Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ομολογία, θράσος και ύβρεις από Βενιζέλο για τη λίστα με το όνομά του

Ομολογία και απύθμενο θράσος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για προωθητικές ενέργειες της Novartis ύψους 20.000 ευρώ με ευθύνη του ως πρώην υπουργού Οικονομικών επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια εμπαθή ανακοίνωσή του επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της εφημερίδας μας, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που μάλλον δείχνει την κατάσταση πανικού στην οποία έχει περιέλθει μετά το δημοσίευμα.
«Η “κυριακάτικη δημοκρατία” ως ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς
συνιστώσας της κυβέρνησης ανακαλύπτει σήμερα “έγγραφο βόμβα” που σκάει στα χέρια της. Πρόκειται για επίσημη έντυπη παρουσίαση της Νοβάρτις στην οποία αναφέρεται ο ανώνυμος ψευδομάρτυρας “Σαράφης”.
Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνεται και αναφορά σε διάφορα υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Οικονομικών. Παντού με τα ονόματα του αντίστοιχου γενικού γραμματέα και υπουργού σε παρένθεση. Για το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν προωθητικές ενέργειες 20 χιλιάδων ευρώ. Μόνο που το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το Υπουργείο Οικονομικών τον Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του και, σε ακόμη μια κρίση μεγαλομανίας, συνεχίζει με το γνωστό ναπολεόντειο ύφος του πριν καταλήξει σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
«Πριν δε αποχωρήσω κούρεψα, με το PSI, τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το “στοιχείο” θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία Νοβάρτις το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά. Τόσο χυδαίοι, τόσο ανόητοι, τόσο απρόσεκτοι. Πρόκειται για καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».

Στην απάντησή της προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο η «δημοκρατία» τονίζει: «O κ. Βενιζέλος, αντί να ζητήσει εξηγήσεις από τη Novartis ή να διαψεύσει την αυθεντικότητα του εγγράφου, απαντά ότι την επίμαχη περίοδο είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή... ακόμα χειρότερα. Κατά τα άλλα μιλά για “καρνάβαλους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας” και υποστηρίζει ότι “κούρεψε ομόλογα των φαρμακευτικών με το PSI”. Ξέχασε όμως ότι κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία... Στους καρνάβαλους δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του. Προφανώς λόγω μεγαλομανίας διεκδικεί μόνο τον ρόλο του βασιλιά Καρνάβαλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)