Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Οι Έλληνες ακόμη προτιμούν το μετρητό - απουσία κινήτρων για το "πλαστικό χρήμα"

Σχόλιο ιστολογίου:
το "πλαστικό χρήμα" δεν είναι χρήμα, ούτε το "ηλεκτρονικό" ούτε το "λογιστικό", ότι και να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο, παρόλο που το μεγάλο ΟΧΙ το έκανε ναι.
Ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να λέει εμπράκτως ΟΧΙ στον Τσίπρα και τη συμμορία του, δεν θα μας περάσουν σε αχρήματη κοινωνία, όσο και να μας εξαθλιώνουν καθημερινά, όσο και να μας κάνουν ζητιάνους, για ένα "μέρισμα" για μια "λοταρία" για μια μεγάλη προδοσία ... 

Οι Έλληνες ακόμη προτιμούν το μετρητό - απουσία κινήτρων για το "πλαστικό χρήμα"
Οι Έλληνες όχι μόνο έχουν την πρωτιά μεταξύ των χωρών που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών τους με μετρητά, αλλά επιπλέον καλύπτουν με μετρητά το μεγαλύτερο ποσοστό των τακτικών μηνιαίων δαπανών, όπως η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου, του ενοικίου ή ακόμη και των υποχρεώσεων προς το κράτος, δηλαδή των φόρων.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής", σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τίτλο "Η χρήση των μετρητών από τα νοικοκυριά στην Ευρωζώνη", το 57% των Ελλήνων απαντά ότι αμείβεται με μετρητά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, με διαφορά, ποσοστό μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς στην επόμενη θέση, με ποσοστά περίπου 28%, ακολουθούν η Σλοβακία και η Κύπρος, ενώ η πλειονότητα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης απαντά σε ποσοστά μόλις από 5% έως 20% ότι παίρνουν τον μισθό στο χέρι.
Επίσης, από τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας διαπιστώνεται κυρίως η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που υπάρχει στη χώρα μας και η οποία επικεντρώνεται σε μια σειρά κατηγοριών, κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τις ίδιες τις τράπεζες, την εικόνα αυτή διαφοροποιεί σημαντικά η υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τράπεζας που επιβλήθηκε με νόμο από τις αρχές του 2017 (η έρευνα της ΕΚΤ αναφέρεται σε στοιχεία του 2016).
Σε αντίθεση όμως με τα ευρωπαϊκά ήθη, οι Έλληνες πραγματοποιούν με μετρητά μια σειρά συναλλαγές που έχουν τακτικό χαρακτήρα κάθε μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ποσοστό 40% οι Έλληνες πληρώνουν τον φόρο τους με μετρητά έναντι 9% στην Ευρωζώνη, σε ποσοστό 50% τα ασφάλιστρα έναντι 10% στην Ευρωζώνη, σε ποσοστό 70% τα φάρμακα έναντι 31% στην Ευρωζώνη, τους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου σε ποσοστό 60% έναντι 16% στην Ευρωζώνη και το ενοίκιο του σπιτιού τους σε ποσοστό 30% έναντι 6% στην Ευρωζώνη.
Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η κυριαρχία των μετρητών είναι συνέπεια της απουσίας κινήτρων για τη χρήση π.χ. του "πλαστικού χρήματος" ή λόγω της απουσίας σαφούς κατεύθυνσης από την πλευρά της πολιτείας. Η έρευνα της ΕΚΤ πιστοποιεί ότι σε ποσοστό 34% οι Έλληνες απαντούν ότι η απόφαση για το είδος της πληρωμής που θα κάνουν συνδέεται με τα κίνητρα που συνοδεύουν τη χρήση είτε των μετρητών είτε της κάρτας.
Από την πλευρά τους οι τράπεζες εκτιμούν πως μετά την επέκταση της υποχρεωτικότητας της τοποθέτησης τερματικών μηχανημάτων POS σε άλλες 58 επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και μετά την παροχή κινήτρων όπως η λοταρία, που θα μοιράζει κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες αισιοδοξούν ότι η χρήση των καρτών θα ενισχυθεί περαιτέρω και ότι ο τζίρος των καρτών το 2021 θα φτάσει τα 30 δισ. ευρώ.
capital.gr

Να τελικά ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τα POS, τις λοταρίες και όλα τα υπόλοιπα που επιβάλλει η "αριστερή" κατά τα άλλα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)