Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ARMA 3 - Λήμνος



Ανεβάσαμε πρόσφατα ένα θέμα για τη Λήμνο, αλλά φαίνεται ότι το συγκεκριμένο νησί παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον. Βέβαια η γεωστρατηγική του θέση - ακριβώς στην είσοδο των Στενών - είναι γνωστή και δεν χωρά καμία περαιτέρω συζήτηση από μέρους μας.

Ένα θέμα όμως που προέκυψε, είναι η αναγγελία ενός παιχνιδιού που θα βγει στην αγορά το 2012. Το παιχνίδι ονομάζεται ARMA 3 και είναι το τέταρτο της σειράς. Η ιδιαιτερότητά του είναι μία. Ενώ τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια διαδραματίζονται σε φανταστικούς τόπους, το τέταρτο διαδραματίζεται στο ελληνικό νησί της Λήμνου, στο κοντινό μέλλον.









Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Bohemia Interactive, με έδρα τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Κατά σειρά τα παιχνίδια της εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.


Εφ. Χουριέτ 29-9-2011 - Η Ρωσια κατά τους επόμενους μήνες στέλνει στην Μεσόγειο τον Βόρειο Στόλο με επικεφαλής το μοναδικό της αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨. Αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου μιλώντας στο πρακτορείο Ιτάρ Ταςανέφερε πως το ¨Ναύρχος Κουζνέτσωφ¨ στις 13 Νοεμβρίου θα βγεί στην θάλασσα του Μπάρεντς. Στη θάλασσα του Μπάρεντς θα μείνιε για μια εβδομάδα και εκεί μαζί με τα 8 Su-33, τα πολλά MiG-29K και τα δύο Ka-27 που θα προσγειωθούνε στο κατάστρωμα του, θα μετάσχουν σε ασκήσεις.

Η Θεική φύση του Νου - Αριστοτέλης [Μετά τα Φυσικά]


Άρα ο Νούς νοεί τον εαυτόν του ως κράτιστος και η νόησή του είναι της νοήσεως νόησις. 
Αριστοτέλης [Μετά τα Φυσικά 1074b.15–1075a.10].

Μετάφραση:
Τα σχετικά τώρα με τον νου δημιουργούν ορισμένες απορίες' διότι θεωρείται βέβαια ότι είναι το πιο θείο από τα φαινόμενα, το ερώτημα ομως για το σε ποια κατασταση θα πρέπει να είναι για να μπορεί να έχει αυτό τον χαρακτήρα δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες. Διότι άν δεν νοεί τίποτα, τότε σε τι θα έγκειται το ιερό μεγαλείο του, αφού θα είναι όπως κάποιος που κοιμάται. Αν, πάλι, νοεί, αλλά ως όργανο άλλου, τότε, δεδομένου ότι αυτό που αποτελεί την ουσία του δεν είναι η νόηση αλλά ορισμένη δύναμη, δεν θα είναι η άριστη ουσία, καθότι η αξία του έγκειται στη νόηση. Ακόμα, είτε η ουσία του είναι νους είτε νόηση, τι είναι αυτό που νοεί; Διότι ή νοεί τον εαυτό του ή κάτι άλλο' αν νοεί κάτι άλλο, τότε ή [νοεί] πάντα το ίδιο πράγμα ή κάτι διαφορετικό. Υπάρχει, λοιπόν, κάποια διαφορά ή όχι ανάμεσα στο να νοεί το ωραίο ή οποιοδήποτε άλλο τυχαίο πράγμα; Ή μήπως υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι αδιανόητο να τα σκέπτεται; Προφανώς, λοιπόν, νοεί το πιο θείο και το πιο πολύτιμο πράγμα, και αυτό είναι κάτι που δεν μεταβάλλεται, διότι [από το σημείο αυτό και πέρα] η μεταβολή είναι προς το χειρότερο, και άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν ήδη κίνηση. Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, αν [ο νους] δεν είναι νόηση, αλλά δύναμη, είναι φυσικό να είναι γι’ αυτόν επίπονο πράγμα η συνεχής νόηση• έπειτα, είναι φανερό ότι κάτι άλλο θα ήταν το πιο πολύτιμο και όχι ο νους, ήτοι το αντικείμενο της νόησης. Διότι η διαδικασία και η ενέργεια της νόησης θα ανήκει και σε αυτόν που νοεί το χειρότερο πράγμα στον κόσμο, έτσι ώστε, αν αυτό μπορεί να το αποφεύγει κανείς (διότι και μερικά πράγματα είναι καλύτερο να μην τα βλέπουμε παρά να τα βλέπουμε), η ενέργεια της νόησης δεν θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα. Τον εαυτό του, άρα, νοεί, αν όντως είναι το πιο σπουδαίο πράγμα, και έτσι η νόησή του είναι νόηση της νόησης. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η επιστήμη, η αίσθηση, η γνώμη και η διάνοια δευτερευόντως μόνο αναφέρονται στον εαυτό τους. Ακόμα, αν το νοώ και το νοούμαι είναι διαφορετικά πράγματα, ως προς ποιο από τα δύο θα του ανήκει το καλό; Πράγματι, το νοούν δεν ταυτίζεται με το νοούμενο. Ή μήπως σε ορισμένες περιπτώσεις η επιστήμη είναι το πράγμα: στις παραγωγικές επιστήμες η ουσία χωρίς την ύλη και το τι ήταν να είναι, και στις θεωρητικές ο ορισμός και η νόηση; Αφού, λοιπόν, το νοούμενο και ο νους δεν είναι διαφορετικά για όσα πράγματα δεν έχουν ύλη, τότε [ο θείος νους και το αντικείμενό του] θα ταυτίζονται, και η νόηση θα είναι ένα με το νοούμενο. Απομένει, βέβαια, μια απορία, δηλαδή - αν το νοούμενο είναι σύνθετο" διότι [αν ήταν, η νόηση] θα μπορούσε να μεταβάλλεται σε συνάρτηση με τα διάφορα μέρη του όλου. Ή μήπως ό,τι δεν έχει ύλη είναι αδιαίρετο - όπως ακριβώς η ανθρώπινη νόηση, ή καλύτερα η νόηση των σύνθετων πραγμάτων σε ορισμένες χρονικές περιόδους (διότι δεν κατέχει το καλό την τάδε ή τη δείνα στιγμή, αλλά κατέχει το καλύτερο απ’ όλα, που είναι κάτι διαφορετικό από αυτή, σε μια ολοκληρωμένη χρονική περίοδο), και έτσι είναι στον αιώνα τον άπαντα η νόηση που νοεί τον εαυτό της;

Άφετε τα παιδία... (Δημήτρης Νατσιός)


«Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους
θέλει ένα Καιάδα γκρεμοτσακίτστε τους»
Ν.Γκάτσος
 
«Έτσι για μας τους Έλληνες. Περάσανε από την πλάτη μας άγριες ανεμοζάλες κάθε λογής, αγριάνθρωποι σκληροί, φονιάδες με σπαθιά με κοντάρια και με άρματα κάθε λογής, Πέρσες, Αλαμάνοι, Φράγκοι, Αραπάδες, Τούρκοι κι άλλοι. Μας σφάζανε, μας κομματιάζανε, μας κρεμάζανε, μας σουβλίζανε, μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας, δίναμε φωτιά στη φωτιά…». (Φ.Κόντογλου. «Μυστικά Άνθη», σελ 12, εκδ. «Αστήρ»)
 

"Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης"





Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.



Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή.
«Είναι το «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους. Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι ..
..δεν θέλει να συζητήσει ή να ανακρίνει τα τελευταία περιστατικά και ότι περιορίζονται σε γενικόλογες - ανούσιες ανακοινώσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΔΙΑΖΩΜΑ"

Όσοι συμμετέχουμε στο ΔΙΑΖΩΜΑ είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά. Επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, η εξεύρεση πόρων και η ένταξή τους στην καθημερινότητα μας. Ανοιχτό σε όλους τους πολίτες το ΔΙΑΖΩΜΑ επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Τάδε έφη... Νίτσε για την Ελλάδα


«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός,
προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»
 
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ


eurosssssssssssssssΜπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψήφισε τη νέα και άκρως αντιδημοφιλή φορολογία επί των ακινήτων, όμως οι διαιρέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σχετικά με τους όρους της νέας διάσωσης της Ελλάδας τροφοδοτούν ατελείωτες συζητήσεις για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν όμως τρομακτικό και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη. Εδώ στην πραγματικότητα έχουμε το όριο της κρίσης: η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. 
Καταρχήν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της και ενδεχομένως με την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών μελών. Και θα βρεθεί μπροστά σε μια παρατεταμένη και ταραχώδη διαδικασία που θα δημιουργήσει πολιτικά και οικονομικά προβλήματα σε όλους.

Η Πολιτική είναι Ποιμαντική


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο π. Γεώργιος Μεταλληνὸς

θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η Πολιτική είναι Ποιμαντική»


Το νέο βιβλίο του π. Βασιλείου Βολουδάκη.
Συλλογή άρθρων μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι,
η αποκοπή της Πολιτικής από την πνευματική ζωή,
οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση.
(κείμενο-παρουσίαση Siglitiki)


(αναθεώρηση κειμένου 06/10/2011 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Εσχάτη προδοσία...



Ένας Έλληνας πατριώτης, ο Δημήτρης Αντωνίου ιατρός από Χαλκίδα,
μήνυσε  το πολιτικό κόσμο της χώρας, για εσχάτη προδοσία.

Η μήνυση αυτή αφού ακολούθησε όλες τις νομικές διαδικασίες της γραφειοκρατίας, και αφού σκόνταψε πολλές φορές επάνω στους ισχυρούς της χώρας, κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο μπροστά στο κυματοθραύστη που λέγεται «Νόμος περί ευθύνης υπουργών», τη παρέπεμψε στη Βουλή, διά τα περαιτέρω.

Αναμένεται να τεθεί στο Αρχείο, διότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Η εσχάτη προδοσία του πολιτικού κόσμου εις βάρος της χώρας είναι δεδομένη , και αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα....

Και πάλι στην… κόψη του ξυραφιού.


questionΣτην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα λόγω του θέματος που έχει προκύψει με την εργασιακή εφεδρεία. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των κκ. Ρέππα και Βενιζέλου διαπιστώθηκαν σοβαρά νομικά και συνταγματικά κωλύματα στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ σημαντικό είναι το ζήτημα που προκύπτει με το θέμα της καταβολής αποζημίωσης σε όσους εν τέλει απολυθούν από θέσεις αορίστου χρόνου ή και μονίμων υπαλλήλων. Γι’ αυτούς τους λόγους αργά το βράδυ της Τετάρτης αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εφεδρείας, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα. 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Aghet θα πει καταστροφή




Eξ αφορμης

Aghet θα πει καταστροφή

Του Κωστα Θ. Καλφοπουλου


Με την επίλυση του «αρμενικού ζητήματος» ο κεμαλισμός ανοίγει το βιβλίο της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας, με τη Μικρασιατική Καταστροφή το επισφραγίζει, με το «κουρδικό» το εμπλουτίζει. Η σύλληψη και υλοποίηση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος ανευρίσκεται στην αρμενική γενοκτονία, σύμφωνα και με την ιστορική δήλωση του Α. Χίτλερ «Ποιος μιλάει σήμερα πια για τους Αρμένιους;».


Το ντοκιμαντέρ «Aghet» (στα αρμενικά «καταστροφή»), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ερικ Φρίντλερ, που προβλήθηκε πρόσφατα από το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) και λίγες μέρες μετά στο ενημερωτικό κανάλι Phoenix, μια κοινοπραξία των δύο δημοσίων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, δεν τίμησε απλώς την 95η επέτειο από τα τραγικά γεγονότα. Υπογράμμισε τις πτυχές του επίμαχου ζητήματος αναφορικά με τις ευθύνες, των οποίων αποποιείται σταθερά η Τουρκία, αλλά και τη συμβολή της Γερμανίας του Κάιζερ στα σχέδια του τουρκικού εθνικισμού. Η ευρηματικότητά του όμως έγκειται στην αφηγηματική δομή, αφού συνδυάζει τα ντοκουμέντα και το υλικό της εποχής με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι «υποδύονται» τις ιστορικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διάρκεια των μαζικών εκκαθαρίσεων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


(Το eforiakoi.org φιλοξενεί κείμενο που δημιούργησαν εφοριακοί – δικηγόροι – λογιστές, σχετικά με το θέμα, μετά από απαίτηση πολλών πολιτών.)
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»
Διογκώνεται καθημερινά και αποκτά πρωτοφανείς μαζικές διαστάσεις, το κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα «άδικα» χαράτσια. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να αναλύσει τιςπρακτικές συνέπειες που έχει η μη πληρωμή των φόρων,
προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν τους απαιτούμενους από το κράτος άδικους φόρους.Η μη πληρωμή των φόρων του πολυεκκαθαριστικού (Ν. 3986/2011) συνεπάγεται τα εξής:
1) Το ποσό του πολυεκκαθαριστικού καθίσταται ληξιπρόθεσμο χρέος την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.
2) Από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής η εφορία δεν χορηγεί φορολογική ενημερότητα.
3) Συμψηφισμός επιστροφής. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου τότε θα γίνει συμψηφισμός του ποσού της επιστροφής με το ποσό του πολυεκκαθαριστικού.

Οικολόγοι κατά… χριστιανικής θρησκευτικής συνείδησης!


Επειδή πολλοί θα επιθυμήσουν στις επόμενες εκλογές, να βγάλουν τη γλώσσα στο σύστημα, ας γνωρίζουν πρώτα τι ακριβώς πρεσβεύουν οι Οικολόγοι. Για πάμε να δούμε μια πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή τους, με θέμα «η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης μέσω της εκπαίδευσης στην Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Δεν θέλουν το Σύνταγμα οι Οικολόγοι
Διαβάστε τι λένε: «Η Ελλάδα διαθέτει το μόνο Σύνταγμα στην Ευρώπη το οποίο αρχίζει με θρησκευτική επίκληση, αυτήν της Αγίας Τριάδας, καθώς και το μόνο Υπουργείο που συστεγάζει Εκπαίδευση και θρησκεία. oikologoi_prasinoiΗ εκπαίδευση ως θεμελιακός ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους έχει θεσμοθετημένα (Σύνταγμα, αναλυτικά προγράμματα) επιφορτισθεί να γαλουχήσει γενιές μαθητών και μαθητριών με βάση της αρχές του ελληνοχριστιανισμού». Να μας επιτρέψουν οι «προοδευτικοί» αριστεριστές Οικολόγοι, αλλά για αυτά αγωνίστηκαν ο Κολοκοτρώνης και όσοι πρωταγωνίστησαν στο πλευρό του, στην Επανάσταση του 1821.

H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ!!


του Γιώργου Κοφινάκου
Πως μπορούν να εκφρασθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες;                
Πως μπορούμε να τους μαυρίσουμε επιλέγοντας την λευκή ψήφο;
Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;
[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Στην Ελλάδα η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, άρθρο 1, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Η απόφαση αυτή ήρθε πάντως σε αντίθεση με αποφάσεις του ίδιου του ΑΕΔ αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί συνταγματική[1].

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Είμαστε γονατιστοί ρε πατριώτες, συνέχεια, ολημερίς και ολονυκτίς, μπροστά στα αφεντικά, στους πολιτικούς και στους κάθε λογής διαχειριστές της εξουσίας, για αυτό τον λόγο όταν τολμάμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να στρέψουμε τα μάτια μας προς τον ουρανό, στον δικό μας ουρανό, μας φαίνονται όλοι αυτοί σαν….
τρομεροί γίγαντες.

Πτωχεύουμε ..για να μην χρεοκοπήσουμε!


«Το μόνο χειρότερο σενάριο από αυτό που ζούμε σήμερα είναι αυτό της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ», δήλωνε γνωστός επιχειρηματίας. Ο τζίρος μειώνεται και οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για νέο μπαράζ περικοπών και απολύσεων. Ο φαύλος κύκλος για τον οποίο μίλησε και σήμερα ο κ. Βενιζέλος….
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η χθεσινή υποαπόδοση του ΧΑ σε σχέση με τα διεθνή χρηματιστήρια οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους:
Πρώτον, στη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στον τραπεζικό τομέα, σχετικά με το ύψος της επανακεφαλαιοποίησης που θα χρειαστεί (κάτω από ακραία σενάρια, ορισμένοι ανεβάζουν το ύψος αυτό έως και τα 25 δις ευρώ), καθώς οι αγορές φοβούνται ένα «κούρεμα» ομολόγων υψηλότερο από το 21%, σε συνδυασμό με μια σημαντική άνοδο στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων.

Με πρόσχημα το φορολογικό νομοσχέδιο μας δένουν πισθάγκωνα με "ηλεκτρονικές χειροπέδες"


Τα νέα  φορολογικά μέτρα , η συλλογή αποδείξεων , και  η  διαχείριση της ελευθερίας  των πολιτών μέσω   της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" ( Κάρτα Του Πολίτη)
Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  και υπ. οικονομικών κ. Βενιζέλος έδωσε στην δημοσιότητα  μερικά "δείγματα" απο το περιεχόμενο του νεου φορολογικού νομοσχεδίου, έτσι για να πάρουμε  μια πρόγευση  για το πως θα είναι  απο εδώ και στο εξής η ζωή μας.
Πίσω απο το προφανές δηλαδή  την οικονομική  εξόντωση  της συντριπτικής  πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μέσω  της  φοροκαταιγίδας, βρίσκεται  η  24ωρη  ηλεκτρονική παρακολούθηση  του Έλληνα πολίτη και ο απόλυτος  έλεγχος  της  ελευθερίας του.
Αυτό  που επί της ουσίας  θεμελιώνεται μέσω αυτού του  πραξικοπήματος  το οποίο με  αλαζονική  αναίδεια μας παρουσιάζουν  τα   κατοχικά επιτελεία  σαν  "φορολογική επανάσταση", είναι  η λειτουργία μιας ηλεκτρονικής φυλακής  στην οποία κρατούμενοι  θα είμαστε όλοι μας.

Νησί Λήμνος - Ο Ρωσικός Γολγοθάς

Η σειρά ντοκυμαντέρ ονομάζεται "Ρώσοι χωρίς Ρωσία" και αναφέρεται στον ξεριζωμό των Ρώσων από την πατρίδα τους.
Το αυτοτελές επεισόδιο της σειράς, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε, ασχολείται με την εξορία των Ρώσων Κοζάκων που ανήκαν στον λευκό αυτοκρατορικό στρατό και μάχονταν κατά του κόκκινου μπολσεβικικού στρατού. Όταν οι μπολσεβίκοι άρχισαν να νικούς στις μάχες οι Κοζάκοι εξορίστηκαν μαζί με τις οικογένειές τους στην Καλλίπολη της Τουρκίας, στην Μπιζέρτα της Τυνησίας και στη Λήμνο της Ελλάδας.

"Νησί Λήμνος - Ο Ρωσικός Γολγοθάς", πρώτη ελληνική προβολή στη Λήμνο (χωριό Πορτιανού), 25/9/2011.






"Νησί Λήμνος - Ο Ρωσικός Γολγοθάς" by Eleutheri_Ellinida

Υπογράψτε! "Η Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της"



Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της’. Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις.

Τι είναι το δίκτυο φασούλι;

Το δίκτυο Φασούλι είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς τους κακοπληρωμένους ή άνεργους νέους της Αθήνας. Εμάς, τη γενιά των 700, των 600, των 300 ή και των καθόλου ευρώ, που πρέπει να ζήσουμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ακριβός. Είναι ένας τρόπος να βρούμε εμείς, η «χαμένη γενιά» ο ένας τον άλλον και να αλληλοβοηθηθούμε.

Το κάθε μέλος του δικτύου προσφέρει στους άλλους υπηρεσίες και προϊόντα. Οι προσφορές του ανακοινώνονται στο δίκτυο μέσα από ταξινομημένες αγγελίες. Η πληρωμή του γίνεται σε Φασούλια, ένα εικονικό νόμισμα που η χρήση του περιορίζεται μέσα στο δίκτυο. Η διαφορά είναι ότι σκοπός εδώ δεν είναι να μαζέψεις όσα πιο πολλά Φασούλια μπορείς αλλά μάλλον να προσπαθείς να παίρνεις όσα περίπου Φασούλια έχεις δώσει. Δηλαδή εδώ δεν ισχύει το «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» αλλά μάλλον το «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό».

"Ομοτράπεζοι" - Πατάμε χώμα - τρώμε συνειδητά.


Ζούμε στη Θεσσαλονίκη και παραγγέλνουμε ως χαλαρή ομάδα κηπευτικά, αλεύρι, ψωμί (και σιγά-σιγά κι άλλα πράματα) απευθείας από κοντινούς παραγωγούς που καλλιεργούν ήπια τη γη. Έτσι, εμπιστευόμαστε αυτά που τρώμε, τους βοηθάμε να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν αυτό που αγαπούν, αποκεντρώνουμε, συνδεόμαστε, αλληλο-φροντιζόμαστε. Και ελευθερωνόμαστε από το μεσάζοντα.
Πώς δουλεύει αυτή η ιστορία;
Σχεδόν κάθε βδομάδα, συντονίζουμε μια νέα παραγγελία. Τα παραλαμβάνουμε απευθείας απ'τον παραγωγό. Και τα μοιράζουμε χέρι-χέρι. Τόσο απλά. Δείτε στην Αθήνα τη θαυμάσια προσπάθεια του Σπόρου, από το 2004.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Όλος ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κατέβει πλέον στους δρόμους και να συλλάβει τους πολιτικούς της Βουλής για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, όπως έχουμε υποχρέωση απ' το Άρθρο 120 παρ. 2,3, και 4 του Συντάγματος!

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:
Έλληνες,
δεν υπάρχει καμιά ελπίδα μέσα από τους 300 της Βουλής,γιατί πολύ απλά κανείς την ημέρα της υπογραφής του Μνημονίου,δεν ήταν έξω με το Λαό.Αυτοί όλοι που ψηφίσαν "ΟΧΙ", ήτανε υποκρίτες γιατί εαν πράγματι ήταν εναντίον και με το Ελληνικό Λαό, θα είχαν φτιάξει αλυσίδα απέναντι από τα ΜΑΤ και θα τους απαγορεύαν να μας χτυπάνε και να κάνουν ρήξη χημικών ή να κάνανε ΜΗΝΥΣΕΙΣ προς τους Πολιτικούς που το ψήφισαν το μνημόνιο,γι' αυτό μην έχετε ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ από καμιά πολιτική παράταξη!

Το επικείμενο ματ στην σκακιέρα των τραπεζών


chessΣυναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στα επιτελεία των τραπεζών στον απόηχο των σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το Plan Β που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες για επιπλέον «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων 50% έναντι του 20% που προβλέπει το Σχέδιο Ανταλλαγής (PSI) της 21ης Ιουλίου έχει προκαλέσει τριγμούς στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα.
Ηδη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποστεί συνολικές ζημιές οι οποίες υπερβαίνουν τα 4,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οίκων και αναλυτών, αν επαληθευτεί τελικά το σενάριο της χρεοκοπίας, το νέο κούρεμα των ομολόγων θα προκαλέσει συνολικές ζημιές οι οποίες θα προσεγγίσουν τα 15 δισ. ευρώ.
 

Γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ΝΔ και στον ΛΑΟΣ!



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πολυς ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για τη Νέα Δημοκρατία. Οι γκαλοπτσήδες ξαναχτύπησαν με στημένα γκάλοπ και δίνουν λέει, μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με ...ποσοστό αυτοδυναμίας!

Τώρα τι να πω εγώ, να γελάσω; να ουρλιάξω; τί;

Φόρτσα ΝουΔούλα λοιπόν; Αντε να διώξουμε τους απατεώνες ΠΑΣΟΚτζήδες και να φέρουμε τους lifestyling δοσίλογους Νεοδημοκράτες; Μπας κι έχουμε ξεφύγει παντελώς ως λαός ή το ναρκωτικό που μας έχουν ποτίσει έχει τόσο δυνατές παρενέργειες;

Ε, δεν εξηγείται διαφορετικά ρε παιδιά! Ελεος δηλαδή!

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μην πληρώνετε τα χαράτσια των ακινητών! ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ!

Έλληνίδες και Έλληνες,μην πληρώνετε αυτήν είναι μια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ όλων μας και πρέπει να υπερσπιζομαστε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ! Και έχουμε την εξούσια συμφώνα με τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος:


'Αρθρο 2:Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας
1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση
της Πολιτείας.
'Αρθρο 4: Ισότητα των Ελλήνων
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις
τους.

Μεσογαίας Νικόλαος: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει την δύναμή του"


Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει την δύναμή του

Μεσογαίας Νικόλαος



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

«Όλοι είμαστε κομμάτια της Ελλάδας και φταίμε όλοι, εγώ νομίζω ότι και εγώ φταίω προσωπικά. Η δική μου αγωνία αφού δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους, είναι να βρω το μερίδιο της δικής μου συμμετοχής σ΄ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Βήμα FM».

Το BBC αφαίρεσε τους όρους ‘προ Χριστού’ και ‘μετά Χριστόν’!



Σχ.ΚΟ: Μετά την Αυστραλή πρωθυπουργό σειρά πήρε το - αντιχριστιανικό - BBC και προφανώς, έπεται συνέχεια. 

Η χριστιανόφοβη πολιτική ορθότητα σαρώνει στην παραπαίουσα Δύση (και ύστερα μας φταίνε οι μουσουλμάνοι… ) 


Για «παράλογη πολιτική ορθότητα» κατηγορείται το BBC, μετά την αφαίρεση από το λεξιλόγιό του, των όρων προ Χριστού (π.Χ.) και μετά Χριστόν (μ.Χ.),προκειμένου να «μην προσβληθούν οι μη χριστιανοί».

Ανοιξε ο διάλογος μεταξύ της οικογένειας Σώρρα και της Εθνικής Τραπέζης....

Μετά τις ειδήσεις όπως τις διαβάσαμε στις 2 προηγούμενες αναρτήσεις μας γύρω από το θέμα που μπορείτε να δείτε στα παρακάτω λινκ:

Πάει η μίζα του Τζέφρυ και των υπολοίπων;..... Η οικογένεια Σώρρα αποπληρώνει τα χρέη της Ελλάδος και καθίσταται ο Μεγαλύτερος Εθνικός Ευεργέτης!

Φωτιά στο Ebay από την “Τράπεζα της Ανατολής”!

Τώρα ξεκίνησε ο διάλογος υπό την μορφή δελτίων τύπου και ανακοινώσεων μεταξύ της Εθνικής Τραπέζης και της οικογενείας Σώρρα....

Ας τον παρακολουθήσουμε.

ΕΤΕ: Aνύπαρκτο θέμα τα περί απαιτήσεων μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής.

Υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Κάρτα Αποδείξεων;


σχόλιο ID-ontΣτην σημερινή του συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών κος Βενιζέλος μίλησε για ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής των αποδείξεων. Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα: 
 
"Αποδείξεις
Η μείωση του αφορολογήτου δεν θα συνοδευτεί και από μείωση του αριθμού των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι, οι οποίες αντιθέτως θα αυξηθούν δραματικά πάνω από το σημερινό 25%. Μίλησε επίσης για σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων."http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/187579-Το-μπαράζ-μέτρων-για-την-έκτη-δόση

Ανοιχτά της Κύπρου πολεμικά πλοία από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία...


Στο οικόπεδο 12, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι κυπριακές έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία "Noble Energy International", μπαινοβγαίνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις", συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία!

Το "Πίρι Ρέις" ακολουθούν από κοντά η τουρκική φρεγάτα "Giresun" και η τουρκική κορβετα "Bartin".

Αυτή την ώρα τα σκάφη κινούνται στα όρια του οικοπέδου 12 επιδιδόμενα σε έναν πόλεμο νεύρων.

Συνέντευξη τύπου με φόντο την "νέα σημαία" της κατοχικής Ελλάδας


Τα σχόλια για τα όσα είπε και θα  πεί ο αντιπρόεδρος της  "ελληνικής" κυβέρνησης θα τα δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Αυτό που θα σχολιάσουμε  προς το παρόν είναι η  το "φόντο" που χρησιμοποιεί  σε αυτήν την συνέντευξη τύπου ο  κ. Βενιζέλος και που έχει την δική του σημειολογική "αξία".