Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Phylax: Αγανακτισμένοι κάτοικοι γκρέμισαν το αμφιλεγόμενο άγαλμα

Phylax: Η αγανάκτηση των κατοίκων του Φαλήρου εναντίον του γλυπτού Phylax φαίνεται ότι κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, αφού, όπως αποδεικνύεται, τον κόκκινο άγγελο δεν τον γκρέμισαν οι δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξαν με αποτέλεσμα να το γκρεμίσουν.
Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η ομάδα αυτή των 13 ατόμων φέρεται να απείλησε εργαζόμενο σε κατάστημα της περιοχής που τύγχανε να ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές
στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν.
Όπως φαίνεται, η ομάδα των 13 ατόμων προσπάθησε χθες το βράδυ να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι και αποφάσισε να γκρεμίσει το γλυπτό προκειμένου να το κάνει το να φανεί ως… ατύχημα.
Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του γλυπτού Phylax στις 7 Δεκεμβρίου στο Πυλαίο Φάληρο, στο Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κατοίκους.
Εκτυλίχθηκαν σκηνές έντονης διαμαρτυρίας, με ιερείς και κατοίκους να διοργανώνουν πορείες, λιτανείες και να κάνουν αγιασμούς. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις πορείες και διαμαρτυρίες χαρακτήρισε το γλυπτό, ένα έργο τέχνης όπως και να έχει, «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά» και είχε ζητήσει από τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην κατεδάφισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)