Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Στο αυτόφωρο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου , για ψευδομαρτυρία ενώπιον της Αρχής , για υπόθαλψη εγκληματιών και για ψευδή καταμήνυση ;

Το απόγευμα της Τετάρτης ( 15/11/2017 ) η ίδια η περιφερειάρχης Αττικής , υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, κατά παντός υπευθύνου για την φονική πλημμύρα στην Δυτική Αττική , τονίζοντας δημόσια , «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».
Τη μήνυση αυτή πάντως , θα έπρεπε να την υποβάλλει πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές . Γιατί τώρα ;
Είναι γνωστό στον Νομικό κόσμο ότι , όποιος καταμηνύει τον εαυτό του ψευδώς στην αρχή με μήνυση ή αναφορά (ψευδής ολικά η εν μέρει ) , πράττει το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας ενώπιον της Αρχής ( άρθρα 224 ή 225 του Ποινικού Κώδικα , η δίωξη του οποίου ασκείται αυτεπαγγέλτως
Εάν δέ , κάποιος καταμηνύει τον εαυτό του ψευδώς ότι διέπραξε πλημμέλημα ή κακούργημα για να ματαιώσει την δίωξη των πραγματικών δραστών , να καλύψει αυτούς , ή να δυσχεράνει τη δικαιοσύνη , πράττει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία ( άρθρο 231 Ποινικού Κώδικα , η δίωξη του οποίου ασκείται αυτεπαγγέλτως
Επίσης , αν τελικά η μήνυση ή η αναφορά που κατατέθηκε στην αρχή , δεν παρέχει την δυνατότητα στην αρχή να προβεί στην δίωξη ορισμένου προσώπου , αλλά άλλου ή άλλων προσώπων με την έννοια ότι , αναδεικνύει πραγματικά περιστατικά έντεχνα ώστε να φανεί ότι άλλος τέλεσε την αξιόποινη πράξη , τότε διαπράττεται το αδίκημα της ψευδής καταμήνυσης ( άρθρο 229 Ποινικού Κώδικα .
Σύμφωνα με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και θα πρέπει να κατατεθούν ΑΜΕΣΑ στην αρμόδια αρχή , προκύπτουν ευθύνες της περιφέρειας Αττικής για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο , όπως δημόσια επιβεβαιώνει και η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη η οποία αποκάλυψε ότι υπάρχει μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο από το 2015 αλλά ποτέ δεν έχει προχωρήσει η υλοποίησή του.
Όπως τόνισε , «Τα έργα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας» προσθέτοντας ότι η μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο κόστους 11 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από το 2015. «Μόλις ανέλαβα την 1η Ιανουαρίου 2015 ζήτησα κατά προτεραιότητα να προχωρήσει το έργο»
«Δεν ξέρω αν θα έλυνε το πρόβλημα αλλά θα είχε περιορίσει το μέγεθος της ζημιάς» προσθέτει , κάνοντας λόγο για «βομβαρδισμένη πόλη καθώς δεν έχει μείνει νοικοκυριό και κατάστημα».
Η ίδια η Περιφερειάρχης άλλωστε στην μήνυσή της αυτή , ανέφερε το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, το οποίο αριθμεί 163 έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 508.769.259,82 ευρώ, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ανέφερε επίσης ότι έχουν ενταχθεί 36 αντιπλημμυρικά έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολική χρηματοδότηση ύψους 48.870.137,05 ευρώ και 16 έργα στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολική χρηματοδότηση ύψους 54.316.991,99 ευρώ. Ειδικά για τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, η σχετική χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων ανέρχεται στο ποσό των 57.854.985,63 ευρώ.
Όμως , εδώ και τρία χρόνια και παρόλες τις αμέτρητες φωνές από επιστήμονες ότι επέρχεται φονική πλημμυρά , δεν προχώρησε αυτό , το ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο με ευθύνη της περιφέρειας που δεν άσκησε ούτε καν κάποιο πειθαρχικό έλεγχο .
Αποτέλεσμα 16 συνάνθρωποί μας νεκροί , δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι , και μια αστική περιοχή , που διαγράφηκε από το χάρτη συνέπεια μιας βιβλικής καταστροφής από μια πλημμύρα , που θα μπορούσε να αποτραπεί
Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με την περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου , όμως σε αυτήν την χώρα το τελευταίοι προπύργιο της δημοκρατίας , η δικαιοσύνη , θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαφυλάττει το κύρος της , αφού δεν διαθέτει εκπρόσωπο τύπου .
Άλλωστε , αντέδρασε από την 1η στιγμή , όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Ακολούθησε στις 16/11/2017 και ώρες 17.00 – 17.120 , η δική μας μακροσκελής μήνυση κατά της περιφερειάρχη Αττικής κι όλων των υπεύθυνων ονομαστικά για το ίδιο θέμα , στο σώμα της οποίας θα πρέπει να ενσωματωθούν ότι αποδεικτικά στοιχεία διαθέτει ο οποιοσδήποτε , ώστε , ποτέ πια , να μην ξαναζήσουμε στην Αττική και πουθενά στην Ελλάδα τέτοιες στιγμές
Το θέμα και την εξέλιξή του , θα πρέπει παρακολουθούμε …όλοι μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)