Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

«ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ …» ( Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός)

αρχείο λήψης (1)

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων δημοσιευμάτων μας, παραθέτουμε μια προφητεία που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σύντομα:


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ!!!

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΑΦΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ) …

Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ … ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

ΝΑΤΟϊκό σώμα 10.000 στρατιωτών για την Ουκρανία

Παιχνίδια Πολέμου


Το ΝΑΤΟ φέρεται να εξετάζει τη δημιουργία ενός εκστρατευτικού σώματος, το οποίο θα αποτελείται από 10.000 στρατιώτες από επτά διαφορετικά κράτη – μέλη, ως «απάντηση στην κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία για την Ουκρανική κρίση».

Σύμφωνα με τους Financial Times, αιχμή του δόρατος στην εν λόγω δύναμη θα αποτελέσει η Βρετανία, ωστόσο θα συμμετέχουν στρατιώτες και από τη Δανία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ενδιαφέρον για συμμετοχή φέρεται να έχει εκφράσει και ο Καναδάς, ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του.

Το σχηματισμό του σώματος για την ουκρανική κρίση αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα της προσεχούς συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του ΝΑΤΟ δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά σύμφωνα με τις

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε στη Ρωσία η Ε.Ε.





Μία εβδομάδα διορία έδωσε η Ε.Ε. στη Ρωσία προκειμένου να αλλάξει πορεία σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την απειλή πάντα της επιβολής νέων κυρώσεων.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως της κλιμάκωσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ  μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η υπεύθυνη για την προετοιμασία ενός νέου γύρου κυρώσεων «έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο βαν Ρόμπεϊ. Οι προτάσεις πρέπει να

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! To Κινήμα Δεν Πληρώνω, κατηγορείται για ζημία των Κρατικοδίαιτων Διαπλεκομένων Εργολάβων !


hellasforce.com
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!! To Κινήμα Δεν Πληρώνω, κατηγορείται για ζημία των Κρατικοδίαιτων Διαπλεκομένων Εργολάβων ! #klaiwΟι μεγαλοεργολάβοι και τα πολιτικά τσιράκια τους δεν σταμάτησαν μέσα στο καλοκαίρι να χαλκεύουν κατηγορίες ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται για να υπερασπίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα μας και που σαν αιχμή του δόρατος έχουν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ήρθε ΚΛΉΣΗ προς απολογία και στον πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ είχαν προηγηθεί κλητεύσεις και σε δύο άλλα ηγετικά στελέχη του Κινήματος μας , τη Σούλα Γαλάνη και τον Απόστολο Αυλακιώτη, από τον Μώλο Φθιώτιδας.

Διαβάστε παρακάτω το “απολογητικό” υπόμνημα του Βασίλη Παπαδόπουλου σχετικά με την υπόθεση:

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
Βασιλείου Παπαδόπουλου του Λεωνίδα,
Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 5 παρ. 4) απαγορεύεται οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης εντός της χώρας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ,ΚΑΥΣΙΜΑ,ΤΕΛΗ.ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
πριν μερικά χρόνια γνωστός χονδροειδέστατος πολιτικός αναφερόταν με ανακοίνωση του ότι η Ελλάδα έχει την χαμηλότερη τιμή στα καύσιμα και στα διόδια, τώρα που αυτό άλλαξε τι έχει να πει ο απατεώνας της ληστρικής κυβέρνησης; 
 




Γράφει ο Μιχαηλ Μπακερης

Ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τους δρόμους (που ούτε κάν έχουν ολοκληρωθεί):

α) με ενα σωρό φόρους, β) τέλη κυκλοφορίας (τα ακριβότερα παγκοσμίως), γ) πληρώνοντας ενα σωρό διόδια κάθε 20 χιλιόμετρα δρόμο που διανύει (επίσης είναι οι ακριβότερες τιμες διοδίων παγκοσμίως, αν και είναι ελάχιστες οι χώρες που έχουν διόδια), και τελος, είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει. Ετσι κερδιζουν Εργολαβοι-Τράπεζες δισεκατόμμυρια ευρω απ' το υστέρημα του λαού.

Στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου που δεν υπάρχουν διόδια υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας πολύ φθηνά, και αντίστροφα, εαν δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν διόδια με ελάχιστα ποσά. Στην Ελλαδα με τους χαμηλότερους μισθούς

Αύγουστος 1949 – Αύγουστος 2014: Ποιος θυμάται τον Εμφύλιο;

Στις 29 Αυγούστου 1949 έληξε ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος, με τη στρατιωτική ήττα των δυνάμεων της Αριστεράς στους ορεινούς όγκους του Γράμμου και του Βίτσι.

  Ο πόλεμος άφησε πίσω του 40.000 νεκρούς στα πεδία των μαχών 50.000 πολιτικούς πρόσφυγες, 20.000 σλαβομακεδόνες που κατέφυγαν στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων έφτασε τις 25.000 το 1947, ενώ οι εκτελεσμένοι έφτασαν μέχρι τη λήξη των εχθροπραξιών τους 3.500. Ο απολογισμός ήταν δυσβάστακτος. Και αν στον παραπάνω κατάλογο προσθέσουμε τις τεράστιες υλικές καταστροφές και τους εσωτερικούς πρόσφυγες, τότε πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά στον πιο σκληρό πόλεμο που βίωσε η χώρα από τότε που δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος.

Οι συνέπειες του πολέμου, όμως δε σταματούν εδώ δυστυχώς. Για πολλά χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος δίχασε την ελληνική κοινωνία, τη γέμισε φόβο, ανασφάλεια και καχυποψία. Οι ηττημένοι αριστεροί είτε ακολούθησαν το δρόμο της εξορίας, είτε έμειναν στο εσωτερικό αντιμετωπίζοντας διώξεις και πολιτική

H ελληνική πόλη κάτω από τη θάλασσα της Ελαφόνησου!

Μια υποβρύχια πολιτεία που διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας.
Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.


Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί».
Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού.

Αν είμαστε τόσο μεγάλοι ωστε να μπορούμε να διεξάγουμε ενα πόλεμο, τότε θα πρέπει να ειμαστε και αρκετά μεγάλοι για να δούμε αυτόν τον πόλεμο

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Ο πόλεμος στον Κόλπο πέρασε από τους περισσοτέρους μας χωρίς ιδιαίτερη έμφαση, επειδή δεν μπορούσαμε να δούμε ή να βιώσουμε (σαν παρατηρητές) την σκληρότητα αυτού του πολέμου. Όμως ακολούθησε ο πόλεμος στη γειτονική μας Σερβία όπου γευτήκαμε και σχεδόν οσμισθήκαμε την μυρωδιά του αθώου αίματος.
Ας μην ξεχνάμε οι πόλεμοι δεν έχουν νικητές και ηττημένους μονάχα νεκρούς νέους άντρες στρατιώτες και νεκρούς αθώους πολίτες, παιδιά και γυναίκες. Το αίμα τους είναι η κατάρα που θα ακολουθεί τους πολιτικούς που αποφάσισαν τον οποιοδήποτε πόλεμο …

Η φωτό-σοκ που κανείς δεν ήθελε να δημοσιεύσει! Το πραγματικό πρόσωπο του πολέμου

Image
Πηγή: The Atlantic
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

Ο ιρακινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βγει απο το φορτηγό του (στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται το φορτηγό, στον δρόμο που αργότερα ονομάστηκε Highway of Death - Η Λεωφόρος του Θανάτου). Οι φλόγες τύλιξαν το όχημά του και αποτεφρωσαν ολοκληρωτικά το σώμα του, μετατρεποντας τα οστά του σε τέφρα… 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Α-Π-Α-Τ-Ε-Ω-Ν-Ε-Σ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ – Καμία μεταβολή για τυφλά χωράφια και μη ηλεκτροδοτούμενα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ 2014 ΒΟΥΛΑΣ  - NEO ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

 — Ενώ διέδιδαν μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ οι απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, ότι οι νέες εκκαθαρίσεις ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΕΝΦΙΑ (Φόρος-χαράτσι ακίνητης περιουσίας) θα γίνονταν περί της 15 Σεπτεμβρίου και σε 7 δόσεις και με πρόνοια για ελάφρυνση των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και για μη φορολόγηση των…. τυφλών οικοπέδων και αγροτεμαχίων,

  — ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ άρχισαν να εκδίδουν εκκαθαριστικά, με μοναδική μεταβολή, ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΜΕ 5 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΕΠΤΑ…! ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!!!!

  — ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΛΕΩ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ

  — ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΓΡΙΑ, ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΥΠΟΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΑΠΕΔΟ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΟΒΑΝΤΙΣΤΟ!!!!

  — ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΥΦΛΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΑΠΑΡΔΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!!!!

  — ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΓΡΙΑ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ….10 ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!!

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ 2014 Κkkkkkkkkk NEO ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  

 — ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΝΕΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΞΕΔΟΣΑΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ....!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΑΤΗΣ!!!!

 tsoutsouneros.arvanitis.eu

Οι ραγδαίες γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας και η εξωτερική πολιτική.

του Παντελή Σαββίδη
islam-vs-the-west-why-the-clash-of-civilizations_jpg_crop_displayΗ προεδρική αλλαγή στην Τουρκία, οι εξελίξεις στο Ιράκ., η ένταση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στο κυπριακό και τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου καθιστούν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και πολύ εύφλεκτη την περιοχή μας στην οποία η γεωπολιτική και γεωοικονομική αντιπαράθεση τείνει να λάβει το χαρακτήρα της διαχρονικής αντιπαράθεσης Δύσης και Ανατολής.

Η αντιπαράθεση αυτή πριν το Μωάμεθ, καλύτερα πριν την άνοδο του Ισλάμ, είχε το χαρακτήρα, κυρίως, της αντιπαράθεσης του Ελληνισμού με τους Πέρσες αλλά αργότερα, προσέλαβε τη διάσταση της αντίθεσης και αντιπαράθεσης του Ισλάμ με το Χριστιανισμό.
Η αραβική επέκταση στην Ανατολή (Τουρκία, Περσία), την Αίγυπτο και τη Βόρειο Αφρική, και η διείσδυση μέχρι το Πουατιέ, όπου έχασαν την ομώνυμη μάχη, οι Σταυροφορίες, αργότερα, και η Οθωμανική πολιορκία της Βιέννης στα τέλη του 17ου αιώνα, αποτελούν κορυφαίες στιγμές αυτής της αντιπαράθεσης η οποία αν εξελισσόταν διαφορετικά, ο κόσμος σήμερα θα ήταν , επίσης, πολύ διαφορετικός.

Είτε πρόκειται για μια φαντασιακή δυτική σύλληψη της Ανατολής, όπως υποστηρίζει ο EdwardSaidστο βιβλίο του «Οριενταλισμός», είτε για μια

«Μαύρη μέρα» για την Αρχαιολογία!


«Μαύρη μέρα» για την Αρχαιολογία! Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι απύθμενη. Την ώρα που το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός δήθεν κόπτονται για τις ανασκαφές της Αμφίπολης και ρίχνουν όλο τους το επικοινωνιακό βάρος στον τάφο που ανακαλύφθηκε την ίδια ώρα με προεδρικό διάταγμα συντρίβουν τα πάντα. Διαλύουν και συγχωνεύουν από Εφορίες Αρχαιοτήτων μέχρι και μουσεία.

Σε μια εποχή που ο τουρισμός στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ο κ. Σαμαράς τρέχει μέχρι την Αμφίπολη για να δώσει βαρύτητα στις ανασκαφές, την ίδια ώρα το υπ. Πολιτισμού διαλύει τα πάντα στο όνομα των περικοπών και των οικονομιών κλίμακας.

Τυχαίο ή σκόπιμο το μόνο σίγουρο είναι πως οι ανταγωνιστές μας επί του τουρισμού τρίβουν τα χέρια τους.

Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων σε μια επιστολή- φωτιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και μάλιστα όπως αποκαλύπτει μέχρι και η ΚΗ' Εφορία Αρχαιοτήτων που διενεργεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη θα κλείσει στις 28 Οκτωβρίου του 2014.

Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός. Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για τη βασίλισσα σύζυγο του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο.

Όταν λοιπόν άνοιξε την αγία Σωρό, βρήκε την τίμια Ζώνη της Θεοτόκου να ακτινοβολεί υπερφυσικά.Και είχε μια χρυσή βούλα, που φανέρωνε το χρόνο και την ήμερα που μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αφού λοιπόν την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την τιμία Ζώνη επάνω στη βασίλισσα, και αμέσως αυτή ελευθερώθηκε

Νέα συγκέντρωση για την Κυριακάτικη αργία στην Ερμού

Την Κυριακή 31 Αυγούστου
«Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται», τονίζει το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια». 

Στην ανακοίνωση που έχει τίτλο "Ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά, ούτε για δουλειά, ούτε για ψώνια τις Κυριακές", αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Tο Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια μήνες τώρα δίνει μάχες (απεργίες, απεργιακές περιφρουρήσεις, αποκλεισμοί στα μαγαζιά, πορείες, μικροφωνικές, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς,

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

“Success story” τα μνημόνια κατά τον Σόιμπλε, με υποταγή των λαών και την διάλυση της οικονομίας τους.

Για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης κάνει λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse
Ο κ. Σόιμπλε κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει επίσης πως ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ περί της πολιτικής λιτότητας που, όπως είπε, επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - δηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν και την αφορμή για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης - ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι φυσικά και δεν τον χαροποίησαν, εκτιμά ωστόσο ότι πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα.
Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι φαίνεται να τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης της πολιτικής των περικοπών και υπέρ περισσότερων επενδύσεων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απαντά ότι γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Ντράγκι και ότι οι θέσεις του μάλλον παρερμηνεύτηκαν.

Σχολιάζοντας, τέλος, την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε κάνει λόγο για μια υγιή δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, την οποία θέλει να εκμεταλλευτεί προκειμένου να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. «Χρειαζόμαστε δομικές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε και τα επόμενα χρόνια τις δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα, χωρίς ωστόσο να κάνουμε νέα χρέη. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και τις δημόσιες υποδομές».

Πηγή: Deutsche Welle

thepressproject.gr

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Μα τι είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που αναφέρουν από την είσοδο του ΔΝΤ και της Γερμανικής κατοχής στη χώρα;

Είναι η καταστροφή της οικονομίας;
Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος;
Η ενίσχυση των πολυεθνικών και η φτωχοποίηση των λαών;
Η λιτότητα και η ανεξέλεγκτη φορολόγηση;
Είναι το άρπαγμα της περιουσίας των πολιτών;
Είναι η δημιουργία τεράστιας ανεργίας;
Είναι η πολυπολιτισμικότητα και η ανέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών;
Είναι η υποδούλωση των λαών;
Είναι η Γερμανική κατοχή;

Ας κρατήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις για την χώρα του ο «ανάπηρος» στη σκέψη κύριος Σόιμπλε. 


Υ.Γ. αν δεν είναι όλα αυτά και είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εξιχνίασης στο δημόσιο, είναι μια προπαγάνδα αφού τα ίδια τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν και επιτέλους ας φορολογήσουν και τον εαυτό τους οι φοροφυγάδες....

Γελάει ο κόσμος. Η Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη νέα βουλευτής της ΝΔ με μόλις 293 σταυρούς.

Η Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη νέα βουλευτής της ΝΔ Σχόλιο ΛΦ: Αλλά θα αποφασίζει για 10.000.000 Έλληνες. Όχι τίποτα, κράζαμε και το Μαράκι, την Ρεπούση για τους 1500 σταυρούς με τους οποίους εκλέχθηκε. Να χαρώ εγώ Δημοκρατία.
Ακόμα μία αλλαγή σκυτάλης θα γίνει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, απόρροια των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου. Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μουσουρούλης είχε παραιτηθεί προκειμένου να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, συνεπώς η έδρα πέρασε στον Σταμάτη

Ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου η ΔΕΘ για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ


Πυρετός προετοιμασιών στα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ΔΕΘ. Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑΩς το ανεπίσημο «εναρκτήριο λάκτισμα» της προεκλογικής περιόδου μοιάζουν να αντιμετωπίζουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση εδώ και καιρό, βέβαια, αρνείται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο όλες οι κινήσεις που ετοιμάζονται μοιάζουν να κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ετοιμάζεται να ανέβει στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχοντας μαζί του ένα πακέτο με φορολογικές ελαφρύνσεις. Στόχος του πακέτου αυτού δεν είναι άλλος από την περιβόητη «αλλαγή κλίματος» σε ό,τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν

Η ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ





Photo: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 'ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ'

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ποια είναι τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της λύσης;;;

1) Επιστροφή της επαρχίας της Αμμοχώστου στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

2) Ανάπτυξη της πόλης, που θα δημιουργήσει ευημερία στο νησί και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

3) Δυνατότητα στους υπόλοιπους πρόσφυγες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους

4) Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, για να υπάρξει λύση

5) Εάν δεν υπάρξει λύση, θα αναγνωριστεί και θα νομιμοποιηθεί το ψευδοκράτος.

6) Θα υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια στο νησί.

Ποια είναι η άποψη του κινήματος για την επικείμενη λύση;;;

Τη θεωρούμε ενέργεια εσχάτης προδοσίας για τους κάτωθι λόγους:

1) Νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, του εγκλήματος της Τούρκικης εισβολής και της κατοχής του 37% του νησιού, του διωγμού 100000 Ελληνοκύπριων από τις πατρογονικές τους εστίες, της απώλειας των περιουσιών τους , της ύπαρξη αγνοουμένων, του βιασμού γυναΙκών από Τούρκους στρατιώτες και του θανάτου Ελληνοκυπριών.

2) Κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Από ανεξάρτητο κράτος θα μετατραπεί σε κοινότητα με ξένους κηδεμόνες και συνέταιρους τους Τούρκους.

3) Απορρόφηση του τεράστιου χρέους του ψευδοκράτους από το Ομοσπονδιακο Κράτος που σημαίνει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του Ομοσπονδιακού Κράτους θα πηγαίνει σε εξόφληση δανείων προς την Τουρκία.

Δηλαδή θα πληρώνουμε από τη τσέπη μας για τα έξοδα που έκανε η Τουρκία για την εισβολή και την κατοχή του 37% της Κύπρου από το 1974 μέχρι σήμερα.

Δηλαδή να τους πληρώσουμε τα έξοδα, που πήραν μέσω της βίας, καταπατώντας τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε., τη πατρίδα μας και τις περιουσίες μας, βίασαν τις γυναίκες, σκότωσαν αδέρφια μας Ελληνοκυπρίους.

4) Το βόρειο μέρος της Κύπρου είναι υποανάπτυκτο με χαμηλό βιοτικό επίπεδο που σημαίνει ότι η συνεισφορά του στα έσοδα του Ομοσπονδιακού Κράτους θα είναι ελάχιστη μέσω φόρων , Φ.ΠΑ. κτλ.

5) Τα έργα υποδομής είναι σε πρωτόγονο επίπεδο με αποτέλεσμα τεράστια κονδύλια από το Ομοσπονδιακό Κράτος θα δωθούν για να αναπτυχθούν σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα.

6) Η Κύπρος θα παραμείνει διαιρεμένη όπως είναι σήμερα και οι πρόσφυγες δεν θα έχουν το δικαίωμα στη Τουρκική κοινότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που σημαίνει ότι ο ελληνισμός της Κύπρου χάνει για πάντα αυτά τα εδάφη.

7) Λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου στο ψευδοκράτος και της ισχύουσας τεράστια οικονομικής κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, το μεγαλύτερο κομμάτι των προσφύγων έχουν ανάγκη από χρήμα για να επιβιώσουν και θα αναγκαστούν να πουλήσουν άμεσα τις περιουσίες τους σε χαμηλές τιμές όπως ισχύουν σήμερα στο Ψευδοκράτος.

Θα πουλήσουν τις περιουσίες τους σε Τούρκους και ξένους για ένα κομμάτι ψωμί. 

Αυτό βέβαια στην καλύτερη περίπτωση που τους δώσουν και όλη τους τη περιουσία πίσω.

Αυτό θα οδηγήσει στη μελλοντική τους εξαθλίωση λόγω της μελλοντικής ανάπτυξης της Κύπρου λόγω του φυσικού αερίου.

8) Ο ελληνισμός της Κύπρου για προστασία των ζωτικών της συμφερόντων θα χάσει για πάντα το φυσικό της δικαίωμα για ένωση με την Ελλάδα που σημαίνει θα είναι πάντα υπό κηδεμονία ξένων δυνάμεων να της ορίζουν τι πρέπει να κάνει.

Αυτό θα τη μετατρέψει σε αποικιακό κράτος με αποικιοκράτες την Ευρωπαική Ένωση, τους Τούρκους και τον Ο.Η.Ε.

9) Με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη θα αλλοιωθεί το ελληνικό στοιχείο στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, με αποτέλεσμα στο μέλλον να χαθεί πλήρως ο έλεγχος της κοινότητας από τους Ελληνοκύπριους.

10) Τα έσοδα του Ομοσπονδιακού Κράτους θα είναι στη συντριπτική αναλογία από την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα, λόγω του ανεβασμένου οικονομικού και βιοτικού επιπέδου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των μελλοντικών εσόδων από την πώληση φυσικού αερίου.

Την τιμή του φυσικού αερίου θα την ορίζουν οι κηδεμόνες μας στους οποίους έχουμε υποθηκεύσει τα πάντα και θα μας κυβερνούν μέσω του Ομοσπονδιακού Συντάγματος.

11) Ο δημόσιος Τομέας της Τουρκικής πλευράς θα αναβαθμιστεί στα δικά μας δεδομένα που σημαίνει αφού δεν μπορύν να είναι αυτάρκεις θα λαμβάνουν έσοδα από το Ομοσπονδιακό Ταμείο για την κάλυψη των εξόδων τους.

12) Οι έποικοι παραμένουν και το βόρειο μέρος νομιμοποιείται γεγονός που θα οδηγήσει στο μελλοντικό εκτουρκισμό του νησιού.

13) Εάν αυτή η λύση ψηφιστεί από το λαό της Κύπρου σε χωριστά δημοψηφίσματα δεν μπορεί να ανακληθεί έαν δεν λειτουργήσει.

Θα μπορύσε να ανακληθεί εάν το ψήφιζε η Κυβέρνηση.

Θα μπορούσε η επόμενη Κυβέρνηση να επικαλεστεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν εξέφραζε το λαό και να την αναιρέσει.

14) Από το 1974 μέχρι σήμερα ζήσαμε σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας

Παρατηρούμε καθημερινά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κύπρου, να προσπαθούν ύπουλα να πείσουν το λαό της Κύπρου, ότι το επικείμενο σχέδιο λύσης είναι μια καλή λύση για τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα.

Υποστηρίζουν θερμά όσους προωθούν τη λύση και απαξιώνουν όσους είναι ενάντια σε αυτήν.

Προσπαθούν μέσω προπαγάνδας να διαμορφώσουν το κλίμα του Ναι για την ψήφιση της λύσης.

Σε ποιους είναι εξαρτώμενα τα Μ.Μ.Ε.;;;

Η λειτουργία των Μ.Μ.Ε. στηρίζεται πάνω στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις .

Λόγω της τεράστια οικονομικής κρίσης τα έσοδα από τις διαφημίσεις των εταιρίων είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν τα σταθερά τους έξοδα.

Οι εμπορικές τράπεζες με ποια αντάλλαγματα τους δανείζουν;;;

Το αντάλλαγμα που μπορεί να προσφέρει ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, είναι η εξάρτηση του από αυτούς που του χορηγούν τα δάνεια, να προβάλλει ότι είναι αρεστό σε αυτούς, αλλιώς αυτοί θα τερματίσουν τη λειτουργία του.

Η ιδιοκτησιακή αρχή των Μ.Μ.Ε. δίνουν εντολή στους πληρωμένους δημοσιογράφους, να προωθήσουν τη παραπάνω γραμμή, αλλιώς τους απομακρύνουν και τοποθετούν άλλους στη θέση τους. 

Τα Μ.Μ.Ε. κάνουν κατάχρηση ρόλου και εξουσίας, γιατί λειτουργούν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Είναι κατάντια της κοινωνίας μας, ο ύψιστος ηθικός ξεπεσμός τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κύπρου να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Όταν η Κύπρος και ο λαός της έχει υποστεί τέτοια συμφορά.

Να πουλάνε το καλό της πατρίδος τους για το προσωπικό τους συμφέρον.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εμπορικές Τράπεζες;;;

Οι εμπορικές τράπεζες εξαρτώνται από τη Κεντρική Τράπεζα της χώρας που στο μεγαλύτερο της ποσοστό ανήκει στους διεθνείς τραπεζίτες.

Η κεντρική Τράπεζα της χώρας εξαρτάται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που είναι στη πλειοψηφία της ιδιωτική.

Την κατέχουν οι διεθνείς τραπεζίτες.

Οι διεθνείς τραπεζίτες εκτός από τις τράπεζες έχουν στην ιδιοκτησία τους τις περισσότερες πετρελαικές εταιρίες, εταιρίες ενέργειας και πολυεθνικές εταιρίες. 

Τις αντιπροσωπείες των πολυεθνικών εταιρείων τις δίνουν μόνο σε όσους θα προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Με τον ίδιο πακτωλό χρημάτων εξαγοράζουν πολιτικούς και δημόσιους αξιωματούχους.

Εάν δημιουργηθεί το Ομοσπονδιακό Κράτος και συνεταιρέψουμε με τους Τούρκους, η πείρα του παρελθόντος καθώς και η στάση της Τουρκίας απέναντι στον ελληνισμό, μας έχει αποδείξει περίτρανα, ότι θα είμαστε σε συνεχή κίνδυνο με την απειλή μιας νέας επέμβασης στο δικό μας μέρος, για να πάρει όλη την Κύπρο, λόγω κάποια αφορμής, που θα μαγειρέψει πάλι με τις ευλογίες των κηδεμόνων μας.

Η Ιστορία μας έχει αποδείξει, ότι δεν μπορύμε να έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε σε κηδεμόνες ούτε στους Τούρκους.

Όποτε το πράξαμε, θρηνήσαμε πατρίδες.

Είναι σε όλους αντιληπτό, ότι όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έγιναν, για να μας οδηγήσουν σαν πρόβατα στη σφαγή, για να ψηφίσουμε αυτό το συμβόλαιο καταστροφής του τόπου μας και του καθένα μας ξεχωριστά.

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν, είναι η διεφθαρμένη ελίτ του τόπου, που θέλει να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της.

Ρίχνουν το λαό στον Καιάδα για να πλουτίσουν παραπάνω.

Στο βωμό του ίδιου κέρδους η ίδια ελίτ τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε τα συμφέροντα, των πραγματικά ιθύνοντων, των διεθνή τραπεζιτών, που κατέστρεψαν την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να επιβάλλουν με ωμό εκβιασμό, το συμβόλαιο της οριστικής καταστροφής μας και να αρπάξουν τον πλούτο μας. 

Μην είσαι θύμα Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ.

Ετοιμάζονται να εκτελέσουν το τελευταίο κομμάτι του σχέδιου τους για τη πλήρη εξόντωση σου.

Σε γενικές γραμμές, μέσω αυτού του συμβολαίου καταστροφής, σου ζητούν, να υπογράψεις, να πληρώσεις τους Τούρκους για την εισβολή, την κατοχή και τις θηριωδίες, που σου κάνανε, που σου άρπαξαν τις περιουσίες σου και σε πέταξαν από τις πατρογονικές σου εστίες, να νομιμοποίησεις και να αναγνωρίσεις το έγκλημα τους , να τους δώσεις το πλούτο σου για να φτιάξουν το δικό σου Κράτος που στο πήραν με τη βία, να τους συντηρείς με τον κόπο σου για πάντα, να τους έχεις πάντα να απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια σου και να παραδώσεις το φυσικό σου πλούτο στους διεθνείς τραπεζίτες, που είναι οι υπαίτιοι μέσα από τα πληρωμένα πιόνια τους σε Ελλάδα και Κύπρο για την εισβολή του 1974, την οικονομική καταστροφή των τελευταίων ετών και της λύσης ταφόπλακας που σου προσφέρουν να υπογράψεις.

Κατάλαβε, ότι μας έχουν κηρύψει τον πόλεμο και σε οδηγούν στη καταστροφή μέσω των κέντρων εξουσίας του τόπου που οι ίδιοι κατευθύνουν. 

Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τους διεθνείς τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.

Ως πολιτικό κίνημα 'Σχηματίζουμε Τον Κόσμο Μας' σε καλούμε να πείς ένα βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να απορρίψεις το συμβόλαιο καταστροφής σου.

Ενώσου μαζί μας, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ανατροπή του συστήματος των διεθνή τραπεζιτών και τη προώθηση των συμφερόντων σου.

ΘΑ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

1) Προσκάλεσε και πρότεινε στους φίλους σου στο facebook, να κάνουν like τη σελίδα του κινήματος.

2) Μίλησε τους γι αυτήν μέσω προφορικής επαφής και μηνύματος.

3) Μοιράσου τις δημοσιεύσεις της σελίδας του κινήματος στο προσωπικό σου προφίλ και σε ομάδες κοινωνικού προβληματισμού, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων.

4) Στείλε τους τις δημοσιεύσεις του κινήματος, μέσω email, σε όσους δεν είναι στο facebook και χρησιμοποιούν email.

5) Τύπωσε τις δημοσιεύσεις του κινήματος και δώσε τις στο περιβάλλον σου, που δεν είναι στο facebook, δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και δεν έχει email.Ποια είναι τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της λύσης;;;



1) Επιστροφή της επαρχίας της Αμμοχώστου στην ελληνοκυπριακή πλευρά.



2) Ανάπτυξη της πόλης, που θα δημιουργήσει ευημερία στο νησί και χιλιάδες θέσεις εργασίας.



3) Δυνατότητα στους υπόλοιπους πρόσφυγες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους



4) Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, για να υπάρξει λύση



5) Εάν δεν υπάρξει λύση, θα αναγνωριστεί και θα νομιμοποιηθεί το ψευδοκράτος.



6) Θα υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια στο νησί.





Ποια είναι η άποψη του κινήματος για την επικείμενη λύση;;;





Τη θεωρούμε ενέργεια εσχάτης προδοσίας για τους κάτωθι λόγους:



1) Νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, του εγκλήματος της Τούρκικης εισβολής και της κατοχής του 37% του νησιού, του διωγμού 100000 Ελληνοκύπριων από τις

Συμμόρφωση & ευσυνειδησία οδηγούν σε ΥΠΟΤΑΓΗ!...


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος





     Θα σας κουράσω λίγο σήμερα με την αναφορά μου στα πειράματα «υπακοής σε πρόσωπα Εξουσίας» που έκανε στο Πανεπιστήμιο Yale αρχές της δεκαετίας του 1960 ο καθηγητής Ψυχολογίας Dr Stanley Milgram για τα οποία ίσως κάποιοι αναγνώστες να έχουν διαβάσει κάτι σχετικό καθώς επαναλήφτηκαν πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλές χώρες. 


     Εκείνα τα πειράματα κοινωνικής ψυχολογίας αποκάλυψαν πόσο εύκολο είναι για άτομα που διαθέτουν κύρος και εξουσία να επηρεάζουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων, που συμμετείχαν σε έρευνα συμμόρφωσης με εντολές και διαταγές για παροχή ισχυρών ηλεκτροσόκ σε αγνώστους.

Streamer: η νέα ονομασία για πουλί που τα φτερά του "καψαλίζονται" από τη ζέστη όταν πετάει μέσα σε ηλιοθερμικό πάρκο.


Το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο στον κόσμο λέγεται Ivanpah και βρίσκεται στην έρημο Μοχάβε, στα σύνορα της Καλιφόρνιας με τη Νεβάδα των ΗΠΑ, 64χλμ ΝΔ του Λας Βέγκας. Το πάρκο ανήκει στη Brightsource Energy, κατασκευάστηκε από τη Bechtel και η εγκατεστημένη ισχύς είναι 392MW-gross/377MW-net.
Το πάρκο Ivanpah αποτελείται από τρία επιμέρους εργοστάσια, έχει 173.500 βάσεις διπλών κατόπτρων (ηλιοστάτες), που συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια σε 3 πύργους/λέβητες ύψους 140μ. Κόστισε 2,2 δισ. δολάρια και στους επενδυτές συγκαταλέγονται η NRG Energy, η οποία το διαχειρίζεται κιόλας, η Google, η BP, η Morgan Stanley, η Chevron, κλπ. Εκτείνεται σε δημόσια έκταση 14,2 τετρ. χλμ. και κατά τη χωροθέτησή του υπήρξαν αντιδράσεις από ...
οικολογικές οργανώσεις, για την προστασία της χελώνας της ερήμου. Για να λυθεί το πρόβλημα κατασκευάστηκε ένας ειδικός φράκτης, ώστε να μη μπαίνουν χελώνες στο πάρκο, κατασκευάστηκαν φωλιές περιμετρικά για τις χελώνες που ήδη υπήρχαν μέσα, κι

Η Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση: "Ουδέποτε απαιτήσαμε τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημοσίων εταιριών"

ΔΕΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν απαίτησε ποτέ από την ελληνική κυβένρηση την μερική ή πλήρη ιδωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών.  Οι επίσημες αρχές της Κομισιόν, απαντωντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Γιώργου Κατρούγκαλου, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση και δημιουργούν εκ των πραγμάτων, μείζον, πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντηση της ερώτησης του καθηγητή Γιώργου Κατρούγκαλου, αποκαλύπτει, μάλιστα, πως «η πώληση τμήματος της ΔΕΗ συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του προγράμματος

Μακρή: Η ΔΕΗ ξεπουλιέται με εντολή Σαμαρά


Ρ. Μακρή: Η ΔΕΗ ξεπουλιέται με εντολή ΣαμαράΝέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ραχήλ Μακρή με αφορμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Όπως τονίζει η κ. Μακρή, ακόμα και η Κομισιόν παραδέχτηκε πως το ξεπούλημα της επιχείρησης γίνεται με εντολή του κ. Σαμαρά.

Αναλυτικά τι αναφέρει η κ. Μακρή:
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του καθηγητή και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλου η ευρωπαϊκή 

Σύμβουλος του ΔΝΤ συνέταξε το φορολογικό νομοσχέδιο


Σύμβουλος του ΔΝΤ συνέταξε το φορολογικό νομοσχέδιοΟι Έλληνες υπουργοί απλά μεταφράζουν τα νομοσχέδια που έρχονται απ' έξω - Μετά τον ΕΝΦΙΑ και ο Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων γράφτηκε από ξένους 
Δυστυχώς η κατρακύλα της συγκυβέρνησης δεν έχει τέλος. Μετά τις αποκαλύψεις των εφοριακών ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε απ' έξω γραμμένος στα αγγλικά - κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν διαψεύσθηκε ποτέ - άλλη μια είδηση έρχεται και σκάει σαν βόμβα ενισχύοντας όλους αυτούς που εδώ και χρόνια φωνάζουν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται εξόχως υποχωρητική και υποτακτική στις επιταγές των τροικανών.

Ο νόμος με την ονομασία «Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών» έχει γραφτεί απο Ολλανδό Σύμβουλο του ΔΝΤ κύριο Geerten Michielse! Ήρθε λοιπόν έτοιμος,

Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''ΠΙΟΝΙΑ'' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ



Οι Γερμανοί της Μέρκελ, λειτουργούν σαν εργολάβοι και εισπράκτορες των Σιωνιστών δανειστών, της μεγάλης Σιωνιστικής Τρόϊκα.
Η μεγάλη Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ. , η Ε.Κ.Τ. για λογαριασμό της Σιωνιστικής Ε.Ε., και οι Τράπεζες του Ρότσιλντ, Κοσμοκράτορα, & προέδρου της Ν.Τ.Π. Όπως βλέπετε έχουμε πέσει μέσα στο λάκκο των λεόντων, σαν τον Δανιήλ.
Η Διαχείριση του χρέους γίνεται με την υπέρ-φορολόγηση των φτωχών, τις απολύσεις των εργαζομένων, τη μείωση μισθών και συντάξεων, το κόψιμο όλων των επιδομάτων, πώληση όλων των κερδοφόρων ΔΕΚΟ, πώληση όλης της δημόσιας περιουσίας στους ξένους Σιωνιστές «επενδυτές» σε τιμές