Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Με μερική απασχόληση το 57% των εργαζομένων

Σχόλιο ιστολογίου:
αναμένοντας την ανάπτυξη, την έξοδο στις αγορές και το όνειρο που δεν έρχεται, αντί αυτών φόροι και ληστείες από την αντιμνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ & ΑΝΕΛ - ΝΔ.
Στον αντίποδα ο Κούλης, έτοιμος για όλα, υμνώντας την Γερμανική ηγεμονία !!! 

Ερευνα-σοκ για το ΕΚΑ στην Αττική
Με μερική απασχόληση και μισθούς κάτω των 500 ευρώ εργάζεται το 57% των νέων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις της Αττικής, ενώ ένας στους τρεις απασχολείται σε αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που έχει σπουδάσει.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Μarc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), η αγορά
εργασίας επιδεινώθηκε κι άλλο τον τελευταίο χρόνο, με τους νεότερους ηλικιακά εργαζομένους να ασφαλίζονται για λιγότερες ώρες από εκείνες που δουλεύουν ή και καθόλου. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη δήλωσε πως έχει το 82,7% των εργαζομένων.
Το 10,3% ανέφερε πως είναι μεν ασφαλισμένο, αλλά για λιγότερες ώρες, ενώ το 6,1% δήλωσε πως εργάζεται χωρίς ασφάλιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Τα κρούσματα της παραβίασης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εμφανίζονται εντονότερα στις μικρότερες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις προσλήψεις των τελευταίων ετών της κρίσης. Το ¼ όσων προσλήφθηκαν την τελευταία τριετία στερείται πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης.
Αποδοχές 
Ο μέσος όρος των καθαρών μηνιαίων αποδοχών ανέρχεται στα 806 ευρώ. Τις χαμηλότερες αποδοχές έχουν οι γυναίκες και οι νέοι. Παράλληλα, το 35% των εργαζομένων δήλωσε πως για τις τυχόν υπερωρίες δεν πληρώνεται επιπλέον. Μόνο το 57% των εργαζομένων δηλώνει πως λαμβάνει τον μισθό του πάντα στην ώρα του χωρίς καθυστέρηση, ενώ το 42,5% των εργαζομένων αναφέρει προβλήματα στην καταβολή του.

Τέλος, μόνο το 31% -ένας στους τρεις- δήλωσε ότι το ενδιαφέρει να ενημερωθεί για τη συνδικαλιστική δράση, ποσοστό το οποίο χαρακτήρισε θετικό ο πρόεδρος του ΕΚΑ, με δεδομένη την απαξίωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)