Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls

Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controlsΣτο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών από τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση.

Δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων

Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία ήδη επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από το μέτρο που επιβλήθηκε, μία βδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Η έρευνα της εισαγγελίας είχε ξεκινήσει με αφορμή προσφυγές δεκάδων πολιτών, οι οποίοι, αναφέροντας την σοβαρή οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν λόγω του μέτρου, είτε στην προσωπική, είτε στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ζητούσαν να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν αδικήματα σχετικά με το πολίτευμα, όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, αλλά και άλλα.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αντικείμενο της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς έλαβαν πολλές καταθέσεις και συγκέντρωσαν πλήθος εγγράφων από κάθε αρμόδια υπηρεσία, ήταν αρχικά, να διακριβωθεί αν η απόφαση για επιβολή capital controls ελήφθη «εξ ανάγκης» ή αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί με άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε ότι ο περιορισμός θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ποινική αξιολόγηση και αποτίμηση της υπό διερεύνηση απόφασης, αποδίδοντας ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα ή εφαρμόζοντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

tribune.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
με τόσο δικαιοσύνη ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε πελάγη ευτυχίας. Το ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε το capital controls χωρίς να μελετήσει τις συνέπειες τους, και οι δημόσιοι υπάλληλοι εισαγγελείς και παρατρεχάμενοι βγάζουν λάδι την προδοσία του Τσίπρα. Θα έρθει ο καιρός που θα περάσουν πειθαρχικό όσοι αποφάσισαν ότι αντισυνταγματικοί νόμοι ήταν για το δημόσιο συμφέρον, που αυτό είναι μονάχα του λαού και όχι των ιδιωτικών τραπεζών. Οι φασιστικές ενέργειες των ψευτοαριστερών θα είναι η αιτία να δικαστούν ισόβια όλοι τους, επειδή όλοι εμείς παλεύουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 

Εφιαλτικό σενάριο για ανακεφαλαιοποίηση και «κούρεμα» καταθέσεων.

Η καθυστέρηση σε θέματα ρύθμισης 'κόκκινων' δανείων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει εγείρει και πάλι συζητήσεις για την πιθανότητα οι τράπεζες να χρειαστούν κεφάλαια, μολονότι τουλάχιστον μέχρι αυτήν τη στιγμή τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας εκτιμάται πως βρίσκονται απολύτως εντός στόχων σε ό,τι αφορά τα πλάνα αναδιάρθρωσης.

Δύο παράμετροι δείχνουν να ανησυχούν τους τραπεζίτες:

Καθυστερεί το θεσμικό πλαίσιο. Εχει ανοίξει η συζήτηση, να
συμπεριληφθούν στα δάνεια που θα υποστούν 'κούρεμα' και εκείνα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αυτή η τελευταία παράμετρος υπάρχει κίνδυνος να στοιχίσει πολύ στους ισολογισμούς των τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να κινείται και η έκθεση του ΔΝΤ, αποσπάσματα της οποίας έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το ΔΝΤ θεωρεί πως οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν 10 δισ. νέα κεφάλαια. Το ΔΝΤ καταλήγει στη συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς ο ελληνικός κλάδος πιθανόν να παρουσιάσει ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Παρά τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών δείχνουν να είναι ευάλωτοι με υψηλά μη

Η Ελλάδα σε Συλλογική Αναζήτηση της Ιστορικής Ευθανασίας;

Τα αποτελέσματα της κυριαρχίας ανυπόστατων εθνομηδενιστικών ιδεολογημάτων
«Μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους
»
Ν. Γκάτσος
Ένα είναι σχεδόν πλήρως σίγουρο. Ο μελλοντικός χάρτης της περιοχής μας δεν θα είναι ο ίδιος και οτιδήποτε είναι πιθανό.
Για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα εκτενές απόσπασμα του αείμνηστου Κονδύλη από το πολυσυζητημένο «Επίμετρο» στο βιβλίο του Θεωρία του Πολέμου (Εκδόσεις Θεμέλιο).
Οι προειδοποιήσεις του είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.
Ενέχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή και άλλες ανάλογες ανεκτίμητες αναλύσεις και εκτιμήσεις αποτέλεσαν αφορμή για μύριες δολοφονικές επιθέσεις.
Τα είκοσι τελευταία χρόνια μιλούσε στην Ελλάδα για μια αξιόπιστη αποτρεπτική εθνική στρατηγική δεχόταν καταιγισμό δολοφονικών πυροβολισμών από ένα πολύμορφο όχλο.
Παραθέτουμε λοιπόν ένα εκτενές απόσπασμα του μεγάλου αναλυτή υπογραμμίζοντας ότι η καλή θεωρία και η καλή ανάλυση είναι αθάνατη και αλάνθαστη, πλην στην Ελλάδα διώκεται.
«Φυσικά, οι ελπίδες δεν ισοδυναμούν με βεβαιότητες.
»Ας υπογραμμίσουμε ακόμα μια φορά ότι η βαθύτερη αιτία της αύξουσας τουρκικής πίεσης πάνω στην Ελλάδα δεν είναι ούτε πολιτισμική ούτε στενά πολιτική και παροδική, αλλά έγκειται στη συνεχή διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο γεωπολιτικό δυναμικό των δύο χωρών.
»Σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, όπως ο δημογραφικός, ξέρουμε από τώρα ότι το παιχνίδι είναι χαμένο.

ΟΛΟΙ αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 6.30 μμ στην ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΟΧΙ στην φυλάκιση του γέροντος και των μοναχών της Εσφιγμένου του Αγίου Όρους!

ΟΛΟΙ αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 6.30 μμ, 
έξω από το υπουργείο εξωτερικών (Λεωφ. Βασ.Σοφίας 1, ΣΥΝΤΑΓΜΑ) 
όπου και "υπάγεται" διοικητικά το Άγιο Όρος,


 στην καθιστική ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
για την  καταδίκη  από την "ελληνική δικαιοσύνη" 
του Γέροντος Μεθοδίου 
και μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους 
με ΕΙΚΟΣΙ ΕΤΗ ποινή φυλάκισης!


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων (και ο Οικουμενιστής "Πατριάρχης της αγάπης"), είναι ΕΔΩ και μας τρίζουν τα δόντια τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ΑΝ τους αφήσουμε να το περάσουν και να το κάνουν πράξη ΚΑΙ ΑΥΤΟ το μήνυμα, τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο. 


Την κρίσιμη αυτή στιγμή οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που -κόντρα στις επιδιώξεις τους- ήταν, είναι, και θα είναι η ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ μας ΑΞΙΑ.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

header
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
«ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
Ευριπίδου 57-Τ.Κ. 10554 Αθήνα -Τηλ: 210 3250220
ΑΦΜ: 997186372  ΔΟΥ: Α΄  ΑΘΗΝΩΝ


         
«Εν αρχή ην η Ελλάς, και η Ελλάς ην προς την Οικουμένην,
και Οικουμένη ην η Ελλάς!!!»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                 
Αθήνα 28η Ιανουαρίου 2017
Των:
       1ον σύμφωνα με τις διατάξεις του 29ου άρθρου  του Συντάγματος Συνταγματικού Θεσμού, υπό την επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»,
       2ον των Ελληνίδων και Ελλήνων το γένος πολιτών και
       3ον των λοιπών φυσικών και νομικών προσώπων που υπογράφουν την παρούσα,

ΠΡΟΣ

       1.  Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, κάτοικο Αθηνών, οδό Βασιλέως Γεωργίου Β΄ αριθμό 2, Προεδρικό Μέγαρο.
       2.  Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, κάτοικο Αθηνών, οδό Ηρώδου Αττικού αριθμό 19, Μέγαρο Μαξίμου.

       3. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαο Βούτση, κάτοικο Αθηνών, Πλατεία Συντάγματος, Μέγαρο Βουλής.

       4. Τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, διά του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

       ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ διά της Γραμματείας του νυν Προέδρου:
       5. Κάρολο Παπούλια
       6. Χρήστο Σαρτζετάκη

       ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ Πρωθυπουργούς της Ελλάδος διά της Γραμματείας του Πρωθυπουργού:

       7.   Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.         
       8.   Κωνσταντίνο Σημίτη.
       9.   Κωνσταντίνο Καραμανλή.
       10. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου.
       11. Λουκά Παπαδήμο.
       12. Παναγιώτη Πικραμμένο
       13. Αντώνιο Σαμαρά.
       14. Βασιλική Θάνου

       ΔΙΑ του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικολάου Βούτση, ΠΡΟΣ τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων:

Οι δημιουργοί του Αλέξη Τσίπρα

Ναπολέων Λιναρδάτος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΊΠΡΑςΘυμάμαι τον κ. Πάγκαλο την εποχή που διαδήλωνε μαζί με τους λεγόμενους «Σταμουλοκολλάδες» προκειμένου να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Αστικών Λεωφορείων. Το γεγονός της υποστήριξης του κ. Πάγκαλου στην ματαίωση μιας ιδιωτικοποίησης δεν και τόσο σημαντικό, δεν υπήρχε ιδιωτικοποίηση που να μην προσπαθούσε να ματαιώσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 90-93. Αυτό που έχει σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η σύμπραξη του κ. Πάγκαλου με ένα συνδικάτο του οποίου οι πρακτικές κρίθηκαν ακραίες ακόμα για τα ξεχαρβαλωμένα μεταπολιτευτικά ήθη.

Για τον μέσο τραμπούκο της μεταπολίτευσης, οι «Σταμουλοκολλάδες», ήταν κάτι σαν οι χρυσοί ολυμπιονίκες του τραμπουκισμού, για παράδειγμα,  δεν έδερναν μόνο τους αντιφρονούντες, τους ξεβράκωναν κιόλας. Ο κ. Πάγκαλος ήταν εκεί να τους υποστηρίξει και να τους προσφέρει άφθονη πολιτική και ηθική στήριξη. Θυμήθηκα τα πολιτικά ανδραγαθήματα του κ. Πάγκαλου μιας και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γενικός τιμητής της ελληνικής πραγματικότητας.

Αναρωτιόμουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν άνθρωποι όπως ο κ. Πάγκαλος δεν είχαν μια τόσο πετυχημένη και μακρά πολιτική σταδιοδρομία. Βουλευτής από το 81, σε κυβερνήσεις από το 82, και το μόνο

Μαζική φυγή εταιρειών και επαγγελματιών για να αποφύγουν την υπερφορολόγηση


Χιλιάδες αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας εκκρεμούν στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, όγκος που, σύμφωνα με εφοριακούς, δεν έχει προηγούμενο. Η φορολογική εγκατάλειψη της χώρας αποτελεί την έσχατη λύση που επιλέγουν πολλοί πολίτες της χώρας στο πλαίσιο της φοροασφαλιστικής καταιγίδας που θυμίζει ...πόλεμο!
Εκτός από την αλλαγή φορολογικής έδρας, εταιρικά σχήματα στα οποία μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία, εικονικά διαζύγια για φορολογικούς λόγους, αναζήτηση έμμεσων τρόπων αμοιβής, δημιουργία Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων σε τρίτες χώρες, περιορισμός στο ελάχιστο δυνατό των επίσημων συναλλαγών περιλαμβάνονται στις λύσεις που προσφέρονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες ως «καταφύγια» στο ασφαλιστικό «τσουνάμι» που ισχύει από 1.1.2017.
Επιπλέον, πολλοί διακόπτουν δραστηριότητες, κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα να διατηρούν εργασίες από τις οποίες ποσοστό 60% καταλήγει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο κράτος.

ΙΜΙΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τούρκικος χάρτης αναγνώριζε την Ελληνική κυριαρχία, μέχρι που ήλθε ο Σημίτης!

Μία ιστορική αποκάλυψη του έγκριτου διπλωματικού συμβούλου, Σταύρου Σταθουλόπουλου στην Καθημερινή της Κυριακής έρχεται να αποκαλύψει για πρώτη φορά το μέγεθος της προδοσίας Σημίτη, την οποία εξαργύρωσεμε μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ράλι των εξοπλιστικών που ακολούθησε. Σύμφωνα με τον έγκριτο διπλωματικό σύμβουλο, η ίδια η Τουρκία αναγνώριζε την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, αφού στους επίσημους χάρτες της οι νησίδες αναφέροντο με το ελληνικό τους όνομα, και την ένδειξη «Νήσος» (N.). Αντίθετα στις τουρκικές νησίδες, υπήρχε η τουρκική ονομασία και το πρόθεμα «Ad».
Έτσι, στον χάρτη τα Ίμια αναφέρονται με την Ελληνικότατη και ορθή ονομασία N. Limnia, το 1994 όπου είναι και η ημερομηνία εκτύπωσης του χάρτη. Χάρτη τον οποίο κατείχε επισήμως και η κυβέρνηση Σημίτη και όμως δεν χρησιμοποίησε ποτέ,  Παρότι η χρήση του ως επίσημο τουρκικό έγγραφο θα δικαίωνε αυτόματα

ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ…. (Βίντεο)


european.refugees
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Στο γραφείο υποδοχής και πρόνοιας των λαθρο στην Γερμανία ακολουθείται πραγματικά μια απλή και συνάμα ίσως σκόπιμα η εξής ηλίθια διαδικασία.
Έρχεται ένας λαθρο, τον καταγράφουν και τον φωτογραφίζουν αλλά δεν παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Στην συνεχεία αυτός παίρνει το επίδομα που του δίνουν και φεύγει.
ANGELAMERKEL

Schaeuble – Linnemann για Ελλάδα: Θεσμοθέτηση χρεοκοπίας εντός ευρώ


SchaeubleΗ Γερμανία και ο Schaeuble, βλέποντας την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων , που με τη βοήθεια των πολιτικών υπαλλήλων τους στην Αθήνα εφάρμοσαν και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο με αυτά τα προγράμματα να βγει στις αγορές και επειδή δεν δίνουν με κανέναν τρόπο τέταρτη χρηματοδότηση, η Ελλάδα βαίνει σε τροχιά πτώχευσης, φαίνεται να ετοιμάζουν να θεσμοθετήσουν ένα νέο ειδικό καθεστώς της χρεοκοπίας εντός της ευρωζώνης, το οποίο, όμως, θα δίνει και τη δυνατότητα της αποχώρησης του χρεοκοπημένου κράτους.
Το νέο καθεστώς, το οποίο προτείνει ο χριστιανοδημοκράτης Carsten Linnemann, είναι περίπου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ελλάδας, η οποία μπορεί να το εγκαινιάσει άμεσα, μέχρι, ίσως, και το τέλος του χρόνου,
Ιδού το σχετικό  ρεπορτάζ από την Deutche Welle, με την υπογράμμιση πως τέτοιου είδους σχέδια δεν συνιστούν λύση για τη χώρα αλλά μόνο με δική μας επιλογή και σχεδιασμένη αποχώρηση από το ευρώ, σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.
Κ.Μ
Ιδού το ρεπορτάζ:
Για αναζωπύρωση της συζήτησης για Grexit από το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ με τους νέους όρους για την Ελλάδα - Προετοιμαστείτε για ακραία φτώχεια

Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ με τους νέους όρους για την Ελλάδα - Προετοιμαστείτε για ακραία φτώχειαΣειρά νέων όρων για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε εμπιστευτική έκθεσή του, 38 σελίδων, αποσπάσματα από την οποία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».
Η έκθεση αυτή, μαζί με την έτερη έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θα παρουσιαστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, κατά τη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «οι δύο εκθέσεις σε συνδυασμό, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις του με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα».
Διατύπωση που εκ των πραγμάτων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του διεθνούς οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα και ενώ ήδη τίθεται το ερώτημα αν οι εκθέσεις αυτές αποτελούν προαναγγελία, προετοιμασία εξόδου από το πρόγραμμα.
Αλλά και για το γνωστό «αγκάθι» του πρωτογενούς πλεονάσματος, επισημαίνεται επί λέξει, «είναι αμφίβολο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να κάνει ιστορικό ρεκόρ καταφέρνοντας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% -4,5%».
Η εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ έχει ήδη περιέλθει σε γνώση των ευρωπαϊκών θεσμών -δημοσιεύεται, άλλωστε, σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες- και θέτει, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «μια ευρύτερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων», πέρα, δηλαδή, από το ασφαλιστικό και το αφορολόγητο, σε τομείς όπως οι αγορές, τα εργασιακά, αλλά και ο τραπεζικός τομέας («κόκκινα» δάνεια, θεσμικό πλαίσιο για πτωχεύσεις, ορισμός διοικήσεων τραπεζών).
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, «βάρος πρέπει να δοθεί στην κοινωνική δικαιοσύνη του προγράμματος», ενώ αναγνωρίζονται και λάθη κατά τα προηγούμενα έτη, «ένα λιγότερο φιλόδοξο πρόγραμμα, με λιγότερο θετικές προβλέψεις για την οικονομία, που θα απαιτούσε περισσότερη χρηματοδότηση και μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας».

«Πολιτικοί, την Πατρίδα μας, σαν τα μάτια σας!..»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
                     
     Κοινωνιολόγοι, πολιτικοί  επιστήμονες και οι απανταχού της γης απλοί πολίτες, και μαζί  η παγκόσμια κοινή γνώμη, θεώρησαν και θεωρούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στο πέρασμα των αιώνων υιοθετήθηκε ως επιθυμητά κυρίαρχο πολίτευμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, ως το πολιτικό σύστημα που αγγίζει την τελειότητα.
     Είναι, όμως, το δημοκρατικό πολίτευμα ταυτόχρονα ευαίσθητο και εύθραυστο.....
     Στα δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχουν οι δομές που χαρακτηρίζονται ως Κόμματα που  εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές, οικονομικές, θεωρίες, θέσεις και προγράμματα δράσης και προσελκύουν ψηφοφόρους.
     Πολλοί «αναθεματίζουν» τα Κόμματα κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για πολλά δεινά, αλλά η απλή αλήθεια είναι ότι τα Κόμματα είναι μέρος των δομών της Δημοκρατίας.
     Στην Ελλάδα, αυτή τη σύγχρονη Δημοκρατία, οι πολίτες βιώνουν το οικονομικό δράμα του αποσυντονισμού της οικονομίας, των απίστευτων επιπέδων ανεργίας, της φτωχοποίησης συνταξιούχων, των «capital controls» και του διαρκούς φόβου της «τυπικής» κατάρρευσης, της τυπικής πτώχευσης, όπως την ουσιαστική που βιώνει η χώρα-Πατρίδα μας.
     Ελάχιστοι αμφισβητούν το γεγονός ότι η οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες, στο μεγαλύτερο μέρος της, οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των δύο μεγάλων Κομμάτων εξουσίας δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που την Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του

Ένας από τους υπόπτους για το μακελειό στο τζαμί κάλεσε τις Αρχές για να παραδοθεί

Οι δύο ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ είναι ένας Γαλλοκαναδός και ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι συλληφθέντες ονομάζονται Αλεξάντρ Μπισονέτ και Μοχάμεντ Καντίρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τουλάχιστον ο ένας από αυτούς, ο Μπισονέτ, σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Λαβάλ.
Η αστυνομία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και περιορίστηκε μόνο να ανακοινώσει ότι και οι δύο είναι Καναδοί υπήκοοι.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Έβαλαν την Ελλάδα στα μνημόνια για να σώσουν τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

Έβαλαν την Ελλάδα στα μνημόνια για να σώσουν τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζεςΠαρακολουθούμε καθημερινώς τα τεκταινόμενα αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει ο Λαός μας.
Οι καθημερινές και έντονες συγκρούσεις εντός της Βουλής, αυτό το θέατρο του παραλόγου για να εξασφαλίσουμε την εξευτελιστική και τόσο ταπεινωτική για εμάς ως Έθνος χορήγηση της «δόσης».
Όλη αυτή η ασυδοσία, αλόγιστη πορεία και εκφυλισμός, αυτή η πρωτοφανής για μία «σύγχρονη Πολιτεία» ατιμωρησία των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας, της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, των Οργάνων και Θεσμών της Πολιτείας ευθύνονται για τα Μνημόνια και την εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση που ευρίσκεται τώρα η Πατρίδα μας.
Ο Αμερικανός ιστορικός Χάουαρντ Ζίν είπε το εξής: «αν δεν γνωρίζουμε την Ιστορία, είμαστε κρέας έτοιμο για τους σαρκοφάγους πολιτικούς, για τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους που προμηθεύουν το πιο ακονισμένο μαχαίρι».
Ο γράφων αυτό το άρθρο απεχθάνεται το ψεύδος που καταστρέφει τον άνθρωπο.
Η Ιστορία ως εργαλείο είναι ένα δημιούργημα του απλού ανθρώπου που καταγράφει γεγονότα κάθε εποχής.
Όλα τα επιτεύγματα των ανθρώπων οφείλονται εις την απλότητα της σκέψης.
Που αυτό σημαίνει ότι και εις την Πολιτική ο απλός πολίτης δια της ψήφου του εκλέγει πολιτικούς και κόμματα για να κυβερνήσουν την χώρα του.
Όμως η άσκηση της ψήφου δεν απαιτεί από τον πολίτη να έχει εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε και από τους πολιτικούς και τα κόμματα.
Η ευθύνη όμως της σωστής διακυβέρνησης μίας χώρας εναπόκειται εις τις πράξεις αυτών οι οποίοι εκλέγονται.
Που με απλά λόγια σημαίνει ότι η άσκηση της πολιτικής, της σωστής και χρηστής

Η ασπίδα του Ευφράτη

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
  aspida.eyfrati
Η ασπίδα του Ευφράτη
Η Συριακή πόλη al-Bab, οι οίκοι αξιολόγησης, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα
και ο Κύπριος μουσουλμάνος Σενέρ Λεβέντ

Η Τουρκία οδεύει σταθερά τον κατήφορο στον οποίο την οδηγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016 με την Τουρκική εισβολή στην Συρία, σημείωσε «επιτυχία» μόνο στην Τζαραμπλούς την οποία όμως εγκατέλειψε «από μόνο του» το Ισλαμικό Κράτος. Ο υπερόπτης Ερντογάν από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 είχε ανακοινώσει πως η Συριακή πόλη al-Bab πέφτει, αλλά τέλος Γενάρη του 2017 μετράει περισσότερους από 50 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς, άγνωστο αριθμό τραυματιών και ολοκληρωτική καταστροφή περισσοτέρων από δέκα αρμάτων LEO2. Επί πλέον, ο εξ ίσου υπερόπτης αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Numan Kurtulmus προεξοφλούσε (23/1/2017) πως «Η Τουρκία θα αρνηθεί να πάει η  al-Bab στη Συρία γιατί η  al-Bab ανήκει στους κατοίκους του», χωρίς καν η Τουρκία να έχει ήδη θέσει την πόλη υπό τον έλεγχό της!
Η αιτία της «εμπλοκής» είναι ότι για πρώτη φορά η «Ασπίδα του Ευφράτη» βρήκε πραγματική αντίσταση από μια χούφτα μη ελεγχόμενων από την Τουρκία Ισλαμιστών που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» και παραμένουν στην Συριακή πόλη, δικαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι Ρώσοι και Αμερικανοί δέχτηκαν την Τουρκική εισβολή για να την εγκλωβίσουν στον βάλτο της Συρίας.
Την ίδια ώρα περίπου (24/1/2017), ο κυβερνητικός βουλευτής Şamil Tayyar (ΑΚΡ), σύμφωνα με την Χουριέτ, δήλωνε πως η Βορειοατλαντική συμμαχία είναι «μια τρομοκρατική οργάνωση» και αποτελεί μια δομή που «απειλεί την Τουρκία» εκφράζοντας αυθεντικά τις απόψεις που επικρατούν στην Τουρκία για τους «συμμάχους» της.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ


«Αυτός που έχει τα όπλα έχει και το ψωμί» Louis Auguste Blanqui

Άσχημο πράγμα η πείνα.Κι όταν πεινάς δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.Ή θα ξυπνήσεις και θα δείς ποιός ευθύνεται για την πείνα σου ή θα παραμείνεις στον λήθαργο που βρισκόσουν πρίν πεινάσεις.
Σωτήριον έτος 2017.Διανύουμε τον έβδομο χρόνο μνημονίων και καπιταλιστικής κρίσης.Όλες οι άμυνες που είχαν οι άνθρωποι απέναντι στην λαίλαπα του καπιταλισμού μετά το 2010,κατέρρευσαν σύντομα και οι επιπτώσεις και τα αποτελέσματα των μνημονίων έγιναν νόμοι του Κράτους και μία παγιωμένη πραγματικότητα,είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πόσο αναλώσιμοι είμαστε απέναντι σε αυτούς που κατέχουν τα μέσα και τον πλούτο αλλά και σε αυτούς που ψηφίζονται για να συντηρούν αυτή την αθλιότητα.
Δυστυχώς,μαζί με τις άμυνες δέν κατέρρευσαν και οι αυταπάτες της «εργατικής τάξης».Προσδοκούμε και αγωνιζόμαστε κάποια στιγμή να καταρρεύσουν κι αυτές.
Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί,το να είσαι φτωχός και πεινασμένος δέν αρκεί να κάνεις επανάσταση.Η κρίση και τα μνημόνια δέν έφεραν μόνο την οικονομική

Νικάμε αδέλφια!..

     Αυτές τις μέρες ζούμε το απόλυτο ξεβράκωμα της κυβέρνησης-παραδουλεύτρας του φον-σακάτη.
     Το προτελευταίο "αφήγημα" του πρωθυπουργού έλαβε τέλος.
     ( Αλήθεια τί "αφήγημα";  Γιατί αφήγημα;  Εμείς ζητήσαμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση και όχι παραμυθάδες να μας αφηγούνται "αφηγήματα" )

     Ήταν αυτό που μας "αφηγήθηκε" τον περασμένο Μάϊο και Ιούνιο για να μας
πείσει πως τα μέτρα που ψηφίζονταν τότε
     ..θα ήταν αυτά που θα μας οδηγούσαν τσιφ στην ελάφρυνση(;) διαγραφή(;) επιμήκυνση(;), κάτι τέλος πάντων τού χρέους.
     Τώρα μέσα στον ορυμαγδό τού τί θα δώσουμε ακόμη για να μας δώσουν την  "αξιολόγηση" (γ@μώ την γλώσσα σας ανθέλληνες που μας έχετε κάνει να μιλάμε με εισαγωγικά), και του τί θα μας ζητήσουν ακόμη παραπάνω,
     ..έχουν ξεχαστεί και ελαφρύνσεις, και αφηγήματα και χρέη, και η παραμύθα πάπαλα.

Σόιμπλε: Κάναμε λάθη στο προσφυγικό

Σχόλιο ιστολογίου:
στην διεθνή πολιτική δεν χωράνε λάθη κυρ. Σόιμπλε, υπάρχουν ειδικοί αλλά και εκατοντάδες δημοσιεύματα σχετικά με την λανθασμένη θέση της Γερμανίας ως προς το προσφυγικό.
Φυσικά στην συνέντευξη του δεν αναφέρθηκε ότι οι Γερμανοί είναι ο πλέον ρατσιστικός λαός, δεν αναφέρθηκε στο ότι όσους δεν τους έκαναν του προώθησαν και προωθούν στην Κρήτη, δεν αναφέρθηκε ότι κρατούν στην χώρα τους όσους μπορούν να τους προσφέρουν το μέγιστο με φτηνά μεροκάματα. 
Επειδή όλοι οι φασίστες έχουν την ίδια μούρη, ας κοιταχτεί ο Σόιμπλε μήπως αναγνωρίσει ότι ο ίδιος είναι αυτός που κατάστρεψε την Ευρώπη και επειδή αλλάζει γραμμή ο Τραμπ (το μεγάλο του αφεντικό), ξαφνικά ανακαλύπτει τα λάθη του και φυσικά αναφέρεται ότι είναι κι αυτός άνθρωπος, ξεχνά ότι φαίνεται να είναι ένα φασιστικό γουρούνι, που αναβιώνει τον Ναζισμό και την Γερμανική κατοχή.

SCHAUBLE 
Δημόσια παραδοχή για λάθη στο προσφυγικό, έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt. Αναφορές στο προσφυγικό και από τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφερόμενη στον κ. Σόιμπλε, δεν επρόκειτο για συνέντευξη υπό την κλασσική έννοια του όρου, αλλά για συνάντηση με τρεις αναγνώστες της εφημερίδας Die Welt, η οποία με αφορμή παλαιότερη επιστολή ενός εξ αυτών πήρε την απόφαση να φέρει κοντά τους πολιτικούς με τους πολίτες. Ήταν μια ειλικρινής και ανοιχτή συνάντηση που απέφερε και εκπλήξεις. 

«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»
Σε αυτή τη συνάντηση ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε λάθη στην ανοιχτή προσφυγική πολιτική της κυβέρνησής του. Και αποκάλυψε ότι το Βερολίνο προσπάθησε εκ των υστέρων να διορθώσει πολλά από τα λάθη που του ξέφυγαν το 2015. «Αλλά εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και ακόμη και εμείς κάνουμε λάθη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ)


cc947675ce0ac0c98617f27425843c35_l
Του Paul Graig Roberts
 [Πολύτιμο βοήθημα για το ξεκαθάρισμα των λέξεων από την δόλια παραχάραξή τους, την διάλυση της πνευματικής σύγχυσης που προκαλεί στη κοινή γνώμη το μεταλλασσόμενο λιμπρέτο και ενδυματολόγιο του οπερετικού πολιτικού προσωπικού, και την κατανόηση των αιτίων της βαθύτατης πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης που σαρώνει τον Δυτικό Κόσμο είναι το σημερινό άρθρο ενός κεκτημένου βαθιάς παιδείας Αμερικανού στοχαστή. Από τις τέσσερεις μόνο σελίδες του, ο αναγνώστης αποκομίζει έγκυρη όσο και συνοπτική πληροφόρηση για την ιστορία της Αριστεράς, τα αίτια του θανάτου της (στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της κρίσιμης πολιτιστικής επιρροής τους) και την μεταθανάτια χρησιμοποίησή της ως ένδυμα μεταμφίεσης πολιτικών σαλτιμπάγκων και προκάλυμμα σκοτεινών επιχειρήσεων εγκληματικών εγκεφάλων τύπου Σόρος].

Απόδοση: Μιχαήλ Στυλιανού
Σε αρκετές περιπτώσεις είχα θέσει στις στήλες μου το ρητορικό ερώτημα: Τι έγινε η Αριστερά; Σήμερα θα απαντήσω στο ερώτημα. Η απάντηση είναι ότι η Ευρωπαϊκή και η Αμερικανική Αριστερά, η οποία παραδοσιακά αγωνιζόταν για την εργατική τάξη (ψωμί και ειρήνη) δεν υπάρχει πια. Η υπόθεση για την οποία αγωνίζονται τώρα, αυτοί που παριστάνουν πως είναι η σημερινή «Αριστερά», είναι η πολιτική της ταυτότητας (τίτλου, ταμπέλας, σφραγίδας).
Η «Αριστερά» δεν αγωνίζεται πια για την εργατική τάξη, την οποία απορρίπτει με περιφρόνηση ως τους «αξιοθρήνητους του Τραμπ», δηλαδή άτομα που χαρακτηρίζει ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η αποστροφή προς τους ομοφυλόφιλους.
Αντίθετα, η «Αριστερά» υπερασπίζεται τις υποτιθέμενες περιθωριοποιημένες ομάδες-θύματα: τους έγχρωμους, τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες και τους ερμαφρόδιτους. Tα κοινά WC (ανδρών/γυναικών), θέμα πολεμικής (στις ΗΠΑ) που είναι απίθανο να κινητοποιήσει πολλούς Αμερικανούς, είναι πιο σημαντικό για την «Αριστερά» από την εργατική τάξη.
Όλοι οι άνθρωποι με λευκή επιδερμίδα, εκτός από τους αριστερούς και τις

Ποιοι και γιατί συντηρούν την τρομοκρατία σε Ευρώπη και Τουρκία!

Αποκλειστικό: Ποιοι και γιατί συντηρούν την τρομοκρατία σε Ευρώπη και Τουρκία!Τουρκία, Κουβέιτ, Γάζα, Ραμάλα, το παρασκήνιο της διεθνούς τρομοκρατίας - Μιλούν αποκλειστικά στο newsbomb.gr και στη Μαρία Γιαχνάκη ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ο σύμβουλος του Ερντογάν Βέχμπι Μπαγιουσάν και κορυφαίοι αναλυτές
Μεγάλο οδοιπορικό του newsbomb.gr στη «διακεκαυμένη» ζώνη της Διεθνούς Τρομοκρατίας - Η ρεπόρτερ Μαρία Γιαχνάκη στο πρώτο μέρος της αποστολής, ταξιδεύει σε Τουρκία, Κουβέιτ, Γάζα, Ραμάλα και συναντά ηγέτες και αξιωματούχους χωρών για την διεθνή τρομοκρατία - Μιλούν αποκλειστικά στο newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ο σύμβουλος του Ερντογάν Βέχμπι Μπαγιουσάν και κορυφαίοι αναλυτές 
Αποστολή Μαρία Γιαχνάκη

Ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό προετοιμάζεται και διαμορφώνεται τα τελευταία 30 με 40 χρόνια από ισχυρά λόμπι, τα οποία δημιούργησαν την διεθνή τρομοκρατία ώστε να μπορούν ευκολότερα να χειραγωγήσουν τους λαούς και τις... καταστραμμένες χώρες.
Αυτή η άποψη επικρατεί στις μελέτες των περισσοτέρων από τους ανθρώπους που συναντήσαμε σε αυτή την αποστολή.
Οι αποκλειστικές συνεντεύξεις που ακολουθούν στο οδοιπορικό του Newsbomb.gr βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο πίσω από τις επιθέσεις που γεμίζουν με αίμα την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Πίσω από την διεθνή τρομοκρατία βρίσκονται ισχυρά οικονομικά λόμπι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που ομολογούν όλοι όσοι γνωρίζουν τη γεωστρατηγική σκακιέρα.
Οι χώρες που βρίσκονται σε στρατηγική γεωγραφική θέση, αλλά και αυτές που είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίων και φυσικού αερίου βρίσκονται κυρίως στο πλάνο του τρομοκρατικού σχεδιασμού.
Πρώτος στόχος: Να εξαφανισθεί ο πολιτισμός που κρατούσε τις χώρες αυτές όπως την Συρία και το Ιράκ σε κοινωνική εγρήγορση και ανάπτυξη.

Η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολιτικό σύστημα.

Η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολιτικό σύστημα. Στην ουσία της είναι ένα ολόκληρο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Για του λόγου το αληθές, απλά δείτε τι έγινε στα δύο ακραία κοινωνικοοικονομικά συστήματα που εφαρμόστηκαν στον πλανήτη. Αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού και το ισχύον σήμερα του νεοφιλελευθερισμού.

Και στις δύο περιπτώσεις, η δημοκρατία, με την έννοια της συμμετοχής των απλών πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, δεν ήταν και δεν είναι συμβατή.  Γιατί άραγε; Μα γιατί η δημοκρατία είναι ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, μη συμβατό με τα δύο προηγούμενα. Δηλαδή, ούτε αυτό της κομματικής ολιγαρχίας, ούτε αυτό της οικονομικής ολιγαρχίας.

Μετά την άνοδο της τάξης των μεγαλοαστών και της νίκης των επί των φεουδαρχών, εφευρέθηκε το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας. Δηλαδή της εκλογής αντιπροσώπων. Με το τέχνασμα αυτό, στην ουσία οι

Βενετία Κάντζια προς το ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ & ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της Δ.Ο.Υ.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ
%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%85Ως συνέχεια των προσπαθειών και ερευνών μου σχετικά με τους λόγους και τα βαθύτερα αίτια της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 7-8 χρόνια από την αρχή της «κρίσης» στην Πατρίδα μας, μου δίνεται η ευκαιρία από την αρμόδια «Δ.Ο.Υ./ΕΦΟΡΕΙΑ» του «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» με τη δέσμευση που έκανε του τραπεζικού μου λογαριασμού, λόγων ανεξόφλητων υποχρεώσεών μου ( που όμως όσοι παρακολουθείτε τα άρθρα μου, με βεβαιότητα θα θυμόσαστε, ότι αυτή μου η προσωρινή αναστολή πληρωμών, είναι το αποτέλεσμα σοβαρότατων ερωτήσεων που έχω θέσει στο «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ./ ΕΦΟΡΕΙΑ» και οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν μέχρι σήμερα), έτσι λοιπόν μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω γνωστή σε όλους και όλες, τη θέση που παίρνω σε αυτή τους την ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:




justiceforgreece.wordpress.com

Τρεις Ιεράρχες: Πως καθιερώθηκε η εορτή τους

Την εορτή των καθιέρωσε ο Αλέξιος Κομνηνός το 1100 μΧ, αφενός για να τιμηθούν οι τρεις μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας κι αφετέρου για να σταματήσουν οι διαμάχες και φιλονικίες μεταξύ των πιστών σχετικά με το ποιος από τους τρεις Αγίους (Άγιος Βασίλειος ο Μέγας, Άγιος Ιωάννης ο Χρυστόστομος, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος) είναι ο πιο σπουδαίος και ο πιο μεγάλος.


Οι πιστοί χωρίστηκαν σε ομάδες, ανάλογα με ποιον Άγιο θεωρούσαν πιο σημαντικό. Αυτοί που υποστήριζαν ότι πιο σημαντικός είναι ο Μέγας Βασίλειος αυτοαποκαλούνταν Βασιλείται, αυτοί που υποστήριζαν ότι ήταν ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος αυτοαποκαλούνταν Γρηγορίται και τέλος αυτοί που υποστήριζαν ότι ήταν πιο σημαντικός ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αυτοαποκαλούνταν Ιωαννίται.
Έξι αιώνες αργότερα, το 1826 μΧ ο Δημήτριος Φρειδερίκος Γκίλφορντ, ιδρυτής της Ιονίου Ακαδημίας, και ο Κωνσταντίνος Τυπάλδος καθιέρωσαν την ημέρα της εορτής των ως ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνική και Επτανησιακή Παιδεία. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, το 1842 μΧ το πανεπιστήμιο Αθηνών καθιέρωσε για όλη την ελεύθερη Ελλάδα την εορτή των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα αφιερωμένη στην Παιδεία και στα Γράμματα. Από τότε ως σήμερα, οι Τρεις Ιεράρχες θεωρούνται προστάτες των μαθητών, των φοιτητών και των σπουδαζόντων εν γένει, και η μέρα εορτή τους είναι σχολική αργία.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κάνει έργα για CERN και αεροναυπηγική, αλλά φεύγει για Βουλγαρία!

Έχει πιστοποίηση ISO 9001, 14001, AS9100 έχει συμβόλαια για κατασκευή αεροδιαστημικών εξαρτημάτων (Air Space Component) για κορυφαία διεθνή αεροναυπηγική εταιρεία, ενώ έκανε δουλειά και για το CERN! Και όμως, αυτή η αμιγώς ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, με ιστορία περί τα 40 έτη, μετέφερε πρόσφατα τα μητρώα και τα χαρτιά της στη Βουλγαρία, καθαρά για φορολογικούς λόγους!
Διαστάσεις επιδημίας σε βαθμό αποψίλωσης ολόκληρης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας λαμβάνει πλέον η φυγή των ελληνικών εταιρειών από τη χώρα, σε μια προσπάθεια να σώσουν ότι σώζεται από τη φορολογική επιδρομή που δεν αφήνει τίποτα στο διάβα της.
«Πάμε να δουλέψουμε, να εργαστούμε και το μεγαλύτερο όφελος από την

Τσίπρας: Παραστάσεις αυτογελοιοποίησης...

Το έργο έχει γίνει μονότονο, αφόρητα πληκτικό και εξοργιστικά κουραστικό…
Κάθε φορά που η κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων βρίσκεται …στριμωγμένη από τα αφεντικά της (αυτά του 4ου Ράιχ) και από τον γιγάντιο όγκο του ψεύδους της, αρχίζει να επαναλαμβάνει τις ίδιες γελοίες και κακόγουστες παραστάσεις των τρομοκρατικών διλημμάτων ΑΠΑΤΗΣ:
Καταστροφή ή φρίκη δίχως τέλος…


Επειδή έχουμε κουραστεί να γράφουμε γι αυτό το θέατρο ΑΠΑΤΗΣ της καταγέλαστης και δωσίλογης, κυβερνητικής αλητείας, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Το πήραμε από δω:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/01/blog-post_858.html


Ο κ.Τσίπρας ομιλεί περί «αυτογελοιοποίησης»


Την ώρα που τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης καταρρέουν – παρότι οι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν με απίστευτο θράσος να επιδίδονται στην τακτική της χρυσόσκονης για εσωτερική κατανάλωση – ένας νέος κύκλος τρομοκρατίας και κινδυνολογίας ανοίγει, στα πρότυπα του...

ΓΕΣ: 60 ημέρες φυλακή στους στρατιώτες της φωτογραφίας με τον «αλβανικό αετό»

STRATIWTESΜε 60 ημέρες φυλακή τιμωρήθηκαν οι στρατιώτες που εμφανίζονται να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό» σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.
Πρόκειται για 50 ημέρες φυλακή από τον αρχηγό ΓΕΣ και 10 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο- ο οποίος αποφάσισε να επαυξήσει τις ποινές, στο ανώτατο όριο της δικαιοδοσίας του. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το

Περισσότερα τρακτέρ και μπλόκα αγροτών στους δρόμους. Ενότητα χωρίς ”ξεπουλήματα” και ”καπελώματα”

μπλόκα αγροτών

Ιμια: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα της επετείου (ΦΩΤΟ)

Πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.


Μία πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος, γράφει το protothema.gr. Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την