Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι αγνοί Έλληνες πατριώτες θα προστατέψουν και πάλι τη Μακεδονία

Σάββας ΚαλεντερίδηςΗ Μακεδονία κινδυνεύει. Και οι αγνοί Έλληνες πατριώτες θα την προστατέψουν ξανά και θα αποτρέψουν και πάλι το σχέδιο του αφελληνισμού της, όπως στις αρχές του 20ού αιώνα.
Γιατί ο κίνδυνος είναι όχι προ, αλλά εντός των πυλών.
Αρχίζουμε λοιπόν.
Όσοι μιλούν στην Ελλάδα για γεωγραφική Μακεδονία, είναι είτε παραπληροφορημένοι, είτε ψεύτες, είτε ενεργούμενα ξένων κέντρων. Δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, μια μικρή έρευνα στα επιστημονικά βιβλία θα πείσει και τους πιο δύσπιστους. Η γεωγραφική Μακεδονία είναι το εφεύρημα αρχικά του βουλγαρικού εθνικισμού, με στόχο τον
αφελληνισμό της. Οι Βούλγαροι στα τέλη του 19ου αιώνα επέκτειναν θεωρητικά προς Βορρά τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας σε περιοχές που κατοικούνταν από Βουλγάρους και εφηύραν την τοπική και όχι εθνική ταυτότητα του «Μακεδόνα», με σκοπό να την διεκδικήσουν ολόκληρη και να την ενσωματώσουν.
Ακολούθησε ο Μακεδονικός Αγώνας, όπου οι Βούλγαροι κομιτατζήδες ηττήθηκαν κατά κράτος και η Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Όμως η θεωρία της γεωγραφικής Μακεδονίας παρέμεινε και άρχισε να διαδίδεται και να γράφεται ότι μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου η «Μακεδονία» μοιράστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία. Έτσι, παρότι η πραγματική Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν εξαλείφθηκε, αφού στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν με τη σειρά ξένα κέντρα στη Μόσχα, το Βερολίνο, το Βελιγράδι, το Λονδίνο, την Ουάσινγκτον και αλλού.
Το κάθε κέντρο, σε διάφορες ιστορικές περιόδους, υποστηρίζει την ίδρυση της «ενωμένης» Μακεδονίας, ευελπιστώντας ότι με τη δημιουργία αυτού του κράτους θα εξυπηρετηθούν δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα. Ίσως μόνο εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας και ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι το πιο στρατηγικό σημείο ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης. Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο.
Υπάρχει λοιπόν μια σκευωρία ξένων κέντρων που είναι σε εξέλιξη, για καθιέρωση διεθνώς της γεωγραφικής Μακεδονίας, της αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος Μακεδονία και στη συνέχεια, με όχημα αυτό, την κατασκευή «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας και τελικά την συνένωση των τριών «Μακεδονιών» σε ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα, και όποιος δεν την βλέπει, πρέπει να αναρωτηθεί και να εξηγήσει το γιατί.
Το ζήτημα εισήλθε σε κρίσιμη φάση όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία και τα Σκόπια ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Τότε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αποφάσισε να μην γίνει καμία υποχώρηση στο θέμα της Μακεδονίας. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή, που αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επειδή συγκροτήθηκε συλλογικά.
Όμως από την επομένη, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται το θέμα κατά μόνας οι πολιτικοί μας, από κυβερνητικές θέσεις αλλά και από τις θέσεις της αντιπολίτευσης, το εθνικό μέτωπο άρχισε να ραγίζει.
Κι εκεί ακριβώς εντοπίζεται το εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας. Λείπει η θεσμοθετημένη συλλογική χάραξη εθνικής πολιτικής –το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι άτυπο, μη θεσμοθετημένο–, που καθιστά τους πολιτικούς ευάλωτους σε πιέσεις και εκμαυλισμούς από τα ξένα και κέντρα.
Έτσι, από την επομένη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών (Φεβρουάριος 1992) άρχισε το ξήλωμα του εθνικού μετώπου και η υποχώρηση από την εθνική γραμμή, για να φθάσουμε σήμερα η επίσημη κυβέρνηση της Ελλάδας να έχει υιοθετήσει όλο το σκεπτικό της σκευωρίας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό για το θέμα.
Η προσφώνηση της Μέρκελ στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ως «Μακεδόνα» είναι απόδειξη της καταστροφικής πορείας.
Όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διαλαλούν ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα του κράτους που θα αναγνωρίσουμε, τότε πλέον δεν υπάρχει κανένα ανάχωμα για να σταματήσουμε την καταστροφή που έρχεται.
Είναι πλέον σίγουρο ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεχτεί τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, οι κάτοικοι των Σκοπίων θα αποκαλούνται παγκοσμίως «Μακεδόνες». Κι αυτό θα αποτελέσει το όχημα για τη δημιουργία σε πρώτο χρόνο «εθνικής μειονότητας Μακεδόνων» στην Ελλάδα και σε δεύτερο χρόνο των εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της πατρίδας μας, για την ένωση των τριών κομματιών της «γεωγραφικής Μακεδονίας».
Είπαμε παραπάνω ότι δεν υπάρχει ανάχωμα. Εννοούμε στο εξωτερικό. Εκεί με την πολιτική μας τα διαλύσαμε όλα. Όμως στην Ελλάδα υπάρχουν οι Έλληνες πολίτες.
Στις αρχές του 20ού αιώνα οι αγνοί Έλληνες πατριώτες τα παράτησαν όλα –σπίτια, οικογένειες και καλή ζωή– και έτρεξαν στα βουνά της Μακεδονίας συντρίβοντας τους Βούλγαρους κομιτατζήδες που ήθελαν να εκβουλγαρίσουν τη Μακεδονία. Τότε, μετά από σκληρούς αγώνες, κερδίσαμε και αποτρέψαμε τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας.
Τώρα, όπως προαναφέραμε, ο κίνδυνος είναι και πάλι μεγάλος.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι εντός των τειχών, μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ο «λαγός» της κυβέρνησης, η οποία έχει υιοθετήσει και έχει καταστήσει πολιτική της Ελλάδας τη σκευωρία εις βάρος της Μακεδονίας.
Κάτω από αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, αυτές τις ιστορικές στιγμές, οι πολίτες, οι αγνοί Έλληνες πατριώτες, έχουμε τεράστια ευθύνη να αποτρέψουμε την εθνική καταστροφή.
Είναι γεγονός ότι σε διάφορες πρωτοβουλίες που παίρνονται για το θέμα της εξουδετέρωσης του κινδύνου στην Ελλάδα, εμπλέκονται άτομα και φορείς που δημιουργούν πρόβλημα. Δηλαδή, αντί να υπάρχει παλλαϊκή συμμετοχή, η «υπογραφή» που βάζουν διάφοροι σύλλογοι και πρόσωπα σε τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργούν ενστάσεις στην κοινωνία και αποτρέπεται η μαζική συμμετοχή απλών πολιτών.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να έλθουν σε διαβούλευση με οργανώσεις, συλλόγους και πρόσωπα, για να αποφευχθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, που δεν έχουν παλλαϊκό χαρακτήρα.
Η υποστήριξη των εκδηλώσεων είναι δεκτή από όλους τους χώρους, το καπέλωμα από διάφορες οργανώσεις, που διώχνουν κόσμο από τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις, πρέπει να σταματήσει.
Καλός σχεδιασμός, υπευθυνότητα, εντιμότητα και ηθική, είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχουμε.
Αν εκπαραθυρωθεί ο Μπουτάρης, που μόνος του δέχτηκε το ρόλο αυτό, θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.
Είναι η ώρα των Ελλήνων πολιτών, μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη Μακεδονία και την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)