Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Spiegel:«Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Ο οδηγός που κινείται στο αντίθετο ρεύμα»

Ο έλληνας πρωθυπουργός στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού που κυκλοφορεί το Σάββατο

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Στο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης του Spiegel, που κυκλοφορεί το Σάββατο, βρίσκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.
Ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του είναι: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Ο οδηγός που κινείται στο αντίθετο ρεύμα».

Στη φωτογραφία ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα.


«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ στην Αθήνα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.
ΒΗΜΑ

 
Σχολιάζει ο Άγγελος:

Η δυναμική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του Παναγιώτη Καμμένου, για το μέχρι σήμερα, αναδεικνύει την ειλικρίνεια και την διατήρηση των υποσχέσεων τους στον Ελληνικό λαό.

Το ανησυχητικό είναι ότι η Τρόικα δεν έφυγε ποτέ ειρηνικά από τις χώρες που εισχώρησε και υποδούλωσε, αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται διατιθεμένη να χάσει τον χρυσό κουμπαρά της Ελλάδος που αρμέγει αλλά και γενικότερα της Νότιας Ευρώπης. Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια Ευρώ που κέρδισαν μέσα σε αυτό που ονόμασαν «οικονομική κρίση» ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μια λογιστική τραπεζική κρίση, από ιδιώτες τραπεζίτες. 


Αναρωτιόμαστε πόσο θα αντισταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ποιοι θα είναι αυτοί που θα την υποστηρίξουν (πιθανόν Ρωσία ή και Κίνα;) ώστε να αντέξει την κατά μέτωπο σύγκρουση με τους έχοντες την Παγκόσμια διακυβέρνηση. Σίγουρα αυτή η σημερινή Ευρώπη δεν έχει το πρόσωπο που ονειρευτήκαμε με την είσοδο μας, που ακόμα μετά από 15 χρόνια για πολλούς το Ευρώ είναι ένα ξένο νόμισμα με εικονική αξία.
Επίσης αναφερόμενοι στην Ρωσία και στην Κίνα, σταματήσαμε να έχουμε αυταπάτες, επειδή η Ιστορία είναι αυτή που δείχνει το μέλλον, έτσι διαπιστώνουμε ότι η «αρκούδα που κοιμάται» ουδέποτε βοήθησε την Ελλάδα ή και οποιοδήποτε άλλο κράτος εάν δεν είχε άμεσο και τεράστιο συμφέρον. 

Φαίνεται η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας ενός κράτους είναι προσωρινή μέχρι να υποκύψει στους εκβιασμούς και στο αδίσταχτο προφίλ των διεθνών κερδοσκόπων.

Έχουμε να δούμε πολλά γεγονότα μέσα στο 2015 και που για ορισμένους "φωτισμένους γέροντες" του Αγίου Όρους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει περισσότερο από 4-5 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, θα επαναστατήσει ο λαός, θα επέλθει περίοδο ακυβερνησίας και μετέπειτα θα αναλάβει τα ηνία μια στρατιωτική κυβέρνηση και μετά πιθανότατα ο Βασιλιάς, ενώ το 2016 θα επέλθει ο παγκόσμιος πόλεμος….
Αυτά κι άλλα πολλά πιθανόν να τα δούμε στο άμεσο μέλλον, έτσι περιμένουμε με υπομονή τα φοβερά γεγονότα που ξεκίνησαν να διαδραματίζονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθώντας τις εθνικές και διεθνής εξελίξεις, με ευχή μας ο Θεός να ελεήσει τον κόσμο και να μην έχουμε κι άλλους αθώους νεκρούς, εξασθενώντας αυτή την Παγκόσμια οικονομική και πολιτική δικτατορία.

Η Ολλανδία με 594 δισ. δολάρια χρέος γιατί δεν έχει μνημόνιο;

Η Ολλανδία με 594 δισ. δολάρια χρέος γιατί δεν έχει μνημόνιο;Την ακόλουθη ανάρτηση τη βρήκαμε στο Facebook και την αναδημοσιεύουμε διότι τη θεωρούμε τροφή για σκέψη. 

Διαβάστε:
Σύμφωνα με τον Economist το χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στα………….
………..594,3 δισ. δολάρια
Ο κάθε Ολλανδός χρωστάει 35,195.17 δολάρια.
Ο κάθε Έλληνας χρωστάει 25,116.02 δολάρια.
Η σύγκριση για το αν είναι διαχειρίσιμο ένα χρέος πρέπει να γίνεται με βάση τα φορολογικά έσοδα και όχι με το ΑΕΠ.
Είναι γνωστό ότι το χρέος της Ολλανδίας ανά κάτοικο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας.

Η Ολλανδία ελπίζει στην πολιτική της Μέρκελ που πιστεύει ότι θα κάνει τα ελλείμματα του νότου, πλεονάσματα του βορρά.

tribune

Από το: tolimeri.wordpress.com

Προειδοποίηση για διακοπή δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες [άρχισαν οι εκβιασμοί]

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τον δανεισμό προς τις ελληνικές τράπεζες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία που θα κρατήσει εν ισχύ το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει ο Erkki Liikanen, στέλεχος της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Παράλληλα με το πρόγραμμα διάσωσης, η ΕΚΤ έχει κατ΄ εξαίρεση επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση στην ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν υποβαθμισμένα στην κατηγορία «junk», καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργικότητα του τραπεζικού της συστήματος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της να αναιρέσει έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων- από αποκρατικοποιήσεις, ως τις περικοπές του κατώτατου μισθού- τις οποίες ανέλαβε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για το (κυρίως) ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της- οδηγούμενοι από την ΕΕ- πλέον

Ελπίζουμε και περιμένουμε ... αλλά!!!

ποιό ΟΧΙ γιορτάζουμε σήμερα ;Ο Ελληνικός λαός για άλλη μια φορά έβαλε "πλάτη" απέναντι στην νέα Γερμανική επίθεση κατά των Ευρωπαϊκών χωρών και με την ψήφο του έστειλε στον "αγύριστο" τους εγχώριους μιζαρισμένους και ξεπουλημένους ... υποτακτικούς τους. Μπορεί αυτή η νέα επίθεση της "Αρίας φυλής" να μην είναι πολεμική όπως τον Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο αλλά είναι εξίσου αιματηρή και καταστροφική για την πατρίδα μας με χιλιάδες αυτοκτονίες και εξαθλίωση της πλειονότητας του λαού μας. Ενός λαού τον οποίο μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη τον εκβίαζαν και τον τρομοκρατούσαν "συνεταιρικά" τα πολιτικά ανδρείκελα της ΝΔ και  του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δημοσιογραφικά  "κατακάθια" των Mega-λων καναλιών τα οποία "άφριζαν" κυριολεκτικά στα τηλεπαράθυρα τους όλη την προεκλογική περίοδο χύνοντας τόνους λάσπης και παραπληροφόρησης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους δηλ.  τους γνωστούς εγχώριους Νταβατζήδες Καναλαρχοεργολάβους! Ο λαός λοιπόν έκανε το χρέος του και έδιωξε τις υπηρέτριες της Μέρκελ και των υπολοίπων Ευρωτσόγλανων τύπου Γιούργκεν, Σουλτζ και ευελπιστεί ότι η νέα συγκυβέρνηση θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών του κάνοντας πράξη σταδιακά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μας δώσατε ελπίδα και προοπτική ... σας δώσαμε την εξουσία και απαιτούμε να την διαχειριστείτε με Σύνεση και Δικαιοσύνη προς όφελος των πολλών και της χώρας έχοντας κατά νου ότι αν αρχίσετε και εσείς τις "κωλοτούμπες" και τις "εκπτώσεις" σύντομα θα πάτε εκεί που πήγαν και οι ..... Άλλοι!!!!
 

Γιάννης Πρεβενιός

 

όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση των Ιμίων ….δεν θα έπρεπε Σήμερα να έχουν θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας

"….όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση των Ιμίων ….δεν θα έπρεπε Σήμερα να έχουν θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας…."

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2014

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο τεμπελχανάς, ο πασόκος ελληναράς, ο κωστοπουλόπληκτος νταραβεριτζής που πρόδωσε τα Ίμια.


"….όσοι ενεπλάκησαν -άμεσα ή έμμεσα- στην υπόθεση των Ιμίων ….δεν θα έπρεπε Σήμερα να έχουν θέση  -ομοίως άμεσα ή έμμεσα- στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας….
Δυστυχώς εξοφλημένοι υπερήλικες ….Αρσενο-Παγκαλο-Σημίτηδες, κ.α ….εξακολουθούν να έχουν -έμμεσα- «σκοτεινό-άγνωστο» ρόλο» στην Κρατική διακυβέρνηση της Χώρας και την διαχείριση των Εθνικών μας θεμάτων."

Ίμια-Τα 'απόνερα' ....στο σήμερα και στο μέλλον....

«Ιμια -οιμόζουσα» (Χρ. Γιανναράς Φεβρ.1996)  – Τα «απόνερα» ….στο σήμερα και στο μέλλον….

«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» – 04. Φεβρ. 1996
(αποσπάσματα)
–«….φτάσαμε ως Κράτος στον ανήκουστο διασυρμό ….που να πατούν εισβολείς το έδαφός του, και αυτό να μαζεύει τις σημαίες και τα όπλα του και να αποχωρεί , με τον όρο να αποχωρήσουν και οι εισβολείς….»(!)
–«Με απαίδευτους ή αφελληνισμένους πολιτικούς, μεταπράτες ευρωπαϊκών ιδεολογημάτων, δεν μπορεί να υπάρχει εμπνευσμένη οξύνοια, ευφυής

Μπράβο σας! Ξανά υπερήφανος...

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Επιτέλους έγινε και αυτό. Καταρρίφθηκε το παραμύθι που αναμασούσαν μερικοί πως όποιος εκδήλωνε πατριωτικά αισθήματα ήταν εθνικιστής και ακροδεξιός.

Η καραμέλα αυτή που πιπίλαγαν συνεχώς, όταν τους έκανα κριτική σε πράξεις που ήταν ενάντια στην ανεξαρτησία μας ως χώρα.
Σε πράξεις που δήλωναν...
υποταγή.
Σε πράξεις που το σπάσιμο της μέσης το αντιλαμβάνονταν, πάντα σύμφωνα με το μυαλό τους, ως ευημερία καλών σχέσεων.

Άκούστηκε το βροντερό όχι του Αλέξη Τσίπρα ίσα με τα Γιάννενα. 
Και ας το είπε στην Αθήνα. 

Ακούστηκε ο αντρίκειος λόγος του Πάνου Καμμένου στην τελετή μνήμης για τον ήρωα Μπικάκη από την Κρήτη στην Ήπειρο. 

Ξαναακούστηκε η απειλή του Τσίπρα στους Τούρκους για το Μπαρμπαρός. 

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
merkel-klaiei-agona1__articleΗ αξιοπρέπεια ενός λαού είναι το κορυφαίο στίγμα της ύπαρξης του και της θέσης του στην διεθνή κοινότητα. Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού είχε κουρελιαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με τόσο ωμό, τραγικό, εξευτελιστικό και προσβλητικό τρόπο. Αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αφού ξεπούλησαν εν ψυχρώ την εθνική κυριαρχία το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς να υπηρετούν τα σχέδια των ξένων ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντάδων τους. Ενώ θα έπρεπε να πληρώνουν το βαρύ αντίτιμο των εξοντωτικής και εθνοκτόνο πολιτικής τους, έχουν ακόμα το θράσος και εμφανίζονται δημόσια να υποστηρίζουν την πολιτική που έριξε αυτή την χώρα στον γκρεμό και εξόντωσε την ελληνική κοινωνία.

Οι τελευταίες εκλογές ήταν ένα γέρο χτύπημα σε όλους αυτούς τους τσαρλατάνους, που δυστυχώς τους στήριξε και ένα μεγάλο μέρος της

Ο «ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ



Οι εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκές πολιτικές και περιορισμό των σπαταλών. Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «λιτό βίο» και όπως αποδεικνύεται προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτεί η νέα κυβέρνηση.
Μια από τις πρώτες «πολιτέλειες» που φαίνεται να την… ….
………

«πληρώνουν» για να έρθουν έσοδα στο κράτος είναι τα υπουργικά αυτοκίνητα! 
Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» που επικαλείται δηλώσεις

Διαπραγμάτευση τώρα!

Vassilis Viliardos 
Αρκετοί φίλοι μας ρώτησαν πώς βλέπουμε τον καινούργιο υπουργό οικονομικών ο οποίος, κατά την άποψη μας, οφείλει να κρίνεται ως μέλος της νέας κυβέρνησης που ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική και όχι ως άτομο ή επιστήμονας - λαμβάνοντας υπ' όψιν πως ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους του 20ου αιώνα, ο J. Schumpeter, με τον οποίο φυσικά δεν συγκρίνεται ούτε κατ' ελάχιστο, απέτυχε εντελώς στην Πολιτική.
Η απάντηση μας είναι προφανώς αυτονόητη: «Θα δείξει», θα φανεί στην πράξη δηλαδή, με κριτήριο το εάν καταφέρει να πετύχει αυτά που έχει ανακοινώσει - κυρίως δε τα εξής:
(α) Την ονομαστική διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους, αφού έχει τοποθετηθεί από την αρχή, ως άτομο και ως κόμμα, εναντίον της επιμήκυνσης, με χαμηλά επιτόκια.
β) Τη μη λήψη νέων δανείων ούτε από τους εταίρους της χώρας μας, ούτε από τις αγορές, χωρίς να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και χωρίς να βγει από την Ευρωζώνη (άρθρο).
(γ) Τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όπου όμως αναφέρεται πιθανότατα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ ΠΡΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ:''ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ''(You just killed Troika)

Ειδικά ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης έδωσε ένα πραγματικό σόου το οποίο έβαλε την Τρόικα στο αεροπλάνο της επιστροφής.
 
Ο συντομότατος διάλογος του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μακριά από τα μικρόφωνα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα αποτελεί από το απόγευμα της Παρασκευής ένα μεγάλο μυστήριο.
 
Η αντίδραση έκπληξης του Γιάννη Βαρουφάκη στα όσα του είπε ο επικεφαλής του Eurogroup που μεταφράστηκε σε ένα «ουάου» προδίκαζε ότι αυτό που άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ήταν μια συνηθισμένη φράση στα πλαίσια των επαφών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους.
 
Πληροφορίες από παρόντες του περίφημου διαλόγου-μυστήριο λένε ότι ο

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ… ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Η Μέρκελ απειλεί με… αντίποινα: Δεν θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα!Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν βάλει σκοπό να ανατινάξουν τα μνημονιακά θεμέλια της Ευρώπης, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε τρόικα, αλλά και προς Γερμανία… μεριά.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρώτος Έλληνας υπουργός Οικονομικών που όρθωσε το ανάστημα της χώρας μας στον πολλά… βαρύ Γιερούν Ντάισελμπλουμ, έδειξε το νέο δρόμο στον οποίο επιβάλλεται να κινηθεί η Ελλάδα και όπως άλλωστε αναμενόταν, αυτός δεν άρεσε καθόλου στην Άνγκελα Μέρκελ.
Και αυτό γιατί, μπορεί οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης Τσίπρα να είχαν σημάνει ήδη συναγερμό στη Γερμανία, ωστόσο τα αίματα φαίνεται πως άναψαν για τα καλά.
Πηγές της γερμανικής καγκελαρίας αναφέρουν πως η Άνγκελα Μέρκελ, αποφάσισε για… αντίποινα να μην συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ούτε επίσημα, αλλά ούτε καν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου εβδομάδες.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, του Γιώργου Καραμπελιά


To-krisimo-staurodromi-tou-2014Πολλοί φίλοι –αλλά και αρκετοί εχθροί– αναρωτιούνται για τη θέση μας απέναντι στην νέα πολιτική πραγματικότητα που ανεδείχθη μετά τις εκλογές 25ης Ιανουαρίου δοθέντος ότι στην προηγούμενη περίοδο είχαμε επικρίνει μια στρατηγική που οδηγούσε σε εκλογές και μετωπική σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη, προκρίνοντας αυτό που έχουμε αποκαλέσει τακτική ανταρτοπολέμου.
Σήμερα όμως, υπάρχει μια νέα κατάσταση και επειδή δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε αυτά τα πέντε χρόνια στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και να συμμετέχουμε στις βασικές κινητοποιήσεις του, κριτικάροντας παράλληλα τις ηγετικές πολιτικές δυνάμεις αυτού του χώρου, θα πρέπει να τοποθετηθούμε επί τη βάσει του γεγονότος της ανάδειξης των αντιμνημονιακών κομμάτων σε νικητή των εκλογών: Είναι προφανές λοιπόν, ότι εφόσον οδηγούμαστε σε μια σύγκρουση, θα βρεθούμε από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στους γερμανικούς εκβιασμούς και τους εγχώριους εντολοδόχους τους.

Που στηρίζονταν οι ενστάσεις μας
Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ταχθεί ενάντια στη χρήση των προεδρικών εκλογών ώστε να προκληθούν βουλευτικές εκλογές, με βάση ένα σκεπτικό που έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές, και συνοψίζεται στα εξής: Η αλλαγή στην Ευρώπη συνολικά, ενάντια στη γερμανική πολιτική έχει μόλις αρχίσει να

Ο Έλληνας Υπουργός παιδείας: Ειδικός φόρος στους πιστούς χριστιανούς για να πληρώνονται οι παπάδες

tasos-kourakisΣτο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια παλιά δήλωση του τότε τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη. 

Ο κ. Κουράκης, πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι.
Τώρα που ο κ. Κουράκης είναι μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα αναπληρωτής υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, τα οποία «τυχαίνει» να ταυτίζονται με τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.

Πολλές φορές στην Ιστορία αυτού του τόπου το σημαντικότερο ρόλο τον έχουν παίξει τα κατάλληλα πρόσωπα στη κατάλληλη θέση την κατάλληλη περίοδο

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Καμμένος έριξε στεφάνι στη θάλασσα για τους τρεις ήρωες των Ιμίων

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ
Ο Καμμένος έριξε στεφάνι στη θάλασσα για τους τρεις ήρωες των Ιμίων  Οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Bαρουφάκης σε Ντάισελμπλουμ: "Δε θα συνομιλήσουμε με μια σαθρά δομημένη τρόικα"

Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική την συνάντηση και έκανε ξεκάθαρο  ότι “το κράτος έχει συνέχεια αλλά δε θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους.
Ο κ.Βαρουφάκης, αφού μίλησε για το καλό κλίμα στο οποίο έγινε η συνάντηση, σημείωσε ότι “Ξεκινήσαμε μια πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας η οποία θα αποτελέσει την βάση για μια συνεργασία εποικοδομητική όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδα  και της Ευρώπη" Στη συνέχεια είπε πως εξέθεσε στον κ. Ντάισελμπλουμ τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση,

Βαρύτατη καταγγελία του Νίκου Χατζηνικολάου για τον Σαμαρά…


Βαρύτατη καταγγελία έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με την ταυτότητα των ατόμων που χειροκροτούσαν τον Αντώνη Σαμαρά το βραδυ των εκλογών, μετά την ανακοινωση των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, πριν ο Σαμαράς κάνει τις δηλωσεις του, γύρω στα τριάντα άτομα ειχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν «Ελλάς – Ελλάς – Αντώνης Σαμαράς»!!
Σύμφωνα λοιπον με τον γνωστο εκδότη, αυτοί οι άνθρωποι ηταν… έμμισθοι της Συγγρού!!
Ακούστε εδω το ηχητικό με τις σοβαρές καταγγελίες.


olympia.gr 

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα όρια της με την Ελλάδα
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, τονίζοντας πως «δεν εκβιαζόμαστε»
Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα καθώς με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η γενναιοδωρία της Γερμανίας «έφτασε στα απόλυτα όρια της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας»!
Λίγες ώρες έπειτα από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του

DER SPIEGEL : ΝΟΜΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ….ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!!


Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επανέρχεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
 
Όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση, «ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει μεγαλύτερη αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί στη ……….
…………
χώρα του. 

Πράγματι οι Έλληνες δεν έχουν λάβει σχεδόν καθόλου χρήματα συγκριτικά με άλλα θύματα των εθνικοσοσιαλιστών και η νομική βάση είναι κάθε άλλο

Σοκ: Οικογένεια αυτοκτόνησε επειδή φοβόταν το τέλος του κόσμου



Σχόλιο ιστολογίου:
Παρόμοιες μαζικές αυτοκτονίες έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές φορές στο παρελθόν από μέλη αιρέσεων, που οι θρησκευτικοί τους ηγέτες του ωθούν να αφαιρέσουν την ζωή τους.


ΕΒΑΛΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ


Σοκ: Οικογένεια αυτοκτόνησε επειδή φοβόταν το τέλος του κόσμου

Έπειτα από τέσσερις μήνες, η αστυνομία της Γιούτα στις Η.Π.Α. έλυσε το μυστήριο γύρο από το ξεκλήρισμα πενταμελούς οικογένειας.

Τα 5 μέλη της οικογένειας Στρακ είχαν βρεθεί νεκρά στο σπίτι τους, με συγγενείς να δηλώνουν πως οι δύο γονείς είχαν από καιρό εκφράσει φόβους για το τέλος του κόσμου. Η 12χρονη

Ο Βενιζέλος αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Τέλος Εποχής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε στη δευτερολογία του πως θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι το συνέδριο και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.
Ως πιθανοί διάδοχοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται οι Φώφη Γεννήματα και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτά των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νίκου Ανδρουλάκη. Στο επίκεντρο βρίσκεται και το ζήτημα του τρόπου εκλογής του νέου προέδρου, αν δηλαδή αυτό θα γίνει από τη βάση ή σε

Το τελευταίο εξώφυλλο του Economist… “Εμπρός Μέρκελ, φτιάξε μου την ημέρα!”



Στη δημοσιότητα δόθηκε το τελευταίο εξώφυλλο του Economist, το οποίο εμφανίζει το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μύλου να οπλοφορεί απειλώντας την γερμανίδα καγκελάριο! Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το περιοδικό παραπέμπει στη διάσημη φράση του «βρώμικου» Χάρι Κάλαχαν, τονίζοντας τα εξής: «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα».


Αξίζει να σημειωθεί πως στο κύριο άρθρο του περιοδικού το οποίο συνοδεύει το ομολογουμένως εντυπωσιακό εξώφυλλο υπογραμμίζεται το εξής: : «Ήταν στην Ελλάδα που πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η καταχθόνια ευρωκρίση. Επομένως είναι κλασικά ταιριαστό να είναι η Ελλάδα η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση – χάρη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου»…

Hellasforce.com

olympia.gr

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα στην Υγεία από τον ΕΟΠΠΥ.

Ηλεκτρονικά πλέον θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ, για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες και τους συμβεβλημένους παρόχους του.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ). Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν

Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

RedΑξίζει να παρατηρήσει κάποιος πως αυτοί που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν είναι οι δεξιοί. Αυτοί που έχουν πάθει συντριβή εξαιτίας της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αριστεροί που είχαν βιαστεί να ξεπουληθούν. 
 
Είναι τραγικό, αλλά και αστείο, να βλέπεις αριστερούς που είχαν τρέξει να πιάσουν θέση στο ΠΑΣΟΚ -ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία- να μην μπορούν τώρα να πιστέψουν πως έγινε κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα.
Δεν περίμεναν ποτέ ένα αριστερό κόμμα να γίνει κυβέρνηση. Και έγινε αυτό που φοβόντουσαν.
Βέβαια, για να δικαιολογήσουν το δικό τους ξεπούλημα, λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν

Σε παραίτηση από την Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάζει το Γιάννη Στουρνάρα ο Αλέξης Τσίπρας!


Ο Γιάννης Στουρνάρας αντί να λειτουργεί ως θεσμικός παράγοντας έδρασε ως κομματικό όργανο της κυβέρνησης & λειτούργησε αντιθεσμικά διαμηνύουν από το ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκάσει τον Γιάννη Στουρνάρα να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση του από την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνουν πως η κυβέρνηση της αριστεράς θα αξιολογήσει την στάση όλων των παραγόντων που διαδραματίζουν θεσμικό ρόλο ή επηρεάζουν τα οικονομικά δρώμενα της Ελλάδος άμεσα και όπου χρειαστεί θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

arouraios.gr/


toxwni.gr

Δεν λέω ακόμα τίποτα για αύριο, αλλά, σήμερα χαμογελώ!

Καημό το είχα να ξεκινήσω να γράφω ένα κείμενο με καλή διάθεση.

Ένα κείμενο που να μην προδίδει την απέραντη αγανάκτηση που με είχε ζώσει από παντού όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια, με αυτούς τους άθλιους υπάλληλους των υπαλλήλων της Τρόικας, που μας κυβερνούσαν ως προχθές. Ευτυχώς Παναγία μου, που μας φώτισες και που με την ψήφο μας τους απολύσαμε τις προάλλες, τους θεομπαίχτες και τους σταυρωτήδες μας .

Πρώτα απ’ όλα όμως να πω μια κουβέντα για τις διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο που πολύ έχουν ανησυχήσει μερικούς. Μου πέφτει λόγος, μιας και κάποτε ήταν ανάμεσα στις ασχολίες μου να το παρακολουθώ στενά, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Όχι πια, δεν αξίζει σήμερα ούτε προσοχής ούτε παρακολούθησης. Είναι κι αυτό ένα πτώμα, που αναδίδει πτωμαΐνη, όπως και ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Οι πέντε ύαινες και τα δέκα κοράκια που έχουν απομείνει και παίζουν εκεί μέσα τον τελευταίο καιρό, μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν το

Η Εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Σήμερα η Εκκλησία μας τμά τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:

Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού (1081 - 1118 μ.Χ.), ο οποίος διαδέχθηκε στη βασιλική εξουσία τον Νικηφόρο Γ’ τον Βοτενειάτη (1078 - 1081 μ.Χ.), έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες. Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία.
Άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο, θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο. Η φιλονικία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να διαιρεθούν τα πλήθη των Χριστιανών και άλλοι ονομάζονταν «Ιωαννίτες», άλλοι «Βασιλείτες» και άλλοι «Γρηγορίτες».
Στην έριδα αυτή έθεσε τέλος ο Μητροπολίτης Ευχαΐτων, Ιωάννης ο Μαυρόπους.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ» –ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
σάρωση0001«Οθωμανικής καταγωγής» είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, που έχει κλέψει κυριολεκτικά την επικαιρότητα και στην Τουρκία καθώς αμέτρητα τουρκικά δημοσιεύματα ασχολούνται με την εκλογική του νίκη και τις πιθανές επιπτώσεις από αυτή στις διεθνείς αλλά και στις τουρκικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Radikal, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατάγεται από την ανατολική Θράκη από όπου οι παππούδες του μετοίκησαν στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών βάσει της συνθήκης της Λοζάνης.

Η Radikal επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Hudut Gazetesi της Αδριανούπολης της ανατολικής Θράκης, σύμφωνα με την οποία οι παππούδες του Τσίπρα κατοικούσαν στην κωμόπολη της ανατολικής Θράκης, Babaeski, της

Καλά κάνουν και γκρεμίζονται οι αγορές


Καλά κάνουν και γκρεμίζονται οι αγορέςΤην ουσιώδη αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης που επιχειρείται στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται τώρα οι αγορές, προβλέποντας σκληρές και ενδεχομένως μακροσκελείς διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη. Οι δηλώσεις υπουργών της νέας κυβέρνησης δίνουν το στίγμα αλλαγής γραμμής πλεύσης, εγκατάλειψης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της λιτότητας, προκαλώντας σοκ στις αγορές, το πολιτικό σκηνικό και ανησυχία στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Παρά τη διακηρυγμένη βούληση της νέας κυβέρνησης να αναζητήσει συναινέσεις τόσο εντός της χώρας όσο και στα διεθνή φόρα κάτι τέτοιο …………

………..
δεν θεωρείται πολύ πιθανό.

Του Χρήστου Φράγκου
Ο σχηματισμός επιμέρους συμμαχιών είναι μεν θετικός δεν εξασφαλίζει την πολιτική αταραξία που επιθυμούν οι αγορές. Συνεπώς, η στήριξη Ομπάμα, ο ανοιχτός δίαυλος με Πούτιν, η προοπτική σύμπλευσης με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων στην Ευρώπη, μόνο που αυτό θα έρθει μετά από πολιτικές συγκρούσεις, εκβιασμούς και εν τέλει συμβιβασμούς. Η πορεία αυτή μπορεί να