Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Der Spiegel: Η ασυνήθιστη συμμαχία Ελλάδας-Γερμανίας

Τι πραγματικά συζητούν Ελλάδα - Γερμανία - ΗΠΑ - Ας ...Για "ασυνήθιστη συμμαχία" μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα έχουν την έδρα τους στην Βρετανία κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην σημερινή του έκδοση (Σάββατο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία και η Ελλάδα θέλουν να μοιραστούν μεταξύ τους κάποιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύουν στο Λονδίνο. "Για να εξασφαλίσουν υπηρεσίες οι οποίες αναγκάζονται να μετακομίσουν λόγω του Brexit, οι κυβερνήσεις της Άγγελας Μέρκελ και του
Αλέξη Τσίπρα έχουν κάνει μια ασυνήθιστη συμμαχία: Οι Έλληνες στηρίζουν την γερμανική επιθυμία να φέρουν την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) στην Φρανκφούρτη και σε αντάλλαγμα οι Γερμανοί στηρίζουν την μετακόμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Αθήνα", σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει ότι την επόμενη εβδομάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θέλουν να αποφασίσουν στις Βρυξέλλες για την μετακόμιση των θεσμών.
"Η συμμαχία Βερολίνου-Αθήνας θεωρείται θεαματική, διότι και οι δύο χώρες ήταν αντιμέτωπες για πολύ καιρό στην διάσωση της Ελλάδας", αναφέρεται και τονίζεται ότι προκειμένου να δρομολογηθεί αυτή η συμφωνία, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, "το οποίο στην Αθήνα είναι κυριολεκτικά μισητό", λόγω της πορείας λιτότητας κατά την ευρωκρίση, έβαλε μπροστά το υπουργείο Εξωτερικών - με την αποστολή να διερευνήσει την κοινή δράση. Η διπλωματική παράκαμψη είχε επιτυχία", καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)