να έχουν πολύ σημαντικές συνέπειες για το μέλλον (το πέταγμα της πεταλούδας). Η θεωρία του χάους πλέον συνδυάζεται με τα οικονομικά και με τη διοίκηση επιχειρήσεων. Πιθανόν η θεωρία αυτή να μπορεί να εφαρμοσθεί και σε επίπεδο χωρών και γεωοικονομίας.

Ησίοδος

Στη στρατηγική των συμμαχιών των επιχειρήσεων, κάτι που ίσως να μπορεί να αναχθεί στα κράτη, οι επιχειρήσεις που έχουν περισσότερους πόρους μπορούν ευκολότερα να επιλέξουν συνεργάτες σε σχέση με αυτούς που έχουν λιγότερους (όποιος έχει λεφτά φυσά και τη φλογέρα, σύμφωνα με την ελληνική παροιμία). Στην ΕΕ οι ισχυροί είναι οι χώρες του Βορρά και αυτές είναι που επέλεξαν τη διεύρυνση της με  χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και όχι την εμβάθυνσή της.

Όταν όμως οι πόροι και τα συμφέροντα των δύο επιχειρήσεων δεν

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η ΘΗΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΙΤ

Άρθρο του Alain De Benoist, 
Μετάφραση-σχόλια Αναστασίου Γιαννά.

Το ανακάτεμα των ρόλων των δύο φύλων παρουσιαζόμενο ως "πρόοδος"

Ο παιδίατρος Aldo Naouri γράφει: «Η κοινωνία υιοθέτησε ολοκληρωτικά, χωρίς όρια και ισορροπία, θηλυκές αξίες.». 

Το μαρτυρούν η υπεροχή της οικονομίας έναντι της πολιτικής, η κατανάλωση έναντι της παραγωγής, η υποχώρηση της εξουσίας σε σχέση με το «διάλογο», αλλά και το άγχος για την προστασία του «μωρού» (υπερεκτιμώντας την λέξη).
• Οι διαφημίσεις των εσωρούχων και οι εξομολογήσεις στα τηλεοπτικά σόου, η μόδα του ανθρωπισμού και η ελεημοσύνη διαμέσου της τηλεόρασης.
• Η συνεχής έμφαση πάνω στα σεξουαλικά, αναπαραγωγικά και υγιεινιστικά προβλήματα, η εμμονή της εμφάνισης και η περιποίηση του εαυτού.

Η γέννηση του ευρωπαϊκού φιλελληνισμού

Γερμανοί οι πιο πολλοί φιλέλληνες που θυσιάστηκαν στον Αγώνα του ‘21,  τον οποίο βοήθησαν ποιητές,  πολιτικοί, στρατηγοί, ναύαρχοι κι έμποροι

Φιλέλληνες αξιωματικοί ( Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι και Ιταλοί) που έσπευσαν στην Ελλάδα 
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
΄Οσοι ευρωπαίοι διανοούμενοι, έβλεπαν ή μάθαιναν τα φριχτά μαρτύρια από τους βανδαλισμούς και τις σφαγές  των Τούρκων σε βάρος  των υπόδουλων Ελλήνων, δεν μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι. Με παραστάσεις και εκδηλώσεις βοηθούσαν τους  Έλληνες,  αδιαφορώντας για το αυστηρό παπικό πνεύμα  της «Ιεράς Συμμαχίας» που επέβαλε ο σαδιστής Μέτερνιχ, απαγορεύοντας στους Ευρωπαίους, ακόμα και τη συμπάθεια στους  επαναστατημένους σκλάβους.

Στη Γαλλία, εργάτες  ενός παρισινού υφαντουργείου, έστειλαν διαμαρτυρία τους στον Λουδοβίκο ΙΗ΄, ζητώντας να επέμβει διπλωματικά για να σώσει τους Έλληνες. Φοιτητές από Γαλλία και Γερμανικά κρατίδια, ενθουσιασμένοι από τους  αρχαίους έλληνες συγγραφείς, έβλεπαν με συγκίνηση τον αγώνα  των σκλαβωμένων Ελλήνων και εξέφραζαν κρυφά,  θαυμασμό για τον άοπλο ραγιά και  απέχθεια για τον τύραννο. Ελληνιστές διδάσκαλοι, δίδασκαν στους νέους τον αρχαίο πολιτισμό, δημιουργώντας  στην Ευρώπη τις πρώτες ρίζες του

Τέλος στις ανώνυμες ηλεκτρονικές πληρωμές βάζει το ΥΠΟΙΚ

Τέλος στις ανώνυμες ηλεκτρονικές πληρωμές βάζει το ΥΠΟΙΚ«H ονομαστικοποίηση και η ταυτοποίηση του κατόχου του μέσου πληρωμής από το πρώτο ευρώ είναι πλέον απαραίτηση προϋπόθεση κατά τις συναλλαγές με χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής«, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ με αφορμή την ενεργοποίηση του συνόλου των άρθρων που αφορούν στην απαγόρευση της χρήσης των ανώνυμων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Πλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η χρήση μη-ονομαστικοποιημένων και μη-ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών δεν επιτρέπεται, ενώ πιθανές εξαιρέσεις θα εξετασθούν στο μέλλον και μετά την καθολική ανταπόκριση των παρόχων στο νέο μέτρο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει τα ακόλουθα:
«Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου εφαρμογής του Ν.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

6 στους 10 Έλληνες θεωρούν απειλή τους λαθρο-μετανάστες…


Ο ελληνικός λαός επί δεκαετίες έχει «μαστιγωθεί» από μια συστηματική, ολοκληρωτική και αχαλίνωτη προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών…
Όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος βομβάρδιζαν ανηλεώς την ελληνική κοινωνία με τον τρομοκρατικό λόγο υπέρ των εισαγόμενων αλλοδαπών δούλων.
Ακόμα και οι μαφιόζοι των αθλητικών και ποδοσφαιρικών οργανώσεων και σωματείων συμμετείχαν, θορυβωδώς, σ’ αυτό το ΟΡΓΙΟ της προπαγάνδας υπέρ των ξένων και ύψωναν, από κοινού με τους ποικιλόχρωμους «αριστερούς», τα τρομοκρατικά λάβαρα του «αντιρατσισμού» και της πολυπολιτισμικότητας…

Στην πρώτη γραμμή, φυσικά, αυτής της χρόνιας και κατακλυσμιαίας προπαγανδιστικής νεροποντής ΥΠΕΡ των μεταναστών, ήταν: Τα ΜΜΕ (οι μεγάλες πόρνες της προπαγάνδας), οι επαγγελματίες «αριστεροί» του «αντιρατσισμού» και οι ΜΚΟ (το χρήμα του Σόρος και άλλων μαφιόζων).

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:Σάλος με τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την προσευχή και τις μαθητικές παρελάσεις


Την έντονη αντίθεσή της στην ύπαρξη του θεσμού των μαθητικών παρελάσεων, αλλά και της προσευχής στα σχολεία, εκφράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «άκρως αναχρονιστικά».
Οι απόψεις αυτές για την παιδεία εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου, που θα παρουσιαστεί στο 1ο της Συνέδριο, στις 6-9 Απρίλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή».
Οι θέσεις αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με το πολιτικό κόσμο να σπεύδει να εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι στα λεγόμενα της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας,

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ....

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΘΟΥΝΓράφει ο Δημήτρης Νατσιός 


Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους.

 (Ν. Γκάτσος)

.        «Ἔτσι γιὰ μᾶς τοὺς Ἕλληνες. Περάσανε ἀπὸ τὴν πλάτη μας ἄγριες ἀνεμοζάλες κάθε λογῆς, ἀγριάνθρωποι σκληροί, φονιάδες μὲ σπαθιὰ μὲ κοντάρια καὶ μὲ ἅρματα κάθε λογῆς, Πέρσες, Ἀλαμάνοι, Φράγκοι, Ἀραπάδες, Τοῦρκοι κι ἄλλοι. 

Μᾶς σφάζανε, μᾶς κομματιάζανε, μᾶς κρεμάζανε, μᾶς σουβλίζανε, μὰ δὲν πεθάναμε, γιατί μᾶς ἀτσάλωνε ὁ ἀγώνας, δίναμε φωτιὰ στὴ φωτιά…». (Φ. Κόντογλου, «Μυστικὰ Ἄνθη», σελ. 12, ἔκδ. «Ἀστὴρ»)
.       
 Πρέπει, ἐμεῖς οἱ Ρωμηοί, νὰ ξαναβροῦμε τὸν ἑαυτό μας, τὰ καίρια καὶ τὰ οὐσιώδη του βίου. Εἴμαστε «καταδικασμένοι» ὡς ἔθνος ἱστορικὸ νὰ στραφοῦμε πίσω «ὅλα τὰ ἔθνη, γιὰ νὰ προοδεύσουν, πρέπει νὰ βαδίσουν ἐμπρός, πλὴν τοῦ ἑλληνικοῦ ποὺ πρέπει νὰ στραφεῖ πίσω», γράφει ὁ σοφὸς ἀθηναιογράφος Δημ. Καμπούρογλου. Νὰ ἀνακαλύψουμε καὶ πάλι «τὸ ἄριστον ἐκεῖνο, Ἑλληνικὸς/ ἰδιότητα δὲν ἒχ’ ἡ ἀνθρωπότης τιμιωτέραν» (Καβάφης).

Καθαρές εισροές – βρώμικη προπαγάνδα

Ψέματα και αλήθειες για τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών χρημάτων στη χώρα μας. Γιατί βρέχει ευρώ και εμείς κρατάμε ομπρέλα
Όλα τα κράτη της Ε.Ε συμβάλλουν στον προϋπολογισμό της πληρώνοντας το ποσό που τους αντιστοιχεί. Και όλα λαμβάνουν χρήματα από αυτή, μέσω των δράσεων που χρηματοδοτεί η Ε.Ε.
Αν αυτά που παίρνει ένα κράτος είναι περισσότερα από αυτά που δίνει, μιλάμε για καθαρές εισροές. Προσοχή: δεν πρόκειται για δάνεια. Οι καθαρές εισροές είναι «δώρο» των φορολογούμενων της Ε.Ε. Φυσικά δεν σου το κάνουν επειδή γιορτάζεις. Σου το κάνουν με στόχο τη σύγκλιση: να δημιουργήσεις υποδομές και να εκσυγχρονιστείς ώστε να καλύψεις την απόσταση από τα ανεπτυγμένα κράτη της Ε.Ε. Να φτιάξεις δρόμους, λιμάνια, δίκτυα, κτηματολόγιο, σύγχρονη γεωργία.
Ποια χώρα είναι η πρωταθλήτρια στις καθαρές εισροές; Καλά το φανταστήκατε: η Ελλάδα.
Κι όχι μόνο τώρα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ. Οι επιδοτήσεις προς την Ελλάδα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980 με

Παγίδα τεκμηρίων λόγω μείωσης του αφορολόγητου


Παγίδα τεκμηρίων λόγω μείωσης του αφορολόγητου
Του Σπύρου Δημητρέλη
Παγίδα για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν πραγματικό εισόδημα σημαντικά χαμηλότερο από το τεκμαρτό κρύβει η κυοφορούμενη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Φορολογούμενοι που σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο επειδή είχαν πολύ χαμηλό εισόδημα θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αφού η μείωση του αφορολόγητου ουσιαστικά θα ψαλιδίσει και τη απαλλαγή τους από την τεκμαρτή φορολόγηση.
Ένα παράδειγμα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Άγαμος φορολογούμενος που  είχε εισόδημα μόλις 1.000 ευρώ από περιστασιακή απασχόληση διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία 70 τετραγωνικών, και διαθέτει ΙΧ 900 κυβικών εκατοστών που πρωτοκυκλοφόρησε το 2004.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;

Θυμάστε το χρηματιστήριο; Θυμάστε που το σύστημα καλλιεργούσε την ευφορία για κέρδη; Ποιος, από όλα εκείνα τα θύματα ανάμεσά μας, επενδύει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο ή πρόκειται να ξαναεπενδύσει στη ζωή του; Μάλλον απελπιστικά ελάχιστοι.
Εκτός από το χρηματιστήριο, που εμφανίστηκε ξαφνικά στις ζωές των Ελλήνων, σαν μια άλλη «Λαυρεωτική», σταθερές αξίες επένδυσης για τους Έλληνες ήταν τα ακίνητα, των οποίων μονίμως αύξανε η αξία τους, οι απόρρητες τραπεζικές καταθέσεις για ένα σίγουρο τόκο και εξασφάλιση του κεφαλαίου και φυσικά τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που θεωρούταν μεγάλη και ακλόνητη επένδυση για το μέλλον.
Σήμερα όμως, μετά την τεχνητή κρίση που προκλήθηκε στη χώρα μας και την οικονομική αφαίμαξη του κόσμου μέσω της οικονομικής τρομοκρατίας: Τα

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Ποιοι ευθύνονται για τις επιθέσεις στα μέσα μεταφοράς; Τι λένε ΟΑΣΑ, ΕΛ.ΑΣ. και ένας αντιεξουσιαστής

Σε επιδημία εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε τρόλεϊ αλλά κυρίως οι φθορές στα επικυρωτικά μηχανήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σχεδόν καθημερινά, εξοπλισμός, οχήματα εργαζόμενοι και επιβάτες της δημόσιας συγκοινωνίας βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων οι οποίες ολοένα και «πυκνώνουν» από τις αρχές του 2017, όταν και ξεκίνησε η πρώτη φάση προσαρμογής για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
trolley
Πώς περιγράφει την κατάσταση ο ΟΑΣΑ
«Είναι θλιβερό το φαινόμενο αυτό των επιθέσεων και των βανδαλισμών. Φανερώνει πως κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, με άγνωστα και περίεργα κίνητρα», σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης, μιλώντας στη HuffPost Greece.
Από τις 18/11/2016 έως την 1/2/2017 παρουσιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και δολιοφθορών εξαρτημάτων του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου τόσο σε λεωφορεία και τρόλεϊ, όσο και στον ηλεκτρικό, το μετρό και το τραμ.
Μέχρι την ημερομηνία αυτή, της κατασκευής δηλαδή, ο εξοπλισμός αυτός ανήκε στη δικαιοδοσία του αναδόχου, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να τα αντικαταστήσει και τα έχει ασφαλίσει για παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


tragodia, crisis, greeceΟ ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πατρίδα του ανίκανος να αντιδράσει, καθώς αυτές ξεπερνούν τις ίδιες του τις δυνάμεις εξαιτίας της δεινής οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα αλλά και εξαιτίας του κομματικού συμφέροντος των πολιτικών και της μη κοινής εθνικής γραμμής.
Θα αναρωτηθεί κανείς όμως, το συμφέρον της πατρίδας εξαρτάται από τα ιδεολογικά συμφέροντα κάθε φορά ; Ή μήπως έχει να κάνει με ένα ξεκάθαρο πατριωτικό ορίζοντα, που σκοπό έχει να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία, τη διατήρηση και συνέχιση της ιστορίας μας αλλά και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και κάθε νόμιμου φορολογούμενου πολίτη ξεχωριστά;

Εδώ τίθεται το ερώτημα περί ανθρωπισμού, καθώς στην παρούσα φάση, σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα στην πατρίδα μας, ταλαιπωρούμαστε περισσότερο απ’ όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη με την προσφυγική κρίση.

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ!»


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολύ μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η πρόσφατη, (22/3), δήλωση του Αμερικανού συγγραφέα- στρατηγικού αναλυτή, Michael Rubin, που  διατέλεσε σύμβουλος του Πενταγώνου για θέματα Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι έφτασε το τέλος του, ενώ προέβλεψε ότι θα γίνει νέο πραξικόπημα που θα βάψει όλη την Τουρκία στο αίμα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας που είναι άριστος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων γιατί έχει ασχοληθεί επί μακρόν με την Τουρκία, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον

4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα: επιστροφή στο παρελθόν ....η βρόμα από τις άθλιες τουαλέτες "φτάνει μέχρι τη Βουλή".

ΓΟΝΕΊΣ:  " Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που παιδιά αρνούνταν να πάνε στις τουαλέτες (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) γιατί η βρόμα έφτανε μέχρι... το Δημαρχείο, την Πρωτοβάθμια ή τη Βουλή.  Διαλέγετε και παίρνετε...."Εξωτερικές τουαλέτες: επιστροφή στο... παρελθόν


Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στη δεκαετία του '50 μια και το σχολείο διαθέτει... υπερσύγχρονες τουαλέτες και μάλιστα... εξωτερικού τύπου αφού αυτές βρίσκονται εκτός σχολείου. Πάλι καλά που τα παιδιά (του δημοτικού και του νηπιαγωγείου) δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στα... χωράφια για να κάνουν την ανάγκη τους.

Η παλαιότητα των τουαλετών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και εκκλήσεις, τόσο του συλλόγου όσο και ευαισθητοποιημένων πολιτών, φαίνεται ότι δεν έχει συγκινήσει τη δημοτική Αρχή. Δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγω παλαιότητας, οι σωλήνες φρακάρουν, τα καζανάκια χαλάνε και οι μαθητές εξασκούνται στο... κράτημα, μέθοδος άκρως παιδαγωγική για να αποκτήσει ένα παιδί των 6,7 ή 8 χρόνων ιδανική σχέση με το σώμα του. Και να μην αναφέρουμε το τι γίνεται όταν βρέχει αφού τα παιδιά αναγκάζονται να διασχίζουν την αυλή του σχολείου για να πάνε στις τουαλέτες μέσα στη βροχή ή το κρύο.

Οι διατάξεις αναφέρουν "οι τουαλέτες πρέπει να βρίσκονται εντός του κτηρίο η σε συνέχεια αυτού" η "παράγκα" φυσικά που υπάρχει στο 4ο Δημοτικό, επ' ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνέχεια του κτηρίου.

Έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που παιδιά αρνούνταν να πάνε στις τουαλέτες (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) γιατί η βρόμα έφτανε μέχρι... το Δημαρχείο, την Πρωτοβάθμια ή τη Βουλή. Διαλέγετε και παίρνετε...

Η βρόμα και η ακαθαρσία είναι συχνά αβάσταχτη ακόμη και για ενήλικα ενώ το πρόβλημα δεν είναι καθαριότητας μόνο αλλά (το ξαναείπαμε) παλαιότητας. 

Έχουν γίνει επαφές κατά καιρούς με την δημοτική αρχή και παρατάξεις και πάντα συμβαίνει καρμπόν το ίδιο πράγμα.

Όλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και μετά... χάθηκαν.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν όμως εδώ. 


Όλα τα σήματα της τροχαίας περί ύπαρξης σχολείου είναι κατεστραμμένα και μάλιστα σε έναν δρόμο που τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητες.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣἘν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 8η Νοεμβρίου 2016
Σύναξις τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ
καὶ πασῶν τῶν ἀσωμάτων καὶ ἐπουρανίων Δυνάμεων.

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,
τῆς Ἁγίας καὶ ὁμοουσίου καὶ ζωοποιοῦ Τριάδος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ορθοδοξίαΠρὸς τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ τοὺς Σεβαστοὺς ἁγίους Καθηγουμένους τῶν Ἱερῶν Μονῶν.
            Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔπροσθεν τοῦ Πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἄν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ Πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.(Μτ. Ι, 32)
            “Eὐχαριστοῦντες τῷ Θεῷ καὶ Πατρὶ τῷ ἱκανώσαντι ἡμᾶς εἰς τὴν μερίδα τοῦ κλήρου τῶν ἁγίων ἐν τῷ φωτί”, ὅπου κατεξοχὴν εἶναι καὶ λέγεται μοναχισμός, τὸ ἀκρότατον τῆς εὐαγγελικῆς πολιτείας, κλήση τῆς ὁποίας ἀπαιτεῖ κατὰ τὸ ἀποστολικὸν λόγιον:

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Η αγιασμένη επανάσταση

Η να ξεσηκωθούνε καταπάνω στον Τούρκο δεν ήτανε μονάχα η στέρηση κι η κακοπάθηση του κορμιού, αλλά, απάνω απ’ όλα, το ότι ο τύραννος ήθελε να χαλάσει την πίστη τους, μποδίζοντάς τους από τα θρησκευτικά χρέη τους, αλλαξοπιστίζοντάς τους και σφάζοντας ή κρεμάζοντάς τους, επειδή δεν αρνιότανε την πίστη τους για να γίνουνε μωχαμετάνοι.


Για τούτο πίστη και πατρίδα είχανε γίνει ένα και το ίδιο πράγμα, κ’ η λευτεριά που ποθούσανε δεν ήτανε μοναχά η λευτεριά που ποθούνε όλοι οι επαναστάτες, αλλά η λευτεριά να φυλάξουνε την αγιασμένη πίστη τους, που μ’ αυτήν ελπίζανε να σώσουνε την ψυχή τους. Γιατί, γι’ αυτούς, κοντά στο κορμί, που έχει τόσες ανάγκες και που με τόσα βάσανα γίνεται η συντήρησή του, υπήρχε κ’ η ψυχή, που είπε ο πως αξίζει περισσότερο από το σώμα, όσο περισσότερο αξίζει το ρούχο απ’ αυτό.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Άδ. Γεωργιάδη

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιάδης άδωνιςΗ οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRS" ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του 'Άδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά που σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με κείμενο της οργάνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, η οποία αναφέρει ότι επρόκειτο για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis ενώ εξαπολύει απειλές και για άλλα στελέχη της ΝΔ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ


buthos-1000Οι συγκεκριμένες σκέψεις γράφτηκαν το 1990 από τον φίλο του iThesis Νικόλαο Φιλοκαλία, Αρχιτέκτονα. Όπως θα δείτε, οι ιδέες του είναι επικαίρες και αναγκαίες περισσότερο από ποτέ. Αλλά και τα κακώς κείμενα και τα προβλήματα που θίγει, εξακολουθούν να μαστίζουν την Ελλάδα -σαν να μην πέρασε μια μέρα- 30 χρόνια μετά.
 Του Νικολάου Φιλοκαλία, Αρχιτέκτονα
 H Ελλάδα, λόγω των εξαιρετικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, θα έπρεπε να έχει αναπτύξει κυρίως δυο πηγές πλούτου.
H πρώτη και μεγαλύτερη φυσικά ο τουρισμός και η δεύτερη καθόλου ευκαταφρόνητη οι ιχθυοκαλλιέργειες και γενικά η εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στην χώρα μας είναι πράγματι εξαιρετικός.
H Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο που να τρέφει με ψάρια- στρείδια- μύδια- γαρίδες- αστακούς- καβούρια κτλ τη μισή Ευρώπη, αρκεί να μη μολύνουμε τις θάλασσές μας και να μην τις νεκρώσουμε με τις βιομηχανίες, όπως έγινε στην Iταλία και την Γαλλία.
Kαι οι δυο αυτοί τομείς είναι φυσικές πηγές πλούτου για την Ελλάδα και επομένως εύκολα εκμεταλλεύσιμες. Η δε ανάπτυξη τους δεν θα επηρεάσει την οικολογική συνείδηση της χώρας.
Eπειδή δε η εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας μπορεί και πρέπει να οργανωθεί σωστά, προτείνω την σύσταση ενός Yπουργείου Θαλάσσιου Πλούτου.
Oι ιχθυοκαλλιέργειες
 Όλοι οι ψαράδες που ασχολούνται σήμερα με την αλιεία θα πρέπει με τη βοήθεια του κράτους να στραφούν στην ιχθυοτροφία και τις ιχθυοκαλλιέργειες γενικότερα και να παύσει τελείως η αλιεία της ανοιχτής θάλασσας για τρία η τέσσερα χρόνια