Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Να ποιοι χαίρονται από τη σημερινή κυβέρνηση…

Λουκά ΓεωργιάδηΑΠΟΨΕΙΣ | ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Σε μια εποχή γενικευμένης αριστερής παράνοιας, ανισορροπίας και… αερολογίας, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με όρους κοινής λογικής την εξελικτική πορεία των πραγμάτων στον δημόσιο βίο, αλλά και στην οικονομική-κοινωνική ζωή του τόπου. Η προσπάθεια να συνεννοηθείς με ιδεοληπτικούς, συμπλεγματικούς και νοσταλγούς του κομμουνισμού ισοδυναμεί με το να προσπαθείς να μάθεις την… προπαίδεια στα περιστέρια του Εθνικού Κήπου! Δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο σημερινός κόσμος και απλά αρέσκονται να βάζουν σε όλα μια ταμπέλα. Ποτέ κανένας αριστερός δεν φταίει για τίποτα και ποτέ δεν υπάρχει το περιθώριο να αμφισβητήσεις την άποψη του και την απόφαση του. Γιατί πολύ απλά είσαι φασίστας, γερμανοτσολιάς, δούλος των καπιταλιστών και όλες οι σχετικές… ανοησίες!
Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα μνημονιακά χρόνια, το πρώτο που πρέπει να ρωτήσεις κάποιον είναι το εάν πιστεύει ότι σήμερα τα περιουσιακά του στοιχεία
έχουν μεγαλύτερη αξία από το 2014. Αν σου απαντήσει ναι, τότε πρόκειται ή για ανόητο ή για βολεμένο ή για ιδεολογικά εμμονικό. Αναφερόμαστε σε μια απλή ερώτηση που ανταποκρίνεται στο μείζον, όπως η κατοχή περιουσίας, γιατί το 90% των Ελλήνων διαθέτουν κάποιας κατηγορίας ακίνητο (είτε… λαϊκό, είτε… χλιδάτο), καθώς και κάποιο μαγαζί ή ένα χωραφάκι!
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από το ακίνητο, το επόμενο ερώτημα είναι εάν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι πιστεύουν ότι έχουν αυξημένα εισοδήματα και μικρότερη φορολόγηση σήμερα σε σχέση με το 2014.  Εδώ οι μόνοι που μπορούν να είναι ευχαριστημένοι είναι κάποιοι αμόρφωτοι μετακλητοί και οι βολεμένοι γύρω από το σημερινό σύστημα εξουσίας, που αν δεν ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα πράγματα, το πιθανότερο ενδεχόμενο θα ήταν να πετάνε… πέτρες και νεράτζια σε πορείες.
Ένα επόμενο ερώτημα είναι εάν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες του Κράτους και εάν πιστεύουν ότι το επίπεδο έχει υποβαθμιστεί ή αναβαθμιστεί σε σχέση με το 2014. Και εδώ, η μόνη περίπτωση που μπορεί να συναντήσουμε… ευχαριστημένους είναι να έχουν βολευτεί σε καμιά θεσούλα ή να είναι αθεράπευτα ιδεοληπτικοί.
Πέραν των ανωτέρω, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία που δεν έχει κάποια σχέση με τον… λαό και οι οποίοι βλέπουν ότι η συνεχής απαξίωση των πάντων τους έρχεται… κουτί. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. Και αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι… Αριστερά. Όταν οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι αδύναμοι μένουν με τα… κόκκαλα τους, αφού προηγουμένως έχουν… καταπιεί τα ψέματα του αιώνα, τότε αυτό συνιστά πολιτικό εκτσογλανισμό!
Εν κατακλείδι, σήμερα σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού υφίσταται μια επίθεση άνευ προηγουμένου μετρώντας καθημερινές απώλειες στα εισοδήματά του, στην αξία των περιουσιακών του στοιχείων και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κράτος. Μέσα σε όλα αυτά, οι μόνοι βολεμένοι είναι όσοι περιμένουν με το δάκτυλο στη… σκανδάλη για να αγοράσουν ακίνητα αντί πινακίου φακής, όσοι κλείνουν δουλειές με το σημερινό καθεστώς, όσοι είναι… μπασμένοι από την πόρτα και το… παράθυρο στο Δημόσιο και όσα παράσιτα ανησυχούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα χαλάσει την… ησυχία τους! Άντε, να είναι και κάποιοι άνεργοι που βρήκαν δουλειά με 360 ευρώ καθώς και όσοι είναι… ευχαριστημένοι με την κάρτα σίτισης που θυμίζει τα κουπόνια στο πρώην ανατολικό μπλοκ…
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ποιοι χαίρονται από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σίγουρα είναι ένα πολύ μικρότερο ποσοστό απ΄ όσους τους ψήφισαν και επίσης ένα ασήμαντο ποσοστό από αυτούς που πίστεψαν στην ανοησία του δημοψηφίσματος και ψήφισαν ΟΧΙ. Σε κάθε περίπτωση, όσοι πίστεψαν στους σημερινούς τυχοδιώκτες και αριβίστες της εξουσίας είναι ζημιωμένοι. Και οι βολεμένοι απλά προσπαθούν να κάνουν τα τελευταία αριστερά… μεροκάματα!
Άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)