Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η διαλεκτική του Εμφυλίου (Το Όχι και το Ναι)


kolokotronis1
Του Γιώργου Καραμπελιά
Στη μακρά σύγχρονη ιστορία μας, από την Επανάσταση του ’21 μέχρι σήμερα, διακόσια χρόνια σχεδόν, ο ανολοκλήρωτος χαρακτήρας της εθνικής μας ύπαρξης έχει καταδειχθεί αναρίθμητες φορές μέσα από τον χαρακτήρα των εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Συνήθως, εκτός από ελάχιστες ευτυχείς στιγμές, οι αντιστασιακές δυνάμεις του ελληνισμού έμεναν χωρίς ολοκληρωμένη φωνή και πρόταση, ενώ την πολιτική πρόταση τη διατηρούσαν τις περισσότερες φορές οι εκσυγχρονιστές και οι οπαδοί της δυτικοφροσύνης. Έτσι, στην Επανάσταση του ’21, από τη μία πλευρά βρισκόταν ο Κολοκοτρώνης, οι αγωνιστές και η ορθόδοξη αντιστασιακή παράδοση που αντιστέκονταν και πολεμούσαν χωρίς όμως να μπορούν να διατυπώσουν μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πολιτική πρόταση, ενώ από την άλλη πλευρά οι Φαναριώτες και οι Υδραίοι αγγλόφιλοι, με εκπρόσωπο τον Μαυροκορδάτο, διατύπωναν αυτοί την ελλείπουσα πολιτική πρόταση.
Αυτή η ιστορική πραγματικότητα αναπαριστά το ανολοκλήρωτο της εθνικής μας υπόστασης:  η παράδοση και το αντιστασιακό ήθος δεν μπορούσε να παραγάγει και μία πρόταση εκσυγχρονισμού της παράδοσης, με αποτέλεσμα ο

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΚΟΥ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!

ΕΚΡΗΞΗ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μέχρι και ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ αναγκάστηκε να ομολογήσει τι παίζεται με τη διαπραγμάτευση και τι ακριβώς επιδιώκουν
Τρόικα Εσωτερικού & Εξωτερικού !!!ksipnistere.com

Η εκ των προτέρων παραδοχή της ήττας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράφει ο Ιωάννης Μικέλης. 
Καλά να διαφωνείς με το δημοψήφισμα ή να μην το θέλεις για λόγους πολιτικού συμφέροντος, αλλά να το αποκαλείς και αντιδημοκρατικό ή αντισυνταγματικό, αγγίζει την πολιτική σχιζοφρένεια.

Δεν είναι όμως παραλογισμός.
Είναι που κάποιος πάτησε την ουρά τους και προσπαθούν να πείσουν πως δεν...
είναι πληγωμένη η δική τους ουρά αλλά το πρόβλημα είναι η ουρά στις Τράπεζες.

Μια συνταγματική πρόβλεψη και έκφραση Δημοκρατίας, το δημοψήφισμα δηλαδή, έχει κατηγορηθεί ήδη σε μερικές ώρες από το μιντιακό σύστημα ως αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και επιζήμιο.

Προσπαθούν εναγωνίως να αντικαταστήσουν το δίλημμα από “ναι ή όχι στα

5η Ιουλίου 2015 - Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και στην μέση ... ο ΛΑΟΣ!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Όλοι γνωρίζουμε ότι στους Πολιτικούς (ειδικά τους Έλληνες) δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη μια και τα δείγματα γραφής των λόγων και των έργων τους έχουν μεγάλη απόκλιση για να μη πω ότι είναι τελείως αντίθετα!  Για του λόγου το αληθές σας ... υπενθυμίζω τα πιο πρόσφατα και ξεκινώ με τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου ο οποίος προεκλογικά το 2009 μας είπε το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» και ότι το Δ.Ν.Τ φέρνει την καταστροφή σε όποια χώρα πάει.         Την συνέπεια των λόγων του την είδαμε μετεκλογικά όταν μας είπαν ότι "δεν υπάρχει σάλιο" και έφεραν και το Δ.Ν.Τ.  Μετά μας ήρθε ο Σαμαράς ο οποίος προεκλογικά μας υποσχέθηκε στα “Ζάππεια” 1,2,3 κ.τ.λ τα 18 σημεία της διαπραγμάτευσης και μετεκλογικά ζήτησε συγνώμη για τις "υπερβολές" του από την Μέρκελ ως προς αυτά που μας είχε τάξει. 

Επιστροφή δραχμή. Τι σημαίνει το ΟΧΙ που δεν σας το λένε και θα είναι αργά όταν το μάθετε.

article-2058959-0EB7D65500000578-625_468x288
Τις τελευταίες ώρες αγωνιώ και εγώ όπως όλοι οι Έλληνες για το τι θα ξημερώσει για τη χώρα μου η επομένη του δημοψηφίσματος. Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα -που ακόμα και τώρα παραμένουν σε "δημιουργική (ή καταστροφική;) ασάφεια", με βασανίζουν... Ποιος είναι ο οδικός χάρτης; Ποιο είναι το συμβόλαιο με το λαό; Τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα; Θα έχουμε ευρώ ή δραχμή; Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Με ποια χρήματα; Από ποιους επενδυτές; Ποιος θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, που όλοι όσοι βλέπουν πέρα από τη μύτη τους βλέπουν ότι είναι αναγκαίες; Δεν πρέπει να γνωρίζω -στο φινάλε- γιατί ψηφίζω;
 
Η κυβέρνηση έριξε το βάρος της απόφασης πάνω στις πλάτες του λαού, χωρίς να τον έχει ενημερώσει για όλα τα ενδεχόμενα. Τι σημαίνει "όχι"; O πρωθυπουργός Τσίπρας υποστηρίζει ότι αν ο λαός απορρίψει την πρόταση των πιστωτών, αυτό

Γιούνκερ: Σημασία δεν έχει τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά τι θα καταλάβουν οι Ευρωπαίοι

by
jucnkerΣε μια επιβεβαίωση του ποιος φοβάται ποιον, ο πρωθυπουργός της Ευρώπης* πήρε σήμερα το πιο μειλίχιο ύφος του, επιστράτευσε τα πιο φιλελληνικά του επιχειρήματα, και… αφού δεν παρέλειψε να απειλήσει τους Έλληνες που τολμούν να εφαρμόζουν τα διδάγματα του Ρουσσώ, είπε ό,τι και τα εγχώρια παπαγαλάκια (από Μπάμπη Παπαδημητρίου και Αλέξη Παπαχελά μέχρι Γιώργο Κούρο και Έλλη Στάη). Τι;
Ότι αφού δεν τίθεται στο δημοψήφισμα το ερώτημα που οι αγνοί ευρωαμερικανοί αξιωματούχοι επιθυμούν, τότε, αυτοί έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν την απάντηση σ’ ένα δικό τους ερώτημα: «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ε.Ε.;». «Εμείς θα καταλάβουμε αυτό που θέλουμε, ανεξάρτητα με το τι εσείς λέτε«. Έτσι γίνεται κουβέντα στην Ευρώπη μας λέει ο ευρωπρωθυπουργός.
Χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να κατανοήσουμε το ποιος φοβάται ποιον, ποιος εκβιάζει ποιον, τι είδους διαπραγμάτευση γίνεται στις Βρυξέλλες και το ποιος έχει διαπραγματευτική ισχύ που ουδέποτε χρησιμοποίησε;

Olympia 2014 : Γιάννης Βαρουφάκης: Το δεκανίκι των διεφθαρμένων και της κυβέρνησης, με τις μισές αντιγραφές.20140322-003905.jpgΟ κύριος Βαρουφακης συνεργάστηκε και στήριξε ότι πιο πρόστυχο εχει περάσει απο την Ελληνική πολιτική σκηνή και τα πέριξ. Απο συνέταιρος με τον Γιαννο Παπαντωνίου, μάρτυρας υπεράσπισης του «Ανδρικου» Παπανδρεου, «εκτιμητής» του καταδικασμενου απατεώνα Σόρος. Πιθανότατα επειδή όντως εχει τον λαμογιομαγνήτη, δεν έχουμε στοιχεία ότι αμείβεται για αυτές του τις δράσεις.
Αυτο όμως που ειναι πραγματικά εξοργιστικό, ειναι οι οικονομικές…
σοφιστείες που δολίως αφήνουν στο απυρόβλητο τη ναζιστικη συμμορία του ΔΝΤ. Δεν μπορεί κύριε Βαρουφάκη

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ...''EXIT''-ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!!!

Συνωστισμός έχει αρχίσει και παρατηρείται στην … έξοδο από την ευρωζώνη αλλά και την ίδια την ΕΕ, καθώς πλην της Ελλάδας, η οποία μπορεί για την ώρα να “Μένει Ευρώ», αλλά κάθε άλλο παρά κλείνει η υπόθεση παραμονής στην ευρωζώνη και την Ουγγαρία που χθες έγινε η πρώτη χώρα που «σπάει» συνθήκη της ΕΕ κια αποχωρεί από το «Δουβλίνο ΙΙ», ξαφνικά η Βρετανία απαιτεί να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο τέλος της εβδομάδα το «βρετανικό πρόβλημα»!
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξαφνικά απαίτηησε να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις «για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την

Ο MAX KEISER ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση.
article-2352224-1A9925A2000005DC-389_964x641Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί με έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωση σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.
Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Με το «ΟΧΙ» ο Τσίπρας εννοεί «ΝΑΙ»Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
editorial-29-6-alexis-tsipras-nai-oxiΣήμερα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε από στρατηγική ή αυτοσχεδιασμό; Από αμετακίνητη αποφασιστικότητα ή από αλαζονική υπερτίμηση δυνατοτήτων; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, οι οποίες θα κρίνουν την τύχη και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ελλάδας, θα προκύψουν από το τελικό αποτέλεσμα.
Ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει, ένα θετικό αποτέλεσμα θα πιστωθεί σε μια συγκροτημένη στρατηγική. Όπως και το αντίθετο. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως σε αυτό το 5μηνο η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε με στρατηγικό σχέδιο, αν τα πράγματα στραβώσουν και η χώρα πάει στα βράχια, τότε θα χρεωθούν στην επικίνδυνη επιπολαιότητά της.
Εκ του τελικού αποτελέσματος λοιπόν θα κριθούν όλα. Συνεπώς αυτό που έχει σημασία είναι να προσδιοριστεί το τι……….

Δωρεάν εξετάσεις από τους γιατρούς έως 6 Ιουλίου!
Την παροχή υπηρεσιών χωρίς αμοιβή την κρίσιμη αυτή οικονομική στιγμή για την χώρα....
ζητά από τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
Λίγο νωρίτερα, και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τα μέλη - γιατρούς του, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς, χωρίς αμοιβή.
Από την πλευρά του και ο ΠΙΣ, έδωσε εντολή σε όλους τους γιατρούς της χώρας, να εξυπηρετούν τους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συνταγογραφούν τα φάρμακα με επιστημονικό τρόπο και σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά όχι με τα αιτήματα των ασθενών, την κρίσιμη αυτή στιγμή για τον ελληνικό λαό.
Αναλυτικά, στην επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΙΣΑ αναφέρει:

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Καταστρέφουν τη χώρα για να κρατήσουν την εξουσία (ή τα νέα Ιουλιανά)

Του Γιώργου Καραμπελιά
katastrefounΈνα ερώτημα που απασχολεί πάρα πολλούς είναι εάν ο Τσίπρας προχώρησε στο κοινοβουλευτικό του πραξικόπημα, που αποκαλεί δημοψήφισμα, με μοναδικό στήριγμα τον Μιχαλολιάκο και την Χ.Α., προσχεδιασμένα ή όχι. Εάν, δηλαδή, από την αρχή είχε ένα σχέδιο το οποίο, από καθυστέρηση σε καθυστέρηση και από αποτυχία σε αποτυχία, θα οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η έξοδος από την ευρωζώνη και το ευρώ αν πραγματοποιηθεί οδηγεί και σε αυτόματη έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση, και όχι απλώς σε αλλαγή νομίσματος, όπως νομίζουν μερικοί, δεδομένου πως, μετά από πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση για εισδοχή στην Ε.Ε.
Ωστόσο, πιστεύω πως τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Οι τύποι αυτοί, που συνωθούνται γύρω από τον Τσίπρα, όπως έχουμε επαναλάβει αναρίθμητες

Το πιο ύποπτο ψηφοδέλτιο: "Αντί για δύο ψηφοδέλτια, ένα, με πρώτη επιλογή το ΟΧΙ"

Αντί για δύο ψηφοδέλτια, ένα, με πρώτη επιλογή το ΟΧΙΕντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ξεκινάει με την αρνητική επιλογή - Αρθρο Αλιβιζάτου: Η εκτροπή συνεχίζεται

Το protothema.gr δημοσιεύει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος που θα γίνει αυτή την Κυριακή. Γράφει πάνω: Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).


Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ

Εγκρίνεται/ΝΑΙ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο πρώτα έχει τυπωθεί η επιλογή «Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ» και μετά η επιλογή «Εγκρίνεται/ΝΑΙ».

Στο ερώτημα γιατί η επιλογή «ΟΧΙ» προηγείται αυτής του «ΝΑΙ», ενώ παγίως στα ερωτήματα το δίλημμα τίθεται υπό τη μορφή «ΝΑΙ/ΟΧΙ», η απάντηση είναι προφανής.

Ορισμένοι ευλόγως θα παρατηρήσουν ότι προφανώς η κυβέρνηση επιχειρεί να προσαρμόσει τους κανόνες του παιχνιδιού στις δικές της επιλογές. Και για το λόγο αυτό, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ του «ΟΧΙ» έλαβε την ανορθόδοξη απόφαση να εκτυπώσει πρώτα την επιλογή «ΟΧΙ» και έπειτα το εικονίδιο με την επιλογή «ΝΑΙ».

Αρθρο Αλιβιζάτου: Η εκτροπή συνεχίζεται


Με άρθρο του στην Καθημερινή ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Αλιβιζάτος αναφέρει ότι «με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μόλις εξέδωσε (ΦΕΚ Α’64/28.6.2015), η κυβέρνηση μεταβάλλει μονομερώς και προς το συμφέρον της τους κανόνες του παιχνιδιού που ίσχυαν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος: όπως ορίζεται επί λέξει, «εάν δεν είναι δυνατή η συγκρότηση μιας μόνο Επιτροπής Υποστήριξης για το «ναι» ή το «όχι», λόγω ιδεολογικών ή πολιτικών ή άλλων διαφωνιών, αυτό ανακοινώνεται [στον αρμόδιο Υπουργό] από τον εκπρόσωπο του πρώτου σε

CAPITAL CONTROL:ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Από σήμερα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:
«Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας.
Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με

Εσκασε τώρα: Ανακοίνωση της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της χώρας


imageΤη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.

«Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. «Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές για την κατασκευή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η άδεια της οποίας θα εκδοθεί ίσως και αυτή την

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ : «ERST GREXIT, DANN IXIT, SPEXIT, POXIT UND FREXIT»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ : «ERST GREXIT DANN IXIT SPEXIT POXIT UND FREXITΜια από τις μεγαλύτερες γερμανικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η «Analyse + Aktion», ομολογεί ότι αυτή την στιγμή με την στάση της η γερμανικη κυβέρνηση γκρεμίζει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γραφοντα χαρακτηριστικά : «Erst der Grexit dann Ixit, Spexit, Poxit und Frexit», δηλαδή, «Πρώτα Γκρέξιτ, μετά Ίξιτ, (Ιταλία), Σπέξιτ, (Ισπανία), Πόξιτ, (Πορτογαλία) και Φρέξιτ, (Γαλλία)!
Η ίδια γερμανική ιστοσελίδα κατηγορεί με έντονο τρόπο την ίδια την Μέρκελ την οποία παρουσιάζει σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο να επαναλαμβάνει με αγωνία τις λέξεις, «Scheitert der Euro dann scheitert Europa», δηλαδή «Αποτυγχάνει το Ευρώ αποτυγχάνει και η Ευρώπη»!
Δυστυχώς τα εδώ ελληνόφωνα τρομολαγνικά κανάλια δεν θα μεταδώσουν καμία τέτοιου είδους πληροφορία, αλλά όλη την εβδομάδα θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η ώρα να… αυτοκτονήσει, αν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: «Η Ελλάδα θα δολοφονηθεί αν σταματήσει τον… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

 obama putin ellasΚι όμως η Ελλάδα δεν είναι τόσο αδύνατη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν οι τροικανοι και οι ευρωπαίοι «εταίροι»… και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τινάξει ολόκληρο τον κόσμο στον αέρα…
Ο Paul Craig Roberts προειδοποιεί πως η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δολοφονηθεί σε αυτή την κρίση, αν στραφεί προς την Ανατολή, κίνηση που θα… φρενάρει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει σχεδιάσει η Παγκόσμια Ελίτ. Με τις απειλές για μη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαπολύονται από την ΤΡΟΙΚΑ (ΘΕΣΜΟΙ)
Ο πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελιχθεί για να σταματήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
«Οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία για την πρόληψη του Γ ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό που πρέπει να κάνει συσπειρωμένη η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει, με όλους τους Έλληνες στο πλευρό της, είναι να χρεοκοπήσει για τα δάνεια, να παραιτηθεί από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ, και να αποδεχθεί τη συμφωνία που οι Ρώσοι τους

Ο Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Ο Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα
Σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times με τίτλο “Η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη” ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
«Μέχρι τώρα όλες οι προειδοποιήσεις για την επερχόμενη διάσπαση του ευρώ αποδείχθηκαν λανθασμένες», σημειώνει. «Οι κυβερνήσεις, ό,τι κι αν έλεγαν κατά την προεκλογική περίοδο, υπέκυπταν στις απαιτήσεις της τρόικας. Στο μεταξύ η ΕΚΤ επενέβαινε για να καθησυχάσει τις αγορές. Αυτή η διαδικασία

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες… (video)

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες… (video)«ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ», τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής σε μια συγκινητική και πατριωτική ομιλία της


Κορυφαία πράξη Δημοκρατίας και Κυριαρχίας χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το επικείμενο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέφει στο λαό την κυριαρχία.

«Τα τελεσίγραφα δεν υπηρετούν λαούς, αλλά τραπεζικά και οικονομικά συμφέροντα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το δημοψήφισμα.
«Είναι τιμή προς τη δημοκρατία το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Σόϊμπλε μα τι λέτε περί Τσίπρα ;

                   ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 28.06.2015

Διαβάζουμε στο Yahoo 28.06.15 την δήλωση του κ. Σόϊμπλε : Δύσκολο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με την πολιτική Τσίπρα.

Με ποιανού την πολιτική κύριε Σόϊμπλε μπορεί να σταματήσει στο σημερινό ρεκόρ των 10.000 αυτοκτονιών και 80.000 εκτρώσεων, στην Ελλάδα. Επίσης πως μπορεί να σταματήσει η ραγδαία καθημερινή ανάρτηση ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σε όλους τους δρόμους που λειτουργούσαν μαγαζιά και απασχόληση.
Δεν μπορούμε να έχουμε αντίρρηση και επειδή είμαστε λιγότερο σοφοί, σε ότι η σοφία σας διατυπώνει, για τον Τσίπρα.
Ξέρετε, όταν πάρεις τα ποτάμια και τις λίμνες από μια χώρα, ανεξάρτητα αν

Η προφητεία

ΕΙΚΟΝΑ---Ευρώ,-βόμβα
Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα, εάν παραμείνει ως έχει, ενώ οι αντοχές του δοκιμάζονται από την ελληνική κρίση, όπως επίσης η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης – τυχόν «διάρρηξη» της οποίας θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το δολάριο και τον πλανήτη
.
“Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο – ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν.
Η άποψη αυτή πηγάζει από τη αντίληψη πως, οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία (ιδιαίτερα, φαινόμενα όπως ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια και οι διάφορες ελλείψεις – καταστάσεις που κατά κανόνα όλοι οι άνθρωποι απεχθάνονται), αποτελεί αποτέλεσμα άμεσου σχεδίου ορισμένων ισχυρών ανθρώπων ή ομάδων” (K.Popper).
.

Άρθρο

Για να προβλέψει κανείς τα σημερινά ή/και τα μελλοντικά προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς επίσης του κοινού νομίσματος, αρκούσε ανέκαθεν η κοινή λογική. Δεν ήταν δηλαδή απαραίτητο να είναι προφήτης ή οικονομολόγος,

ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα, Δευτέρα, 29/6/2015

ΕΠΑΜ
ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα, Δευτέρα, 29/6/2015
Λέμε ΟΧΙ στην υποτέλεια και την καταστροφή

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων και εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής 5 Ιουλίου, καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στο δίλημμα που ετέθη και με τη σθεναρή και αξιοπρεπή του στάση να πει το μεγάλο ιστορικό ΟΧΙ απέναντι στους ξένους δυνάστες και στα εγχώρια φερέφωνά τους.

Τέρμα πια με τους συμβιβασμούς και τις συμφωνίες που μας οδηγούν στην καταστροφή.
Τέρμα πια η λιτότητα και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
Τέρμα πια το ξεπούλημα της χώρας μας.
Τέρμα πια με τα μνημόνια και την αέναη πληρωμή ενός παράνομου χρέους.
Τέρμα πια τα πραξικοπήματα και οι εκβιασμοί.

Τώρα ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να επιβάλουμε:
Τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατοχύρωση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με έξοδο από την ευρωένωση.

Για μια Ελλάδα λεύτερη και δημοκρατική
Για μια Ελλάδα της προκοπής και της ευημερίας.

Όλοι από τη Δευτέρα 29 Ιούνη στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας να τις μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα σε μια διαρκή κινητοποίηση μέχρι την οριστική επίτευξη των στόχων μας.

Τώρα δίνουμε τη μάχη της Αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας με Θάρρος, με Τόλμη και με Αρετή.

Όλοι την Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Αθήνα 28 Ιουνίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το Σφράγισμα ΧΞΣ΄

Aκόμη να στοχάζεσθε και την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας, καθώς γράφουν τα βιβλία της Εκκλησίας μας και λέγουν εις τον όγδοον αιώνα έχει να γένη το τέλος του κόσμου.
Μα πρωτύτερα έχει να γεννηθεί ο Αντίχριστος και να κάμει τόσα κακά εις τον κόσμον και έχει να ονομάσει του λόγου του υιόν Θεού και θέλει σταθή βασιλεύς να ορίσει τον κόσμον όλον και να κάνη θαύματα κατά φαντασίαν, δια να πλανά τους ανθρώπους να τον ομολογήσουν διά Χριστόν και όσοι τον πιστύεουν να τους τάζει τόσα αγαθά και ύστερα να τους βουλώνει εις το μέτωπον, μάλιστα οι Εβραίοι όλοι έχουν να τον πιστεύσουν.
Διά ημάς τους χριστιανούς έχει να στείλη ο Θεός τον προφήτην Ηλίαν διά να παραγγείλει και να διδάξει όσοι έχουν άγιον Βάπτισμα, την βόυλαν του Ιουσού Χριστού, να φυλάγωνται να μην πιστεύουν εκείνον τον πλάνον Αντίχριστον και εκείνα όπου τάξει είναι όλα ψεύτικα διά να τους γελάσει, να τους βουλώσει. Και καλύτερα να τυραννισθούν και να θανατωθούν παρά να τον πιστεύουν και να βουλωθούν.
Αυτά και άλλα έχει να διδάξει ο προήφτης Ηλίας. Και ύστερα εκείνος ο πλάνος

Ο βρώμικος πόλεμος και η επιχείριση χειραγώγησης της κοινής γνώμης συνεχίζεται....Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής μας έλεγαν ότι ο Ντράγκι θα κλείσει την κάνουλα. Θα κόψει έλεγαν (και εύχονταν) τον ELA, θα βγάλει από την πρίζα τις ελληνικές τράπεζες και ζήτω η σπέκουλα και η τρομοκρατία…
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όμως έδωσε παράταση. Και όπως λένε ανεπίσημες πλην εγκυρότατες πηγές, είναι υποχρεωμένη να δώσει και την Τετάρτη ακόμη και αν δεν υπάρξει πρόγραμμα, ακόμη και αν δεν υπάρξει παράταση. Ο λόγος είναι απλός: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ, ούτε Ευρωζώνη…
Αλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τη μαύρη προπαγάνδα. Μόλις συνήλθαν από την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι΄»Μπάμπηδες» σε όλα τα ΜΜΕ , έδιναν την είδηση σαν να επρόκειτο η ΕΚΤ να αποφασίσει αύξηση και όχι διακοπή της χρηματοδότησης, όπως οι ίδιοι διακινούσαν. » Δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση η ΕΚΤ» πρότασσαν στους τίτλους τους, παραποιώντας έτσι την αλήθεια.
Στο παιχνίδι έχουν μπει όχι μόνο τα εγχώρια όργανα του Μαύρου Μετώπου αλλά και το BBC ! Πέντε ώρες πριν, μετέδιδε την «αποκλειστική» είδηση ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση σκοπεύει να διακόψει την παροχή της έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) στις Ελληνικές Τράπεζες». Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, έγραψε στο twitter ότι ο Γ. Βαρουφάκης, μιλά στο BBC για capital controls. Δεν διευκρίνιζε τι λέει ο υπουργός. Καλύφθηκε πίσω από το γεγονός ότι τον ρώτησε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο… Την πληροφορία αναμετέδωσαν βεβαίως ασμένως τα πρόθυμα ΜΜΕ στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «ο Βαρουφάκης προαναγγέλλει το ΒΒC Capital Controls. Φυσικά η διάψευση από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, πέρασε στα ψιλά. Ουδείς έκανε τον κόπο να ανατρέξει στην πρωτογενή πηγή, δηλαδή την ίδια τη συνέντευξη, όπου ο Γ.Βαρουφάκης ακούγεται να λέει πως θεωρεί αποκρουστικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.(http://www.bbc.co.uk/programmes/b0606vv1).
Η αθλιότητα συνεχίστηκε σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση ο οποίος «εμφανίστηκε»να προαναγγέλλει μέσω twitter ότι «τη Δευτέρα θα κλείσουν οι τράπεζες». Δεν ήξεραν όμως οι άθλιοι ότι ο Ν.Βούτσης δεν έχει καν λογαριασμό στο twitter! Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προσέφυγε ο υπουργός, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πλαστό λογαριασμό ενός Ιταλού, στο όνομα Tomasso Depedetti... Οι δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υπουργού Εσωτερικών, για «βρώμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση τις κρίσιμες αυτές ώρες» δεν μεταδόθηκαν φυσικά ποτέ…
Στον ίδιο καμβά του ζωτικού ψεύδους κινήθηκε και χθες στη Βουλή και η Τρόϊκα Εσωτερικού.Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας στο ελληνικό κοινοβούλιο, επιχειρηματολόγησαν με γνώμονα ένα ανύπαρκτο επιχείρημα: “Το δημοψήφισμα λένε δεν έχει αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει πρόταση»!
Όμως ούτε ο Νταίσελμπλουμ το Σάββατο, ούτε ο Γιούνκερ την Κυριακή, διατύπωσαν κάτι τέτοιο. Λένε μόνο ότι διεκόπησαν οι συνομιλίες με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.Γνωρίζουν καλά πως αν ανακοινώσουν απόσυρση της πρότασής τους, αφενός θα έχουν κάνει «μάγκα» τον Τσίπρα αφού θα φανεί ότι υποχώρησαν λόγω δημοψηφίσματος, αφετέρου θα τιναχτεί το ευρωπαϊκό σύστημα στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες …
Ο βρώμικος πόλεμος και η επιχείριση χειραγώγησης της κοινής γνώμης συνεχίζεται μέσω δημοσκοπήσεων και θα συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος με κάθε αθέμιτο τρόπο.
Το νου μας …
(Εστάλη από φίλη του ιστολογίου)