Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Η Κυριακή είναι ημέρα του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αντίθεσή του στην εργασία κατά την Κυριακή, με αφορμή και το γεγονός πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις τελευταίες Κυριακές του έτους, εξέφρασε ο .

Κατά το κήρυγμα από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα και ζήτησε να επανέλθει η αργία όπως ήταν και πριν από μερικά χρόνια.
Μεταξύ άλλων είπε: «Γιατί θέλετε να χαλάσουμε την Κυριακή; Γιατί από ημέρα αργίας, αναπαύσεως και Θείας Λειτουργίας γίνεται εργάσιμη; Υπάρχει διχόνοια, γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν την εργασία την Κυριακή. Τόσα
χρόνια δεν ήταν καλά; Εμείς που έχουμε μια ηλικία, ζήσαμε με αυτή την πράξη, η Κυριακή είναι αργία. Και σημαίνει ημέρα του Κυρίου. Γιατί θέλετε να μην είναι ημέρα του Κυρίου; Τίνος θα είναι; Αυτών των οποίων θέλουν να κερδίσουν και αυτή την ημέρα; Για διάφορους λόγους είναι λάθος. Η Κυριακή είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας και η Δευτέρα η δεύτερη».
Ο Μητροπολίτης Ανθιμος, τέλος, μετέφερε και μια επικοινωνία που είχε με έναν επιστήμονα αναφορικά την ανακάλυψη της NASA για ένα ηλιακό σύστημα που μοιάζει με αυτό τη Γης και είπε: «Ενας επιστήμονας Χριστιανός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να μεταφέρω ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης στον ουράνιο κόσμο σαν τον πλανήτη Γη. Τον ρώτησα που το στηρίζει αυτό, και μου είπε πως κανένας επιστήμονας δε δέχεται κάτι τέτοιο. Ηταν κατηγορηματικός. Πλανήτης σαν τη Γη δεν υπάρχει». Παράλληλα, τόνισε πως σύντομα θα επανέλθει στο ζήτημα με περισσότερες πληροφορίες.
Παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης…
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)