Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ- ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ


tsipras-watsaΟταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει πλήρως τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε αυτή την χώρα δεν θα υπάρχει ανθρώπινος νους που να μπορεί να διανοηθεί το πλιάτσικο που γίνεται στην χώρα με χρήματα του Ελληνικού λαού. 250 δις κεφάλαια και εγγυήσεις έχουν διατεθεί από το Ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες δίχως να υπάρξει ουδείς εποπτικός και διαχειριστικός έλεγχος. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικής απάτης και φυγάδευσης κεφαλαίων εκτός χώρας είναι αυτό της eurobank η οποία στοιχεία του ενεργητικού της ύψους 25 δις έχουν μεταφερθεί σε φορολογικούς παραδείσους.

Εκείνο όμως που έχει ακόμη πιο μεγάλη αξία είναι πως οι εν λόγω κινήσεις έχουν γίνει την περίοδο που το Ελληνικό δημόσιο είχε στην κατοχή του την πλειοψηφία των μετοχών της εν λόγω τράπεζας και ακόμη πιο εξωφρενικό το γεγονός πως και μετά την αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος της χώρας ο άνθρωπος που είχε οριστεί ως εκπρόσωπος της τράπεζας στα νησιά κέυμαν αναβαθμίστηκε σε διευθύνων σύμβουλος με την υπογραφή και την έγκριση της πρώτης φοράς αριστεράς δείτε τα έγγραφα.

Μ. Βρετανία-Ε.Ε.: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και ελαφρώς… «υστερικές» στιγμές!..




Γράφει Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

   
  Βόμβα μεγατόνων πριν λίγες ώρες στο Λονδίνο καθώς ο θεωρούμενος μέχρι σήμερα το πρωί «φαβορί» υποψήφιος για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης βρετανίας και ηγετική μορφή στο κίνημα του BREXIT κ Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος!!!

        Τώρα το μπαλάκι παίζει μάλλον ανάμεσα στον εκπρόσωπο του BREXIT Υπουργό Δικαιοσύνης κ Μάϊκλ Γκόουβ και την Υπουργό  Εσωτερικών κ Τερέζα Μαίη…

        Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο νυν Πρόεδρος του Κόμματος των Εργατικών κ Τζέρεμυ Κίορμπιν από τον οποίο αφαίρεσαν την εμπιστοσύνη τους 172 Βουλευτές και σχεδόν ολόκληρο το «σκιώδες» Υπουργικό Συμβούλιό του αρνείται να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο Πρόεδρος του Κόμματος παίρνοντας 59% των ψήφων (είχαν ψηφίσει περίπου 400,000 μέλη του Κόμματος).

Ιούνιος 1825: Οι δανειστές του Λονδίνου εκβιαστικά απαιτούν την εκτέλεση του Κολοκοτρώνη και των λοιπών “προδοτών”

“Είκοσι μουρτάτες, [προδότες] βρωμόσκυλα, δεν εμπορείτε να κομματιάσετε;” Την σχετική επιστολή στέλνει από το Λονδίνο ο Ιωάννης Ορλάνδος στις 30/6/1825. Παραλήπτης είναι ο Γ. Κουντουριώτης τον οποίο η βρετανική πολιτική ανέδειξε Πρόεδρο της προσωρινής Κυβέρνησης στην θέση του νόμιμα εκλεγμένου Π. Μαυρομιχάλη.

Ανάλυση: Στέργιος Ζυγούρας

Ιστορικό πλαίσιο της επιστολής


Ιωάννης Ορλάνδος, θύμα της Επιτροπής του Λονδίνου και θύτης της Επανάστασης

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την δολοφονία του Οδυσσέα. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την σύναψη του β΄ δανείου στο Λονδίνο και την αποβίβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Τον προηγούμενο χρόνο το Λονδίνο “διόρθωσε” τα λάθη του με δραστικές ουσίες, ανακλήσεις ή σφαίρες (Byron, Stanhope, Trelawny) και κατόρθωσε, εξαγοράζοντας τις χαλαρότερες επαναστατικές συνειδήσεις (α΄ εμφύλιος), να κλείσει στην φυλακή ή να θέσει στο περιθώριο τους υπερασπιστές της υπερεθνικής Επανάστασης. Ένα νέο διεθνές και εγχώριο επιτελείο προωθήθηκε από το Λονδίνο προς τον δικό του άνθρωπο, τον πρόεδρο Γ. Κουντουριώτη.

Ο Καραϊσκάκης διέφυγε της παγίδας θανάτου που μετά την περί προδοσίας “δίκη” του έστησαν οι φίλα προσκείμενοι στον Μαυροκορδάτο χριστιανοί οπλαρχηγοί από κοινού με τους Τούρκους της περιοχής. Την “προδοσία” του Καραϊσκάκη σέρβιρε στον Byron ο Μαυροκορδάτος, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου των “προδοτών-αντιπατριωτών” που περιελάμβανε δήθεν και την φυσική εξόντωση αμφοτέρων. Η δίκη στήθηκε ως αντιπερισπασμός της μετάβασης του Βύρωνα

26 χιλιάδες λουκέτα από την επιβολή των capital controls


26 χιλιάδες λουκέτα από την επιβολή των capital controlsΤου Νίκου Χρυσικόπουλου


Ένα χρόνο μετά την επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα μαύρα σύννεφα για την εγχώρια οικονομία και την επιχειρηματικότητα επιστρέφουν, στον απόηχο του Brexit και της αρνητικής ψυχολογίας που έχουν διαμορφώσει τα φορο-μέτρα και την καθίζηση της κατανάλωσης.

Ουδείς πλέον δεν μπορεί να αντικρούσει με σοβαρά επιχειρήματα ότι η επιβολή των capital controls δεν έφερε πιο κοντά στο κλείσιμο σειρά εταιρειών που μέχρι τότε έδιναν τη μάχη της επιβίωσης, με όποιο τρόπο μπορούσαν. Έστω και με προβλήματα, λανθασμένους χειρισμούς, υπό καθεστώς ρυθμίσεων ή την "ανοχή" των πιστωτών τους, οι εταιρείες αυτές παρέμεναν σε λειτουργία, δίχως δίνουν το δικό τους θλιβερό "μερτικό" στη λίστα των εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων λουκέτων του ιδιωτικού τομέα.

Σε ποια περίπτωση, ἄγγελος Κυρίου πέταξε από τον Άγιο Γέροντα Ευμένιο, τὴ μερίδα ἀπὸ τὸ ἅγιο Δισκάριο τρεῖς φορές... - Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.-

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Υπόμνημα προς την εν Κρήτη Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: 

Υπόμνημα προς την εν Κρήτη 

Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον...


«Ὁ Γέροντάς μας, π. Εὐμένιος Σαριδάκης, προσευχόταν κάποτε γιὰ τὸν διάβολο. Τὸν σταμάτησε ὅμως ὁ Θεός, λέγοντάς του ὅτι ἡ προσευχὴ αὐτὴ εἶναι ἀτελέσφορη, ὡς πρὸς τὸ ἐπιδιωκόμενο ἀποτέλεσμα. Κάποτε, ὁ Γέροντας μοῦ ἐκμυστηρεύθηκε ὅτιμνημόνευσε στὴν Πρόθεση τὸν Εὐρωπαῖο γνωστὸ ἀνθρωπιστὴ Ραοὺλ Φολλερώ, παπικὸ στὸ δόγμα, ἐπειδὴ εἶχε εὐεργετήσει τὸ Λεπροκομεῖο καὶ ἦταν πολὺ καλὸς ἄνθρωπος. Τότε, ἄγγελος Κυρίου τοῦ πέταξε τὴ μερίδα ἀπὸ τὸ ἅγιο Δισκάριο τρεῖς φορές. Τὴν τρίτη φορά, τοῦ ἐμφανίσθηκε λέγοντάς του ὅτι ἐκεῖ (στὴν Πρόθεση) ἔχουν θέση μόνο τὰ μέλη τῆς Ἐκκλησίας. Τοῦ ἐξήγησε ὅτι

Η "υπερθέρμανση του πλανήτη" φέρνει πλέον χιόνια τον Ιούνιο;

Την ώρα που όλος ο πλανήτης περίμενε με κομμένη την ανάσα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ και το πολιτικό θερμόμετρο ανέβαινε επικίνδυνα, ένα άλλο θερμόμετρο, το ...κανονικό αυτή τη φορά, κατέβαινε εξίσου επικίνδυνα για κατακαλόκαιρο και μάλιστα όχι οπουδήποτε, όχι στα Ιμαλάια ή στις Άνδεις, αλλά στη Χαβάη, την Καλιφόρνια, τη Βραζιλία.

Οι πιο πάνω φωτογραφίες προέρχονται από webcam που μεταδίδει ζωντανή εικόνα από

Υπόθεση Φίλη: ΠΟΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ;;;

fotografia_copy
Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή
Λένε ότι με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είπε «όχι» στο αίτημα για άρση της ασυλίας του υπουργού Παιδείας. Δείτε ενδεικτικά εδώ: «Όχι» στην άρση ασυλίας Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων ή εδω
Μόνο που :
– η έτσι αποκαλούμενη ασυλία, αφορά τους βουλευτές και όχι τους υπουργούς ! Αυτοί έχουν άλλο τρόπο να μην τιμωρηθούν, ήτοι τον νόμο περί της (μην)ευθύνης τους σε ποινικές υποθέσεις.  Συνεπώς αίτημα για ” άρση της ασυλίας του υπουργού Παιδείας ” δεν υφίσταται.
– βάσει σωστής ερμηνείας του συντάγματος, αλλά και αποφάσεων του ΕΔΑΔ (βλέπε τις υποθέσεις Agostino Cordova κατά Ιταλίας και  Συγγελίδης κατά Ελλάδας), οι βουλευτές δεν έχουν καμία ασυλία, αλλά μόνο μια ενισχυμένη ελευθερία του λόγου και της έκφρασης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή κατά την νομοθετική εργασία. 
Συγκεκριμένα, το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει  
«μόνο τη βουλευτική ασυλία που καλύπτει τις δηλώσεις στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών συζητήσεων και στα δύο κοινοβουλευτικά σώματα, και έτεινε στην προστασία των συμφερόντων του Κοινοβουλίου στο σύνολό του, σε αντίθεση με το συμφέρον του κάθε μέλους του Κοινοβουλίου ξεχωριστά. », «σε σύγκριση με τρίτους, η ελευθερία έκφρασης έχει ιδιαίτερο βάρος για τον αιρετό εκπρόσωπο του λαού. Ο τελευταίος εκπροσωπεί τους εκλογείς, αναδεικνύει τις αγωνίες των και υπερασπίζεται τα συμφέροντά των. Μέσα σε μια δημοκρατία, το κοινοβούλιο ή τα αντίστοιχα όργανα είναι οι φυσικοί χώροι για την πολιτική αντιπαράθεση. »(Cordova vs Italy).

Στον αέρα η συμφωνία με την Cosco – Για τι κατηγορεί την κυβέρνηση

Στον αέρα η συμφωνία με την Cosco – Για τι κατηγορεί την κυβέρνησηΣαν... βόμβα «έσκασε» η επιστολή της Cosco που καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης και του Θοδωρή Δρίτσα στην συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά.
Η κινεζική εταιρία, που στις 8 Απριλίου υπέγραψε την συμφωνία για τον ΟΛΠ με την κυβέρνηση Τσίπρα και το ΤΑΙΠΕΔ, είδε στο κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή διαφορετικούς όρους από όσους υπήρχαν. Μάλιστα, δεν δίστασε στην επιστολή της να αναφέρει χαρακτηριστικά για τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας ότι «συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων η εταιρεία έχει συμφωνήσει με το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ΑΕ».
Μάλιστα, η Cosco καλεί σε αυστηρό ύφος το ΤΑΙΠΕΔ να παρέμβει αμέσως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι κινήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας θέτουν σε κίνδυνο την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Η πλευρά της Cosco  επισημαίνει τις  επτά μεγάλες -μονομερείς- αλλαγές και φέρεται αποφασισμένη, εφόσον δεν γίνουν οι πρέπουσες διορθώσεις, να αποχωρήσει από την συμφωνία που σύναψε.

Ενταση στα κεντρικά γραφεία του Μαρινόπουλου - Αγωνιούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενταση στα κεντρικά γραφεία του Μαρινόπουλου - Αγωνιούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)Ένταση επικράτησε στον Άλιμο έξω από τα κεντρικά γραφεία του .
Όπως φαίνεται και στο η ένταση προκλήθηκε όταν εργαζόμενοι των σουπερ μάρκετ , άνοιξαν την κεντρική πόρτα των γραφείων της εταιρείας και για περίπου 10 λεπτά διαδήλωσαν στον προαύλιο χώρο.
Η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και επί της ουσίας στα πρόθυρα της , εκτός εάν τελικά άμεσα τα εμπλεκόμενα μέρη καταλήξουν σε συμφωνία εξυγίανσης, βρίσκεται η μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα της Ελλάδας, ο Μαρινόπουλος.
Η εταιρεία υπό το βάρος των διαταγών πληρωμής από σειρά

Αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε γυναίκα από τη Microsoft λόγω ανεπιθύμητης αναβάθμισης σε Windows 10!

Μπορεί τα Windows 10 να έχουν αποσπάσει σε γενικές γραμμές πολύ καλές κριτικές όσον αφορά στις επιδόσεις τους ως λειτουργικό σύστημα, ωστόσο οι πρακτικές της Microsoft όσον αφορά στη (δωρεάν) αναβάθμιση έχουν προκαλέσει ....
.....  αντιδράσεις από πολλούς: Δεν είναι λίγοι οι χρήστες σε όλο τον κόσμο που έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν έδωσαν άδεια για να γίνει, κατηγορώντας τη Microsoft πως οι σχετικές επιλογές που εμφανίζονται για την αναβάθμιση, εμφανίζονται με τρόπο που «παραπλανά» τους χρήστες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Seattle Times, το οποίο έχει αναπαραχθεί από πολλές ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου, μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, η Τέρι Γκόλντσταϊν, κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση ύψους 10.000 δολαρίων από τη Microsoft ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα.

Ένας χρόνος capital controls: Σε μια πρώτη αποτίμηση, όλοι έχασαν, εκτός των τραπεζών!

Πέρασε ένας χρόνος από την αναμενόμενη για πολλούς τότε εξέλιξη αυτή, την εισαγωγή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων, τα γνωστά Capital Controls. Tα δεδομένα της οικονομίας, των δημοσίων οικονομικών και του τραπεζικού τομέα, το έδειχναν τότε καθαρά, τουλάχιστον σε όσους α) γνώριζαν τα ζητήματα και β) ομιλούσαν αντικειμενικά, πέρα από προπαγάνδα κομματικής ρητορείας, από τη μία ή την άλλη πλευρά.

Ουσιαστικά, τα capital controls εισήχθησαν για δύο λόγους:

1. Για να μην προκληθεί τραπεζικός πανικός και στη συνέχεια τραπεζική κατάρρευση, με απρόβλεπτες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες λόγω των υπερβολικών αναλήψεων.

2. Επειδή ήταν μια άριστη ευκαιρία να υποχρεωθεί ο έλληνας πολίτης να χρησιμοποιήσει το πλαστικό χρήμα και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών, αυτά που κατά καιρούς επιχειρείται να παρουσιαστούν είτε ως πρόοδος, είτε ως περιστολή της φοροδιαφυγής και άλλες ανοησίες.

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Τη  τιμά σήμερα, 30 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.
Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.

Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


ege-de-yunanistan-la-gerginlik
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ αλλάζουν συνεχώς τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας, η Τουρκία θεώρησε ότι είναι πρόσφορο το έδαφος για να προχωρήσει και σε νέα μεγάλη πρόσκληση στο Αιγαίο στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι, δεσμεύουν περιοχή μεταξύ της Σκύρου και των Ψαρών στην «καρδιά» του καλοκαιριού προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια της Άγκυρας να διατηρήσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να προβάλει τις αξιώσεις της στο Αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα λοιπόν με την NAVTEX 458/16 οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά σε μία περιοχή την οποία δεσμεύουν για ενάμιση και πλέον μήνα, από 11 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

ΘΑΥΜΑ. ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Χθες μάθαμε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με 13.000 εργαζόμενους. Τις προάλλες ήταν η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ και άλλες γνωστές εταιρίες.

Μάθαμε ότι οι επιχειρήσεις που άνοιξαν φέτος ήταν
λιγότερες από εκείνες που άνοιξαν πέρυσι.

Μάθαμε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν φέτος ήταν περισσότερες από εκείνες που έκλεισαν πέρυσι.

Αποτελειώθηκε ο τουρισμός στην Τουρκία μετά και από αυτό το χτύπημα

Αποτελειώθηκε ο τουρισμός στην Τουρκία μετά και από αυτό το χτύπημαΆλλο ένα χτύπημα στη «βαριά» βιομηχανία της, τον τουρισμό, δέχθηκε η Τουρκία με την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 να τραυματιστούν.
Ακόμη και πριν από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, ωστόσο, τα στοιχεία από την τουριστική κίνηση αποτύπωναν δραματική μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των Ρώσων, που γύρισαν μαζικά την …πλάτη στην Τουρκία, με μείωση 92% τον Μάιο.
Και παρά το γεγονός ότι έως χθες πολλοί ήταν αυτοί που εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Ατατούρκ ως ενδιάμεσο σταθμό για τα ταξίδια τους από την Ανατολή στη Δύση και αντίστροφα, τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι όλο και λιγότεροι είναι εκείνοι που κάνουν στάση στην Τουρκία για να απολαύσουν τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές αλλά και την εξαίσια κουζίνα της.

Βιάστηκε να χαρεί ο Ερντογάν

Κι ενώ δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ανέλυαν, ένα μόλις 24ωρο πριν από

Ήλθε ο λογαριασμός στους συνταξιούχους που πίστεψαν στους λαϊκιστές - Κάτω 40% οι συντάξεις

Για το ψαλίδι στο ΕΚΑΣ
ΠΑΣΟΚ: Κάτω 40% οι συντάξεις - Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν
Ευθύνες σε Τσίπρα και Κατρούγκαλο για εξαπάτηση των συνταξιούχων αποδίδει η Χαριλάου Τρικούπη

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωναν λίγους μήνες πριν τους πολίτες ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, «τα ψέμματα αποκαλύφθηκαν σήμερα όταν χιλιάδες συνταξιούχοι προσερχόμενοι στις τράπεζες και  είδαν τις συντάξεις τους  σημαντικά μειωμένες (έως και 40%)». 

Πρόκειται για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, που υφίστανται το πρώτο κύμα της περικοπής του επιδόματος. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν 250.000 συνταξιούχοι που θα μειωθεί η επικουρική τους σύνταξη και 284.000 δικαιούχοι του ΜΤΠΥ το μέρισμα των οποίων θα μειωθεί επίσης δραστικά.

Υπερφορολόγηση και παράνομα υψηλές εισφορές φτωχοποίησαν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

inexarchia-araxovis-streetart
Οι πρώτες δίκες κατά ΟΑΕΕ είναι γεγονός και σύντομα θα κληθεί η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για τα αιτήματα των ασφαλισμένων.
Στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας που θα πρέπει να αναπτύξουν οι ασφαλισμένοι ενδεχομένως θα πρέπει να είναι και η ανάδειξη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες λανθασμένες εντυπώσεις είχαν καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται αρνητικά, παρά την δεινή οικονομική τους κατάσταση.
Εκτός από τα προσωπικά του φορολογικά δεδομένα, κάθε ασφαλισμένος μπορεί

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

25/06/2016

Η Ιστορική μέρα του Brexit να σημάνει την απαρχή της απελευθέρωσης του Ελληνικού Λαού

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


1. Η 23 IOYNΗ 2016 ΕΙΝΑΙ H HΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Το Βρετανικό δημοψήφισμα ήταν τρομερός κόλαφος όχι μόνο για την Ευρώ-ελίτ (πολλοί τη χαρακτηρίζουν Ευρω-αλήτ), αλλά για ολόκληρη την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία διαχειρίζεται, σπρώχνοντας δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και τον Ελληνικό) στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ή την φυσική εξόντωση μέσω των πολέμων που εξαπέλυσε στα χρόνια της κυριαρχίας της (από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία και την Ουκρανία).

Ως κατεπείγον νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO

Ως κατεπείγον νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας του ΟΛΠ και της Cosco και άλλες διατάξεις για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και να ψηφιστεί, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, έως την ερχόμενη Παρασκευή, παραμονές της αναχώρησης του πρωθυπουργού στην Κίνα. 

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον από την κυβέρνηση και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρόκειται να κατατεθεί απόψε στη Βουλή, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.


Ημερησία

Αδειάζουν τα ράφια από Μαρινόπουλο-13.000 εργαζόμενοι στο δρόμο; -Κίνδυνος για ραγδαίες εξελίξεις

  μεγάλων επιχειρήσεων στην αγορά:
- Η μόνη εκκρεμότητα της εταιρείας Μαρινόπουλος προς τους εργαζόμενους είναι ο μισθός Ιουνίου και το 
- Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο
 - Οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος Α.Ε. ξεπερνούν τους 3000 και εάν δεν πληρωθούν τότε θα υπάρξει ανεξέλεγκτο ντόμινο
- Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκη
- Πώς έφτασε η εταιρεία στην υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα
Μετά το πρώτο σοκ με την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. η οποία υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα απίστευτο ντόμινο κατάρρευσης επιχειρήσεων στην αγορά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αφήσει την εταιρεία  να κλείσει και έτσι όχι μόνο να βρεθούν στο δρόμο περίπου 13.000 εργαζόμενοι αλλά και να κινδυνεύσουν με λουκέτο περίπου 3.000 προμηθευτές της εταιρείας.

Στη Βυρώνεια των Σερρών το 1913 γράφτηκε ιστορία (1 Ιουλίου 2013)

Β' Βαλκανικός πόλεμος.Μετά τις νικηφόρες για τον ελληνικό στρατό μάχες Κιλκίς- Λαχανά οι Βούλγαροι οχυρώνονται στις πλαγιές πάνω από το Πετρίτσι μέχρι τα λουτρά του Σιδηροκάστρου για να εμποδίσουν την προέλαση του Ελλήνων  στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας.

Στη μάχη της Βέτρινας (27-29 Ιουνίου 1913)  η αντίσταση των Βουλγάρων είναι σθεναρή τελικά κάμπτεται μέσα σε τρεις μέρες και ακολουθούν οι μάχες της τζουμαγιάς και της Κρέσνας.


1 Ιουλίου οι Βούλγαροι ζητούν ανακωχή.
Στο σιδηροδρομικό σταθμό Βυρωνείας Σερρών ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος με το Βασιλιά Κωνσταντίνο Α' διαμορφώνουν τους όρους (κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς θα λέγαμε σήμερα) για τη διαπραγμάτευση που θα προηγηθεί της υπογραφής της συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Η πολιτική απάτη και η προσωπική αυταπάτη (δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι)

by
tsipras-zizek
Αυταπατημένος” δηλώνει ο Τσίπρας για να δικαιολογήσει την στροφή των 180 μοιρών της πολιτικής του σε σχέση με τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Δεν άλλαξε -λέει- απόψεις, απλώς ανακάλυψε πως νόμιζε ότι μπορούσε να εφαρμόσει όσα εξακολουθεί να πιστεύει. Σε μια τέτοια περίπτωση η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η πολιτική ευθιξία θα τον οδηγούσε στην παραίτηση και στην μόνιμη αυτοεξαίρεση από την πολιτική με την αιτιολογία του “ακατάλληλου”. Όμως ο Τσίπρας περήφανα δηλώνει ότι δεν παραιτείται. Μετατρέποντας την ντροπή σε καμάρι, δήλωσε ότι μένει, γιατί εφαρμόζει “αριστερή” πολιτική και έτσι βοηθά την κοινωνία, την οποία σε περίπτωση παραίτησης, θα κατέστρεφε ο “δεξιός” Μητσοτάκης.
Υπάρχει εγγενής διαφορά μεταξύ “αριστεράς” και “δεξιάς”; Μεταξύ “προόδου” και “συντήρησης”; Μεταξύ εργατικών και συντηρητικών, δημοκρατικών και

"Ουδέν καινόν, όλα κενά"

Μ. ΧάκκαςΤου Δημητρίου Νατσιός
Αποτέλεσμα εικόνας για "Ουδέν καινόν, όλα κενά"
Διάχυτη η απόγνωση στον κόσμο. Λες κι ένας ολόκληρος λαός παρέδωσε τα όπλα, ηττημένος, ετοιμόρροπος. Όπου και αν στραφείς σκοντάφτεις στην απόγνωση.
Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής: «Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες…

Δεν υπάρχει αγάπη, αδελφών ομόνοια «ουδαμού σπλάχνον χριστιανικόν, ουδαμού δάκρυον συμπαθές», θρηνεί ο μοναχός (και άγιος νομίζω της Εκκλησίας μας) Ιωσήφ Βρυέννιος. (Απ. Βακαλόπουλος, «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», σελ. 81).

Στο ίδιο βιβλίο, ο αείμνηστος καθηγητής, σημειώνει ότι «οι πλούσιοι την εποχή εκείνη, ενώ κατέρρεαν τα τελευταία υπολείμματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξένοι τελείως προς το πνεύμα του Χριστιανισμού, ήταν σκληρότεροι απέναντι στους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής». Είμαστε και σήμερα ενώπιον μιας νέας άλωσης, περιμένουμε των εχθρών τα φουσάτα…

Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Τη μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά σήμερα, 29 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ.
Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τους δυο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΑΤΑΤΟΥΡΚ»

Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Βομβιστές αυτοκτονίας έσπειραν τον θάνατο (pics+vids)ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο - Tουλάχιστον 10 νεκροί (μεταξύ αυτών οι δύο δράστες) και δεκάδες τραυματίες.

Πυροβολισμοί και δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Τρίτης (28/06) το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Τουρκίας.
AdTech Ad
Πάνω από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.
«Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης», σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο. Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.
Στις εικόνες που μεταδίδει το CNN Turk διακρίνονται ασθενοφόρα να

Η «μαύρη» επέτειος του δημοψηφίσματος και των capital controls: Πώς χάθηκαν 100 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν Κωστής Πλάντζος


«Δισεκατομμύρια» οι πληγές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά - Το Δημόσιο πήρε νέο δάνειο 6 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσει ξανά τις ελληνικές τράπεζες - Σε 25.990 ανήλθαν τα λουκέτα των επιχειρήσεων - Στο ναδίρ ακόμη η εμπιστοσύνη των καταθετών

Σχόλιο ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
πριν ακολουθήσει το δημοσίευμα, σας υπενθυμίζουμε το ΔΤ του ΙΝΚΑ Κρήτης, όπου αναφέρει ότι κανείς ξένος δεν έκανε τα Capital Controls, αλλά το ΣΥΡΙΖΑ με τον Προκ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα, να λέμε τα γεγονότα όπως είναι και όχι όπως τα λέει στο τέλος ο κυρ. Τσίπρας στο βίντεο με το διάγγελμα του



 Και για του λόγου το αληθές:


Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν οι ζημιές για την ελληνική οικονομία, έναν χρόνο μετά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στις ελληνικές τράπεζες.

 Φυγή καταθέσεων, κατακρήμνιση του τραπεζικού κλάδου και νέα ανακεφαλαιοποίηση, πλήρης απαξίωση των χρηματιστηριακών αξιών, νέα δάνεια με νέο σκληρό Μνημόνιο, αποκλεισμός από την ποσοτική χαλάρωση (QE) και το waiver της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποστέρηση της χώρας από τα ANFA’s και SNP’s που έρχονταν από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης στη χώρα μας, έλλειψη ρευστότητας, ανακοπή των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που είχαν ήδη φανεί για κάποια τρίμηνα, χιλιάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, είναι μερικά μόνο από τα πλήγματα που κατεγράφησαν εδώ και δώδεκα μήνες.
Και μπορεί τα νοικοκυριά που πριν ένα χρόνο σχημάτιζαν ουρές έξω από

Το μέτωπο του Ελληνισμού - Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού

metwpo.ellHnismoy-agwnistikotHta.laoy%25C2%25ABS.Drekou%25C2%25BBN.Lygeros-Logoi



Το μέτωπο του Ελληνισμού
Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού
Ν. Λυγερός - Επιμέλεια Σ. Ντρέκου


Το μέτωπο του Ελληνισμού


Δεν σκύψαμε ποτέ κι ούτε γονατίσαμε
ακόμα κι όταν τα βασανιστήρια μας έσπασαν τα πόδια 
γιατί κανείς από τους δικούς μας δεν μας το είχε μάθει, 
και τώρα εσύ προσπαθείς να μας εξηγήσεις 
ότι όλα είναι χαμένα για την πατρίδα,

μη κουράζεσαι λοιπόν διότι δεν πρόκειται ποτέ
να καταλάβουμε τις οδηγίες ενός σκοτεινού ραγιαδισμού
κι ούτε θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα της πατρίδας
επειδή μας πρόδωσαν είμαστε εδώ με τη γη μας 
με το μέτωπο ψηλά καρφωμένο στον ουρανό
και περιμένουμε τους εχθρούς μας
με αποφασιστικότητα για να προστατέψουμε
το λαό του χρόνου και τη γη θάλασσας.







    1. Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού
       Μας είχαν όλοι για τεμπέληδες, λαμόγια και ξεπουλημένους και ήθελαν τα πάντα από εμάς. 



Τώρα όμως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πρέπει να αποδεχθούν και να παραδεχθούν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού.