Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς χρήματα!

ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί εδώ και καιρό και είναι μια πολύ καλή λύση για την αποφυγή της επιβάρυνσης του περιβάλλοντός μας, για άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.

Πώς όμως μπαίνει αυτή η ιδέα σε εφαρμογή; 

Είναι πιο απλό από όσο νομίζουμε: 

μπορεί κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις να επισκευάσει την τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα. 

Ή κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του. 

Τα πάντα μπορούν να γίνουν ανταλλάξιμα, προϊόντα ή υπηρεσίες. 

Εδώ ακόμη και στο www.xestock.gr υπάρχει και προσφορά ανταλλαγής οικοπέδου με διαμέρισμα. 

Καλές ανταλλαγές!

ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΤΑΤΖΗ........ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ;;;; ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;;



ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ....ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ...

"Χθες το βραδυ μιλουσα με εναν πολυ καλο μου φιλο....που υπηρετει στα ΜΑΤ....Και προχθες βρεθηκε στο τραγελαφικο σκηνικο με τους "πληρωμενους" κουκουλοφορους στο Συνταγμα..... Η ερωτησημου... ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με αυτο που κανεις;;; Που προστατευεις τους βουλευτες;;;; ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ....Αλλα αυτη ειναι η δουλεια μου..... 

Τι είναι επιτέλους αυτό το ξεσκαρτάρισμα

Τι; Την γνωρίζετε την ελληνικότατη αυτή λέξη; Ξεσκαρτάρισμα σημαίνει πλήρης εκκαθάριση σε ό,τι εδώ και χρόνια (για να μην πω δεκαετίες) έχουμε κρατήσει σε ντουλάπες, ντουλάπια, κούτες, κουτάκια, πατάρια, αποθήκες, μπαούλα, συρτάρια, ράφια κ.λπ. Πράγματα που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουμε, να φορέσουμε ούτε καν να δουν το φως της μέρας, μα τα κρατούμε κι εγώ δεν ξέρω γιατί. Μας πιάνουν χώρο πολύτιμο, μαζεύουνε σκόνη κι αράχνες, μα εμείς εκεί! Τα φυλάμε λες και είναι πια τα μυστικά του κράτους! Κι όμως τα κρατάμε γιατί μπορούν να κρατάνε τις αναμνήσεις μας, αν και οι αναμνήσεις είναι μέσα μας κι όχι στα αντικείμενα…

Το ελληνικό ‘ναι’ αποκρύπτει τις δυσάρεστες επιλογές της Ευρώπης



euro_233945Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες το πακέτο μιας 3ετούς δρακόντειας λιτότητας και εκρηκτικής φορολόγησης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να νιώθουν ανακούφιση, όμως, στ’ αλήθεια, δεν τους προσφέρει κάτι περισσότερο πέρα από την αναβολή της δυσάρεστης επιλογής με την οποία θα έλθουν αντιμέτωποι αργά ή γρήγορα: είτε να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, εκθέτοντας σε κίνδυνο τόσο το ευρωπαϊκό πείραμα όσο και την παγκόσμια οικονομία, είτε να προχωρήσουν σε μια πιο στενή ένωση παρά την αντίθεση των ψηφοφόρων τους.
Η ελληνική κρίση έχει με άλλα λόγια καταστεί η οριακή στιγμή στο σχέδιο που ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του 1950 όταν ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ξεκίνησαν αυτό που σταδιακά θα γινόταν γνωστό ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στόχος τους τότε ήταν να σφυρηλατήσουν τόσο ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ο τρόμος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΧΩΡΑ

Σήμερα, 29 6 2011, στο Κοινοβούλιο της παραμυθένιας  Χώρας του Δήθεν, εκεί ψηλά, ανάμεσα στα σύννεφα συζητήθηκε το μέλλον της δήθεν Δημοκρατίας
Δήθεν πολιτικοί, στην πραγματικότητα οικονομικοί εκτελεστές είχαν ανεβεί στην εξουσία με κάποιες υποσχέσεις
Απάνω στον ενθουσιασμό τους για παροχές οι δήθεν πολίτες δεν πρόσεξαν τους σπάγγους ούτε το ξύλινο λόγο ή ότι οι υποσχέσεις δεν ταίριαζαν με την οικονομική κατάσταση

Δηλητηριώδη φυτά, θεραπείες και αντίδοτα

Ακόνιτο
Το ακόνιτο αμέσως άμα ποθεί γλυκαίνει τη γλώσσα με μια στυφάδα και μετά τη γλυκύτητα προκαλεί σκοτοδίνη και μάλιστα με το σήκωμα και επιφέρει υγρότητα των ματιών και βάρος στο θώρακα και στο υποχόνδριο μαζί με πρόκληση πολλών αερίων.
Πρέπει να αποβάλουμε το δηλητήριο με εμετούς ή με κλύσμα να εκκενώσουμε την κοιλιά.
Θα χρησιμοποιήσουμε προηγμένως την πόση ρίγανης, ή απήγανου, ή πράσου, ή αφεψήματος αψιθιάς μαζί με κρασί αψιθιάς, ή ρόκας, ή αβρότονου ή χαμεκαίας ή χαμοπυτιάς. 
Αρμόζει δε σε αυτούς:
-Ο χυμός του βάλσαμου βάρους μίας δραχμής , μαζί με μέλι και γάλα , ή με ίσο βάρος καστόριου, πιπεριού και απήγανου μαζί με κρασί
-Η πυτιά του μικρού κατσικιού ή ελαφιού ή λαγού μαζί με ξίδι
Η σκουριά του σιδήρου ή ο ίδιος ο σίδηρος ή ο χρυσός ή ο άργυρος, αν πυρωθούν και σβηστούν σε κρασί και ποθεί αυτό το υγρό
-Το σταχτόνερο με κρασί
-Ο ζωμός βρασμένης κότας ή λιπαρών βοδινών κρεάτων που λαμβάνεται με κρασί
-Λέγεται δε ότι και η χαμοπυτιά αρμόζει ιδίως σε αυτούς

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ντροπή σας...

Παρακρατικοί σε αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κρατώντας λοστάρια και φορώντας μάσκες, συνέδραμαν τους ένστολους στη σύλληψη του στελέχους της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, στο Σύνταγμα.

Αν και οι μπάτσοι, συντροφιά με τους παρακρατικούς, αντίκριζαν έναν 65χρονο άνθρωπο, συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα, σέρνοντάς τον έως το ορμητήριό τους, στη Βουλή.

Μήπως Ηρθα Σε Λάθος Πλανήτη ;


Ακούω και βλέπω καθημερινά να συμβαίνουν γύρω μού τα απίστευτα!
Κόσμος να αυτοκτονεί απο χρέη αφήνοντας πίσω του συντρίμμια οικογένειας, παιδιά χωρίς γονείς μεγαλώνοντας στην απόγνωση, την πείνα και τη βια.
Ακούω και βλέπω να ξεπουλάνε την πατρίδα μου μπρός στα μάτια μου "ανθρωποι" που πρίν λιγα χρόνια εκατομμύρια κόσμος έβγαινε στους δρόμους να τους υποδεχτεί με τιμες και δάφνες σα να ηταν σωτήρες, σαν να ήταν ένας απο εμάς.
Ακούω για το κρατος μεσα στο κρατος που υπάρχει σε όλους τους τομείς, (food system, ποδόσφαιρο, ιατρική, εμπορεία σαρκός,έλεγχος ναρκωτικών, μεσα μαζικής ενημέρωσης και τόσα αλλα...)

Παιδια πεθαίνουν απο γρίπη στην Αφρική, παιδία παθαίνουν απο έλλειψη νερου στην Ινδια,παιδια πεθαίνουν στο Ιράκ για το πετρέλαιο.
Ακούω να γίνονται δολοφονίες για ένα κομμάτι ψωμί, για μια βιντεοκάμερα ή γιατι το αρρωστημένο συστημα δε κατάφερε να βοηθήσει αυτους τους ανθρώπους και απλα τους πέταξε στο περιθώριο, απλα τους είπε: "Δε με νοιάζει πως θα ζήσεις, δε με νοιάζει εαν εχεις ψυχολογικά,κινητικά ή αλλα προβλήματα, δε με νοιαζει αν μεγάλωσες χωρις γονείς δε με νοιάζει τίποτα.

ΞΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 'Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ' β' 28-6-11 4-E TV - ΣΤΑΘΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

28-6-2011 'Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ' 4-E TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΠΟΜΠΗ 2'η

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ)

ΣΧΕΔΙΟ   ΝΟΜΟΥ
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ


LIVE STREAMING: Γενική Απεργία ενάντια στο... by News247

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΚ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

Ποιό Κράτος στόν κόσμο Προδίδει τό ΕΘΝΟΣ ;
Ποιοί Υπουργοί Κράτους δέν φροντίζουν γιά τά συμφέροντα
τοῦ ΛΑΟΥ τους ;
Ποιός Πρωθυπουργός Κράτους συνεργάζεται μέ ἐχθρικές δυνάμεις ἐναντίον τοῦ Λαοῦ του ;
Ποιοί Δικαστικοί καί Εἰσαγγελεῖς δέν διώκουν τούς Ληστές τοῦ Δημοσίου Ταμείου ;
Ποιοί διώκουν Ἕλληνες καί προστατεύουν Ξένους ;
ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ....
Μέ τούς ζάπλουτους Ἀλῆτες πού διοικοῦν τήν Χώρα μας ....
Τό ποτάμι τῆς ΟΡΓΗΣ ξεχείλισε ....
Ἡ Ἐπανάσταση ξεκίνησε ....

"Αγανακτισμένοι ορθόδοξοι Έλληνες"

Με ένα κείμενο που μοιράζεται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα οι "Αγανακτισμένοι ορθόδοξοι Έλληνες" καλούν σε αγώνα κατά των μεγαλοτραπεζιτών και των πολυεθνικών με γνώμονα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. 

Αναλυτικά το κείμενο: "Ας αγωνιστούμε όπως αγωνίστηκαν οι πατέρες μας για να διώξουμε τους κατακτητές!!! 

● μια κρίση που δρομολογήθηκε... 

● μια πατρίδα που την λεηλατούν... 

● μια πίστη που την ειρωνεύονται... 

● νέοι άνθρωποι που έπαψαν να τους σέβονται... 

Eurobank: Πώς πήρε τζάμπα 950 εκατ. από το κράτος!


eurobank2Η τράπεζα του πλουσιότερου Έλληνα μεγιστάνα, η Eurobank του ομίλου Λάτση, θα συνεχίσει να κρατά τα 950 εκατ. ευρώ που έχει πάρει από το... άφραγκο Ελληνικό Δημόσιο ως κεφαλαιακή ενίσχυση, παρότι «πονάει» από την πληρωμή τόκων 95 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μια ματιά, όμως, στα «ψιλά γράμματα» των οικονομικών καταστάσεων της τράπεζες δείχνει ότι ο «πόνος» είναι πιο «γλυκός» από όσο φαίνεται, αφού τα 95 εκατ. ευρώ επιστρέφονται στην Eurobankαπό την εφορία και ουσιαστικά η τράπεζα έχει πάρει τζάμπα τα 950 εκατ. του Δημοσίου!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται ραγδαία, όλα αυτά που  κάποτε θα μας φαινόντουσαν επιστημονική φαντασία σήμερα είναι η πραγματικότητα, παρακολουθήστε το σχέδιο Blue Beam:


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκτρώσεις/αμβλώσεις: η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.

Πραγματικές ιστορίες και συνεντεύξεις.
1o μέρος

Η χαρά του να χαρίζουμε!!!

Δεν πετάμε τίποτα, χαρίζουμε ότι μας περισσεύει. Μια απλή ιδέα πως ενώ το σπίτι μας χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα - τόσα και τόσα αντικείμενα έχουμε συσσωρεύσει κατά καιρούς και πιάνουν χώρο και κάθονται «άχρηστα» - μπορούμε να δούμε πώς ένα άχρηστο για εμάς πράγμα, μπορεί να είναι στόχος ζωής για κάποιον συνάνθρωπό μας. 

Τα πάντα είναι ενέργεια και τίποτα δεν πρέπει να πετιέται πριν εκπληρώσει το σκοπό της δημιουργίας του. Έτσι, πριν πετάξετε κάτι, κάτι που δεν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε, ανακοινώστε το, μήπως κάποιος το χρειάζεται. Το καθετί πάντα είναι χρήσιμο για κάποιον. Χάρισέ το στο www.xestock.gr!

Παραμύθι ο ευρω-εκβιασμός για χρεοκοπία!


reutersΗ προσπάθεια συστηματικού εκφοβισμού της κοινής γνώμης και του πολιτικού συστήματος της χώρας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με διλήμματα του τύπου «Ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία», αποδείχθηκε χθες ότι αποτελεί μια... παραφουσκωμένη μπλόφα: το Reuters αποκάλυψε ότι, ακόμη και αν δεν εγκριθεί το Μνημόνιο 2 από τη Βουλή, η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο (πιθανότατα, μάλιστα, δεν θα χρειασθούν και τα τανκς του Θ. Πάγκαλου για να σταματήσουν τους εξοργισμένους καταθέτες μπροστά στα τραπεζικά καταστήματα...).

τι είναι το σπόρι...

ΠΕΛΙΤΙ: τοπική ομάδα λήμνου - δίκτυο ανταλλαγής σπόρων - ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες - βιολογικές καλλιέργειες - δημιουργική δράση και αλληλοβοήθεια - και όλα αυτά...στη Λήμνο.






τι είναι το σπόρι...


Δίκτυο Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων Λήμνου
Οι ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες φυτών, έχουν προσαρμοστεί μέσα από τους αιώνες , στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής. Τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότερες χάθηκαν, ή κινδυνεύουν να χαθούν. Στη θέση τους , έχουν κυριαρχήσει ελάχιστες εμπορικές ποικιλίες καθώς και υβρίδια, που υπόσχονται υπεραποδόσεις, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας .
Οι παλιές , παραδοσιακές ποικιλίες του κάθε τόπου, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του. Ένα ζωντανό κομμάτι . Δυστυχώς , έχουν ήδη χαθεί πολλές γεύσεις, πολλά χρώματα και πολλά αρώματα από τα χωράφια μας και τα τραπέζια μας, και πρέπει να προσπαθήσουμε , για να μη γίνει ο τόπος μας , συνάμα και ο κόσμος μας, ακόμα φτωχότερος.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


euroringsΑντί να δείξουμε ακλόνητη αλληλεγγύη, καταλήξαμε να δοκιμάζουν οι αγορές την αντοχή του Ευρώ, στοιχηματίζοντας στη διάλυση της Ευρωζώνης από τη Γερμανία – κάτι που γίνεται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πιθανό

Η ανθελληνική υστερία των γερμανικών ΜΜΕ”, γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός ιστορικός κ. A.Ritschl, “είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Γερμανία. Ουσιαστικά καθόμαστε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: η γερμανική ανάπτυξη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι, τόσο τα θύματα του πρώτου, όσο και του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, παραιτήθηκαν από τις απαιτήσεις τους…..Παρά το ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για δύο παγκοσμίους πολέμους, εκ των οποίων ο δεύτερος ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφικός, τα θύματα της συμφώνησαν να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Τα ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική της άνοδο στη γενναιοδωρία των άλλων λαών δεν το έχει ξεχάσει κανείς – ούτε οι Έλληνες”.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ


1.Παραγωγή και κατανάλωση αγροτικών προϊόντων
Ο χώρος των πόλεων, ο λεγόμενος «αστικός χώρος», περιλαμβάνει δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, που αφορούν χρήσεις διοίκησης, κατοικίας, εμπορίου, εκπαίδευσης, υγείας- πρόνοιας, αναψυχής, αθλητισμού, κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών κ. ά
Στον αστικό χώρο αναπτύσσονται επίσης παραγωγικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες καθώς και εγκαταστάσεις μεταποίησης παραγόμενων προϊόντων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων των πόλεων, κατασκευάζονται ή συναρμολογούνται στα περίχωρα των πόλεων, σε πρώην γεωργικές εκτάσεις που άλλαξαν χρήση.