Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η Τουρκία γιατί δεν βρίσκεται στο εδώλιο;

Η απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία και τα τουρκικά εγκλήματα

Η Τουρκία γιατί δεν βρίσκεται στο εδώλιο;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/DOC.20171215_.1398630_.eisvoli_.jpg
Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσφατη απόφαση  του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (των Ηνωμένων Εθνών) στην υπόθεση Prosecutor v Ratko Mladić η οποία ανακοινώθηκε αρχικά στις 22 Νοεμβρίου 2017.


Το περιεχόμενο της μαζί με εκείνο της  απόφασης στην υπόθεση Karadjic είναι τεράστιας σημασίας για μας καθώς παρόμοια εγκλήματα διέπραξαν και οι Τούρκοι το 1974.  Απελάσεις, ξεριζωμός,  εθνικό ξεκαθάρισμα, δολοφονίες,  βιασμοί.  Τα  οποία όμως παραμένουν ατιμώρητα, δίχως να λογοδοτήσει η Τουρκία ενώπιον
δικαστηρίου και να τιμωρηθεί.  Μάλιστα με την ανοχή και κυρίως συνενοχή του ιδίου του ΟΗΕ προεξάρχοντος καταρχήν του Γενικού του Γραμματέα και πρώην Ναζί Κούλτ Βάλτχαιμ και στη συνέχεια όλων των συναδέλφων του καταλήγοντας στον  Αντόνιο Γκουτέρες και την περιβόητη πρόσφατη έκθεσή του.

Για   43 χρόνια  η όλη προσπάθεια τόσων του ΟΗΕ όσο και  διαδοχικών κυβερνήσεων και ηγεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας,  στοχεύουν, δυστυχώς, με την βρετανο-τουρκική ρατσιστική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία που προωθούν καθ΄υπόδειξη και επιμονή του ΛΟΝΔΙΝΟΥ από τον Αύγουστο του 1974, στο να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα και τα τουρκικά εγκλήματα. Αντί να στήσουν ένα Ποινικό Δικαστήριο και για την Τουρκία. Γι΄αυτό οι δικαστικές αυτές αποφάσεις, μάλιστα στην τρέχουσα περίοδο, και μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα, μας είναι ανεκτίμητες.  Εν συντομία το Δικαστήριο επαναβεβαίωσε ότι:

«Απελάσεις και βίαιες μετακινήσεις αμφότερες συνιστούν εξαναγκαστική μετακίνηση προσώπων από τη περιοχή που βρίσκονται νόμιμα, δίχως να το επιτρέπει αυτό το διεθνές δίκαιο... απελάσεις καθώς και εξαναγκαστικές μετακινήσεις προσώπων είναι εγκλήματα εναντίον της Ανθρωπότητας, είναι απάνθρωπες πράξεις… η γενοκτονία συνεπάγεται τα  πλέον στυγερά εγκλήματα.  Η γενοκτονία περιλαμβάνει εξοντώσεις, δολοφονίες ως εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, καταπιέσεις τρομοκρατία και άλλες παράνομες επιθέσεις.»

Βιασμοί

Οι αναφορές σε βιασμούς στο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν άμεσες ομοιότητες με τις γραπτές καταγγελίες του πρέσβη της Κύπρου Ζήνωνα Ρωσσίδη στα Ηνωμένα ΄Εθνη.
Γράφει η απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου για την Γιουγκοσλαβία : «… ομάδες γυναικών, και κοριτσιών από ηλικίας 12 χρόνων, υπέστησαν βάρβαρους και συστηματικούς βιασμούς. Τα θύματα βιάστηκαν από στρατιώτες ή εξαναγκάστηκαν σε βιασμό με πολλούς άνδρες».

Λεπτομερέστατη έκθεση Ρωσσίδη  6.12.1974 κατατέθηκε στον ΟΗΕ με κωδικό S/11569  με τίτλο « ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ…

Ολόκληρο το υπόλοιπο του άρθρου στους συνδέσμους εδώ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)