Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η Γερμανία προσπαθεί να φορτώσει την ακυβερνησία της στην Ελλάδα – Χυδαία ψέμματα για το προσφυγικό

Τους φταίνε για όλα οι Έλληνες όπως τους έφταιγαν κάποτε οι Εβραίοι 
Η Γερμανία προσπαθεί να φορτώσει την ακυβερνησία της στην Ελλάδα – Χυδαία ψέμματα για το προσφυγικό
Ντουντούκα της γερμανικής προπαγάνδας έγινε για μια ακόμη φορά ο ΣΚΑΪ, δίχως φυσικά να εκπλήσσεται κανένας. Ο τηλεοπτικός σταθμός αναφερόμενος στην προκλητική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εφαρμόσει ελέγχους επιβατών που φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα, σαν η χώρα μας να βρίσκεται εκτός ζώνης Σένγκεν, αναμετέδωσε την «άποψη» του Βερολίνου μέσω της Deutsche Welle, η οποία λέει ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών πήρε την απόφαση αυτή από τις 11 Οκτωβρίου με ισχύ για έξι μήνες και έχει ενημερώσει από τότε τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές Αρχές.

Οι συνοριακοί έλεγχοι που εφαρμόζουν οι Γερμανοί, πέρα από προσβλητικοί, προξενούν μεγάλη ταλαιπωρία σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Ελλάδα στη Γερμανία.
Πηγή της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε θρασύτατα στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Η γερμανική πλευρά δηλώνει -δίχως να προσκομίζει στοιχεία για τους ισχυρισμούς της- ότι πήρε αυτή την απόφαση λόγω της εισόδου 1.000 ατόμων με πλαστά χαρτιά από την Ελλάδα μόνο εντός του 2017 και επικρίνει την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί ακόμη ξεπερασμένες μη βιομετρικές ταυτότητες που είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν. Πρόκειται για χυδαία ψέμματα που θα τα απαντήσουμε αναλυτικά παρακάτω.
Εδώ μόνο μια σημαντική σημείωση. Οι έλεγχοι επιβατών δεν έχουν καμία σχέση με τις ελληνικές ταυτότητες διότι σε αυτούς υπόκεινται όλοι όσοι φτάνουν στη Γερμανία από την Ελλάδα, ακόμα και οι Γερμανοί πολίτες!
Σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν, που η Γερμανία της συμπεριφέρεται όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δηλαδή με περιφρόνηση, τα κράτη μέλη επιτρέπεται να επανεισαγάγουν προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα όταν έχει εντοπιστεί απειλή για τη δημόσια πολιτική ή την εθνική ασφάλεια.

Οι γείτονες της Γερμανίας ελέγχουν τα χερσαία σύνορά τους μαζί της

Να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία, οι οποίοι ξεκίνησαν από πέρσι τον Νοέμβριο.
Η Αυστρία ελέγχει στα συνοριακά περάσματα όσους εισέρχονται στο έδαφός της από την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.
Η Γερμανία πραγματοποιεί ελέγχους και σε όσους εισέρχονται δια ξηράς από την «ξαδέλφη» της Αυστρία.
Η Δανία (που δεν εμπιστεύεται τους αλλοδαπούς που «εξάγει» η Γερμανία – επισήμως η Γερμανία τους… «χάνει») πραγματοποιεί ελέγχους στα χερσαία σύνορά της μαζί της.
Η Σουηδία επίσης πραγματοποιεί ελέγχους στα λιμάνια της και στη γέφυρα Öresund, και η Νορβηγία στα πορθμεία της από τη Δανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Οι Γερμανοί μας έστειλαν τζιχαντιστή και δεν μας ενημέρωσαν

Απέναντι στις γερμανικές αερολογίες, ότι δήθεν έφτασαν στα γερμανικά Αεροδρόμια από την Ελλάδα 1.000 άτομα με πλαστά στοιχεία, η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει με ένα πραγματικό εξωφρενικό γεγονός.
Από γερμανικό αεροδρόμιο τζιχαντιστής πήρε πτήση και ήρθε στην Ελλάδα σαν να μην τρέχει τίποτα.
Μάλιστα ο εν λόγω επικίνδυνος εξτρεμιστής ταξίδεψε στη χώρα μας ενώ φορούσε και ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης.
Ο εν λόγω αναχώρησε αεροπορικώς από τη Γερμανία, εντελώς ανενόχλητος, με πτήση για την Ελλάδα.
Οι γερμανικές Αρχές όχι μόνο δεν μπήκαν στον… κόπο να τον σταματήσουν αλλά ούτε και να ενημερώσουν τις ελληνικές Αρχές ότι ένας εξτρεμιστής προσγειώθηκε στη χώρα μας.
Την αποκάλυψη ότι ένας «επικίνδυνος ισλαμιστής αναχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Γερμανία παρά την ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης την οποία φορούσε», αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως σημείωνε η εφημερίδα στο δημοσίευμά της, ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος ισλαμιστής Χουσεΐν Z., που έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμένο μήνα αναχώρησε ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας.
Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι Αρχές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας SZ, εξαφανίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος στις 11 Οκτωβρίου για πολλές ώρες και το επόμενο σήμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Εφόσον, όμως, η παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, η συσκευή απενεργοποιήθηκε.
Ο Χουσειν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και υπήρξαν επεισόδια απειλών και εμπλοκής με άλλα άτομα που διέμεναν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και συγκεχυμένες δηλώσεις ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους.
Για το λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η Αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι), αλλά καθώς φαίνεται ο Χουσείν Z. κατάφερε να επιβιβαστεί ανενόχλητος σε αεροπλάνο στο Αμβούργο και να φύγει από τη Γερμανία, γράφει η SZ.

Τον άφησαν ελεύθερο και μας τον έστειλαν πακέτο

Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την Αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία.
Ήθελε –όπως ισχυρίστηκε τότε-να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία.
Μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές του Βάρτζμπουργκ ότι έφτασε στην Τουρκία. Δύο ημέρες πέρασαν. Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.
H γερμανική εφημερίδα αφήνει μάλιστα υπόνοιες για την εύκολη φυγή του ισλαμιστή, γράφοντας ότι «η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν Ισλαμιστή, όπως θεωρούν οι κύκλοι των Αρχών ασφαλείας του κρατιδίου. Η φυγή συνιστά μεγαλύτερη ασφάλεια από την παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή…

Επιστροφή στα γερμανικά ψέμματα

Τους λόγους για τους οποίους οι γερμανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους Έλληνες σαν Ευρωπαίους «δεύτερης κατηγορίας» εξήγησε στη DW το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε γερμανικό έδαφος με πλαστά έγγραφα που δείχνουν ότι είναι Έλληνες υπήκοοι.
«Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών έλεγχων που έγιναν σε πτήσεις από την Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2017 διαπιστώθηκαν 1.000 παράτυπες είσοδοι» δήλωσε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εσωτερικών τη Γερμανίας στη DW. Όπως ανέφερε δε, «ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπόλοιπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ».
Χίλιες παράτυπες είσοδοι σε διάστημα δέκα μηνών σημαίνει κατά μέσο όρο 100 παράτυπες είσοδοι το μήνα στη Γερμανία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή ελληνικές ταυτότητες.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ΥΠΕΞ έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή σε διάβημα, ενώ ανέφερε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Αυστρία, όπως και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αντίδραση και έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες

Εκτακτη σύσκεψη με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις σε σχέση με τον αποκλεισμό πτήσεων από την Ελλάδα -προς ή διαμέσου της Γερμανίας- από τον χώρο αφίξεων Σένγκεν των γερμανικών αεροδρόμιων, έχει συγκαλέσει για σήμερα Τετάρτη στη Βρυξέλλες ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό το ζήτημα των επισταμένων ελέγχων των επιβατών από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια θα συζητηθεί σε τριμερή συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Ερωτηθείσα σχετικά η Ν. Μπερτό σημείωσε ότι η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.
«Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαία προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός», δήλωσε η Ν. Μπερτό. Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνεργάζονται στενά και στο πλαίσιο αυτό μετά από επαφές που είχε η Επιτροπή σε πολιτικό επίπεδο, θα διεξαχθεί αύριο τριμερής συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από την Επιτροπή, Ελλάδα και Γερμανία.
Πάμε τώρα στην αλήθεια…

Η γερμανική ακυβερνησία και o προσφιλής (τους) λαϊκισμός με την Ελλάδα

Στη Γερμανία δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Ούτε «Τζαμάικα», όπως την αποκαλούν, ούτε… «Κόστα Ρίκα». Βασικός λόγος της ασυμφωνίας των κομμάτων είναι το προσφυγικό.
Από τον Οκτώβριο και στη συνέχεια τον Νοέμβριο, άρχισαν συστηματικά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο εις βάρος της Ελλάδας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
Χαρακτηριστικό είναι εκείνο στις 15/10/2017, της εφημερίδας Welt Am Sonntag με τίτλο «Η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία για τους πρόσφυγες», και αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες «κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία 15.000 άνθρωποι που αναζητούν άσυλο κυρίως μέσω Βαλκανίων», καθώς και ότι «η Αθήνα φυλάσσει πλημμελώς τα σύνορα και αποκρύπτει το πραγματικό μέγεθος των μεταναστευτικών ροών».
Το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν «δοτό» από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας. Εν τω μεταξύ είναι και κραυγαλέα αναληθές, διότι εάν έφταναν κάθε μήνα τόσοι πρόσφυγες στη Γερμανία τότε η Ελλάδα θα είχε «αδειάσει» από τους ανθρώπους που φιλοξενεί. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.
Εάν ίσχυαν τα στοιχεία που διαρρέουν οι Γερμανοί, τότε, εάν έφευγαν 15.000 πρόσφυγες – μετανάστες το μήνα από την Ελλάδα ή μέσω Ελλάδας (όπως ισχυρίζονται οι Γερμανοί ότι γίνεται μέσω του «Βαλκανικού δρόμου»), θα είχε αδειάσει η χώρα μας από πρόσφυγες και μετανάστες.
Μπορεί, λοιπόν, οι Γερμανοί να κατηγορούν την Ελλάδα για greek statistics, αλλά στην προκειμένη, στο Προσφυγικό, τα german statistics ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ, με τα μέτρα που προωθούσε –και λαμβάνει- αποσκοπεί στο να χαϊδέψει τα αυτιά του εσωτερικού του ακροατήριου, στοχοποιώντας ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά, τον συνήθη «αποδιοπομπαίο τράγο», την Ελλάδα.
Το Νοέμβριο υπό το φως των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ξαναήλθε στην επικαιρότητα το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, με τη λαϊκίστικη φυλλάδα Bild -μια εφημερίδα ακραίου κιτρινισμού που τιμά όμως «σύσσωμο» το γερμανικό πολιτικό σύστημα, διότι αυτό είναι το πραγματικό επίπεδό τους- να «σηκώνει» τη νέα ανθελληνική εκστρατεία.
Η Bild, εάν θυμάστε, είναι η ίδια φυλλάδα που μας ζητούσε να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν μας έχει πει όμως τι πρέπει να πουλήσει η Γερμανία για να ξεχρεώσει τα εκατοντάδες δισ. που μας χρωστά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υποστήριζε, λοιπόν, ότι υπάρχουν 30.000 άτομα για τα οποία οι γερμανικές Αρχές δεν διαθέτουν πληροφορίες για το που βρίσκονται.
Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για άτομα των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί και οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ο συμπρόεδρος των «Πρασίνων», Γκέρινγκ Έκαρντ, σημείωσε ότι, από στατιστικής απόψεως, τα νούμερα δεν είναι ξεκάθαρα και αποδεικνύεται ότι το Μητρώο Αλλοδαπών δεν τηρείται με επιμέλεια και δεν παρέχεται έτσι αξιόπιστη βάση σχετικά με το ποιος είναι στη χώρα και ποιος όχι.
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα κόμματα. Μερίδα του γερμανικού Τύπου επικρίνει τις γερμανικές Αρχές για το ότι ολοένα περισσότεροι πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονται, «εξαφανίζονται».
Επίσης, ότι πολλοί από αυτούς επιχειρούν να κρυφτούν από τις Αρχές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτιμάται ότι στη Γερμανία ζουν περί τους 200-250 χιλιάδες άτομα, χωρίς το κράτος να γνωρίζει τίποτε για αυτά.
Μεταξύ αυτών είναι άτομα, των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, άλλα που κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος διέκοψαν την επαφή τους με τις Αρχές, καθώς επίσης και τουρίστες που παρέμειναν έχοντας βρει «μαύρη» εργασία.
Ανεξαρτήτως της αξιοπιστίας αυτών των στοιχείων, καθίσταται εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιχειρεί να φορτώσει στη χώρα μας.
Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι η Bild (2/11/2017), για την οποία «όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα», επικαλείται την κατάσταση που υπήρχε στη χώρα μας το 2015 («επί μήνες η ελληνική πλευρά δεν ήλεγχε καθόλου εάν επρόκειτο για Σύρους… «έλειπε η τεχνολογία και προπάντων η βούληση για την καταγραφή των προσφύγων», κ.ο.κ.).
Απορίας άξιον είναι γιατί στοχοποιείται, μέσω γερμανικών ΜΜΕ, με τα δεδομένα του 2015 και πάλι η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει στις χώρες προέλευσής τους περισσότερα από 180.000 άτομα οικειοθελώς ή όχι.
Η γερμανική πλευρά επικαλείται το επιχείρημα ότι έχουν συλληφθεί στα γερμανικά αεροδρόμια αρκετοί (περί τα 1000 άτομα –ετησίως- εντός του 2017) προερχόμενα από την Ελλάδα χωρίς θεώρηση Σενγκέν.
Δηλαδή, περί τα 100 άτομα μηνιαίως στο σύνολο των 15.000 που η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται έχουν έλθει από τον «Βαλκανικό δρόμο» και έχουν ζητήσει άσυλο.
Να σημειωθεί ότι τα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων αποδεδειγμένα (και κατά παραδοχή των γερμανικών Αρχών) φυλάσσονται πολύ καλά, ενώ στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας διέρχονται καθημερινά περί τα 2000 φορτηγά προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη, όπου, ως γνωστόν, είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα των λαθρο-διακινητών.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει (από 1/1/17 έως τον Σεπτέμβριο του 2017) 1800 άτομα πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο για διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό.
Γενικότερα, οι Γερμανοί έχουν υπόψιν τους όλα τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών, αφού τους έχουν γίνει επανειλημμένως ενημερώσεις από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά προσποιούνται ότι δεν τα γνωρίζουν.
Ακόμα και για τα περί χιλίων που έφτασαν αεροπορικώς στη Γερμανία χωρίς άδεια Σενγκέν, πέραν λεκτικών αναφορών, το Βερολίνο δεν έχει δώσει κανένα έγγραφο επίσημο στοιχείο στην Ελλάδα.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι, απλά, τέτοια στοιχεία δεν υφίστανται, και ότι αυτά που δηλώνονται, είναι διογκωμένα.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι οι γερμανικές Αρχές σκοπεύουν να καταλογίζουν πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες για κάθε περίπτωση ατόμου που φτάνει σε γερμανικό αεροδρόμιο και δεν δικαιούται είσοδο στη Γερμανία.
Γιατί, λοιπόν, λαμβάνουν μέτρα «ειδικών ελέγχων» στις πτήσεις από Ελλάδα, και δεν σπεύδουν απλά να πάρουν αυτό το μέτρο άμεσα;
Υψηλόβαθμοι κύκλοι στο Βερολίνο, πάντως, κάνουν λόγο για «πολιτική απόφαση» και όχι επιχειρησιακή για πρακτικό αποτέλεσμα.
Είναι φανερό ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών (και η Μέρκελ) περισσότερο επιδιώκει να δείξει στη γερμανική κοινή γνώμη –σημαντικό μέρος της οποίας, όπως φάνηκε στις εκλογές, έχει στραφεί ακροδεξιά- ότι παίρνει μέτρα αποτροπής όσων θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία για άσυλο, παρά για να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα.
Εν πάση περιπτώσει, η «υπόσχεση» που φέρεται να έδωσαν οι Γερμανοί είναι ότι θα προβαίνουν σε αυξημένους μεν αλλά διακριτικούς ελέγχους στις πτήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνους που εξωτερικά φαίνεται ότι πιθανώς είναι πρόσφυγες ή μετανάστες.
Το θέμα, όπως έγινε γνωστό, θα συζητήσουν την Τετάρτη σε τριμερή συνάντηση εμπειρογνώμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Κομισιόν σε μια προσπαθεί να βρεθεί λύση.


Ο «επικίνδυνος ισλαμιστής» και τα λάθη των βαυαρικών αρχών

«Entschuldigung, das war ein Fehler» – «συγγνώμη, λάθος». Αυτό φέρεται να είπαν στους Ελληνες ομολόγους τους Γερμανοί αξιωματούχοι αναφορικά με την υπόθεση του 35χρονου υπόπτου για ισλαμική τρομοκρατία Χουσεΐν Ζ.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο της Γερμανίας την περασμένη Πέμπτη και στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών. Οπως μάλιστα αποκάλυψε χθες στην «Κ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, στελέχη της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας έδωσαν εξηγήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση και απέδωσαν το συμβάν σε λάθη των τοπικών υπηρεσιών της Βαυαρίας.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι γερμανικές εφημερίδες Die Welt και Suddeutsche Zeitung δημοσιοποίησαν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ρεπορτάζ με θέμα τη μετακίνηση από τη Γερμανία στην Ελλάδα και εν συνεχεία στην Τουρκία ενός 35χρονου Σύρου, που θεωρείται «επικίνδυνος ισλαμιστής» και βρισκόταν υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 35χρονος βρισκόταν από το 2015 στη Βαυαρία και στις αρχές Οκτωβρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας ως ύποπτος για τζιχάντ. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές με ομοεθνείς του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων της Βαυαρίας και συγκεχυμένες πληροφορίες πως πριν από την άφιξή του στη Γερμανία είχε ανάμειξη σε δολοφονίες που διέπρατταν ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία. Κατά τη σύλληψή του δεν προέκυψαν ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης («βραχιολάκι»).

Την 11η Οκτωβρίου κατάφερε να φύγει από τη Γερμανία με προορισμό την Τουρκία και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Οπως επισημαίνεται στον γερμανικό Τύπο και επιβεβαιώνουν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, το «βραχιολάκι» του εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Αθήνα και έκτοτε σίγησε. «Ο Χουσεΐν Ζ. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση να ταξιδέψει προκειμένου –όπως ισχυρίστηκε– να επισκεφθεί τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία», αναφέρει στο δημοσίευμά της η SZ. Οι Ελληνες αξιωματούχοι αιφνιδιάστηκαν καθώς πληροφορήθηκαν το περιστατικό από τον γερμανικό Τύπο και όχι μέσω των υφιστάμενων διαύλων επικοινωνίας των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

Αστυνομικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά επιβεβαίωσαν στην «Κ» την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στον Τύπο της Γερμανίας. Επιπροσθέτως, διευκρίνισαν ότι η άδεια στον 35χρονο είχε 20ήμερη διάρκεια, καθώς και ότι πέντε ημέρες μετά το ταξίδι του στην Τουρκία, ο ύποπτος επέστρεψε όπως όφειλε στη Γερμανία. Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, ωστόσο, προέκυψαν νέα δεδομένα. Ποια είναι αυτά; Ο 35χρονος «επικίνδυνος ισλαμιστής» έφυγε από το Αμβούργο με προορισμό την Αθήνα την 11η Οκτωβρίου. Κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» το «βραχιολάκι» εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα καθώς έκτοτε η αστυνομία της Βαυαρίας το απενεργοποίησε με το αιτιολογικό ότι η παρακολούθηση εκτός συνόρων απαγορεύεται. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά με το συμβάν δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, τη 13η Οκτωβρίου, και ενώ τα ίχνη του Σύρου είχαν ήδη χαθεί. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως βρίσκεται στην Τουρκία. Σε επαφές που είχαν με Ελληνες αξιωματούχους, τα στελέχη των γερμανικών υπηρεσιών απέδωσαν τη δυσλειτουργία σε λάθη της αστυνομίας της Βαυαρίας. Γίνονται ενέργειες ώστε σε περίπτωση που ο 35χρονος αποπειραθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα να εντοπιστεί και να συλληφθεί. «Η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν ισλαμιστή», αναφέρεται στο δημοσίευμα της SZ, εκδοχή που φέρεται να υιοθετείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα...

kathimerini.gr

Γερμανικές διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων

Φανταστείτε έναν πολίτη να έχει πέσει τόσο χαμηλά στην υπόληψη του περίγυρού του, ώστε να αποδέχεται κι ο ίδιος να γίνεται... συνεδρίαση με θέμα αν θα ισχύσουν για εκείνον οι νόμοι που ισχύουν για τους άλλους. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι διακρίσεις σε βάρος κάποιου να είναι τόσο βαριές ώστε να ισχύουν ακόμα και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, αλλά να γίνονται αποδεκτές από όλους επειδή θα θεωρούνται... αυτονόητες!

Δυστυχία και για εκείνον που είναι το θύμα αλλά και διπλή η πτώση και η μομφή για το περιβάλλον όπου ζει εκείνος ο πολίτης, που δεν αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους αλλά μεροληπτεί κατάφωρα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη χώρα μας. Φτάσαμε, λόγω μιας πρωτοφανούς ένδειας σε ποιότητα πολιτικού προσωπικού, να συνεδριάζουν εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας επειδή «η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης», όπως είπε η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταναστευτική πολιτική.

Δηλαδή, η Γερμανία στις πτήσεις από Ελλάδα έχει ουσιαστικά ακυρώσει μονομερώς και επιδεικτικά τη Συνθήκη Σένγκεν. Οι Ελληνες περνούν από εξονυχιστικούς και εξευτελιστικούς ελέγχους, λες και προέρχονται από τριτοκοσμική χώρα και όχι από ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.

Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης που ασχολήθηκε με το θέμα, με επανειλημμένες αναφορές σε άρθρα και ρεπορτάζ. Δυστυχώς, η εφημερίδα μας ήταν η μόνη που προσπάθησε να αναδείξει αυτή την απαράδεκτη και ανθελληνική κίνηση των Γερμανών. Πολλοί, που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να εκτίθεται σε κοινή θέα η μεροληψία των Γερμανών σε βάρος των Ελλήνων, ήλπιζαν ότι το θέμα θα... ξεχνιόταν, ότι θα λυνόταν κάπως, ίσως από μόνο του.
Φυσικά, το θέμα δεν λύθηκε και η αποσιώπησή του απλά το επέτεινε. Οι Γερμανοί οφείλουν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των Ελλήνων ταξιδιωτών.

δημοκρατία 23.11.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)