Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Uber πλήρωσε τους χάκερς 100.000 δολάρια για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό

Η Uber πλήρωσε τους χάκερς 100.000 δολάρια για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό
Τα στελέχη της Uber έλαβαν σκόπιμα μέτρα για να αποκρύψουν μια κυβερνο-επίθεση τον Οκτώβριο του 2016, η οποία εξέθεσε τα δεδομένα 57 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg.
Αυτό περιλάμβανε την πληρωμή ύψους 100.000 δολαρίων σε δυο χάκερς που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα με αντάλλαγμα την υπόσχεσή τους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να διαγράψουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Uber παραδέχτηκε την Τρίτη ότι δύο χάκερς τον Οκτώβριο του 2016 είχαν πρόσβαση και κατέβασαν δεδομένα για 57 εκατομμύρια χρήστες και οδηγούς της Uber που ήταν αποθηκευμένα σε ένα σύστημα υποδομής τρίτου μέρους. Η εταιρεία λέει ότι κανένα από τα δικά της συστήματα δεν παραβιάστηκε.
Στο πλαίσιο της κυβερνοεπίθεσης, τέθηκαν προς επεξεργασία τα ονόματα και οι άδειες οδήγησης 600.000 οδηγών, σύμφωνα με την Uber. Παράλληλα, εκτέθηκαν οι πληροφορίες 57 εκατομμυρίων χρηστών της Uber, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, emails και αριθμών κινητών τηλεφώνων, σημειώνει εταιρεία σε ανάρτηση σε blog. Η Uber διευκρίνισε ότι δεν έγινε επεξεργασία άλλων προσωπικών πληροφοριών, όπως οι διαδρομές ή οι πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τότε CEO της Uber Travis Kalanick έμαθε πρώτη φορά για το περιστατικό το Νοέμβριο του 2016, όταν η Uber οριστικοποιούσε έναν διακανονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή εμπορίου για παραβίαση ιδιωτικότητας. Η εταιρεία επέλεξε να πληρώσει τους χάκερ 100.000 δολάρια για να διαγράψουν τις πληροφορίες και να μην μαρτυρήσουν το συμβάν, ανέφερε το δημοσίευμα.
Σαν αποτέλεσμα, ο νέος CEO της UberDara Khosrowshahi φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής ασφαλείας της Uber, Joe Sullivan και ενός δικηγόρου που του έδινε αναφορά.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)