Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Hλεκτρονική φυλακή



Hλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές, ηλεκτρονικές κοινωνικές επαφές και φιλίες, ηλεκτρονικό bullying, ηλεκτρονικό σεξ, ηλεκτρονικό έγκλημα, ηλεκτρονικά ναρκωτικά, ηλεκτρονικής σύλληψης και σχεδίασης επαναστάσεις, ηλεκτρονικός Μεγάλος Αδελφός.

Αυτό ρε σεις δεν είναι μια ζωή που ζούμε, όπως την ξέραμε πριν δυο δεκαετίες ας πούμε και πιο πίσω, ως άνθρωποι με σάρκα και οστά! Αυτό είναι virtual reality με τα όλα του!

Οπότε, εάν ο κόσμος μας είναι κάτι σαν video game, με πολύ εξελιγμένα τρισδιάστατα γραφικά και έντονη πλοκή (και διαπλοκή), τότε όλοι μας είμαστε κάτι σαν; Σαν η ρεαλιστικής απόδοσης χαρακτήρες/ήρωες μέσα σε ένα παιχνίδι ρεαλιστικής απόδοσης αντικειμένων!

Αλλά αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι για να τρέξει και οι ήρωες να επιτελέσουν τους ρόλους που έχουν σχεδιαστεί για αυτούς, χρειάζεται και παίκτες. Που κινούν τα νήματα της πλοκής, καθώς οι ρολίστες/πιόνια "ήρωες" δίνουν (ή μπορεί και να'χουν) την εντύπωση ότι λειτουργούν αυτόβουλα. Και οι (μεγάλοι) παίκτες ανταγωνίζονται και μεταξύ τους ποιος θα κερδίσει περισσότερους πόντους και θα προχωρήσει ενισχυμένος στην επόμενη πίστα (γεωπολιτική; οικονομικών συμφερόντων; και στρατιωτικών εμπλοκών; όλα μαζί;). Με τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για συλλογή πόντων (κι εδαφών; τροπαίων; ακόμη περισσότερης δύναμης και ελέγχου;) να απαιτούν κι ανάλογη χρήση "ρεαλιστικού περιβάλλοντος και χαρακτήρων". Και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις οι "ήρωες" και οι "κομπάρσοι" είναι απολύτως αναλώσιμοι!

Και μια τέτοια ηλεκτρονική πραγματικότητα είναι ανοιχτή σε κάθε πιθανότητα, όπως και στο να μολυνθεί από κάθε είδους κακόβουλα λογισμικά και ανάλογες (κυβερνο)επιθέσεις. "Λογισμικά" σαν το οικονομικό μοντέλο, ας πούμε, και το λογιστικό παγκόσμιο χρέος, που αφαιμάζει λαούς και δοκιμάζει τις αντοχές του ίδιου του (εικονικού) περιβάλοντος.

Ποιος ή ποιοι είναι οι κατασκευαστές αυτού του "ultimate παιχνιδιού";

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος, που πατάει πάνω σε μικρά ή μεγάλα βήματα (χειρισμούς) φορά με τη φορά;

Πόση τελικά αλήθεια μπορεί να υπάρχει σε ένα τέτοιο, ασύλληπτων διαστάσεων ενδεχόμενο:

https://antidras.blogspot.gr/2017/10/blog-post_74.html

Ίσως κι ασύλληπτο ακόμη και για την αντίληψη των παικτών που μπορεί κι αυτοί να είναι κομμάτι των γραφικών ενός ακόμη μεγαλύτερου virtual project.


Μήπως.

Μήπως, μέρες που έρχονται κιόλας, είναι πιο ασφαλές και καθησυχαστικό για το μυαλό να είμαστε έτοιμοι για τα εορταστικά ρεβεγιόν και την ανταλλαγή ευχών, όπως είθισται.

Εγώ πάντως να ευχηθώ από τώρα, γιατί μάλλον θα τα ξαναπούμε μετά τον ερχομό του δεκαοχταριού.

Happy new electronic year! Beware of System Failures!



Rohalas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)