Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Αυτή η κυβέρνηση και γενικότερα αυτή η βουλή δεν έχουν εξουσιοδότηση από το λαό να εκχωρήσουν σε άλλο κράτος το όνομα της Μακεδονίας.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία με τα Σκόπια, τότε
αυτή η συμφωνία, δεν θα αναγνωριστεί από ένα νέο λαϊκό κίνημα, που σίγουρα θα γεννηθεί μέσα από την ανάγκη προάσπισης της πατρίδας και θα κηρυχθεί από το τελευταίο ότι τελεί υπό αίρεση, ώστε να το γνωρίζει αυτό η παγκόσμια κοινότητα.

Θα ξεκινήσει δε αμέσως ένας ανένδοτος αγώνας, μέχρι να κριθεί οριστικά η σχετική συμφωνία από τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα, οποτεδήποτε αυτό πραγματοποιηθεί,  όπως απαιτεί ο σεβασμός προς τη δημοκρατία.

Δεν μπορεί ο λαός να μείνει με σταυρωμένα χέρια στο θέμα αυτό. Αν πραγματικά η πλειοψηφία του λαού ξεκάθαρα δεν θέλει να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας, τότε καμία κυβέρνηση και καμία βουλή δεν έχουν το δικαίωμα να παραβιάσουν τη λαϊκή βούληση.

Πέτρος Χασάπης

1 σχόλιο:

  1. Ποιος φοβάται το δημοψήφισμα για τη Μακεδονία;
    Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 20.02.2018

    ================================================
    Παράλογος καταρχήν αλλά αναμφισβήτητος ο πανικός των κυβερνώντων, για την πιθανότητα δημοψηφίσματος σχετικά με το μέγα πρόβλημα του "Μακεδονικού". Παράλογος, επειδή, όπως πολύ σωστά το υπογραμμίζει ο αρθρογράφος κ. Χασάπης, η Βουλή δεν έχει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα να δωρίσει το όνομα "Μακεδονία" σε ξένο κράτος με, επιπλέον, σαφείς αλυτρωτικές βλέψεις, ιδίως και επειδή ο ελληνικός λαός έδειξε, σύσσωμος, την αντίθεσή του σε μία τέτοια προοπτική.
    Παρότι το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος δεν είναι, καταρχήν,δυνατόν να προβλεφθεί, στην παρούσα περίπτωση υπάρχει, εκ των προτέρων, η βεβαιότητα ότι αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. Και ερωτάται: Είναι δυνατόν την Κυβέρνηση να πανικοβάλει αυτό το, καταρχήν, σίγουρο ΟΧΙ;;; Είναι δυνατόν; Και αν ναι....πως αναλύεται αυτός ο πανικός;
    Η αντίθεση, ωστόσο, στην πιθανότητα δημοψηφίσματος για το "Μακεδονικό", προέρχεται και από άλλη πηγή. Και αυτή, η άλλη πηγή υποστηρίζει: "τι θα εξυπηρετήσει το δημοψήφισμα σε μια χώρα που το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ";;;
    Μπορεί να υπάρχει κάποιο δίκαιο και στη σκέψη αυτή. Αλλά, να μην παραβλέπεται το γεγονός, ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 μπόρεσε να μεταλλαχτεί σε ΝΑΙ επειδή ο ελληνικός λαός δεν αντέδρασε! Αυτή η εκτροπή δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Συνεπώς, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως λόγος για να μη γίνει δημοψήφισμα για το "Μακεδονικό", που οπωσδήποτε επιβάλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)