Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αριστερά ψέματα με θύματα ανθρώπινες ψυχές, επειδή και οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι κυρ. Τσίπρα.

Σχόλιο ιστολογίου:
μπροστά στην ψευτο-αριστερή ιδεολογία τους, δεν διστάσουν να ανυψώνουν τους εαυτούς τους, προστατεύοντας δήθεν τους αδυνάτους, τους πρόσφυγες, τους πονεμένους από τον πόλεμο ανθρώπους. Είναι όμορφα τα λόγια, μα όταν αυτά μένουν μονάχα λόγια, τότε η αλήθεια τους στέλνει στην άβυσσο του μίσους και της εκδίκησης. Σίγουρο είναι ότι οι ανθρώπινες ψυχές που έφτασαν στην χώρα μέσα από τεράστιες κακουχίες, δεν είχαν όνειρο να κλειστούν στα Hot Spot, αλλά να πάνε στην Γερμανία, είναι γελασμένος ο Τσίπρας αν νομίζει  ότι θα στερηθούν την ελευθερία τους και θα παραμείνουν φυλακισμένοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θα έρθει η μέρα που θα ξεσηκωθούν και η βία θα θεριέψει ...


Ασφυξία και στη Χίο

Θλιβερή η κατάσταση στη Μόρια: Έκρηξη βίας και συνθήκες «ανοιχτού βόθρου»

Θλιβερή η κατάσταση στη Μόρια: Έκρηξη βίας και συνθήκες «ανοιχτού βόθρου»

Η διακομιδή ενός Ιρακινού με καρδιολογικό πρόβλημα έδωσε αφορμή για νέα επεισόδια - Στέλεχος της διαχειριστικής αρχής του καταυλισμού κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης 

«Καζάνι που βράζει» είναι για μια ακόμα φορά ο καταυλισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.


Σήμερα, ένας ακόμα Ιρακινός 55 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του λόγω προϋπάρχοντος καρδιολογικού προβλήματος (κολπικής μαρμαρυγής).


Όμως το γεγονός, έδωσε την αφορμή για μια ακόμα έκρηξη βίας μεταξύ των κοινοτήτων, που κάθε άλλο παρά ειρηνικά συνυπάρχουν στη Μόρια.

 Σημειώνεται ότι η βία είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από χθες, με σποραδικές, βίαιες ενέργειες μεταξύ νέων, κυρίως, ανδρών.

 Ανήμποροι να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τις συγκρούσεις, κυρίως ανάμεσα σε Άραβες και Αφγανούς, ήταν οι αστυνομικοί, αφού η ύπαρξη μέσα στον καταυλισμό περισσότερων των 1.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 8 ετών, δεν τους επιτρέπει να επιχειρήσουν, είτε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, είτε με χημικά.

Σήμερα λοιπόν αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές ομάδες «μέχρι την επόμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Σε μια δομή με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά.

Τραγική η κατάσταση

«Το χειρότερο όλων όμως….» λέει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέλεχος της διαχειριστικής αρχής του καταυλισμού, «είναι ότι σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης 800 ατόμων, μια και για τόσα άτομα σχεδιάστηκε η δομή, ζουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι. Οι τουαλέτες πλέον έχουν ακυρωθεί, το νερό δε φτάνει για να πλυθούν τόσοι άνθρωποι, χώροι για να πλυθούν οι άνθρωποι δεν υπάρχουν πια…».


Πραγματικά η κατάσταση είναι τραγική. Στο ρέμα στο πλάι του καταυλισμού παροχετεύονται λύματα δημιουργώντας συνθήκες ανοιχτού βόθρου.

Πολύ κακή είναι η κατάσταση και μέσα στον καταυλισμό της Μόριας. Σκηνές παντού. Άνθρωποι, οικογένειες με παιδιά, μένουν ακόμα και χωρίς σκηνή, ακόμα και στην ύπαιθρο. Πολύ κακές είναι οι συνθήκες υγιεινής. Ενώ ακόμα και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του καταυλισμού, δεν επιτρέπουν τόσο σε εργαζομένους να καθαρίσουν τη δομή, όσο και στα απορριμματοφόρα να προβούν σε αποκομιδή των σκουπιδιών. Και τα σκουπίδια σε έναν «οικισμό» 5.500 ανθρώπων είναι πολλά.

Μόνη προοπτική για τη Μόρια και τους «άθλιους» που ζουν σε αυτήν, είναι η αποσυμφόρηση του καταυλισμού. Στο σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι άμεσα και το αργότερο τις αρχές Νοεμβρίου, να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα 1.500 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.



Ας σημειωθεί ότι σήμερα στη Λέσβο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ζουν 7.192 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου. Από αυτούς, 5.476 ζουν στον καταυλισμό της Μόριας και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές στο νησί.

Εικόνες της περσινής άνοιξης στη Χίο

Την ίδια ώρα στη Χίο τις τελευταίες ημέρες οι εικόνες θυμίζουν την άνοιξη του 2016 με μετανάστες και πρόσφυγες να κατακλύζουν το λιμάνι καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν αρκούν για να τους φιλοξενήσουν.

Όταν είχε παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο την περσινή άνοιξη οι μετανάστες είχαν τότε προχωρήσει σε αποκλεισμό του λιμανιού, παρεμποδίζοντας την πρόσδεση πλοίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής τους.

Η κατάσταση, σύμφωνα με το politischios.gr, έχει αρχίσει να γίνεται χειρότερη από το βράδυ της Πέμπτης όταν οικογένειες με μωρά παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο χώρο απέναντι από το Λιμεναρχείο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)