Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Βροχή οι επιτυχίες από την επίσκεψη Ερντογάν - Ο Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή στη Θράκη

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Στον απόηχο της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής ζήτησε να ανοίξει ο τρόπος ανάδειξης του μουφτή, και αντί να διορίζεται από το ελληνικό κράτος να εκλέγεται.
Η συνέντευξη του Κώστα Γαβρόγλου θα μεταδοθεί απόψε στις 21:00.
«Θα πρέπει να ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων», είπε ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος τόνισε ότι τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα αλλά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Και συμπλήρωσε ότι πάντα στην εκλογή θρησκευτικών ηγετών υπάρχει ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα, και το ίδιο θα πρέπει να προσδιοριστεί και σε αυτή την περίπτωση. «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί, και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», εξήγησε.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα είχε πει ότι ο διορισμός του αρχιμουφτή στη δυτική Θράκη «είναι σοβαρή πληγή». Ωστόσο, είχε σπεύσει να συμπληρώσει ότι είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.
Αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους. «Είναι καλό να σπάνε οι πάγοι», είπε απαντώντας στο εάν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)