Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη


Προσφυγή του δήμου Αχαρνών στη δικαιοσύνη για την Αμυγδαλέζα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε το πρωί ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».

Παράλληλα, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στο αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εγκαταστάθηκαν στον χώρο οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες, έχει όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν συνολικά 220 και έως τις 15 Μαΐου αναμένεται ο αριθμός των κρατουμένων να φθάσει τα 1.000 - 1.200 άτομα.

Σχετικά με τη δημοκρατίας μας - Μάθε να ψηφίζεις (Δείτε το βίντεο)

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
οι εκλογές πλησιάζουν και εμείς αναδημοσιεύουμε σχετικό θέμα από τις εκλογές του 2009 που δημοσίευσε ένα αγαπημένο μας ιστολόγιο.  


Με αφορμή το άρθρο που μας έστειλε ένας αναγνώστης , δημοσιεύουμε το παρόν δεδομένου οτι εκφράζει ένα τεράστιο ποσοστό του Ελληνικού λαού που αισθάνεται την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους κλέφτες που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό εξευτελισμό και την αιχμαλωσία.

Για όλους αυτούς τους γραβατόφλωρους εθνοσωτήρες που έκλεψαν το μόχθο αλλά και τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού και παραμένουν ατιμώρητοι....


Το άρθρο του αναγνώστη


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ: ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ

Η ερώτησή μου αναφέρεται σε ΕΛΛΗΝΕΣ νομικούς, αναγνώστες της ιστοσελίδας σας, και αφορά στην πιθανότητα νόμιμης ύπαρξης ψηφοδελτίου κατά τις βουλευτικές εκλογές με τη λέξη «ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ», αντίστοιχου του λευκού ψηφοδελτίου, το οποίο να εκφράζει τους Έλληνες ψηφοφόρους που έχουν απηυδήσει με τους επί σειρά ετών ψεύτες πολιτικούς που εκμεταλλεύονται το σαθρό πολιτικό μας σύστημα (ασυλία, μίζες κλπ), και το οποίο να μην προσμετράται υπέρ του πρώτου κόμματος όπως το λευκό ψηφοδέλτιο.

Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θα αποτελούσε λύση, δεδομένου ότι ο έλληνας ψηφοφόρος του βολέματος και της μίζας (που δυστυχώς ανήκουμε οι περισσότεροι) θα συνεχίσει να ψηφίζει τους αποδεδειγμένα κλέφτες εκπροσώπους του λαού, θα είναι όμως ένα πρώτο βήμα στην κάθαρση από τη βρώμα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, ειδικότερα τώρα που κινδυνεύει το Έθνος μας να ξεπουληθεί και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να το συνειδητοποιήσουν (ιθαγένεια, εθνική κυριαρχία και άλλα πολλά), αφού οι πανέξυπνοι πολιτικοί μας φρόντισαν εντέχνως να το κρύψουν πίσω από την αμφίβολη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Τι είναι η κυβέρνηση.


Published on Mar 27, 2012 by 
Ένας εξωγήινος επισκέπτεται τον πλανήτη μας, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί. Ανοίγει μια συζήτηση με τον πρώτο άνθρωπο που συναντά, σύντομα όμως έρχεται σε αδιέξοδο, πασχίζοντας να κατανοήσει το σύστημα διακυβέρνησης των ανθρώπων και συγκεκριμένα, τι ακριβώς είναι η κυβέρνηση. Ένας πανέξυπνος και πολύ αποκαλυπτικός, μέσα στην απλότητά του, διάλογος, βασισμένος σε μια ομιλία του Larken Rose.

(δημιουργός: Graham Wright)

πρωτότυπο βίντεο: "government explained" http://www.youtube.com/watch?v=EUS1m5MSt9k

Το ίντερνετ είναι το νέο πεζοδρόμιο


Οι προαγωγοί «πουλάνε» ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου

Η 17χρονη Μέγκαν δεν φανταζόταν τι την περίμενε όταν αποφάσισε να κάνει δεσμό με έναν άνδρα αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της. Τον ερωτεύτηκε και πίστευε ότι είχε βρει στο πρόσωπό του, τον γοητευτικό σύντροφο που ονειρευόταν.
Η αλήθεια ήταν διαφορετική.

Αυτό που είχε βρει ήταν ένας εφιάλτης σε ένα φτηνό μοτέλ. Ο «ονειρεμένος άνδρας» ήταν ένας αδίστακτος προαγωγός, ο οποίος την εξανάγκαζε να εκδίδεται και να πηγαίνει με 10-20 πελάτες κάθε βραδιά.

Γέμισε με συσσίτια όλη η Ελλάδα!

Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια, η οποία έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ…μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συνθέτουν αυτή τη στιγμή την εικόνα της κοινωνίας στη δυτική Θεσσαλονίκη. 
Έτσι, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύνολο των σιτιζόμενων από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178 ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή του Ευόσμου.
Την ίδια στιγμή, η Μητρόπολη έχει λάβει μέριμνα για την εξασφάλιση του σχολικού κολατσιού διακοσίων περίπου παιδιών, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της με τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι οικογένειες αυτές προμηθεύονται τα τρόφιμα από την ενορία τους, με διακριτικό τρόπο και χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδιά.
Η όμορφη χώρα μας μετατράπηκε σε χώρα της «ζητιανιάς»! Αυτές οι αθώες ψυχούλες θα πληρώσουν το τίμημα όσων πούλησαν τη χώρα μας…
olympia

Από: http://greeknation.blogspot.com/

Όχι στους Ρώσους Παρατηρητές από την κυβέρνηση των εντολοδόχων.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως την ορθότητα της απόφασης του Πατριωτικού Μετώπου, «να μην συμμετέχει στην αθλιότητα των στημένων εκλογών», η κυβέρνηση των εντολοδόχων, απάντησε αρνητικά στο αίτημα διαπίστευσης Ρώσων Παρατηρητών, στις εκλογές της Κυριακής.

Με την απόφασή τους αυτή, (την εκ διαμέτρου αντίθετη με την διεθνή αρχή της αμοιβαιότητας, δεδομένου ότι, Έλληνες Παρατηρητές με επικεφαλής τον «σοσιαλιστή» Πέτρο Ευθυμίου, παρακολούθησαν αλλά και κατήγγειλαν τις εκλογές για τη Ρωσική Δούμα, τον Δεκέμβριο του 2011), οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων-νεοταξίτες, «ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της κόλασης». Γράφοντας για μια ακόμη φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ακόμη και τα προσχήματα της «δημοκρατίας-μπανανίας», την οποία ελέω ΔΝΤ και Τρόϊκας, κυβερνούν.

Αυτό που απομένει πια, για να ολοκληρωθεί το δράμα που βιώνει ο Λαός και η Πατρίδα μας,  είναι η ανακοίνωση των στημένων ποσοστών που θα λάβουν οι πρωταγωνιστές αλλά και οι κομπάρσοι της φαρσοκωμωδίας των εκλογών.

Η ιστορία όμως, επαναλαμβάνεται ως δράμα ή ως φάρσα. Είθε να αποδειχθεί μόνο φάρσα.

Πατριωτικό Μέτωπο

Πολιτικές Θέσεις της Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"


H “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” είναι η Παράταξη όλων των Ελλήνων που αγωνίζονται για την Πίστη και την Πατρίδα. Αν στραφούμε στον πολιτισμό των Δυτικοευρωπαίων, θα δούμε ότι πέραν της αναμφισβήτητης τεχνολογικής προόδου, είναι πολιτισμός ανθρώπων που παραχάραξαν τον Χριστιανισμό σε Προτεσταντισμό και έτσι ο καθένας πιστεύει την δική του αλήθεια! Πιστεύει ότι αξία είναι η ευτυχία που μετριέται με το χρήμα και τη δόξα. Πιστεύει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η ματαιοδοξία, ο άκρατος καταναλωτισμός, ο ατομικισμός είναι συνεπακόλουθα, απτές συνέπειες και τρόπος ζωής, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει εισβάλλει και στην Ελληνική κοινωνία, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και των περιοδικών του “lifestyle”. Αυτός ο πολιτισμός,με κέντρο τον άνθρωπο, απλά εξυπηρετεί τον ανθρώπινο εγωισμό και οδηγεί στις ζοφώδεις καταστάσεις που προανέφερα. Είναι ο πολιτισμός της υλιστικής ευδαιμονίας– όταν αυτή υπάρχει – αλλά και της πνευματικής ένδειας, της εφήμερης χαράς, αλλά και των άστεγων και των πεινασμένων.
Η δική μας Ρωμαίικη Παράδοση, ο δικός μας Ορθόδοξος πολιτισμός, έχει κέντρο τη Ζωή του Χριστού και δεν μπορεί να ανεχθεί τον υπέρμετρο πλουτισμό και τη χλιδάτη ζωή από τη μια και τα εκατομμύρια αστέγων και πεινασμένων από την άλλη. Ο δικός μας πολιτισμός δεν προσπαθεί να παραβιάσει την ελευθερία των ανθρώπων και να τους καλουπώσει, αλλά να καταλάβει τις ανάγκες τους και να τους δώσει ό,τι χρειάζονται. Είναι ο πολιτισμός της Ρωμηοσύνης, που πιστεύει στην πραγματική ανεξιθρησκία, σεβόμενος τα πιστεύματα των άλλων. Είναι ο πολιτισμός που έδινε το αλφάβητο,τη γλώσσα, την κουλτούρα στους λαούς, σε αντίθεση με την πολεμική μηχανή που στέλνει η Δύση. Γιατί η Οικουμενικότητα του Ελληνισμού –που δεν έχει καμιά σχέση με τον Οικουμενισμό και την Παγκοσμιοποίηση – έχει πνευματικό χαρακτήρα και όχι επεκτατικό. Εμείς πιστεύουμε στην οικουμενικότητα του Ελληνισμού, αλλά όχι στην παγκοσμιοποίηση που είναι ο πνευματικός θάνατος του ανθρώπου.
Ο δικός μας πολιτισμός είναι πραγματικά φτιαγμένος για τον άνθρωπο γιατί πατάει σε άλλα ουράνια θεμέλια.
Η πολιτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», θεωρεί ότι η πολιτική είναι Αρχές, είναι παιδεία, είναι πολιτισμός.
Η Πατρίδα μας πρέπει να κυβερνηθεί με έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό προσανατολισμένο στις συντεταγμένες της Ρωμαίικης Παράδοσης. Αυτή πρόσφερε παγκόσμιο πρότυπο κοινωνικής ζωής, αλλά και οικονομικής ζωής, με τη μορφή συντεχνιών εμπορικού χαρακτήρα. Αυτή επενόησε τα θεραπευτήρια, τα υδραυλικά και αμυντικά έργα σε μια εποχή που οι σημερινοί Ευρωπαίοι ήσαν ακόμη στα δέντρα!
Αυτή η μοναδική Παράδοσή μας ενίσχυε ανέκαθεν τους κοινωνικούς δεσμούς και την συναδέλφωση του λαού και των άλλων λαών.

Το Δίλημμα των Εκλογών

Χωρίς εντροπή οι αρχηγοί, των μέχρι τώρα κυβερνητικών κομμάτων, μας υποδεικνύουν έναν μονόδρομο υποτέλειας, υποσχόμενοι ότι τα προγράμματα τους θα μας οδηγήσουν στη σωτηρία, με την εγγύηση μάλιστα των δανειστών μας αφού ουσιαστικά αυτοί θα κυβερνούν τη χώρα.
Επί τριάντα χρόνια ο Ελληνικός λαός τους είχε εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας και τους υποστήριζε. Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να τον εξαπατήσουν και να οδηγήσουν τη χώρα στην υποτέλεια  στερώντας την από την παραγωγική της  δυναμική. Τώρα  υπόσχονται ότι θα λάβουν μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας  που θα στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα των ξένων επενδυτών, που τους παραχωρούν τις επιχειρήσεις αντί πινακίου φακής και στα μεροκάματα πείνας των εργαζομένων που τους καλούν με τον τρόπο αυτό να συμμετέχουν στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Υπόσχονται ακόμη ότι θα δημιουργήσουν  ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα  και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία και λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας ; Αποποιούνται τις ευθύνες τους ως εάν κάποιος άλλος να φταίει για το σημερινό κατάντημα και προσπαθούν πάλι να μας εξαπατήσουν.

Ο Μεγάλος Αδελφός έχει κώλυμα


Μετατίθεται η παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία του συστήματος ελέγχου των συναλλαγών, εξαιτίας αδυναμιών του συστήματος πληροφορικής, αλλά και διστακτικότητας εκ μέρους των τραπεζών.

Για ακόμα μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να ανακοινώσει ένα μέτρο, χωρίς να είναι απόλυτα προετοιμασμένο για την εφαρμογή του και χωρίς να έχει καταλήξει σε πλήρες σχέδιο για το πώς αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Πέραν του γεγονότος ότι προκάλεσε ένα μίνι bank run στις τράπεζες, οδηγώντας πολλούς φορολογούμενους σε αναλήψεις χρημάτων, το νέο αυτό σύστημα «παρακολούθησης» δεν μπορεί να λειτουργήσει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Δείτε γιατί:

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, πρόκειται για ένα λειτουργικό, στο οποίο θα εγγράφονται όλες οι συναλλαγές και οι κινήσεις, που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, πληρωμές για ρεύμα, νερό, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, κλπ.

Αυτή τη στιγμή, οι αριθμοί φορολογικού μητρώου των φυσικών προσώπων (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες) φτάνουν περίπου τα 5 εκατομμύρια. Αν υποθέσουμε, με τις ηπιότερες παραδοχές, ότι κάθε φορολογούμενος πραγματοποιεί κάθε μήνα 5 κινήσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό, 10 συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και προσθέσουμε και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τότε σε κάθε ΑΦΜ αντιστοιχούν περίπου 20 εγγραφές συναλλαγών ! Δηλαδή, κάθε μήνα, το λογισμικό θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον 100 εκατομμύρια εγγραφές !


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
παρόλο που προσωρινά σταματούν την παρακολούθηση μας εμείς επιμένουμε στο να δείξουμε την διαμαρτυρία μας σε αυτό το νέο μέτρο. Στην δημοσίευση μας 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ συνιστούμε την έγγραφη άρνηση μας στο φακέλωμα και στον έλεγχο μας με την διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων. Το κείμενο στην διεύθυνση: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/04/blog-post_647.html έχει προετοιμαστεί και ελεγχθεί από δικηγόρο και για να είναι έγκυρο πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένο με τους τρόπους που αναγράφουμε στην αρχή του άρθρου. Η παράταση του φακελώματος μας δίνει τον χρόνο της οργάνωσης λογισμικού τύπου Big Brother για τον πλήρη έλεγχο και αξιολόγησης εκατομμύρια δεδομένων για τον κάθε πολίτη. Αντιδρούμε από τώρα που είναι η αρχή, γιατί μετά δεν θα υπάρχει καμία ευκαιρία αντίδρασης, θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα ελευθερίας και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα έχει γίνει εφιάλτης για όλους μας. 

Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες

Κωνσταντίνος Βαβούσκος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ «Τουρκική πηγή περί Φλωρίνης»
«Σημειωτέον ότι τα μνημονευθέντα αρβανιτοχώρια του Νομού Φλωρίνης (Λέχοβον, Φλάμπουρον και Δροσοπηγή), ήσαν τα σημαντικότερα και ευρωστότερα κέντρα του Ελληνισμού, υπ’ ουδενός ποτέ αμφισβητηθέντα ως προς αυτά.
Εις το Λέχοβον π.χ. κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνος, είχεν εγκατασταθή το στρατηγείον των Μακεδονομάχων της περιοχής (είχε καταστή κέντρον στρατιωτικόν του Μακεδονικού Αγώνος) λόγω της ασφαλείας, την οποίαν παρείχε το με γνησίαν και αποφασιστικήν εθνικήν συνείδησιν διαπνεόμενον σύνολον των κατοίκων του».
Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων, «Άλλο Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες».

Οι ειδικοί παραδέχονται ότι η συμβίωση βλάπτει τα ζευγάρια – Ποια είναι όμως η θεμελιώδης αιτία;

Το φαινόμενο της συμβίωσης έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες, και στις Η.Π.Α ειδικότερα εμφανίζει αριθμούς-ρεκόρ.

Ως επιλογή τρόπου ζωής, η συμβίωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.500 τοις εκατό τον τελευταίο μισό αιώνα. Το 1960 περίπου μισό εκατομμύριο ανύπαντρα ζευγάρια ζούσαν μαζί. Πλέον, στις Η.Π.Α, τα ανύπαντρα ζευγάρια που συμβιώνουν έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση του φαινομένου της συμβίωσης στην σεξουαλική επανάσταση, στην ευρεία διαθεσιμότητα του ελέγχου των γεννήσεων και της οικονομικής κατάστασης των ζευγαριών – το μοίρασμα των οικονομικών βαρών φαίνεται να κάνει ελκυστική την συμβίωση. 

«Αντί να τρώω από τα σκουπίδια γυρίζω στην πατρίδα μου»

Πληθαίνουν διαρκώς οι αιτήσεις των μεταναστών για επιστροφή στη χώρα τους

«Περπατούσα επί ώρες. Τα πόδια μου δεν τα ένιωθα από τον πόνο και την κούραση, και όμως δεν σταματούσα να ονειρεύομαι τη ζωή μου στην Ελλάδα. Τελικά κατέληξα να ψάχνω στα σκουπίδια για φαγητό. Γι'αυτό και αποφάσισαν να γυρίσω στην πατρίδα μου. Εκεί πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Αυτή τη μαρτυρία του  Αχμέντ που κρατά σφιχτά το εισιτήριο της επιστροφής για το Μαρόκο δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής. Και δεν είναι ο μοναδικός που επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες το διάστημα αυτό στέκονται στην ουρά στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο κοινοτικό πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού.

Στις 30/04/2012 εορτάζουν:


  1. Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος αδελφός Ιωάννου του Θεολόγου

    Ὡς ἀμνὸς Ἰάκωβος ἀχθεὶς ἐσφάγη,
    Τῆς εὐσεβείας μηρυκίζων τοὺς λόγους.
    Κτεῖνε, μάχαιρα φόνου, Ἰάκωβον ἑνὶ τριακοστῇ.
    Βιογραφία
    Ο Απόστολος Ιάκωβος ήταν υιός του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης και πρεσβύτερος αδελφός του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Καταγόταν κι αυτός από την Βησθαϊδά της Γαλιλαίας. Ασχολούνταν με την αλιεία μαζί με τον Ιωάννη, έχοντας και οι δύο μαζί τους και τον πατέρα τους, καθώς και πολλούς εργάτες. Είχαν δικό τους πλοίο και συνεργάτης τους ήταν και ο Απόστολος Πέτρος. Παρ' όλα αυτά όταν άκουσαν το κήρυγμα του Ιησού «ἀφέντες τὸν πατέρα αὐτῶν Ζεβεδαῖον ἐν τῷ πλοίῳ μετὰ τῶν μισθωτῶν ἀπῆλθον ὀπίσω αὐτοῦ» ( Μαρκ. 1, 20).

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παναγιώτης Καμμένος Νεοταξίτης ή Πατριώτης;

Πρόσφατα διαβάσαμε μια δημοσίευση για τον Παναγιώτη Καμμένο http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/04/blog-post_4279.html
Δεν αμφισβητούμε τα αναφερόμενα στην ανάλυση του ιστολογίου  αλλά μας έδωσε την αφορμή να ερευνήσουμε λίγο για το παρελθόν του Π. Καμμένου.


Μερικά βίντεο από το Κοινοβούλιο όπου δηλώνουν τις θέσεις του κυρίου Καμμένου:

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΣΕΝΚΕΝ 1997


Μεταφορτώθηκε από το χρήστη  την 4 Ιούν 2011



ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Δημοσιεύτηκε στις 20 Μάρ 2012 από 

Πανος Καμμενος Καταγγελει ψευδη στοιχεια αυτοκτονιων


Μεταφορτώθηκε από το χρήστη  την 8 Οκτ 2011




Η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική γραμμή, συνεχίζοντας ένα μακροχρόνιο σχέδιο μέχρι την επίτευξη του σκοπού τους, την επιβολή της Παγκόσμιας κυβέρνησης. Η εφαρμογή του ΑΜΚΑ πραγματοποιήθηκε από την ΝΔ με την συγκατάθεση του Π. Καμμένου όπως αναγράφεται στα σχετικά έγγραφα του ανωτέρω δημοσιεύματος. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να είναι το μοναδικό κριτήριο για να αποδώσουμε ευθύνη στον κύριο Καμμένο, εκτός ότι για πολλά χρόνια βρισκόταν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αυτομολώντας στρέφεται ενάντια στην παράταξη που στήριζε όλο αυτό τον καιρό, ενώ γνώριζε το τι συμβαίνει. Η ευθύνη της εθνικής τραγωδίας που εξελίσσεται στην χώρα μας επιρρίπτεται αποκλειστικά στα πολιτικά πρόσωπα που πέρασαν από το Κοινοβούλιο και δεν ανέλαβαν ποτέ την ευθύνη τους. Μπορεί ο κύριος Π. Καμμένος να ξύπνησε ξαφνικά και να είναι αυτός που θα μπορέσει να μας βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά εμείς δεν περιμένουμε να σωθούμε από οποιοδήποτε κόμμα, μόνοι μας πρέπει να ενεργήσουμε αλλάζοντας την νοοτροπία μας, παλεύοντας για το δίκαιο και την ελευθερία.

Ετοιμάζουν εκλογικό πραξικόπημα; Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΑ, ΑΚΥΡΑ, ΑΠΟΧΗ

Οι ερμηνείες και εικασίες γύρω από το τί επιφυλάσσει ο εκλογικός νόμος για τον τρόπο χειρισμού και υπολογισμού των λευκών, ακύρων και της αποχής οργιάζουν και επειδή σε αυτές τις εκλογές όλοι μας πρέπει να έχουμε μία υπεύθυνη απάντηση ( και όχι...
γνωμοδότηση – ερμηνεία από οποιονδήποτε νομικό, συνταγματολόγο ή Πολίτη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί με έναν απλό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ερμηνεύτηκε ο νόμος λάθος από αυτούς ) ώστε όλοι μας να αποφασίσουμε την εκλογική μας συμπεριφορά βάσει της μία και υπεύθυνης ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ, εγώ και συμΠολίτες μου κάναμε δύο επίσημες ερωτήσεις τις οποίες και πρωτοκολλήσαμε στον Άρειο Πάγο.

Με τους αριθμούς πρωτοκόλλου 3137 και 3138 της 24/4/2012 ρωτήσαμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μας απαντήσει υπευθύνως ποια ερμηνεία του εκλογικού νόμου περί λευκών, ακύρων και αποχής είναι η ισχύουσα και δεσμευτική.

Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει από πλευράς της Δικαιοσύνης διότι σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο από τον Άρειο Πάγο προκύπτουν τρία περίπου μέλη της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής : αυτής δηλαδή που είναι η υπεύθυνη για τον υπολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και την απόδοση βουλευτικών εδρών.

Έρχεται «καταιγίδα» νέων μέτρων


Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας

Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης , με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.

Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ , θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.

Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014. 

Στο προσχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ από τη διοικητική μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ από τη Γενική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη και αν δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, όπως αφήνεται να διαφανεί από τις Βρυξέλλες, η συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
ακόμα και πριν τις εκλογές η Τρόικα και τα ΜΜΕ μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα, για  νέους φόρους για μια νέα φοροεισπρακτική πολιτική χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ποιο κόμμα θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας μας. Διαβιβάζουν το μήνυμα τους ότι αυτοί μας εξουσιάζουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά. Όλα αυτά γιατί ; Για να μας δανείσουν χρεώνοντας μας με μεγαλύτερο  και υπέρογκο επιτόκιο (το ονομάζουν πακέτο στήριξης) όπου αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τα προηγούμενα δάνεια.  Έτσι με τον συνεχιζόμενο δανεισμό μας κυβερνούν την Ελλάδα αλλά επίσης τα δανεικά τους γυρνάνε ξανά στις τσέπες τους κερδίζοντας από τους τόκους, με αυτή την λογική δεν θα ανεξαρτητοποιηθούμε ποτέ, θα είμαστε έρμαια των δανειστών μας. Ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του με την σκληρή πολιτική  του όπου δεν είναι φαινόμενο μόνο στην χώρα μας αλλά σε διεθνές επίπεδο. Η ανεργία και η πολιτική λιτότητας έγινε κατεστημένο σε όλες τις χώρες κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους εξαλείφοντας την μεσαία τάξη. 
Ας αναρωτηθούμε τώρα ότι ζώντας σε αυτό το σύστημα τι μας προσφέρει εκτός από το να του προσφέρουμε εμείς, ουσιαστικά τίποτα ακόμα και η διασφάλιση των συνόρων μας είναι αμφισβητούμενη μια που ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας μας υπηρετεί την πατρίδα χάνοντας χρόνο από την ζωή του αλλά και στο παρελθόν είδαμε εμπράκτως με τα Ιμια την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεως. 
Που καταλήγουμε με όλα αυτά;ότι γεννιόμαστε δούλοι σε ένα σύστημα που εκτός από το να μας ελέγχει επιδιώκει να μας ξεζουμίζει με φόρους χωρίς να προσφέρει τίποτα για εμάς. Νομίζουμε ότι έφτασε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί κράτους πρόνοιας και δικαίου και να απαιτήσουμε όσα αυτό ήταν και είναι υποχρεωμένο να μας δίνει, το κράτος έχει και υποχρεώσεις ας μην το ξεχνάμε αυτό, ας γνωρίσουμε τα δικαιώματα μας, διαβάστε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδας:    http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/10/blog-post_8626.html

Ισχύων εκλογικός νόμος





Το ελληνικό εκλογικό σύστημα είναι το σύστημα με το οποίο κατανέμονται οι βουλευτικές έδρες στα κόμματα, στους συνασπισμούς κομμάτων και στους μεμονωμένους υποψηφίους με βάση τις ψήφους που έλαβαν στις εθνικές εκλογές. Ρυθμίζεται από ειδικό νόμο, που ονομάζεται εκλογικός νόμος. 
Το ισχύον εκλογικό σύστημα ανήκει στην κατηγορία της ενισχυμένης αναλογικής, συνδυάζοντας στοιχεία απλής αναλογικής και πλειοψηφικού.

Εκλογικός νόμος


Ο ισχύων εκλογικός νόμος με τις κυριώτερες ρυθμίσεις είναι ο νόμος 3231/2004 περί εκλογής βουλευτών. Εισηγητής του υπήρξε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ως υπουργός Εσωτερικών της τελευταίας κυβέρνησης Σημίτη.


JUNK YARD




From HEIL GAP (or mind the GAP )
Ελλάδα …. η χωρά των τρελών … και των @νόητων .
Το « tsiprashow » … χρίζει την κ. Α. Παπαρήγα πρωθυπουργό !  Φυσικά χωρίς … να ρωτήσει την ιδία ….
Το ίδιο μεσημέρι στην συνέντευξη του ΚΚΕ στον ALPHA … απολαμβάνουμε το …  ωραιότερο  « πέσιμο που έγινε ποτέ » σε «τσίριζαιους» …..  χα, χα, χα .

Οι άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν για ένα συγκεκριμένο υποψήφιο έναντι άλλου, αλλά δεν μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν ποιοι θα είναι αυτοί οι υποψήφιοι .

Ο δε τυφλός βουλευτής του , ο Κουρουπη-τέτοιος , αφού πρώτα ψήφισε υπέρ της ψευδό-ελληνοποιησεως 700 χιλιάδων πακιστανο-αλβανων ,ώστε να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση της χώρας , (ως γνήσιος πασοκος άλλωστε ) …  και ακολούθως εψήφισε και το μνημόνιο ένα … έχει σήμερα το θράσος , να το παίζει και εθνικός ήρωας ... και … να ζητά την ψήφο μας για να μας «σώσει » … «ακόμη χειρότερα».