Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

O Λίτνερ ανατίναξε την φίλη του Τσίπρα, έρχεται χάος στην Ελλάδα!

MΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΕΛΟΣ!

Αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική κυβέρνηση

OΚρίστιαν Λίντνερ στέλνει στην πολιτική κόλαση την καιροσκόπο Μέρκελ, την φίλη του Αλέξη Τσίπρα η οποία 7 χρόνια τώρα στηρίζει το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και την άθλια φορομπηχτική πολιτική των διεφθαρμένων ελληνικών κυβερνήσεων.
Η διαβόητη Τζαμάικα είναι νεκρή και όπως όλα δέιχνουν η φίλη του Τσίπρα θα αναγκασθεί να πάει σε νέες εκλογές όπου θα υποστεί πανωλεθρία. Ακριβώς αυτά που γράφει μέρες τώρα το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Οι Φιλελεύθεροι (FDP)  αποχώρησαν από τις επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα» με τον αρχηγό τους να δηλώνει:
-Eίναι προτιμότερο να μην κυβερνήσουμε, από το να κυβερνήσουμε λάθος…
Ο κ. Λίντνερ διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί κοινή βάση, σε πνεύμα εμπιστοσύνης, για τον σχηματισμό βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, το
οποίο θα εγγυάται τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Τα τέσσερα κόμματα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή ιδέα και σε μια βάση εμπιστοσύνης, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι δεν κατηγορεί κανέναν επειδή θέλει να μείνει πιστός στις αρχές του, αλλά και το FDP εννοεί να μείνει πιστό στις δικές του αρχές.
«Σήμερα δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, αντιθέτως είχαμε οπισθοδρομήσεις, καθώς αμφισβητήθηκαν οι προσδοκώμενοι συμβιβασμοί», συμπλήρωσε ο αρχηγός του FDP.

Πάει σπίτι της η Μέρκελ!

O ανταποκριτής της ΕΡΤ Γιώργος Παππάς θα γράψει στο προφίλ του στο FB>Sondierungsgespräche gescheitert.
Kommt jetzt doch die Grosse Koalition OHNE Merkel und Schulz? Deutschland in turbulenten Zeiten- Europa muss noch länger auf Berlin warten.
Η “Τζαμάικα” απέτυχε. Μετά από τέσσερις εβδομάδες εντατικών διαβουλεύσεων, οι Φιλελεύθεροι εγκατέλειψαν τη διαπραγμάτευση. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ λέγοντας ότι δεν καλύπτεται από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, “δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε είπε “είναι καλύτερα να μην κυβερνήσουμε παρά να κυβερνήσουμε κακά”. Τη “Τζαμάικα” δεν την ήθελε ποτέ, ήταν σίγουρα απόφαση τακτικής εκτιμώντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πολύ λιγότερα να φοβηθούν από νέες εκλογές απότι τα άλλα κόμματα.
Μία δυνατότητα μένει: ξανά μεγάλος συνασπισμός Χριστιανικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατών, χωρίς τη Μέρκελ και χωρίς το Σουλτς. Ενδεχομένως με τη συμμετοχή και των Πρασίνων.
Ειδάλλως η Γερμανία οδεύει σε νέες εκλογές. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Η βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει την αυτοδιάλυχή της. Η μπάλα είναι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Στάινμαϊερ, αυτός θα αποφασίσει αν θα δώσει εντολή σε καγκελάριο με κυβέρνηση μειοψηφίας ή θα προκηρύξει νέες εκλογές, περίπου σε τρεις μήνες. Χωρίς τη Μέρκελ, χωρίς το Σουλτς, χωρίς το Ζεεχόφερ.
Δείτε τι έγραφε το Κουρδιστό Πορτοκάλι σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
Επιτέλους πλησιάζει η στιγμή να ανατιναχθεί και η Κολομβία της Ευρώπης>
Το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πιο κοντά από όσο ακόμη και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί. Και το τέλος της θα είναι βίαιο και τρομακτικό, όπως η δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη που συγκάλυψε η κυβέρνηση Καραμανλή και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της. Γιατί γράφουμε ότι είναι θέμα μηνών, μπορεί και ημερών, το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα; Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, οι πιστωτές έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας που δημιούργησαν…
To τέρας που δημιούργησαν είναι κατ΄αρχήν το Τέρας που ανέχτηκαν οι πεπετζήδες πιστωτές ανάμεσά τους η αναβλητική Μέρκελ, η ασήμαντη μετριότητα Λαγκάρντ που κρύβονταν πίσω από τον Τόμσεν, ο αμήχανος Ντράγκι και φυσικά κάτι γραφικές φιγούρες όπως ο Γιουνκέρ και ο Μοσκοβισί.
Ετσι φτάσαμε 7 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος να κάθεται πάνω σε μια πυρηνική βόβμα 140 δις κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να χρωστάει άλλα 400 με 500 δις ευρώ.
Ολο αυτό το Τέρας φέρει την υπογραφή των εγχώριων κατσιαπλιάδων πολιτικών, των εγχώριων ολιγαρχών και φυσικά των βολεμένων στο Δημόσιο Ελλήνων και των οικογενειών τους. Ετσι με τρόμο διαβάζουμε την Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία το διεφθαρμένο κωλομπαρίστικο ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει στις τράπεζες κεφάλαια 45,5 δισ. ευρώ. Από αυτά μπορεί να πάρει πίσω μόλις 5,7 δις ευρώ.
Οι επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) είναι λίαν καυστικές, τόσο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το 2013 και εφεξής, όσο και για την εταιρική διακυβέρνηση τραπεζών και ΤΧΣ, καθώς και τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων-σημειώνει η Νένα Μαλλιάρα στο Capital.gr.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο της Κομισιόν επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αρνήθηκε να μετάσχει στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, μη αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του. “Οι πληροφορίες που μας παρείχε ήταν ανεπαρκείς ως αποδεικτικά στοιχεία αναγκαία για την εκτέλεση των ελεγκτικών εργασιών μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΕΣ.
Aυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα ο Μάριο Ντράγκι θα πάει στο σπίτι του καθώς θα καταρρέει η ψεοδοδιάσωση της Κολομβιάνικου στυλ ελληνικής οικονομίας που ετοιμάζεται να καλλιεργήσει κάνναβη για να σωθεί. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κάνουν ειρωνικές αναφορές και σ΄αυτές τις εμπνεύσεις των κατσιαπλιάδων υπουργών του Σύριζα αλλά και στους γελοίους προκατόχους τους.
Είχε προηγηθεί, στην διακυβέρνηση της χώρας, το αστείο ανυπόληπτο και ξιπασμένο ασκέρι της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργούς τους Αλογοσκούφη, Πάκη, Βουλγαράκη, Σουφλιά και σία.
Μιλάμε για την κυβέρνηση που διόρισε ένα εκατομμύριο στο Δημόσιο ( για παράδειγμα όλες τις γυναίκες και τους συγγενείς των δημοσιογράφων τους προσέλαβαν στην ΕΥΠ_ένα “οικογενειακό” κρεβάτι κυβερνά ο ταλαίπωρος Ρουμπάτης), ενώ ένα σκασμό ηλίθια και ανερμάτιστα golden boys βρέθηκαν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών με αστρονομικούς μισθούς.
Ο ίδιος ο Καραμανλής αφημένος στην μαλθακότητα πολύ συχνά επαναλάμβανε “αυτούς έχω με αυτούς κυβερνάω” και εξηγούσε στους συνομιλητές του πως κατανέμονται οι βουλευτές ανάλογα με τους ολιγάρχες από τους οποίους πληρώνονται.
Ο Καραμανλής λοιπόν ανέχθηκε τον Αλογοσκούφη και τις διαπλοκές του, ανέχθηκε τον συνταγματολόγο Παυλόπουλο-αγαπημένο παιδί όλων σχεδόν των εγχώριων ολιγαρχών, ανέχθηκε της καμόρες στη Δικαιοσύνη, επέτρεψε στον εαυτό του να υποδυθεί τον πρωθυπουργό χωρίς να έχει την πυγμή να επιβληθεί στο τιποτένιο ασκέρι των υπουργών του.
Αυτό όμως που ήταν πιο απάνθρωπο και πιο ανήθικο ήταν η συγκάλυψη της δολοφονίας του στελέχους της Vodafone  Kώστα Τσαλικίδη. Μια συγκάλυψη που έρχεται να επιβεβαιώσει πλέον και το Ευρωπαικό Δικαστήριο:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 2 (Δικαίωμα στη ζωή/ έρευνα) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη.
Στέλεχος τηλεφωνικής εταιρείας, ο Κ. Τσαλικίδης βρέθηκε στο σπίτι του κρεμασμένος , στις 9 Μαρτίου του 2005, παραμονή αποκάλυψης μεγάλου σκανδάλου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων πολλών μελών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
 Για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου έγιναν δύο έρευνες : Η πρώτη μεταξύ του 2005-2006 η οποία κατέληξε ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό. Μια συμπληρωματική έρευνα έγινε κατά τη διάρκεια 2012- 2014 που επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της πρώτης, ήτοι ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.
Παρ’ όλα αυτά οι δύο από τους τρεις ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία του θανάτου δεν είχε εντελώς διασαφηνιστεί.
Οι γονείς του Κώστα Τσαλικίδη, Παναγιώτης και Γεωργία Τσαλικίδη και ο αδελφός του Γεώργιος, δεν αποδέχθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας για αυτοκτονία και αντίθετα υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν συνδεδεμένος με την ιστορία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Η οικογένεια Τσαλικίδη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 19 Νοεμβρίου του 2014.
Οι 7 δικαστές του ΕΔΑΔ που εξέτασαν την υπόθεση, μιλούν για «ασυνέπειες» που εντοπίσθηκαν στις εκθέσεις τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης που έγιναν ύστερα από αίτημα των προσφυγόντων. Σε αυτές προστίθενται και άλλες ασυνέπειες όπως η έλλειψη αυτοκτονικού κινήτρου που επιβεβαιώνεται από την ψυχιατρική έκθεση.
Συνεπώς το Δικαστήριο κατέληξε ότι η παράλειψη των ελληνικών αρχών να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του Κ. Τσαλικίδη, σημαίνει παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους προσφεύγοντες συνολικά 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα…
Aυτό είναι έργο Καραμανλή και των μηχανισμών της κυβέρνησής του.
Οπως έργο Καραμανλή είναι και οι παράγκες που εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της Δικαιοσύνης σε βάρος των έντιμων λειτουργών της οι οποίοι πασχίζουν μέσα σε κλίμα απειλών και τρόμου να υπερασπισθούν το λειτούργημά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Η διακυβέρνηση της χώρας από τον Καραμανλή και το ασκέρι του υπήρξε ολέθρια για τη χώρα.
Το ξέπλυμά της ανέλαβε το παρακράτος και έστησε την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του με το πεπετζίδικο σχέδιο Πυθία δημιούργημα κάποιων σεσημασμένων της ΕΥΠ. Αν υπήρξε ένας νεκρός αυτός είναι ένα νέο παιδί, ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος δολοφονήθηκε για 2η φορά όταν η κυβέρνηση Καραμανλή συγκάλυψε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και τους εντολείς τους.
Από την στιγμή που οι καραμανλικοί τιτάνες έχασαν την εξουσία και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο οξυδερκής ΓΑΠ μοναδικό τους μέλημα ήταν η υστεροφημία. Οπως οι Αμερικανοί που υπέστησαν πανωλεθρία στο Βιετνάμ και στην συνέχεια το Χόλιγουντ με τις ταινίες του ανέλαβε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να τους εμφανίσει ήρωες και νικητές. Εδώ τη δουλειά του Χόλιγουντ ανέλαβε το παρακράτος σε συνεργασία με κάποιους σεσημασμένους της ΕΥΠ οι οποίοι πλαστογράφησαν και τις γνωστές αποδείξεις των δημοσιογράφων.
Ο ΓΑΠ λοιπόν που διαδέχθηκε τον Καραμανλή (τον μαλθακό Καραμανλή) με το λεφτά υπάρχουν, εκτός από άβουλος δεν τον βοηθούσε και το μυαλό του με αποτέλεσμα να βρεθούμε στην δίνη των μνημονίων.
Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια οι εγχώριοι πολιτικοί και πρώτοι απ΄όλους το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ως μοναδικό μέλημα είχαν να υπερασπισθούν τους κηφήνες του δημοσίου.
Το περιστατικό που ακολουθεί είναι πραγματικό-το Κουρδιστό Πορτοκάλι το περιέγραψε με χιούμορ.
Η ουσία όμως είναι αυτή.
Πρόκειται για ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο ίδιος ο Μπόμπ Τρα στην διάρκεια ενός δείπνου:
BOB TRAA
Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, ζούσε σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακουγόντουσαν στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλούσε κόκκινο συναγερμό. Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονταν σαν αιλουροειδή- κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Χαλάρωναν μόνο όταν άκουγαν τον επικεφαλής να τους φωνάζει:
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
 Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
 Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου (όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακούστο πρόσταγμα «Θωμάς»), η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα– της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζούσε στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δεχόταν να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τυφώνας.
 Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομαμιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε.  
 Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου:
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
 Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό.
 Αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να καταλάβετε πως βρεθήκαμε βουτηγμένοι στα σκατά. Στο μεταξύ επειδή και οι πιστωτές εκπροσωπούν το χυδαίο πελατειακό κράτος των Βρυξελλών (εδώ όπου τα κράτη στέλνουν τους πιο άχρηστους να τους εκπροσωπήσουν), το ΔΝΤ της διακοσμητικής Λαγκάρντ και την ΕΚΤ του αμήχανου Ντράγκι ο οποίος ανέχθηκε 7 χρόνια τώρα τα 140 δις των κόκκινων δανείων στις ελληνικές τράπεζες και πολλά ακόμη. Ο μόνος που έβλεπε το τέρας που πήγαινε να δημιουργηθεί ήταν ο Σόιμπλε που από το 2010 κιόλας έκανε λόγο για το διεφθαρμένο δημόσιο και τους Ελληνες ολιγάρχες. Αλλά ως εκεί.
Κι αυτός πολύ σύντομα έλαβε εντολή να σταματήσει να μιλάει για την ελληνική διαπλοκή και το διεφθρμένο ελληνικό κράτος για τον απλούστατο λόγο ότι οι γερμανικές πολυεθνικές έκαναν και εξακολουούν να κάνουν νταλαβέρι με το ελληνικό δημόσιο χρησιμοποιώντας σαν αχυρανθρώπους-πράκτορές κάποιους από τους εγχώριους ολιγάρχες.
Η Μέρκελ με τη σειρά της έκανε την ολέθρια επιλογή να σπρώχνει την λύση του προβλήματος στο μέλλον και την έβρισκε διαρκώς μπροστά της. Οπως συμβαίνει ακόμη και σήμερα που ο σχηματισμός της κυβέρνησης Τζαμάικα είναι στον αέρα και η ίδια πολύ πιθανόν να πάει σπίτι της.
O Tσίπρας τώρα, παρέα με τον Βαρουφάκη, υπήρξαν για την Μέρκελ αρχικά πολύτιμα εργαλεία για να κερδίσει τον χρόνο που πάντα είχε μάθει να κερδίζει σπρώχνοντας τις λύσεις στο μέλλον. Ο αριστερός πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης έδωσαν την δυνατότητα στην Μέρκελ να πει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, “κοιτάξτε, εδώ έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση κατσιαπλιάδων τους οποίους πρέπει να εξημερώσουμε…”
Πράγματι οι πεπετζήδες της Κομισιόν άρχισαν να ασχολούνται με το εξωγήινο δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη που έψαχνε στον Πούτιν εργοστάσιο να τυπώσει δραχμές ενώ ταυτόχρονα έκανε τράκα στον Μαδούρο. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που αποδεικνύουν όμως πόσο γελοία είναι και η ίδια η Κομισιόν και τα όργανά της.
Πέρασαν λοιπόν δύο πεπετζίδικα χρόνια με δημοψηφίσματα- και άλλες παπαριές 15μελούς-, της κυβέρνησης Τσίπρα και των γελοίων πιστωτών μας και φθάσαμε σήμερα 7 χρόνια μετά να βρισκόμαστε σε πιο δεινή θέση από το 2010 με τις τράπεζες στον αέρα και τους φορολογούμενους να έχουν ξοδέψει όλα τα μετρητά που έκρυβαν στο μαξιλάρι (της Μαρίας Σπυράκη).
Η επιλογή των φόρων και των χαρατσιών οδήγησε τους πιστωτές στο σημείο που είμαστε σήμερα: Mε το κεφάλι στα σκατά και μπροστά σε επώδυνες αποφάσεις οι οποίες πλέον δεν παίρνουν αναβολή για τον απλούστατο λόγο ότι ο μαλάκας ο Ελληνας δεν έχει άλλα λεφτά να πληρώσει ώστε να δώσει κι άλλο χρόνο στους πιστωτές και στους κατσιαπλιάδες δικούς μας πολιτικούς.
Η Ελλάδα καρφώνεται στα βράχια χωρίς ελπίδα να την γλιτώσει. Το πιο πιθανό είναι οι Μέρκελ, Λαγκάρντ και Ντράγκι να πάνε σπίτια τους χωρίς καν να έχουν την δυνατότητα απόδρασης, αλά Σόιμπλε, και οι δικοί μας να φύγουν με ελικόπτερα καθώς η πλατεία Συντάγματος θα μετατρέπεται σε μια λίμνη αίματος.
Εκείνη την ώρα θα ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει:
-Παιδιά να οργανωθούμε, να κάνουμε μια επιστημονική επιτροπή…
Υ.Γ> Το πιο πιθανό είναι να απέχουμε μια ανάσα από το κούρεμα αλλά κι αυτό δεν θα σώσει την κατάσταση γιατί οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι πλέον ονομαστικές. Δεν υπάρχει κασαδούρα στα ταμεία των τραπεζών.
Αντε γεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)